Şimdi Ara

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
30.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: brev

chkdsk /r yaparsan problemin kısmen çözülebilir...

Dostum bazı yerlerde bu sondaki /r yerine /f yazıyorlar. f mi yoksa r mi yazacağım anlamadım kafam karıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lifetaker

quote:

Orijinalden alıntı: brev

chkdsk /r yaparsan problemin kısmen çözülebilir...

Dostum bazı yerlerde bu sondaki /r yerine /f yazıyorlar. f mi yoksa r mi yazacağım anlamadım kafam karıştı.

Kafa karışacak bir durum yoktur.

Chkdsk
    /f parametresi diskteki hataları düzelten bir parametredir.

/r parametresi /f parametresine ek olarak bad sektör tespiti yapan parametredir./r kullandığın zaman /f kullanmana gerek yoktur./r daha kapsamlı bir parametredir.

Özetle ağır durumlarda (/r) parametresini kullanın...

• Arkadaşım bendede bu sorun vardı ve motor saliselik olarak durup çalışıyordu buda bad sector olarak goruluyordu aklıma devre kartındaki temazsızlık geldi (hakkatende ordanmış) devre kartını çıkartıp oksitlenmiş bolgeleri bir güzel temizleyip İyice kuruttum sonra vidaları sıkıca yerine taktım ve sonuç
     Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

Mükemmel oldu İnternette benden ilk olsun

• Bu sorun bende de var şuan. 1 tb Seagate diski, Hepsiburadadan almıştım. Seagate sitesine baktım,garanti kasım ayına kadar devam ediyor ancak HB'da artık bu ürün satılmıyor. Ben yinede msj attım,cevap bekliyorum. Bu durumda ne olacak acaba, para iadesi mi?

Düzeltilebilecek bir sorun olsa uğraşırdım ama düzinelerce döküman okudum ve sorunun tamamen çözülemediğini, ileride diskin tamamen okunamaz/yazılmaz duruma düşeceğini anladım. O yüzden en iyisi bir an önce bu diskten kurtulmak diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

3. günde tüm disk sorunları halledildi.exFAT ve yardımcı olan diğer arkadaşlara teşekkürler

nasıl cozdun sorunu pm atamıyorum paylasırmısın
  • gktg06 kullanıcısına yanıt
    Çözüm değil de erteleme gibi oldu o mesele. Hatalı sector'leri devre dışı bırakarak, üzerine yazmayı engelledik. Geçici de olsa sorun çözüldü lakin nispeten kısa bir süre sonra HDD tümden kullanılmaz hale geldi. Sizde hatanın boyutu nedir şu an?
  • quote:

Çözüm değil de erteleme gibi oldu o mesele. Hatalı sector'leri devre dışı bırakarak, üzerine yazmayı engelledik. Geçici de olsa sorun çözüldü lakin nispeten kısa bir süre sonra HDD tümden kullanılmaz hale geldi. Sizde hatanın boyutu nedir şu an?

http://i59.tinypic.com/t8oned.png bu şekilde yeni aldım BySerkan adlı arkadastan kendısınde boyle bır sorun olmadıgını ılk kez gordugunu soledıgı durum budur düzeltilme şansı yoksa iade isticem 21.00 gibi kurdum sistemi daha

Doğrudur; kargo esnasında da oluşmuş olabilir, taşınma...vs esnasında hasar aldıysa. Bad Sector fiziksel temelli bir sorun olduğu için, net çözüm diye bir durum yok açıkçası. Kimi programlar aracılığı ile hatalı sector'ler karantinaya alınıp, olası okuma/yazma hatalarını ve hasarın yayılmasını geciktirse de, zaman değişken olmak üzere ilgili HDD muhakkak kullanılmaz hale geliyor ki kaybolan veriler de cabası.

Çok sık hata vermiyorsa ve performans sorunları üst seviyede değilse önemli verilerinizi yedekleyip, HDD'yi kullanabilirsiniz; şartlara ve hasarın boyutuna bağlı olmak üzere 1 hafta sonra kullanılmaz hale gelebileceği gibi, senelerce de idare edebilir. Net bir zaman vermek pek mümkün değil bu bağlamda lakin dediğim gibi, tam olarak tamir durumu da söz konusu değil.
  • quote:

Doğrudur; kargo esnasında da oluşmuş olabilir, taşınma...vs esnasında hasar aldıysa. Bad Sector fiziksel temelli bir sorun olduğu için, net çözüm diye bir durum yok açıkçası. Kimi programlar aracılığı ile hatalı sector'ler karantinaya alınıp, olası okuma/yazma hatalarını ve hasarın yayılmasını geciktirse de, zaman değişken olmak üzere ilgili HDD muhakkak kullanılmaz hale geliyor ki kaybolan veriler de cabası.

Çok sık hata vermiyorsa ve performans sorunları üst seviyede değilse önemli verilerinizi yedekleyip, HDD'yi kullanabilirsiniz; şartlara ve hasarın boyutuna bağlı olmak üzere 1 hafta sonra kullanılmaz hale gelebileceği gibi, senelerce de idare edebilir. Net bir zaman vermek pek mümkün değil bu bağlamda lakin dediğim gibi, tam olarak tamir durumu da söz konusu değil.

Anladim peki hangi program ile garanti altina alabilirim bu arada yanitladigin icin tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

HDdat2 kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam; işlem epey uzun sürüyor lakin nispeten başarılı bir program. Kullanım öncesi ve sonrası HDTune verileriyle de sonucu net olarak görebilirsiniz.

Rica ederim,

İyi forumlar dilerim;
  • quote:

HDdat2 kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam; işlem epey uzun sürüyor lakin nispeten başarılı bir program. Kullanım öncesi ve sonrası HDTune verileriyle de sonucu net olarak görebilirsiniz.

Rica ederim,

İyi forumlar dilerim;

bugun izinliyim deneyim dedim 64 bit işletim sisteminde açılmıyor program :(
  • konu hort olacak ama aynı sıkıntı var, nasıl çözerim?aynı hdd den 2 adet var. birisi cc35 bioslu(hata veren), diğeri cc38

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 16 Ağustos 2015; 21:16:57 >

• Sorun devam ediyor..

• KOnu hortlayacağı kadar hortlamış zaten. Aynı problemden bende müzdaribim. 2tb samsung disk çöpe gidecek gibi.
  • kendi adıma, 500 GB lik disklerden bu hatayı veren ile, 1 tb 3.5" haricinin içindekini değiştirdin.

500 gb' ı harici yaptım, film isteyen olursa onun içinde veriyorum. bozulursa bozulsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Smart programlarının % bilmem kaç ömrü kaldı demesine aldanmayın ben 1 sene kullandım %40 diyor, 4 senedir kullandığım disk ne olacak hala kullanıyorum.
    Disk ömrünü gösteren %'ye inanmayın!

Hocam 10 senelik 40gb toshiba hardisk warning veriyordu pek bu işlerden anlamadığım için kullanmaya devam ettim (5. senesinde falan warning verdi) hala çalışıyor

OK yazan 500gb bi hdd vardı yeni laptopta 1 sene sonra bozuldu bad sector yedi :D

Yani ne olup olmayacağı belli olmuyor hdd'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1BA08206 -- 26 Haziran 2017; 17:20:53 >
  • Konuyu 2020'den hortlatıyorum. HD Tune ile yaptığım taramadan bu hatayı alıyorum. Sistemim yeni daha 3 günlük. HDD de 1 TB WD. Ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: canemka

Konuyu 2020'den hortlatıyorum. HD Tune ile yaptığım taramadan bu hatayı alıyorum. Sistemim yeni daha 3 günlük. HDD de 1 TB WD. Ne yapmam gerekiyor?

Yeni ise Diski garantiye verin.yenisi ile degistirsinler.

• Zor da olsa şansımı deneyeceğim teşekkürler. Şu pandemi dönemi olacak iş değildi ya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Dün sistemi satın aldığım mağazaya gittim ve yaptıkları testte hdd'nin ölü olduğu görüldü. Muhtemelen fabrika çıkışı hatalı bir üründü. Doğrudan yenisiyle değiştirdiler ve şu an için bir sıkıntı yok.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.