Şimdi Ara

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
2
Favori
30.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam nasıl çözüldü hangi konumda ve durumda olanlar sizin çözdügünüz şekilde çözebilirler, yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedoman34

hocam nasıl çözüldü hangi konumda ve durumda olanlar sizin çözdügünüz şekilde çözebilirler, yardımcı olurmusunuz?

Sizin probleminiz tam olarak nedir???
  • konuya ismini veren sorun hocam. RSC .

1-1-36-4099- failed.

• quote:

konuya ismini veren sorun hocam. RSC .

1-1-36-4099- failed.

Bir faydası olur mu bilmem ama benzeri uyarıyı benim HDD'de veriyor.Bayadır bu hatayı veriyor ama şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.3-4 sene olmuştur...

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

• quote:

konuya ismini veren sorun hocam. RSC .

1-1-36-4099- failed.

Sizin durumunuz baya ağır sanıyorum.Peki şu an bu diski kullanabiliyor musunuz? Herhangi bir teste tabi tuttunuz mu?
  • evt diski kullanabiliyorum, torrent ten dosya indiriyorum dosyalarla ilgili şuana kadar hiç sorun yaşamadım, ancak sistem her açılışta bios ekranında diskin problemli olduguna dair uyarı veriyor ve f1 e basmadan win açılmıyor. ( depo diski olarak kullanıyorum bu arada) yani birincil disk degil. bios tan o uyarıyı kapatabilirim belki ama çok gerek duymadım açıkçası. bu arada win7 64 bit kullanıyorum.
    her ihtimale karşı diske inen herşeyi başka bir diske kopyalıyorum .muhtemelen yeni bir sisteme taksam win kurmama müsade etmeyecektir.

test derken ?
  • quote:

evt diski kullanabiliyorum, torrent ten dosya indiriyorum dosyalarla ilgili şuana kadar hiç sorun yaşamadım, ancak sistem her açılışta bios ekranında diskin problemli olduguna dair uyarı veriyor ve f1 e basmadan win açılmıyor. ( depo diski olarak kullanıyorum bu arada) yani birincil disk degil. bios tan o uyarıyı kapatabilirim belki ama çok gerek duymadım açıkçası. bu arada win7 64 bit kullanıyorum.
    her ihtimale karşı diske inen herşeyi başka bir diske kopyalıyorum .muhtemelen yeni bir sisteme taksam win kurmama müsade etmeyecektir.

test derken ?

Sizdeki hata sayısı artış gösteriyor mu?. Test derken, seagate sitesinde harddiskinizi test edebileceğiniz bir yazılım var.Bu program ile veya başka bir program ile herhangi bir test işlemi yaptınız mı?
    Ben de win7 64 kullanıyorum.Benim diskimde bu hata var ama sayısı düşük.Bende sadece uyarı veriyor.Biostan açılışta hata vermiyor.Sizdeki daha ileri düzeyde bir hata olduğu için belki daha detaylı incelemek gerekebilir...

• see tools diye birşey gördüm, onu indiriyorum şuan. yanlız ne acayip site işine gelince tr oluyor dil işine gelmeyince eng e dönüveriyor ,oh ne ala iş.
  • programı çalıştırdım, denedim fail yazdı çıktı işin içinden, garanti sorgulamadan da kaldı.test sayfasında daha detaylı birşeyler vardı ama hdd nin içinde devam eden torrent uygulaması sebebiyle sonraya bıraktım digerlerini.

• quote:

programı çalıştırdım, denedim fail yazdı çıktı işin içinden, garanti sorgulamadan da kaldı.test sayfasında daha detaylı birşeyler vardı ama hdd nin içinde devam eden torrent uygulaması sebebiyle sonraya bıraktım digerlerini.

Baştan smart sorgulamasında fail dediği için testte yapamıyorsun.CD'den boot edilebilen sabit disk tarama programları ile kontrol edebilirsin diski.Ama bu disk için kesin çözüm olmayacaktır.Bildiğim kadarıyla smart değerlerini silmekte pek mümkün olamıyor.Windowsdan diski çek edip kullanmaya devam edebilirsin ama yinede bu diski bu haliyle kullanmak bir risktir...Çünkü diskinde fiziksel hasarlı bir sektör bulunmuş ve bu sektör işletim sisteminin bu sektörü kullanmaması için sabit diskin içindeki ilgili yere rapor olarak kaydedilmiştir.Az sayıda olsaydı gözardı edip diski kullanmaya devam edebilirsin genelde de artış göstermez.Ama senin durumunda ağır bir hasar mevcut,çünkü çok sayıda hata oluşmuş.Bu diski kullanıp kullanmamak senin sorumluluğundadır.Tavsiyem en kısa zamanda bu diski değiştirmendir.Eğer kullanmaya mecbursanda en azından windows "chkdsk /r" komutunu kullan.Bu komut bütün diski bad sectör'e karşı kontrol edecektir...

• tşkler yardımlarınız için, chk disk komutunu hangi aşamada ne şekilde girmem gerekiyor biraz detaylandırırmısın.
  • bu sorunu çözen ve çözmeye uğraşan arkadaşlar bir iş birliği kuralım
    bende 1 tb seagate var ben kutusunu açtım ps ye bağladım kutusunu açtığım için garanti devre dışı olmusmudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepigor

bu sorunu çözen ve çözmeye uğraşan arkadaşlar bir iş birliği kuralım
    bende 1 tb seagate var ben kutusunu açtım ps ye bağladım kutusunu açtığım için garanti devre dışı olmusmudur ?

Genelde garanti deyince arkadaşların analamadığı bir şey var.Kutusunu açtığınız üründe garanti dolmaz/bitmez.Fakat firma bazında şöyle bir politika vardır.Kutusu açılıp kullanılan ürünler,sorgusuz sualsiz değiştirilir ilkesi işletilmez.Eğer kutusunu veya ambalajı bozulmamış olsaydı, anında değişim yapabilirdiniz.Ama kutusu açıldığı için anında değişim yapmayacaklardır.Fakat hala daha tamir veya tamir edilemez ise ayıplı malın değişimi hakkınız saklıdır.(30 gün içinde tamir edilmeli eğer edilmezse değişim yapmalılar...).Birde bu hakkın geçerli olması için kullanıcı hatası olmaması gerekir.Eğer bir kullanıcı hatası tespit edilirse firma malı değiştirme veya ücretsiz tamir etmeyi reddedebilir...(Örneğin diskte darbeye/çarpmaya bağlı bir kusur tespit edilirse...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 5 Kasım 2011; 0:43:01 >

• sayın brev haziran 2014 yılına kadar garanti kapsamında olan bir ürün içine açma sebebim 3,5 hdd oldugu için makinaya bağladım ve 1-2 test yaptım vakit kazanmak içindi ama istediğimi elde edemedim bayramdan sonra bu sorunu halletmek için girişimlerde bulunucam sizce nasıl bir yol izleyeyim
  • quote:

tşkler yardımlarınız için, chk disk komutunu hangi aşamada ne şekilde girmem gerekiyor biraz detaylandırırmısın.

(START)->[Search program and files] yazan yere (CMD) yaz.Buradan Msdos komut penceresi açılacak:Burada CHKDSK sürücü adı(c:,d: vs...) /r

Örnek komut: chkdsk d: /r
  • quote:

sayın brev haziran 2014 yılına kadar garanti kapsamında olan bir ürün içine açma sebebim 3,5 hdd oldugu için makinaya bağladım ve 1-2 test yaptım vakit kazanmak içindi ama istediğimi elde edemedim bayramdan sonra bu sorunu halletmek için girişimlerde bulunucam sizce nasıl bir yol izleyeyim

Sizin diskiniz kutulu harici bir disk olarak firmadan alındığı için buradaki garanti koşulları farklı işleyecektir.Mesela kutuyu açtığınız, ve kendiniz diski bilgisayara bağladığınız için firma yan çizebilir.Ama yinede şansınızı deneyebilirsiniz.Çıkmadık candan ümit kesilmez...Ciddi iş yapan firmalar kullanıcı memnuniyeti açısından daha anlayışlı olabilirler...

Birde sizin diskinizdeki problem tam olarak nedir?
  • reallocated sector count hatası bir şey kopyalıyorum 400 mb sora donuyor iptal ediyorum etmiyor ..
  • quote:

reallocated sector count hatası bir şey kopyalıyorum 400 mb sora donuyor iptal ediyorum etmiyor ..

Garantiye yolla bakalım ne diyecekler...
  • bayram fln girdi araya baya uzayacak bu iş 1-2 sene sürem var daha :) cevap için içim rahat %85 red edilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

tşkler yardımlarınız için, chk disk komutunu hangi aşamada ne şekilde girmem gerekiyor biraz detaylandırırmısın.

(START)->[Search program and files] yazan yere (CMD) yaz.Buradan Msdos komut penceresi açılacak:Burada CHKDSK sürücü adı(c:,d: vs...) /r

Örnek komut: chkdsk d: /r

tşk ler . bu komutun bad sectör e karşı koruması nasıl olabiliyor peki, yani bu komut hdd mi nasıl kontrol altında tutabiliyor?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.