Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
30.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satan yok ben bozulur diye bir arkadaştanda alıp yedekledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hipserv kullanıcı adımı hatırlamıyorum acaba bu program içi kullanıcı adımı nereden değiştirebilirim

• skuran S kullanıcısına yanıt
    Hipserv'e bağlanırken seagate içim oluşturduğunuz şifre ve kullanıcı adınızı kullanmıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Satan yok ben bozulur diye bir arkadaştanda alıp yedekledim.

yeni serilere bakmak lazım artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fds14 F kullanıcısına yanıt
    Eşimin eski bilgisayarında e-sata girişi vardı ona linux kurup bişeyler yapayım dedim ama alet deli etti beni bıraktım öyle.
    Hiç böyle heyecanlara girmeyip direk nas almak lazım galiba (asustor, synology, qnap, vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Eşimin eski bilgisayarında e-sata girişi vardı ona linux kurup bişeyler yapayım dedim ama alet deli etti beni bıraktım öyle.
    Hiç böyle heyecanlara girmeyip direk nas almak lazım galiba (asustor, synology, qnap, vs.)

macera aramamak lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

ftp konusunda geçen bende denemek için bağlanmaya çalıştığımda beceremedim...

Cevap biraz geç olacak ancak ben sorunu çözdüm :) ftp olarak erişim sağlayabiliyorum.
    Modem üzerinden 21 nolu portu açın.
    Ben üstüne birde ipyönlendirmesi yapıp bir siye adı altına aldım. Telefondan da bilgisayardan da istediğim an ftp olarak erişebiliyorum. Şimdi tek sorunum torrenti uzaktan eklemek olacak.Siz önceki mesajda yazmışsınız öyle olmuyor diye ama biz torrent sistemine nas sunucunun linux tabanlı yazılımından erişiyoruz.Bu ha lan dan ha wan dan fark olmaması gerek. Bende torrent sistemi 9091 portunda. Onunda portunu açtm ama yemedi:(

• PLTMGNM P kullanıcısına yanıt
    Benim yapmak istediğim daha farklı bir şeydi yanlış anlattım sanırım.
    Seagate'e arada bilgisayar olmadan ftp üzerinden dosya indirmek yani aynı torrentte yaptığımız gibi bilgisayar ile ftp adresini göstereceğim şu dosyayı indir diyeceğim ondan sonra bilgisayarı kapatacağım kendi çapında indirecek.
    Ftp üzerinden hdd'ye bağlanma konusunu ilk aldığımda denedim bağlanmıştı sonra bir daha kullanmadım ben.

Linux sistem kullanmadım daha önce hatta geçtiğimiz hafta sonu baya cebelleşerek sd karta kurulumu tamamladım ama sd kart üzerinden boot yapamadığım için kurcalamaya vaktim olmadı.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Evet ama eskiden hipserv kullanıcı adı diye birşey yoktu şimdi bir de onu soruyor uzun zamandır kullanmadım silmiştim tekrar yükledim ancak hipserv kullanıcı adı nedir bulamadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skuran -- 14 Nisan 2014; 19:07:13 >
  • skuran S kullanıcısına yanıt
    Akşam eşimin telefonunda denerim şimdi bilemedim.
  • Arkadaşlar merhaba bir tanıdığım bu cihazı almış kurmaya çalışmış biraz yazılımından kayır felan yapmış ama berecememiş. şimdi ben cihazı ağıma bağladım resetledim cihazı kurulum sihirbazı nda go flex adı kısmına bişeyler yazıom devam et diyom lisansno zaten kendi çıkıyor ama sürekli merkez sunucu ile bağlantı kurulumadı diyor. kayıt olmadan ayarlarına erişemiozmu bu zımbırtının ?
  • turbulence42 kullanıcısına yanıt
    Kurulum yapalı 2 sene civarında oldu tam aklımda değil ama kayı olmadan erişim olmuyor olabilir.
    Alet network disk-bulut olduğu için önce kayıt olarak uzaktan erişim ayarları gerekiyor olabilir.
    Seagate dashboard'u indirip kurdunuz mu? Dashboard üzerinden de direk ulaşabiliyor olabilirsiniz.
  • EVET KURDUM AMA SABAH 5 E kadar uğraştım merkez sunucuya bağlanamıyor diyor internette sorun yok cihaz sorunsuz ip alıyor. cihaza hiç bir şekilde giremiyorum acaba önce siteden mi kayıt olmam gerekiyor diye bakıyorum ama öyle bir seçenekte yok sitede.
  • tamam arkadaşlar sitesinden cd iso dosyasından yazılımını kurunca oldu. aynı yaılımı exe indiriyom onda olmuyor :)
    ama şimdide başka sorun internetten yada aynı ağdaki bilgisayardanhttps://www.seagateshare.com/ da oturum açamıyorum ücretlimi acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 16 Nisan 2014; 13:13:07 >
    Geçmiş olsun. :)
    Nasıl bir hata alıyorsunuz bilmiyorum ama seagateshare'den üyelik ile oturum açıyorsunuz. Bazen serverların yoğun olduğunda da bağlanamadığı oluyor. Daha sonra terkar deneyin diye bir hata veriyor o zaman. Bir süre sonra denediğinizde bağlanıyor.
    Bu arada modemizden ilgili portları açtınız değil mi? Açmamışsanız yine bağlanamazsınız.
  • evet sonunda bağlanıp account açtım. şimdide kullanım ile ilgili sorunlar yaşıyorum 3tb lik ethernetli model benimki. şimdi
    - wifi varmı ? varsa hangi menüden ayarlanıyor ?
    - paylaşımları web arayüzündenmi yönetebiliyoruz sanırım ama bana çok vasat geldi başka bir konsol yada arabirim var mı ?
    - bir paylaşım açtım içinde ne dosya atabiliyorum nede içine girebiliyırum. paylaşımı web arayüzünden açtım sol altta paylaşım özelliklerini falan kurcalışıyorum ama nafile.
    ftp den denedim ağdan girip denedim paylaşımı göremedim.
    -ayrıca bu cihaza ssh ile mevcut hesaplarla giriş yapmayı başaramadım bir root veya admin hesabı falan mı var?

Zyxel ve qnap NAS larla kıyaslanamaz bence :) biraz amatör olmuş bu cihaz.

Yazma Hızı 43Gb dosyayı sn 34-36MB ile sorunsuz kopyaladı. Gigabit switch

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 17 Nisan 2014; 2:52:33 >
    Hayırlı olsun. Zyxeli bilmem ama bundan iyi olacağını tahmin etmiyorum da qnap, synology gibi markalarla karşılaştırmak o markalara haksızlık olur. :D
    Wifi yok, paylaşımları arayüzden yapabilirsiniz ama sanırım dashboard üstünden de oluyordu. Hatta bazı yurtdışı forumlarda dosya paylaşımlarının dashboard üzerindeki dosya yöneticisi üzerinden girilip yapıldığında daha hızlı olduğu yazıyordu ama ben bir fark göremedim. Açtığınız hesaba yetki verirken tüm yetkileri vermediyseniz sınırlı erişim yaşıyor olabilirsiniz.
    Aletten çok bişey beklemeyin; gigabit bağlantı ile ortalama üzerinde bir hız elde ediyorsunuz, uzaktan erişim sağlıyabiliyorsunuz (bazen bağlanamasanız da beni acil durumlarda yolda bırakmadı), bilgisayar olmadan torrent indirebiliyorsunuz. Bu kadar fazlasını beklerseniz hayal kırıklığı yaratabilir.

• arkadaşlar anlatılanlar gibi ssh ile bu cihaza bağlanmaya çalışıyorum ama firmware daha yeni olduğu için olmuyor sanırım bir yolu yokmu ssh ile bağlanmanın bilen var mı :)
    Hocam önceki sayfalarda vardı ssh bağlantısının nasıl yapıldığı.
    Bende denedim deniyorum da ama bağlanamıyorum ssh ile. Sanırım önce hipserv ile bağlanıp aleti tanıtmak gerekiyor ama ben hipserv ile de bağlanamıyorum.

• Arkadaşlar biri bana acil yardım etsin.

Go flexi yandaki sıfırlama tuşuna ataçla 10 sn kadar basılı tutup sıfırladım.
    Tekrar ip girip kullanıcı adı ve isim oluşturdum. Go flex açıldığında komple ne torrent kalmış ne de kendi hddsini görüyor. 3 Tb lık verim var ve çok önemli NAsıl bir yol izlemeliyim.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.