Şimdi Ara

seagate hdd ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hdd min altındaki etiketi söktüm ve çalıştırınca buradaki delikten hava gelmeye başladı ama çalışmasında bi anormallik yok. eti keti söktüğümden beri 5 C derece daha serin çalışıyor galiba havalandırma deliği. sizce tekrar etiketi yapıştırmalımıyım . birde etiketi yapıştırmadan kullansam herhangi bi sorun olurmu. yapıştırmak istemiyorum çünkü yapıştırınca 43 C dereceye çıkıyor sökünce 38 C dereceye düşüyor biryandan da böyle kullanmak hdd ye zarar verir mi diye kafama takılıyor ne yapmalıyım.

seagate hdd ?
     seagate hdd ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwxcs -- 30 Eylül 2013; 13:22:15 >

• yok mu bu deliğin ne işe yaradığını bilen ?
  • Etiketi yapıştırmadan kullansan bile herhangi bir sorun yaratmaz. Yapıştırınca 38 - 43 C'ye çıkması benim açımdan normaldir. HDD'ye hiç bir zarar vermez.
  • Bildiğim kadarıyla hdd üretilirken içerisinde bir miktar hava mevcut ama tam emin değilim.O etiketi çıkarana kadar ön panele fan takviye etmeniz yada 10 tlye satılan hdd soğutucu almanız daha iyi olur sanki.Yazları 2 tb lık hdd 40c geçmeye başladığında sıcaklıktan kaynaklı sorun yaşamamak için hdd soğutucusu kullanıyorum ve yaz aylarında bile 30 c geçmiyordu ama havalar soğuyunca hem toz hemde gereksiz olması nedeniyle kullanmıyorum.
  • 55 dereceye kadar normal çalışabilirken böyle birşey yapmaya ne gerek var.
    Eğer direkt olarak harddiskin içine hava akışı sağlayan bir delikse içine kaçacak toz taneleri ile harddiske veda etmeniz yakındır.
  • zaten ben o etiketin altında vida vardır diye düşünüyordum öylesine söktüm birden hava geldiğini fark ettim , bayağıda bi şaşırdım bilen vardır diye bi sorayım dedim yani bilinçli olarak hava alsın diye sökmedim. serin çalışıncada bi bilene soaralım dedim ama gerçek olarak ne işe yaradığını bilen yok herhalde yapıştırayım bari tırstım
  • belki çok serin çalışabilir (artık kış ayına giriyoruz) ama hdd içerisine toz dolabilir ve bu da zamanla harddiskte okuma problemlerine neden olabilir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewolwer_ -- 1 Ekim 2013; 11:04:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.