Şimdi Ara

Seagate FreeAgent GoFlex Home (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
8
Favori
30.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eğer apple grubunun desteklediği formatlarda bir medya olursa oynatabilirsiniz.
  • -K@- kullanıcısına yanıt
    Ben ebay üzerinden USB 3.0 dock aldım daha önce, herşey dahil 50TL ye 2 haftada elime ulaştı.

Birdehttp://forum.donanimhaber.com/m_67214702/tm.htm buraya bakın bu arkadaş getirip satıyordu. Ben sonradan öğrendim, fiyatları gerçekten uygundu.
  • Arkadaşlar merhaba böyle bir konu defalarca açılmıştır eminimki fakat benim problemim biraz değişik.

Fotoğrafçılık ve arşivlerimi yedeklemek amacıyla kendi evimde bir sistem kurmak istiyorum. bu sitemi kurmak ne kadar zor olabilirki diyen arkdaşlarım vardır eminim benim sorum şu yönde

evde bulunan 2 adet bilgisyarım var ve arşivlerim bu bilgisayarlar ve harici hdd de kayıtlı ben hepsini bir araya getirmek istiyorum. ama bağımsız 2 makinada bu arşivlere ulaşabilsin istiyorum. şimdi hdd yi çıkar ondan ona tak diyen arkdaşlarım vardır eminim ama sürekli tak çıkar hddler için çokda faydalı değil diye düşünüyorum. ayrıca iş yerimden veya tablettende ulaşılabilen sistemler olduğunu duydum bana cazip bir fikir gibi geldi ama ethernet bağlantısı olan cihazlara yorum yapan arkadaşlar çokta memnun değiller üründen. ben ana makinaya usb ile bağlayıp lan ağından hdd ye ulaşabileceğim bir ürün arıyorum böyle bir ürün bilgisi olan arkdaşım varmı

Hdd araştırması yaparken bunu gördüm bunun bir karı olurmu ?

ZYXEL NSA-310 NETWORK DEPOLAMA ÜNİTESİ

Seagate FreeAgent GoFlex Home

SEAGATE 3,5" 1TB FreeAgent® GoFlex™ Home Gigabit Ethernet Harici Disk

arkdaşlar kararsız kaldım yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler iyi forumlar

• extaz kullanıcısına yanıt
    GoFlex home 3 tb var bende, memnunum. Zyxel'de muadil bir modele benziyor ancak kullanmadım ayrıntılı bilgim yok.

Hdd'yi ağınıza bağladığınızda ağınızdaki tüm bilgisayar, cep telefonu, tablet vs. ile ulaşabilirisiniz. Eğer ağınızda internet var ise istediğiniz yerden de ulaşabilirsiniz aynı şekilde. Ancak uzaktan erişim sizin evinizdeki upload ve bağlandığınız yerdeki download hızına bağlı olarak bir performans alırsınız. Genelde bu yönde şikayetler oluyor ulaşımın çok yavaş olduğuna dair.
    Sizde ikinci bir bilgisayar olduğuna göre birini server gibi kullanabilirsiniz de; arşiv disklerinizi tek pc'de toplar gerekli bir kaç programı yükleyip ağa bağladığınızda sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak (masaüstü olduğunu varsayarak yazıyorum bunları) server olarak kullandığınız kasanın sürekli açık olması gerekiyor, fan sesi rahatsız edici olabilir ve sürekli açık olmasından dolayı elektrik tüketimi fazla olacaktır.

Sürekli çoğalan bir arşiviniz varsa değiştirilebilir hdd'li modellere de bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

GoFlex home 3 tb var bende, memnunum. Zyxel'de muadil bir modele benziyor ancak kullanmadım ayrıntılı bilgim yok.

Hdd'yi ağınıza bağladığınızda ağınızdaki tüm bilgisayar, cep telefonu, tablet vs. ile ulaşabilirisiniz. Eğer ağınızda internet var ise istediğiniz yerden de ulaşabilirsiniz aynı şekilde. Ancak uzaktan erişim sizin evinizdeki upload ve bağlandığınız yerdeki download hızına bağlı olarak bir performans alırsınız. Genelde bu yönde şikayetler oluyor ulaşımın çok yavaş olduğuna dair.
    Sizde ikinci bir bilgisayar olduğuna göre birini server gibi kullanabilirsiniz de; arşiv disklerinizi tek pc'de toplar gerekli bir kaç programı yükleyip ağa bağladığınızda sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak (masaüstü olduğunu varsayarak yazıyorum bunları) server olarak kullandığınız kasanın sürekli açık olması gerekiyor, fan sesi rahatsız edici olabilir ve sürekli açık olmasından dolayı elektrik tüketimi fazla olacaktır.

Sürekli çoğalan bir arşiviniz varsa değiştirilebilir hdd'li modellere de bakabilirsiniz.

anladım benim merakım şu yönde yanlıca Ethernet bağlantısı mı yapabiliyoruz ? usb den bağlayıp verileri atma şansımız yok mu ?. masa üstü bilgisayarımda 1 tb lık hdd var ve 2 tane harici 500 gb hdd de de verilerim var bunları tek merkezden toplayıp kullanmak istiyorum. bunu için yeterli olurmu. bazı arkadaşlar tv ve ps bağladıklarından söz ediyorlar buna imkan sağlıyor mu bu hdd

yardımınız ve cavabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extaz -- 7 Ekim 2013; 18:15:45 >

Dock üzerinde bir adet usb 2.0 girişi var tabi ki buradan veri akışı sağlayabilirsiniz yada direk disklerinizi buraya bağlayabilirsiniz. Eğer ağınız internete açılıyorsa usb'den bağladığınız diski görüp işlem yapabiliyorsunuz.
    Ben hızı düşük olduğu için usb yolunu kullanmıyorum ethernet üzerinde gigabit bağlantı ile kullanıyorum. Yukarıda bahsedildiği gibi usb 3.0 destekli bir dock alırsanız daha hızlı veri akışı sağlayabilirsiniz.
    Tv ve ps bağlanma konusunu çok anlamadım açıkçası; eğer diskteki dosyaları görme anlamında diyorsanız dlna destekliyor cihaz. Ben tv ile çok kullanmadığım için modem üzerinde wireless ile görüp bağlanıyorum, amfi ile de ethernet ile bağlanıyorum. Onun dışında usb üzerinden yazıcınızı bağlayarak ağ yazıcı olarak kullanabiliyorsunuz.

Eğer sizin amacınız benim disklerim zaten var hepsi birada dursun ve ben onlara istediğim yerden ulaşabileyim diyorsanız böyle bir şey bakabilirsiniz.

• Benim dock buzuldu. Nerden alabilirim link atabilirmisiniz.
  • onkal kullanıcısına yanıt
    anladım ben zaten 1 Tb lik hdd min yedeklerini buna alıp düzenledikten sonra sizinde aktardığınız gibi arşivleme amaçlı kullanmak istemekteyim. usb bağlantısını açıkcası o yüzden soruyorum. evde kablonet

NETMASTER CBW-560 802.11N KABLOSUZ MODEM

( cbw-560 /wps/ 54mbps/ wds / 4eth CBW-560, 4 portlu ağ anahtarı ve IEEE 802.11g kablosuz fonksiyonu ile yerleşik ağ geçidi olarak da kullanılabilir. )

var bu modemde 10 Mb lik internet hızı ile veri akışı sağlamaktayım. benim derdim kendi çapımda ufak bir bulut sağlayıcısı olarak kullanabileceğim şehir dışında veya dışarda fotoğraflarıma ve belgelerime rahatlıkla ulaşabileceğim bir sistem kurmak istiyorum. zannedersem şuanki sistemlerde yavaş yavaş bu yöne doğru kaymaktalar. bencede en sağlıklısı bu evde kald bu çalışmam nasıl ulaşırım derdi olmadan sınırsız veri hakimeti dedikleri olay. yani tabletten telefondan veya laptoptan veri akışını sağlamak .

evde tvden bende çok film izleyeceğimi zannetmiyorum ama dediğiniz gibi playstation üzerinden bağlanmakta hoş olur gibime geliyor.

yazıcı ksmı kulağa çok hoş geliyor ama yazıcınında ağa ethernet çıkışı olması şartmıdır ? yoksa direk olarak yazıcının usb portunu hdd ye bağlayarak bu özelliği kazandırabiliyormuyuz. bu konuyu açabilirseniz çok sevinirim.

bu konuyu araştırıken belki sizede denk gelmişir freenas server kurmak yerine bu cihazı hayata geçirmek daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum.

ilgi ve lakanız için teşekkürler ve iyi forumlar.

Nas cihazlar tam sizin istediğinizi verebilecek aletlerdir doğru yöndesiniz. :)

Modeminiz 4 portlu olduğu için bir ethernet çıkışına seagate bağlayarak kişisel bulutunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Modeminiz kablosuz olduğu için kablosuz olarak da ulaşabilirsiniz sıkıntı yok o konuda da.

Modeminizin ethernet çıkışları gigabit destekli değil eğer pc/notebook/medya player üzerinden daha hızlı bağlanmak isterseniz gigabit switch kullanarak daha hızlı kablolu bir veri aktarımına ulaşabilirsiniz. Bulut olarak kullandığınızda bir işimize yaramıyor (malum ülkemizdeki internet download/upload değerlerimiz) ama evde lazım olabilir. Mesela ben medya server olarak kullanıyorum. Yüksek kalitede film izlerken wireless ve 100mb bağlantı hızında takılma olabiliyor 1000mb hız gerekiyor yada bilgisayar yedeklerken, büyük boyutlu dosyaları arşivinize aktarırken ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yazıcıyı benim modemin desteklediği için nas üzerinden denemedim ama tek usb tek ethernet girişi olduğu için mantık olarak usb bağlantısı ile yapılıyordur.

Eski p4 işlemcili kasamı freenas ile servera dönüştürmeyi düşündüm ama hem ses hem elektrik tüketimi hemde hacimsel olarak büyük olması nedeniyle vazgeçmiştim.

Unutuğum atladığım bir şey varsa tekrar üzerinden geçebiliriz.

Not: Fotoğraf arşivim var dediniz fotoğrafçılık ile uğraştığınızı sanıyorum. Kaliteli fotoğraf dosyalarının boyutları büyük oluyor malum biriktikçe daha çok hdd ihtiyacınız olacak. O yüzden sormuştum ileride çoğaltmayı düşünüyormusunuz hdd'leri diye. Eğer düşünüyorsanız böyle bir şey bakabilirsiniz. Ben bütçe nedeniyle gidememiştim ama şimdi 3 tb doldu taşıyor.

• -K@- kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajları okursanız orada arkadaşlar link vermişlerdi.
    evet ardığım cevap bu zannedersem her şey için teşekkür ederim . bende emin olmamıyordum ama zannedersem bir bilen bu konuda nasıl yardımcı oluyor işte burada bunun cevabını rahatlıkla görebiliyorum.

gigabit swich olarak şuan görebildiğim ucuz bir çözümler

ASUS GX-D1081 GIGABIT 8 PORT SWITCH

http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/asus-gx-d1081-gx-d1081-gigabit-8-port-switch/productdetails.aspx?I_ID=65805

LINKSYS SE2500 GIGABIT 5 PORT SWITCH

http://www.vatanbilgisayar.com/network-aksesuari/linksys-se2500-se2500-gigabit-5-port-switch/productdetails.aspx?I_ID=55740

tabi performansları nasıldır araştırmak gerekli şuan için fiyatına bakarak alınabilir ürünler olarak bu ikisini görmekteyim. gerçi ikinci ürün daha bir sıcak gibi cicso olması nedeniyle ama bakalım şuan için maaliyet daha önemli yer tutuyor benim için :)

yazıcı şuan için acil olan bir durum değil ama neden olmasın diyebileceğim bir nokta tabikide

SEAGATE 2 TB Central Gigabit Ethernet Depolama Ünitesi var Seagate FreeAgent GoFlex Home dan farklı olarak acaba ikisinde de aynı özellikler mevcutmudur merak ediyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/harici-harddisk/seagate-stcg2000200-2-tb-central-gigabit-ethernet-depolama-unitesi/productdetails.aspx?I_ID=65450

farklı olarak wd ninde bir ürünü var ve eksiği usb çıkışı olmayışı.

WD 3,5" 2TB My Book® Live Gigabit Ethernet Harici Disk

http://www.vatanbilgisayar.com/harici-harddisk/wd-wdbacg0020hch-eesn-3,5-2tb-my-book%C2%AE-live-gigabit-ethernet-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=51160

ama seagate de yorumlarınızdan sonra daha sıcak bakıyorum gibi şuan.

benim evde ekranı kırık bir labtop 'bım var ona harici bir hdd bağlayıp üzerine homeserver 2011 kurup kullanayım diye düşünürken freenas diye birşey gördüm aslında merak da etmedim değil ama veri aktarım hızının dedğinz gibi ülkemizde ahım şahım olmadığını düşünerek dışarıdan bağlandığım zaman evdeki hızı alıp alamacağımı düşündüğümden araştırdığım bir konu olarak kaldı.

aslında tüm film ve fotoğraf arşivlerime ulaşmanın derdindeyim :) fazla dvdlerden ve dışarda duran 3.5 luk hddlerden sıkıldım gibbi bir şey :)

hddleri çoğaltmaktan ziyade kasa yine 1 tb ve harici veri diski ile ilerlemeyi düşünüyorum şimdilik :)

play station ve hd uydu alıcım var bu cihazlar eğer hdd ye bağlanabilirler ise valla daha ne isterim.

bu konudaki görüşlerinizi merakla bekliyor olacağım.

teşekkürler

• hatta konuyu abartan arkdaşlar freenas server yerine htpc kasa kurup kullanma tavsiyesinde bile bulundular ama zannedersem parası zamanı çok olan arkdaşların tercihi diye pek sıcak bakamadım bu konuya :(
    Amaç bilgilerimizi paylaşmak, doğru yolu bulmak...

Switch olarak bende isminden dolayı cisco aldım 8 portlu olanı gayet memnunum diğer markalar hakkında bilgim yok ancak çok da fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası.

WD bende harici diski var senelerdir kullanırım bir sorun yaşamadım ama sorun yaşayan ve memnun olmayanı çok duydum söylediğiniz ürünle de ilgili bir bilgim yok. Usb çok gerekli değil derseniz bu da düşünülebilir.
    Seagate centerı inceledim özelliklerini sanırım biraz daha multimedya ağırlıklı bir ürün. Kendi arayüzü falan var galiba. Benim anladığım goflex home biraz daha genel kapsamlı center daha entertainment ağırlıklı bir cihaz diyebilirim sanırım. Birde goflex'te 1tb, 2tb, 3tb varken center'da 2tb, 3tb, 4tb var. Benim görebildiklerim bunlar. Bu arada goflex'te torrent indirme özelliği var diğer ürünlerde varmıdır yada siz kullanır mısınız bilmiyorum. Benim aldığım dönemde premium üyelik alıyordunuz bir defalık 10 dolara bu özellik geliyordu sonra sistem değişti sanırım ama en son ne durumda bilgim yok.

Bu arada benim bir dlna sıkıntım oldu. Yani dlna üzerinden bağlandığımda tüm dosyaları göremiyorum. Seagate ile iletişime geçtiğimde format attığımda düzeleceğini söylediler ama içindeki verileri aktarabileceğim bir yer olmadığı için bir şey yapamadım. Araştırmalarım sonucunda da başka kimsede bulamadım bu sorunu yaşayan.

Harici disk ile ilerleme işini usb 3.0 destekli bir dock ve usb 3.0 destekli hub kullanarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum. (Verdiğim ürünü bilmiyorum tamamen örnek olması açısından verdim. Bu yöntemi denemedim de ama teorik olarak oldukça mümkün.)

Kendi açımdan ev sinema sistemi anlamında düşünürsek;
    Htpc çok kullanışlı, tamamen özgürlük demek, istediğinizi yapabiliyorsunuz, istediğiniz şekilde parça seçip değiştirebiliyorsunuz.
    Karşı taraftan o kadar çok değişken olması, bunların uyumluluğunun olması gerekliliği sıkıntılı bir süreç. Kaldı ki eğer kurulmuş bir sistemin aynısını toplamıyorsanız parçaları bir araya getirmeden asla bilemiyorsunuz uyumlu olup olmayacaklarını teoride evet ama gerçekte pek de garantisi yok.
    Ayrıca ses ve görüntü kalitesi anlamında düşünürsek ne kadar çok parça o kadar çok ses, ısı ve titreşim demek bunlarda kaliteyi olumsuz etkileyen faktörler.
    Eğer tüm parçalar uyumlu ve stabil ise ayar sıkıntısı var. Değişken çok olunca da sonsuz ayar olasılığı doğuyor.

Yani hobilerimizde hepimizin yakın olduğu bir taraf vardır ya htpc kullananlar da bence hobini teknoloji tarafını sevenler gibi geliyor bana. Yani sizin dediğiniz gibi işin kurulum ve ayar kısmına zaman ayırıp uğraşmayı daha çok severler diyebiliriz sanırım.

Not: Eğer illa htpc niyetindeysem ben imac alırdım en stabil çalışan htpc diyebilirim.

Edit: Not eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 10 Ekim 2013; 13:43:38 >

anladım açıkçası yazıyı büyük bir dikkat ve özenle okudum. alakandan dolayı bir kez daha teşekkür ederim.

senden bir konuda ricam olacak eğer mümkün ise

Seagate FreeAgent GoFlex Home ile SEAGATE Central arasındaki farkı değerlendirebilirmisin

yani ben pak fazla bir şey bulamadım çünkü ve forum içerisinde goFLex home dan memnun olmadığını belirten bir çok kişi var ve seninle konuştuklarımızın aksini idda ediyorlar konun ilk sayfalarında geçen mesajları kast ediyorum. gerçi ben kafamda olayı netleştirip margangoza duvar aparatı için raf bile yaptırıyorum gerçi :D aşağıda projemi görebilirsin. yanlız ölçülerden emin değilim elimdeki dock un sığabilecği bir şey yaptırıyorum dock sığarsa go flexde sığar zannedersem :D kitaplığın kenanrından kan ile alt kısımda bulunan kasayla birleştirceğim. umarım veri aktarımda bir kaybım olmaz .

HTPC şuan için düşündüğüm bir proje değil bende sesli olacağı kanısındayım çünkü.

go flex alırsam anladığım kadarıyla ilerleyen dönemde daha yüksek bir kafa ile değişme şansı varken central da kutu açıp garanti dış kalmayı göz önüne alıp bunu yapacaksın gibi duruyor ama arayüzleri hakkında net bir bilgiye sahip değilim.

yorumlarını bekliyorum

teşekkürler

Ne demek elimden geldiğince başıma gelenlerden çıkardığım dersleri paylaşıyorum :)

Yazdıklarım bana dağınık geliyor eğer açık yazamamışsam yada yanlış anlayıp yanlış yazdıysam lütfen uyarın düzelteyim.

Burada çirkin yuvarlaklar içine aldığım aletlerden biri goflex diğeri cisco ölçü açısından fikir sahibi olabilirsiniz. Eğer isterseniz akşam eve gittiğimde de ölçer size gönderirim.

Şikayet konusunda sadece şunu söyleyebilirim; aldığınız üründen ne beklediğiniz ne kadar kullanabildiğiniz ile alakalı. Benim beklentim torrent indirebilmesi, uzaktan erişim ve ethernet üzerinden film izleyebilmekti bunları çok rahat yapıyorum. Dediğim gibi dlna üzerinden bağlanmayı beceremedim, ender de olsa server yoğunluğundan uzaktan bağlanamadığım oldu bir kaç kez onun dışında memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Bu arada benim bir dlna sıkıntım oldu. Yani dlna üzerinden bağlandığımda tüm dosyaları göremiyorum. Seagate ile iletişime geçtiğimde format attığımda düzeleceğini söylediler ama içindeki verileri aktarabileceğim bir yer olmadığı için bir şey yapamadım. Araştırmalarım sonucunda da başka kimsede bulamadım bu sorunu yaşayan.

dostum bende format atmak istiyorum diske ama nasıl yapacağım...

bende 2 tb dahili de var ona aktarıyorum şuan..

diski biçimlendirsem driver nasıl atılacak fikrin var mı?
  • duykan kullanıcısına yanıt
    Web arayüzünde format seçeneği vardı muhtemelen Dashboard üzerindende yapılıyordur.
    Dediğim gibi içindekileri yedekleyecek yerim olmadığı için hiç bakmadım ama kullanma kılavuzunda da olabilir format atılma yolları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    klavuz da yok..
    web arayüzüne bakayım bi...tşk
  • Arkadaşlar ürünü hiç bir yerde bulamadım bana bulabilcieğim bir link atabilirmisniz alıp ağ ma bağlamak istiyorum fakat hiç bir yerde ürünü bulamıyorum eğer link verirseniz çok sevinirim. İyi Günler İyi bayramlar...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.