beyler seagate barracuda 7200,7 80 GB harddisk var, hiç bişey yokken birden bire harddiskten " CIZIR CIZIR" bi ses gelmeye başladı ve PC açılmaz oldu.
PC başlıyor, 1saniye sonrasında sıra HDDnin çalışmasına geldiğinde o CIZIRTI geliyor ve PC kapanıyor otomatik olarak. Arkasındaki I-0 düğmesinden bi reset atınca tekrar çalışıyor ve yine aynı hata.
Harddiskin POWER kablosunu çıkardığımızda sorun yok PC açılıyor, CIZIRTI kesiliyor.
sorun nedir bi zahmet yardımcı olur musunuz? acil bi çeviri işim var PC ye ihtiyacım var. ne kadar çabuk yardımcı olursanız o kadar iyi olur.. şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Kardes o Harddiski Bilgisayara senmi taktin?
yok yaw çavuşum ben PCyi tam bi sene oldu alalı, hiç böyle bişey olmadı bugün oldu ne olduysa
harddiski de aldığım yere (VATAN COMPUTER) taktırdım. kurulumu orda yapılmıştı...
elinde ıde kablosu varsa değiştirmeyi dene hiç olmadı aldığın yere aynen götür orada icabına baksınlar nasılsa garantili mal
Kardes buradan elimden birsey gelmez. Harddisk kesin yanmistir. Adi bir sey takmislardir kesin.
quote:
Orjinalden alıntı: ecom86
elinde ıde kablosu varsa değiştirmeyi dene hiç olmadı aldığın yere aynen götür orada icabına baksınlar nasılsa garantili mal
yüzbaşım şu IDE kablosunu tarif edebilir misin? bayaa bi kablo geldi beraberinde kasanın ama.
harddisk SATA bu arada söyledim mi hatırlamıyorum. Harddiske giden güç kablosunu çıkardığım zaman sorun yok. ama o kabloyu takınca çalışmıyo PC açılmıyo KENDİNİ KAPATIYO.
tşkler
hımm ben normal hdd sanmıştım seninki sataymış o zaman satanın psu ile hdd nin arasına takılan aparat varya kablodan onu değiştirmeyi dene ama en sağlıklı yöntem aldığın yere götürmek zaten o kabloyu temin edebilmek içinde bir bilgisayarcıya kadar gitmen gerekiyor
ya aldığım yere götüremem istanbuldan aldım ben şimdi karabükteyim arada 400 km var :)
PSU dediğin nedir anlayamadım kusura bakma yaw,
bu aparat dediğin şey kablo mu? ama dediğim gibi elektriksel bi durum gibi görünüyo yani HDD in güç kablosunu çekince o cızırtı kayboluyo yani orun yok açılıyo PC ama tabi doğal olarak HDD yok :))
dediğim gibi ekstradan yedek bi kaç kablo verilmişti bana onlar işimi görmez mi? bi de bu üstteki mesajda "harddisk yanmış olabilir" dedi ersin kardeş öyle bişey mümkün mü olabilir mi yani???
kardeş yardımına ciddi ihtiyacım var bekliyorum sağolasın şimdiden tekrar
psu dediğim power supply ya kısaltmıştım :) o zaman denemek lazım yakınlarında bilgisayarcı yokmu fazla kurcalamadan bir bilgisayarcıya götür orada denesinler aparat dediğim kablo psu ile hdd arasına takılan kablo hani psu ninki uymaz ya ona ondan kablo takılır ya onu demiştim eğer ondan varsa deneyebilirdin ama yok diyorsun yani aldığın yere gitmesende bir bilgisayarcıya git eğer hdd de bozulma olursa garantiye gönderirsin
sayın yüzbaşım şu an kendi PC den yazıyorum olayı çözdüm :) sayende
ama şimdi farkettim PSU dan gelen kablolar bende jak sisteminde değil. misal CD-ROM a giden power kablosu nasıl aynen öyle ,
HDD ye giden kabloyla PSUdan gelen kabloyu başka biyerden bağladım. çalıştı. sorun çıkaran o ara kablo. ucundaki jaklar çok gevşek. kablolar jakın içinde oynuyo. onları sıkıştırabilmemin bir yolu var mı? yoksa değiştirmem mi lazım?
ki değiştirmek için PSU değişmesi lazım çünkü PSU nun içinden geliyo direk olarak kablo.
şu an sorun yok gibi ama hala açılışta bi cızırtı var sanki kablolar birbirine sürtüyo gibi yine o jak içindeki kabloların gevşekliği galiba olay
sıkıştırabilir miyim?
ilk önce kabloları kontrol et eğer devam ediyorsa garantiye gönder Not: garantisi varsa yoksa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme