Şimdi Ara

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
30.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mardina

hard disk çalışırken dayanıklılık konusunda 3.5 inch ile 2.5 inch hdd arasında hiçbir fark yok.yani her ikisi de darbelere karşı çok hassas.bunu içini sökerek gördüğüm 20 tane kadar hard diske bakarak tespit ettim.kapalı iken okuyucu kafa park yerine çekiliyor ve kilitleniyor.yani kapalıyken sorun yok ama çalışırken plastik kolun üzerindeki manyetik okuyucu dakikada 5400 veya 7200 devirle dönen metal plakanın birkaç mikromilimetre üstünden veri okuyup yazıyor ve bu esnada sarsılma çarpma gibi anlık titreşimler kafanın plakayı bozmasına sebep oluyor.aynı eski plakların çizilmesi gibi bir sorun yani.bence dizüstü bilgisayarlar masaüstünden daha çok bozulma ihtimali ile karşıkarşıya.ssd'ye gelince onun da yazma ömrü kısa ve fiyat sorunu var.hdd bad sector hatası onlarda ölü memory modülleri olarak yine karşımıza çıkıyor.bence hdd yerini mssd (msata da deniyor) hdd modülleri alacak.böylece hard diskin kapladığı alan da küçülecek.ancak fiyatlar henüz çok pahalı.

!!!YANLIŞ!!! (hard disk çalışırken dayanıklılık konusunda 3.5 inch ile 2.5 inch hdd arasında hiçbir fark yok.yani her ikisi de darbelere karşı çok hassas.) !!!YANLIŞ!!!

!!!YANLIŞ TESPİT!!! (bunu içini sökerek gördüğüm 20 tane kadar hard diske bakarak tespit ettim.kapalı iken okuyucu kafa park yerine çekiliyor ve kilitleniyor.) !!!YANLIŞ TESPİT!!!

!!!KISMEN DOĞRU !!! yani kapalıyken sorun yok ama çalışırken plastik kolun üzerindeki manyetik okuyucu dakikada 5400 veya 7200 devirle dönen metal plakanın birkaç mikromilimetre üstünden veri okuyup yazıyor ve bu esnada sarsılma çarpma gibi anlık titreşimler kafanın plakayı bozmasına sebep oluyor.aynı eski plakların çizilmesi gibi bir sorun yani. !!!KISMEN DOĞRU!!!

!!!YANLIŞ YORUM!!! (bence dizüstü bilgisayarlar masaüstünden daha çok bozulma ihtimali ile karşıkarşıya.) !!! YANLIŞ YORUM !!!

!!!KISMEN DOĞRU!!! ssd'ye gelince onun da yazma ömrü kısa ve fiyat sorunu var.hdd bad sector hatası onlarda ölü memory modülleri olarak yine karşımıza çıkıyor.bence hdd yerini mssd (msata da deniyor) hdd modülleri alacak.böylece hard diskin kapladığı alan da küçülecek.ancak fiyatlar henüz çok pahalı. !!!KISMEN DOĞRU!!!

• Hadi hayırlı olsun

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

Bende aranıza katıldım. Yukardaki ayrıntılı açıklamaları okuduktan sonra yapacak pekbirşeyin olmadığını idrak etmiş bulunuyorum. Aldığım yaklaşık 2 ay olmuştu halbuki. 2TB veriyi nereye yedekleyeceğim Garantiye yollasam kabul etmeyecekler büyük ihtimalle, ne taraftan tutarsak problem.

Başlıkta verilen bilgiler için yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Durumumu net bir şekilde anladım sayenizde. Şu anda HD tune "Error Scan" yapıyor. Destek gerekirse buraya tekrardan uğrarım

• seagate diskin vaer ve problem mi yaşıyosunuz? hiç sorun değil en iyi destek seagatte aşşağıdaki konuda bahsetmiştim faturan olmasada dikini online yollayıp 5 gun ıcınde hollandadan değiştirip yolluyolar.

burdan direk seri no ve gerekli bilgileri girip kontrol edeiyosunuz garantisi devam ediyomu diye ediyosa yollarsınız

http://support.seagate.com/customer/warranty_validation.jsp

http://forum.donanimhaber.com/m_30141631/mpage_1/f_/key_SEAGATE//tm.htm#46301884

• HDD'leri sel aldı valla hemen yenisini vermeyebilirler. Tailand'da Western Digital su altında kalınca; seagate'in Tailand'daki fabrikasına bazı parçaları üretip veriyormuş. Herkes sadece WesternDigital zarar gördü zannediyor. Seagate'de bu yönüyle zarar görmüş.
  • Arkadaşlar diskiniz garanti kapsamındaysa hemen yollayın ben tamir etmeye kalktığım diski yolladım değiştıdhler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lepigor

Arkadaşlar diskiniz garanti kapsamındaysa hemen yollayın ben tamir etmeye kalktığım diski yolladım değiştıdhler

Diskinizi değiştirdiklerine sevindim...Umutsuzluğa kapılmadan önce hakkınızı arayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYMIR

Hadi hayırlı olsun

Seagate ST3500418AS Reallocated Sector Count hatası

Bende aranıza katıldım. Yukardaki ayrıntılı açıklamaları okuduktan sonra yapacak pekbirşeyin olmadığını idrak etmiş bulunuyorum. Aldığım yaklaşık 2 ay olmuştu halbuki. 2TB veriyi nereye yedekleyeceğim Garantiye yollasam kabul etmeyecekler büyük ihtimalle, ne taraftan tutarsak problem.

Başlıkta verilen bilgiler için yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Durumumu net bir şekilde anladım sayenizde. Şu anda HD tune "Error Scan" yapıyor. Destek gerekirse buraya tekrardan uğrarım

hemen samsung 103sj modelinden al

gün geçtikçe transfer hızı düşecek hdd nin sonra kopyalayamaz hale geleceksin

• bende de aynı sorun var hd tune 1365 olarak gösteriyor hata sayısını. disk fiyatlarıda buaralar uçtu zaten. satış temsilcisi taşınabilir diskler içerisinde de 2,5 inch hdd oldugunu onlardan alırsam içerisindeki hdd yi laptop a takabileceğini söyledi siz ne dersiniz bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: werty_tr

bende de aynı sorun var hd tune 1365 olarak gösteriyor hata sayısını. disk fiyatlarıda buaralar uçtu zaten. satış temsilcisi taşınabilir diskler içerisinde de 2,5 inch hdd oldugunu onlardan alırsam içerisindeki hdd yi laptop a takabileceğini söyledi siz ne dersiniz bu konuda

Ufak olan,avuç içi kadar olan modellerde 2,5" HDD olduğu doğrudur.Bu genelde sata tabanlı bir disktir ve sisteminize(laptop) sata portu üzerinden bağlayabilirsiniz.2,5 " HDD'ler kapasite olarak daha düşüktürler ama taşınabilirlikleri ve dayanıklılıkları daha yüksektir.
  • Smart programlarının % bilmem kaç ömrü kaldı demesine aldanmayın ben 1 sene kullandım %40 diyor, 4 senedir kullandığım disk ne olacak hala kullanıyorum.
    Disk ömrünü gösteren %'ye inanmayın!
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuncoskun

Smart programlarının % bilmem kaç ömrü kaldı demesine aldanmayın ben 1 sene kullandım %40 diyor, 4 senedir kullandığım disk ne olacak hala kullanıyorum.
    Disk ömrünü gösteren %'ye inanmayın!

Aynen katılıyorum.
    Fala inanma ama falsızda kalma!
    S.m.a.r.t'a inanma ama S.m.a.r.t'sızda kalma!
  • Arkadaşlar konu hort olacak ama aynı durumdan muzdabiribim

Realocated sector count hergün 3-5 şu yükseliyor an 700 lerde ben bunun önüne geçmek istiyorum bir kaç programla şansımı denemek istiyorum

Şimdi 1 tb hdd full dolu bunun yedeğini almam imkansız genellikle programlar iso ve dos ortamında çalışıyor bunlar hdd bilgilerimi siliyormu

hdd regenerator bu program ile deneme yapacağım varsa sizin tavsiyeleriniz onlarıda değerlendirebilirim çünkü hdd ses yapıyor ve filmlerde takılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_67

Arkadaşlar konu hort olacak ama aynı durumdan muzdabiribim

Realocated sector count hergün 3-5 şu yükseliyor an 700 lerde ben bunun önüne geçmek istiyorum bir kaç programla şansımı denemek istiyorum

Şimdi 1 tb hdd full dolu bunun yedeğini almam imkansız genellikle programlar iso ve dos ortamında çalışıyor bunlar hdd bilgilerimi siliyormu

hdd regenerator bu program ile deneme yapacağım varsa sizin tavsiyeleriniz onlarıda değerlendirebilirim çünkü hdd ses yapıyor ve filmlerde takılıyor

hiçbir program düzeltemez ,plaka hasarlı kafa hergeçişte dağıtıyor hasarlı yeri,yakında topu atar hdd ,önemli dosyalarını yedekle..
  • Haklısın geçen 40gb'lık aynı disk'i söktüm plakanın üzerinde çok küçük gözle zor görünür şekilde küf oluşmuş ve çatlamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: researcher12

quote:

Arkadaşlar konu hort olacak ama aynı durumdan muzdabiribim

hiçbir program düzeltemez ,plaka hasarlı kafa hergeçişte dağıtıyor hasarlı yeri,yakında topu atar hdd ,önemli dosyalarını yedekle..

Teşekkür ederim cevap için garantisine seagate den baktım devam ediyor film arşivim var yedek alamayacağım garantiye gönderirim az bir sürem kaldı

• Hemen garantiye gönderme bence geçen ben gönderdim stokta yok diye parasını iade ettiler. şu an 170 TL olan diske 86 TL aldığım parayı iade ettiler. Garantisi devam ediyorsa bekle derim, HDD üreticileri stokları doldursun.
  • Martta bitiyor garanti bekleyim bakalım acelesi yok bazen pc kitleniyor bozuk yeri okumaya çalışırken
  • quote:

Martta bitiyor garanti bekleyim bakalım acelesi yok bazen pc kitleniyor bozuk yeri okumaya çalışırken

chkdsk /r yaparsan problemin kısmen çözülebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Martta bitiyor garanti bekleyim bakalım acelesi yok bazen pc kitleniyor bozuk yeri okumaya çalışırken

Yaptım hocam filmlerde takılmayı kısmen hallettim bunun sayesinde artık takılmıyor

Ama arşivden filmlere bakarken ve hdd içine girdiğim zaman yine bozuk yeri okumaya çalışıyor dolayısıyla bu işlem her tekrar edilişinde rsc sürekli artıyor

Bozuk bölümü iptal etmeyi başarsam o bölümü direk atlasa rsc sabit kalacak buda bir sorun oluşturmaz 706 olmuştu en son.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Yaptım hocam filmlerde takılmayı kısmen hallettim bunun sayesinde artık takılmıyor

Ama arşivden filmlere bakarken ve hdd içine girdiğim zaman yine bozuk yeri okumaya çalışıyor dolayısıyla bu işlem her tekrar edilişinde rsc sürekli artıyor

Bozuk bölümü iptal etmeyi başarsam o bölümü direk atlasa rsc sabit kalacak buda bir sorun oluşturmaz 706 olmuştu en son.

Normalde chkdsk /r komutu bad sektörleri işaretliyor,bu sayede sistem o noktaları pas geçerek takılmaları önlüyor.Fakat sizin durumunuzda disk ağır hasarlı ise sanıyorum bu komut yetersiz kalıyor.İmkan varsa diski değiştirin,böyle kullanmak pek sağlıklı olmayacaktır...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.