windows 7işletim sistemi kullanıyordum.bir seagate 500 gb sata disk ve de 160 bir ide diskim vardı.bir sorun çıkamdan çalışıyordu.işletim sistami 160 gb diskteydi.bellke etersiz gelince, 1 TB WESTERN D 7200 RPM 32MB SATA2 Caviar Black aldım.bilgisayara taktıktan sonra seagate 500 gb saçmalamaya başladı.çok düşük mb larda veri aktarımı yaptı işletim sisteminde kaynaklı olduğunu düşünüyordum.format attım.xp pro kurdum. şimdii bilgisayarımı tıkladıgımda seagate 500 gb gözükmüyor.ama biyosa girince seagate 500 gb gözüküyor.seagate 500 gb nasıl göstere bilirim.yada sorun nedir??
Satalı bir xp cdsi kullan sorunun çözülür.Xp cdisinde sata driveri integre edilmiş olması gerek.Eğer ide yi çıkarıp sataya xp kurmaya çalışırsan,xp kuruluma geçmez harddiski tanımaz.
Bilgisayarım a sağ tıklayıp yönet i seçin. Ordan disk yönetimine bakın 500 gb orda gözüküyor ise SS alıp buraya koyun bakalım. Ayrıca test için hd tune lazım olabilir.
hocam disk yönetiminde gözükmüyor. biosda gözüküyor.hd tune indirdim vede orda gözüküyor testde yaptım ama bilgisayarımı çift tıkladığımda seagate 500 gb sata disk gözükmüyor????
quote:
Orijinalden alıntı: sanuheax
Satalı bir xp cdsi kullan sorunun çözülür.Xp cdisinde sata driveri integre edilmiş olması gerek.Eğer ide yi çıkarıp sataya xp kurmaya çalışırsan,xp kuruluma geçmez harddiski tanımaz.
Şunu yapsana arkadaşım napcan sen görüp görmediğini senin xp inde sata driver yok satalı yükle
En azından deniycem denemiycem de ona göre yardımı keselim yada devam edelim.
quote:
quote:
Şunu yapsana arkadaşım napcan sen görüp görmediğini senin xp inde sata driver yok satalı yükle
En azından deniycem denemiycem de ona göre yardımı keselim yada devam edelim.
nasıl yapıcam peki satalı xp yi nerden bulucam hocam
ya windows 7 kurdum yine olmadı.benim anlamadığım 1 TB WESTERN D 7200 RPM 32MB SATA2 Caviar Black sata disk, seagate 500 gb sata disk 1 tb görüyoda 500 gb mi görmüyor hocam anlamadım gitti
diğer disklerimi çıkarıp sadece seagate 500 gb bıraktım vede xp cd si ile yavaş formt attım .tekrar diğer diskleri baglayıp biostan 1. 160 gb 2. 1000 gb 3. 500 gb
ayarladım vede sorun çözülmüş oldu
yardımcı olna herkes için teşşekür ederim. çokk saolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme