Arkadaşlar ben SEAGATE 500 GB 7200 RPM 32MB CACHE NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3500320AS aldım ama bir türlü 2 hdd yi birden pc de göremiyorum.Şu an seagate 80gb 380817AS ve samsung 250gb HJ hdd kullanıyorum ve 2 hdd de görünüyor 250gb yi çıkarıp 500gb yi taktım görünmedi xp kurulum cd sini takıp format atma menüsünde 500gb yi 3 parçaya böldüm 5 e bölecektim ama 3 den sonra bölünmüyor ve yeniden başlattığımda 3 e böldüğüm parçanın sadece 1 tanesi gözüküyor,80gb ve 250gb hdd lerin jumperına baktım ikisinde de iğnelerine takılan küçük parça yok sadece 500gb hdd nin jumperinde küçük parça takılı 500gb yi takıp format attım ve yanına 250gb hdd yi taktım 500gb nin 3 parçasıda görünüyor 250gb görünmüyor 250gb bios dan ve bilgisayarım-aygıt yöneticisinde çalışıyor diye gözüküyor,akşama kadar uğraştım yapamadım en son yeni aldığım 500gb hdd yi çıkardım 80 ve 250 yi taktım normal ikisi de görünüyor,nero dan Ekstralar-sistem bilgisi topla dediğim zaman konfigürasyon da Secondary IDE Channel Master:ST380817AS DMA-on Primary IDE Channel Master:samsung HD 250HJ DMA-on yazıyor,yardım ederseniz gerçekten çok sevineceğim.
dostum aynı sorun bende de oldu 3 gün önce..bende seaate 500 32mb vs...hdd aldım ve taktım aygıt yöneticisi falan heryerde görünüyordu ama kullanılmıyordu..sistemde rojan zararlıları varmışş..format attım şimdi sorun yok..ikisinide kullanıyorum..jumper falan bende yapmıştım ama gene olmuyor..bilg/sağ tık/yönet/disk yönetimi menusunden oluyor sNIRIM AMA BENDE ORASI HEP HATA VERİYORDU...KOLAY GELSİN
Benim pc de seagate 500gb hdd ye format attım ve sistem kurulunca görüyor ama 2. bir hdd yi görmüyor bir de bilgisayarıma tıklayınca sabit disk sürücülerin sadece 3 parçası görünüyor çok garip bir durum eğer sorunu çözemezsem kasayı omzuma atıp bir pc tamir yapan dükkana gideceğim başka çarem kalmıyor.
Peki bilgisayarıma sağ tıklayıp yönetten disk yönetimine gelip baktığında bütün harddiskler orada görünüyor mu?
Şu an eski hdd ler takılı ama hemen yeniyi takıp bir deneyeyim.
quote:
Orjinalden alıntı: MMXex
Peki bilgisayarıma sağ tıklayıp yönetten disk yönetimine gelip baktığında bütün harddiskler orada görünüyor mu?
80gb ve 250gb hdd nin 80 olanı çıkarttım sistem bunda kuruluydu ve 500 ü taktım ayrıca 500 ü 3 bölmüş ve bir parçasına xp yi kurmuştum,Bilgisayarım-yönet-disk yönetimi dediğimde sadece 500gn nin 3 parçası gözüküyor ''Disk o '' diye, altında ''Disk 1'' var Dinamik yabancı yazıyor ve üstünde ünlem işareti var yani 250gb gözükmüyor,halbuki biraz önce 80 ve 250gb takılıyken Bilgisayarım-yönet-disk yönetimi dediğimde ikiside görünüyordu.
Bilgisayarım-yönet-disk yönetimi dediğimde ''Disk 1'' Dinamik yabancı yazıyordu ve üstünde ünlem işareti vardı üzerine sağ tıklayıp etkinleştir gibi bir seçenek vardı tıkladım ve 250gb hdd de göründü şimdi biçimlendir dedim,250gb hdd yi depo olarak kullanıyordum şimdi hepsini 500gb hdd ye atacağım ve 250gb hdd ye sistemi kurup 500 ü depo olarak kullanacağım ,inşallah tekrar sorun çıkarmaz yedekledikten sonra sorun çıkarıp çıkarmadığını yazarım,şimdi den yardımlarınız için teşekkürler.