Şimdi Ara

SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ gürültülülümü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mydoktor

AL kardeş samsungu ses duyarsan buradan bana mesaj at sesiz olduğunu garanti ederim ben seagatede kullandım mübarek traktör gibiydi 1 hafta zor dayandım samsungu al pişman olmaz banada dua edersin.

yuh ya bu kadarda abartı olmaski
    ben seagate 300 kullanıyorum anlayamadım senin traktor dedigin aleti

Arkadaşım şu linke bir bak istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_8929259/tm.htm

Sayfann alt kısmındaki şu cümle ye dikkat

Orjinalden alıntı: MertAk

- leri:
    Bazı ürünler çok ses yapabiliyormuş.

Herhalde bahsedilen çok ses ile "mydoktor" arkadaşın traktör gibi ifadesi kastediliyor yani şansın varsa sessiz şansın yoksa çim biçme makinası.

• Forumda ne kadar araştırdıysam 250-320 gb sabit diskler arasında gürültü yönünden kesin bir sonuca varılamamış. Bu konuda hdd almayı düşünenlerin bende dahil birçoğu kararsız gördüğüm kadarıyla. Bir toparlama yaparsak:

250GB
    SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ (7200.10) Hdd SATAII 250 7200 95 $
    SAMSUNG 250GB 7200RPM 8MB SATAII Hdd SATAII 250 7200 87 $
    WESTERN DIGITAL 250GB 7200RPM 16MB SATAII Hdd SATAII 250 7200 97 $

300-320GB
    SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ (7200.10) Hdd SATAII 320 7200 119 $
    SAMSUNG 300GB 7200RPM 8MB SATAII Hdd SATAII 300 7200 108 $
    WESTERN DIGITAL 320GB 7200RPM SATA II SABİT DİSK WD3200JS 110$

Her iki sınıf için sessizlik ve performans açısından iyiden kötüye sıralamanız nasıl olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasta32

Vallaha Şans değil kara şans
    doğru söylemsisin kara şans ama samsung daha kara şanslı
  • Bazı arkadaşlar Seagate in serilerini karıştırıyor mesela bende de 7200.7 serisi harddisk var herhalde 10tane samsung harddiski birden çalıştırsan yinede okadar ses çıkmaz. 10 serisine çıkana kadar ses sorunu yavaş yavaş azaldı ama 10 serisinin sesli veya sessiz olduğunu söyleyen bir sürü insan var.Alıp almama ikileminde bende kalmıştım zamanında ve wd almıştım.Bence seagate alacaksanız mutlaka teknik serviste çalışmasını dinleyip ona göre karar verin
  • SAMSUNG SP2504C 250GB SATA300 7200rpm; 8MB; NCQ 78,99 ben bunu alıcam en azından sessiz olucağından eminim varsın 8 mb cache olsun...

http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm
  • bende kullanıyorum

sürekli bi gürültüsü yok

akşamları sesiz ortamlarda arada bi cızırtısı duyuluyo

ama öyle aman aman bi gürültüsü yok

arkadaşa sessiz diye samsung 80 lik aldım oda aynı gürültüyü yapıyo

ama bundan önceki aldığım hiçbi 80lik böyle gürültülü değildi ama çok az tabii bu gürültü

yada kasadan kaynaklanıyodur

çünkü bu aldığım kasa asus ta5a1 ve inanılmaz sessiz bir kasa

diğerleri aopendi ve kıyameti koparıyolar bunun yanında

belki o yüzden farkedilmiyodu
  • Seri ata disk olarak ilk diskim seagate idi sanırım 7200 9 serisi ve dediğim gibi insanı rahatsız edecek derecede sesli çalışıyordu bilgisayarcımı arayıp hdd nin bozuk olup olmadığını sordum oda seagatelerin sesli çalıştığını bu konuda samsungların daha iyi olduğunu söyledi bende seagateyi satıp samsung 80 gb s.ata disk ile değiştirdim gerçektende inanılmaz sessizdi bu anlattıklarım tecrübe ile sabittir samsung benim babamın oğlu değil ben kaliteye bakarım geçenlerde hdd yetersiz gelince tekrar 250 gb 8mb sata2 2504c modeli sata samsung disk aldım bu öncekinden yani 80 samsungtan daha sessiz çalışıyor vede çok memnunum bence olay kalite ve sessizlik ise samsung şu an tecrübelerimi paylaştım arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
    Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Orjinalden alıntı: qozmo 2

Orjinalden alıntı: mydoktor

AL kardeş samsungu ses duyarsan buradan bana mesaj at sesiz olduğunu garanti ederim ben seagatede kullandım mübarek traktör gibiydi 1 hafta zor dayandım samsungu al pişman olmaz banada dua edersin.

yuh ya bu kadarda abartı olmaski
    ben seagate 300 kullanıyorum anlayamadım senin traktor dedigin aleti

Arkadaşım şu linke bir bak istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_8929259/tm.htm

Sayfann alt kısmındaki şu cümle ye dikkat

Orjinalden alıntı: MertAk

- leri:
    Bazı ürünler çok ses yapabiliyormuş.

Herhalde bahsedilen çok ses ile "mydoktor" arkadaşın traktör gibi ifadesi kastediliyor yani şansın varsa sessiz şansın yoksa çim biçme makinası.

• Bende Seagate 250GB 8MB var inanılmaz sesli çalışıyo.. Samsung hdd de vardı bende ondan tık gelmiodu ama Seagate ondan daha hızlı bu bi gerçek ancak Samsung da ondan çok daha sessiz bu da bi gerçek seçim senin Sessizlik mi Performans mı
  • 320 gb 7200.10 var gayet sessiz. Fan sesleri arasından hdd'sesi ayırt edilemiyor zaten.
  • Al seagate i bak yoluna kardeşim...westernler çok ısınıyor...
  • seageta 16 mb olduğunu nasıl anlarım ? hdd nin nersinde yazıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.