Şimdi Ara

Seagate Momentus XT 750GB hibrid sabit disk video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • en önemli test olan access time değeri verilmemiş

access time 2 - 3 ms değilse boş bir ürün şuan kullandığım 2TB ta bu değer 9.8ms ayrıca okuma yazma hızı daha yüksek

Seagate Momentus XT 750GB hibrid sabit disk video inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 25 Ocak 2012; 12:44:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

en önemli test olan access time değeri verilmemiş

access time 2 - 3 ms değilse boş bir ürün şuan kullandığım 2TB ta bu değer 9.8ms ayrıca okuma yazma hızı daha yüksek

Kullandığınız harddisk masaustu harddiski. İncelemedeki notebook harddiski. Elma ile armut yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

en önemli test olan access time değeri verilmemiş

Kullandığınız harddisk masaustu harddiski. İncelemedeki notebook harddiski. Elma ile armut yani.

Demek istediğimi anlamadın access time yüksekse diskten ne farkı var üstelik fiyat çok uçuk olur
  • @isyankar_emre
    Sen bizi güldürdün Allahta seni güldürsün ne diyeyim :D
    Adam SSD marka yahu !

Diğer yandan YenerBalcı adlı arkadaşın dediği doğru,zaten hemen hemen aynı erişim süresi var ise bu ürün bu paraya değmez bence.Zaten diğer bir anlamadığım nokta mekanik disk ile SSD yi neden bir araya getirme ihtiyacı duyuyorlar,bu biraz kaset ile flash diski bir araya getirmek ve çalıştırmak gibi birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre

quote:

Orijinalden alıntı: alpa07Kim nederse desin ssd.
    +1Tabi ssd en kaliteli marka da ancak Segatede boş geçecek bir amrka değil.:)

• quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

Orijinalden alıntı: xlmnt13ssd varken neden hibrit kullanayım 1 ssd 1 hdd yaparım daha iyi bence :)
    Notebook ta yer varsa yaparsın tabi.

450 liralık hdd takacağın laptopta 2 tane hdd desteği vardır herhalde :SS
  • ssd varken hıc uğrasmaya değmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre

quote:

Orijinalden alıntı: alpa07Kim nederse desin ssd.
    +1Tabi ssd en kaliteli marka da ancak Segatede boş geçecek bir amrka değil.:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 27 Ocak 2012; 0:10:37 >
  • quote:Orijinalden alıntı: enderc
    Bu videomuzda Seagate'in ikinci nesil hibrit sabit diski olan ve 8GB SSD belleğinin yanında, 750GB kapasite sunan Momentus XT'yi inceliyoruz.

1 Tb'lık olanına baktım önerir misiniz?
    bu işten anlamıyorum acil ihtiyacım var
  • quote:Orijinalden alıntı: yori
    quote:Orijinalden alıntı: enderc
    Bu videomuzda Seagate'in ikinci nesil hibrit sabit diski olan ve 8GB SSD belleğinin yanında, 750GB kapasite sunan Momentus XT'yi inceliyoruz.

benim Seagate Momentus XT den çıkardığım ana fikir.. Windows açılışı hızlı ama onun dışında hissedilir bir hız yok çünkü ne de olsa 7200rpm lik diskin erişim süresinin üzerine çıkamıyor. Notebook için alacaksanız 7200rpm işlemlere hız katar ama bu sebepten laptopda çok sarsıntı yaptığı ve elektrik tüketimini etkilediği için geri iade edenler var.

• quote:Orijinalden alıntı: ufukman
    quote:Orijinalden alıntı: yori
    quote:Orijinalden alıntı: enderc

benim Seagate Momentus XT den çıkardığım ana fikir.. Windows açılışı hızlı ama onun dışında hissedilir bir hız yok çünkü ne de olsa 7200rpm lik diskin erişim süresinin üzerine çıkamıyor. Notebook için alacaksanız 7200rpm işlemlere hız katar ama bu sebepten laptopda çok sarsıntı yaptığı ve elektrik tüketimini etkilediği için geri iade edenler var.

masa üstüm var lap top kullanmıyorum ufukman

• ssd çok hızlı ama hem çok pahalı, hemde dikkatli bir kullanım gerektiriyor. yazma işlemleri diskin ömrünü azalttığı için ben pek sıcak bakmıyorum çünkü ben eğer öyle bir şey alırsam, hızlı olduğu için sürekli yazma işlemi yapma ihtiyacımı gidermek için alırım. mesela sanaldan işletim sistemi yükleyip kaldırırken ortalama 20 gb lık bir alan oluşturuluyor. bunun gibi büyük dosyaları yazıp silme işlemleri kısa süreceği için daha sık kullanmak isterim ancak yoğun yazıp silme işlemleri diskin ömrünü azalttığı için fazla yazma işlemi yapmamak gerekiyor. bu da sistemi kurup, sürekli olarak var olan programları kullanma zorunluluğu getiriyor. mesela sürekli oyun yükleyip silemiycem, ya da film, dizi indirme gibi işlemleri azaltmam gerekecek. bu olay şuna benziyor. honda arabadan ferrariye terfi ediyorsunuz ama aracın ömrünü azaltmamak için otoban dışında yolda fazla kullanamıyorsunuz. hani sınırsız yazma-okuma veya hücre başına en az 100.000 yazma okuma ömrü olsa tercih edilebilir ama hem kapasite düşük, hem dikkatli kullanıcan, hemde çok pahalı olduğu için parasal yönden sıkıntısı olmayanların tercih edeceği bir ürün olarak duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: enver328

ssd çok hızlı ama hem çok pahalı, hemde dikkatli bir kullanım gerektiriyor. yazma işlemleri diskin ömrünü azalttığı için ben pek sıcak bakmıyorum çünkü ben eğer öyle bir şey alırsam, hızlı olduğu için sürekli yazma işlemi yapma ihtiyacımı gidermek için alırım. mesela sanaldan işletim sistemi yükleyip kaldırırken ortalama 20 gb lık bir alan oluşturuluyor. bunun gibi büyük dosyaları yazıp silme işlemleri kısa süreceği için daha sık kullanmak isterim ancak yoğun yazıp silme işlemleri diskin ömrünü azalttığı için fazla yazma işlemi yapmamak gerekiyor. bu da sistemi kurup, sürekli olarak var olan programları kullanma zorunluluğu getiriyor. mesela sürekli oyun yükleyip silemiycem, ya da film, dizi indirme gibi işlemleri azaltmam gerekecek. bu olay şuna benziyor. honda arabadan ferrariye terfi ediyorsunuz ama aracın ömrünü azaltmamak için otoban dışında yolda fazla kullanamıyorsunuz. hani sınırsız yazma-okuma veya hücre başına en az 100.000 yazma okuma ömrü olsa tercih edilebilir ama hem kapasite düşük, hem dikkatli kullanıcan, hemde çok pahalı olduğu için parasal yönden sıkıntısı olmayanların tercih edeceği bir ürün olarak duruyor.

şu ana dek sorun yaşamadım hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: enver328

ssd çok hızlı ama hem çok pahalı, hemde dikkatli bir kullanım gerektiriyor. yazma işlemleri diskin ömrünü azalttığı için ben pek sıcak bakmıyorum çünkü ben eğer öyle bir şey alırsam, hızlı olduğu için sürekli yazma işlemi yapma ihtiyacımı gidermek için alırım. mesela sanaldan işletim sistemi yükleyip kaldırırken ortalama 20 gb lık bir alan oluşturuluyor. bunun gibi büyük dosyaları yazıp silme işlemleri kısa süreceği için daha sık kullanmak isterim ancak yoğun yazıp silme işlemleri diskin ömrünü azalttığı için fazla yazma işlemi yapmamak gerekiyor. bu da sistemi kurup, sürekli olarak var olan programları kullanma zorunluluğu getiriyor. mesela sürekli oyun yükleyip silemiycem, ya da film, dizi indirme gibi işlemleri azaltmam gerekecek. bu olay şuna benziyor. honda arabadan ferrariye terfi ediyorsunuz ama aracın ömrünü azaltmamak için otoban dışında yolda fazla kullanamıyorsunuz. hani sınırsız yazma-okuma veya hücre başına en az 100.000 yazma okuma ömrü olsa tercih edilebilir ama hem kapasite düşük, hem dikkatli kullanıcan, hemde çok pahalı olduğu için parasal yönden sıkıntısı olmayanların tercih edeceği bir ürün olarak duruyor.

Olaya bir başka açıdan bakmak lazım sanırım.
    Biz SSD ile evlilik yapmıyoruzki ömür boyu onla yaşayalım , hoş artık evliliklerinde ömrü çok kısaldı ya..
    Artık hiçbirimiz bir buzdolabını ,bir elektrkli aleti hatta bir otomobilı alıp 15 20 sene kullanmayı düünmüyoruz anne ve babalarımız gibi...
    Annem Frigidaire buz dolabını 25 sene kullanmıştı ... amcam ise Hilman arabasını 20 sene...
    Zaten hiçbir üreticide artık ömürlük mal üretme peşinde değil...
    Donanım konusuna gelince hangi işlemcimizi 10 yıl kullanabildik ki hangi anakartımızı ...
    Bu nedenle Ferrari alıpta eskimesin diye otoban a çıkmıyanlardan olmıyalım ..
    Sorun tüketim ekonomisinde fiyatların genelde tüketimi teşvik edici seviyede olmaması çoğunlukla...fiyatlar aşağı inebildikçe tüketiminde yukarı çıkacağı ortada...
    SSD mizi alıp rahatça kullanalım zaten SSD nin ömrü dolmadan modelin ömrü dolacak ve değiştirme durumunda kalacağız.

• notebook içim almayı düşündüğüm bir ürün.
  • Arkadaşlar ve adminler bu diski SATA-2 anakartta kullanan varmı ben alırsam böyle kullanıcam performans alırmıyım okuma yazma hızlarım ne olur ? şu anda 5400 wd kullanıyorum çok geç açılıyo pc

• Bu hibrit harddiski bölünebilir mi? acaba ikiye yada üçe bölünce özelliği çalışmaya devam eder mi? bilgisi olna var mı?

• __Tyler Durden__ kullanıcısına yanıt
    HEm 1TB HDD alınır hem de 120'lik SSD alınır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.