Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
30.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hehe :) ama o listeleme olayına bir bak muhtemelen paylaşım ile alakalı oda
  • gelen maili mi diyorsun?
  • onkal kullanıcısına yanıt
    evet seagateden gelen maili diyorum bir kaç mesaj önce göndermiştin ya
  • Concus kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bir denedim olmadı üzerine de uğraşmadım boş bir zamanımda denerim tekrar. :)
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var daha önceden evimde kurulu olan goflex home 3 tb diskim var ama kullanıcı şifresini kaybettim bilgileri görüyorum ama işlem yapamıyorum şifre sıfırlama veya şifremi nasıl görebilirim lütfen cevabınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar ftp serverdan (torrent mantığında) bilgisayar açık olmadan indirme yapılabilir mi diye araştırma yapıyordum. Seagate destekten gelen cevap aşağıdadır;
    "When you do the ftp download from the server to the GoFlex Home you are actually downloading it and uploading directly to the GoFlex Home.

All data is going from the server, to your laptop, then being uploaded to the GoFlex Home.

It is not possible to tell the GoFlex Home to download something, as it is just a NAS and not a server."

Özetle derler ki yok öyle bir şey gelen dosyalar ftp serverdan goflex home gibi gözükse de aslında ftp serverdan bilgisayar, bilgisayardan da goflex home aktarılır.

Yani orjinal haliyle imkan yokmuş. Torrent sayfası üzerinden ftp server da indirilebilir diye düşündüm ama olmadı onu da yemedi.
    Başka araştıran olursa bilgi bulunsun istedim. :)
  • Arkadaşlar bi sorunum var sizde deneyin bakalım oluyor mu ? Ben yaptım olmadı.

Şimdi device name : test
    Kullanıcı adı : admin
    şifre : admin

olarak kabul ediyorum.

Yönlendiricimden upnp özelliği enable modunda. (Tam olarak ne işe yaradığınıda bilmiyorum.Ama seagate tr destek pdf sinde öyle demiş.)

Bilgisayarımdan

ftp://test.seagateshare.com yapıyorum.

benden kullanıcı adı ve şifre istiyor. her zaman girdiğim gibi admin admin şeklinde giriyorum ancak bir türlü ftp olarak görmüyor.
    Aslında görüyor ama açmıyor. kullanıcı adı ve şifre yanlış gibi gösteriyor.

Sizlerde deneyip acaba bu şekilde çalıştırabiliyor muyuz diye bakabilirmisiniz. Yada bu şekilde çalışmama mantığını anlatabilecek biri var mı ?

• PLTMGNM P kullanıcısına yanıt
    ftp konusunda geçen bende denemek için bağlanmaya çalıştığımda beceremedim...
  • Goflex home'a metal bir kapak yaptırıp çift taraflı bantla yapıştırdım.Torrent indirme ve ev sunucusu olarak 500 gb şık sessiz ve küçük hdd ile gayet uyumlu ve ucuz bir çözüm oldu.
    Bilhassa ipad ve vlc player ile ev ağında ipad in kapasitesini 500gb a çıkardı.ipad air ağda vlc programı tarafından seagate'den her formatta filmi takılmadan altyazısı ile oynatıyor.
     Seagate FreeAgent GoFlex Home
     Seagate FreeAgent GoFlex Home Seagate FreeAgent GoFlex Home

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 2 Nisan 2014; 1:53:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prosecutor kullanıcısına yanıt
    Güzel bir çalışma olsun güle güle kullanın.
    Bir problem mi vardı yada ne tür artıları var bu şekilde kullanmanın biraz daha açıklar mısınız bu şekilde kullanmak isteyen arkadaşlara bilgi olsun.
  • Küçük hdd kullanmayı düşündüğüm için temas halinde sata bağlantısı kırılabilir diye bu kapağı tasarladım.
    Hdd içinden veya içine mkv veya mp3 taşımak istediğimde hdd i kolayca çıkarıp sata usb adaptöre takıp bilgisayardan işimi halledip daha sonra hdd yi yerine kolayca takabiliyorum.

Aslında şöyle bir şey geldi aklıma sizin projeden sonra:
    Bende 3 tb var ama şu an dolu. Masaüstü bilgisayarlardaki mantıkla sata girişine birden fazla disk takabilirmiyiz aşağıdaki gibi sata çoğaltıcı kablo ile?
    Siz aletin içini açtınız yapısını gördünüz diye soruyorum olabiliritesi nedir?

Seagate FreeAgent GoFlex Home

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 2 Nisan 2014; 14:19:16 >
  • İçini açmadım ama kapasiteyi genişletmek için cihazın arkasında usb giriş var.
    Usb girişi 2.0 destekli ki 3.0 olsa bile veri akışı açısından yeterli olmuyor bazen.
    Büyük boyutlu aktarımlar yapıyorum ve bluray arşivim yüklü büyük çoğunluğunda onları izliyorum bitrati yüksek filmlerde usb bağlantısında kasma oluyor çoğu zaman.
  • Sata girişine birden çok bağlantıya müsaade etmez sanırım.
    Zaten bu tür ethernet bağlantılı depolama çözümleri kapasite değil erişim öncelikli oluyor.Yoksa bunlara büyük boyutlu dosya yüklemek ayrı bir dert almak bambaşka bir eziyet.
    Ben 2 ve 3 tb lık WD live ethernetli hdd lerimi bu cihazı 25 tl ye alınca zarar-marar demeden aldığımın neredeyse yarısına sattım.
    Uzaktan erişim çok kullandığım birşey değil yaklaşık iki yıldır kullanıyorum goflex home. Ama ethernet girişi ile gigabit bağlantı yaparak yüksek bitrateli filmleri izliyorum ve dosya aktarımı yapabiliyorum. Ama işte yetmemeye başladı artık. Aslında gerçek anlamda nas almak gerek ama şimdilik bütçeye ağır ileride kısmet.
  • Bu cihazdan bir tane daha bulup yedeğe atmak gerek.

Nereden ve ne kadara aldınız?
    Benim önceliğim kapasiteyi arttırmak olacak yani bir 4tb disk almak istiyorum önce. Çiftli bir dock yada nas alana kadar yada Usb 3 çevirici ile kullanmayı düşünüyorum. Uygun fiyatlı ise bu tercihim olur sonuçta gigabit ulaşım olanağı olur.
  • 25 tl ye forumdan bir arkadaştan almıştım

• Uygun almışsınız. Biraz araştırdım ama bulamadım piyasada.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.