Şimdi Ara

SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5' TAŞINABİLİR DİSK ST310005FDD2E1-RK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün vatan bilgisayardan SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5" harici harddisk aldım kutusundan herhangi bir cd falan çıkmadı tak çalıştır olduğu yazıyor laptopa ilk taktığımda normal çalıştı daha sonra pc yi kapatıp tekrar açmak istedğimde pc açılmıyor kapatıp tekrar açtığımdada harddisk tanınmıyor hardiskin fişini çekip takınca görüyor hardiski fakat o şekildede o içinden yüklenen program dahilinde çalışmıyor o program açılmıyor bu seferde :S sorun nerde anlayamadım harddiskte bir sorun mu var ? ben pc yi kapattıgımda normal kapanan ve actıgımda beraberinde acılan bir harddisk olarak kullanamayacakmıyım bu aleti ? yardımcı olursanız sevinirim özellike seagate kullanan arkadaşlar eğer bir sorun varsa hemen gidip geri vereyim bu aleti ?

• bir fikri olan yokmu arkadaşlar neden pc yi kapattığımda harddisk bağlıyken tekrar açılmıyor ?
  • walla hiç o şekilde kullanmadım ben kullanırken şöyle kullanıyorum
    bilgisayarı kapattığımda harıcı hdd nınde fişini çekiyorum devamlı elektrikte saklamıyorum ileride ne olur ne olmaz elektirik gitmelerinde yada zayıf elektrik gelmelerindevbelki ileride doğacak sorunu bi nebze azaltmış oluyorum sonuçta 1 tb depo bilgi var bu kadar veriyi kayıp etmek akla zarar gelir.
    hatta bilgisayarla işim oldugu halde harıcı hdd olmassa donanımı guvenel kaldır yapıyorum hdd ne kadar çalışırsa ne kadar işlem yaparsa bi nevi ömründen oluyor o yuzden
    ama senın yöntemi hiç denemedim suan rapidden dosya çekıyorum denerim sonucu sana veririm
  • pc yi kapatınce harddiskin fişini çekersem normal çalışıyor bir sorun yok ama fişini çekmeden çalıştırırsam pc açılmıyor sorun nerde şimdi anlamadım bi türlü ?
  • Eğer notebook ise böyle bir ayar olacağını pek sanmıyorum ama biosa girip boot seçeneklerine
    göz atın.Boot other device,USB HDD gibi bir seçenek varsa iptal edin.
    Bir de Legacy USB Enabled/Disabled böyle bir seçenek varsa bunu da deneyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır kullanıorm yalnız dün bi dvd çekmek istedim her zaman masaüstüne kopyalar öle çekerdim nero kullanarak... dün dalgınlığıma geldi ve seagatten direk neroya aktardım 4gb lık veriyi artık seagatin kendi kendini beklemeye alma özelliğindenmidir bilmiorm ama veri kaybı oldu gibisinden bir uyarı geldi dosyayı yazamadı hep te bundan korkar masaüstüne kopyaladıktan sonra yazım yapardım...

UYARI :
     SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5' TAŞINABİLİR DİSK ST310005FDD2E1-RK

bu uyarıyı aldıktan 10 dakika sonra tıkır tıkır sesler gelmeye başladı ve takılıyor artık tak tuk ediyor :( klasörlerin içini boş gösteriyor fişi çıkartıp tekrar taktığımda düzeliyor fakat en fazla 15 dakika sonra bu bahsettiğimn garip sesler ve takılmaların ardından klasörler boşalıyor her defasında fiş tak çıkar yapıyorum eğer böle devam ederse içindeki bilgileri dvd ye de yedekliyemem... Grafik tasarımcıyım ve cv lerim işlerim açıkçası 800 GB lık arşivim elden gitcek gibi görünüyor bu konuda bana tavsieyde buluncak aydınlatcak birisi var mı acaba ??

• trojen mi var ne bende bi ara 250 gb bi alan ayırmıştım 4 gun sonra bı bakarım klasör mılasör kalmamış hep gizleniyor silinmemişler. virüs ve trojen programıyla arattım ama bulamadım gizli klasörlere baktım yok açık malum veri kurtarma programyla kurtardım ama umarım ieride böle sorun cıkmaz bu buyuk kapasıtei hdd lerde baya sakıncalı oluyor o kadar veri sonuçta
  • bende 2gün önce SEAGATE 1TB 32MB 7200RPM FREEAGENT DESK 3.5" harici harddisk aldım,
    yine dizüstünde kullanıom, bi problem çıkarmadı (vista),
    hdd dışardan beslemeli olduğunu gelince öğrendim,
    o nedenle taşınabilir denmesinin anlamı yok,
    bunu iade edip harici beslemeli bişey bakcam..
  • colic bende freeagent 500gb var, bir önceki model. senin yaşadığın sorunu ben de yaşadım ve o kadar aradım aradım çözüm bulamadım. trojan virüs vs dedim yok değil, benim pcden dedim başka başka pclerde denedim yine aynı hatayı aldım, sonra işte bi ara burda bir hotfix var onunla düzeliyor dediler, microsofta mail atıp daha yayınlanmamış hotfixi edindim. anlayacağın çok uğraştım ama gene aynı hatayı almaya devam ettim. taki baktım verilerim gözükmemeye başladı, içinde yaklaşık 200gb veri vardı (allhtan çok değildi) onları hemen dvdye ve diğer hddlere aktarıp veriyi kurtartım. ardından gittim ve durumu anlattım ve hemen yenisiyle değiştirdiler. zaten bu sorunları yaşadığım alet sorunluydu, saçma saçma sesler çıkartıyodu, o alet bi garipti yenisini verdiler işte bana ve uzun zamandır sorunsuz full kapasite kullanıyorum. hiç bir sorun hata ses vs.. vermeden. yerinde olsam ben, verilerim önemli diyosun, o verileri güvenli bir yere alırdım

düzenleme: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriii -- 9 Mart 2009; 13:14:07 >

• dostum çok saol bende başladım yedeklemeye dediğin gibi bi kaç hard disc buldum aktarma yapıorm ...
    ben bu icadı hepsiburada.com dan almıştım nasıl ürünü göndercem nasıl değiştircem hiç bi fikrim yok şu verilerimi bi kurtariim ona da sıra gelcek ..
    bunun çözümü yok uuraşmaya da gerek yok vazgeçtim gerekli yerlere başvurcam en yakın zamanda ;)
  • ben de bu yuzden netten alış veriş etmeyi sevmıyorum sorun çıktıgı zaman birebir görüşeceğiniz kişi olmuyor kargolan nasıl göndereceğini ne tür açıklama yapacağını kımınle irtibata geçeçği gibi ıvır zıvır olayları var bu yuzden birebir görüştüğünüz mağazalardan urunler almaya çalışın bilhassa 50 ytl uzerı alışverişlerde
  • rica ederim, dediğin gibi iletişime geçip ürünü değiştirmeye bak

iyi akşamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: colic

dostum çok saol bende başladım yedeklemeye dediğin gibi bi kaç hard disc buldum aktarma yapıorm ...
    ben bu icadı hepsiburada.com dan almıştım nasıl ürünü göndercem nasıl değiştircem hiç bi fikrim yok şu verilerimi bi kurtariim ona da sıra gelcek ..
    bunun çözümü yok uuraşmaya da gerek yok vazgeçtim gerekli yerlere başvurcam en yakın zamanda ;)

Colic senin adına çok üzüldüm gerçekten :S Gerçekten bu elektronik ürün alışverişi biraz da kısmet biliyo musun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.