Şimdi Ara

Season 3 Caitlyn Pro Build Guide (Okuduğuna deyicek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Season 3 ile birlikte Caitlyn ablamız baya baya oyunu yüksek derecede taşımaya aday olmuştur.

Lane içi gereksinimler : Oyun başı Doran's blade ile başlıyoruz. W skillimizi açıp hızlıca bot lane iniyoruz. Üçlü çime bi trap ve lane de bulunan 2 çimden birisine trap koyuyoruz. Eğer Purple team isek junglerımıza pull a gidiyoruz. Blue team isek supportumuz ile birlikte golemleri kesiyoruz (bu kesinlikle lanede avantaj sağlıyor). Early gamede yanımızdaki supportumuza bağlı olarak oyun oynuyoruz. Unutmayın Caitlyn squishy bir champ ve karşısında Draven gibi yüksek harass a sahip champ varsa bizim için kötü olucaktır. Base attığımızda 1550 gold varsa direk B.F. Sword alıyoruz(AMK kılıcı). 900 gold falan varsa direk attack speed bot alıyoruz. Buildin geri kalanını aşağıda yazdım.

"Başlangıç neden doran's blade?" sorusuna cevaben; Sezon 3 te tüm karakterlerin base yani oyun başı move speedini arttırdılar ve boots of speed yani tier 1 botun da verdiği move speed i düşürdüler. Mantıksal olarak oyun başı bot ile başlamasak bile zaten sezon 2 de botla başlamış gibi olucaz. Sezon 3 te pek bi fark yaratmıyor. Bir de sezon 3 te bot lanedeki amaç lanede uzun süre durmak oldu. O yüzden sustain gerekli (yani can emme, heal...) Bu yüzden Doran's blade her zaman başlangıcımız olsun.

Yanımızda agresif supportlar varsa (leona,taric,sona,lulu,nunu,thresh,alistar...): Supportumuzun hareketlerini takip ederek oyun oynıycaz. Pozisyonumuzu iyi almalıyız.

Yanımızda snowballer supportlar varsa(lulu,sona) : Olabildiğimizce lane i karşı takımın kulesine doğru itiyoruz, bizim creepler onların kule altına geldiğinde sürekli kule altı harass yapıyoruz.

Yanımızda defansif supportlar varsa (soraka, vs.) : Creeplere önem veriyoruz. Karşı adc passive oynuyosa siz de passive oynuyosunuz. Karşı takım agresif oynuyosa siz defansif olmaya devam edip gerekirse kule altı farm yapıyosunuz. Unutmayın health-mana sustaininiz var. Q ile karşı adcye harass uygulayabilirsiniz.

Yanımızda çok iyi giden supportlar : Lulu, nunu ile birlikte Caitlyn season 3 te çok can yakıyor. Shield yeni sezonun metası içersinde olduğundan lulunun verdiği shield bize efsanevi şeyler yaptırıcak. Lulu ile snowball olucağımızdan, yani agresif olucağımızdan hızlı farm potansiyelimiz olucak. bkz: Lulu Q ve Caitlyn Q skilli. Nunu ile aynı anlattığım gibi Nunu'nun verdiği attack speed ile birlikte snowball kuruyoruz ve karşı adcyi kule altı farm bırakıyoruz ve yanında yapabildiğimiz kadar harass.

Zorlandığımız şampiyonlar : Draven, Miss fortune, Varus. Draven'in ve MF'nin erken harassından dolayı bizi baya bi zorluyor.
    Karşıtı olduğumuz şampiyonlar : Graves, Ashe, Ezreal, Twitch. Ilk üçlünün range'inden dolayı lanede avantaj sağlıyoruz. Twitch ise squishy olmasından dolayı Q skillimiz ile yüksek hasar veriyoruz ve twitch'in ultisiz halinde bizim range'imiz daha fazla olduğundan rahatça agresif oynayabiliyoruz.

Fight öncesi duringte yapmamız gereken şeyler:
    -Poke için sürekli E-Q kombomuzu yapmayı deniycez.
    -Trapleri stratejik bi şekilde kurucaz.
    -Bu hareketleri pozisyon koruyarak yapıcaz.
    -Kısa baitler vericez. Örneğin irelia takımın en önünde ona doğru gidip 2-3 auto attack yaparken o size atlamaya çalışıp fight başlatmak istiycektir. Fakat bizim E skillimiz var ve kendimizi geri atabiliyoruz. Bu şekilde irelia takımdan biraz da olsa uzaklaşmış olucak ve anında eriycek.

Gelelim fight esnasında yapmamız gereken şeylere;
    -Elimizden gelen en iyi pozisyonu almaya çalışıcaz.
    -Sakın kahraman olmaya çalışıp direk karşı takımın adcsine doğru gidip onu öldürmeye çalışmayın, bu işe yaramıycaktır ve direk focus yiyceksiniz. Bu yüzden takım korumasında kalıp size saldıran en yakın kişiye vurucaksınız.
    -Summoner spellerimizi zamanında kullanmalısınız.

Skill sıralaması: R-Q-E-W.

Itemler* : Klasik build ; attack speed bot, infinity edge, phantom dancer, last whisper, the bloodthirster, guardian angel veya warmog's armor veya randuin's omen veya Quick silver sash'ın üstü yeşil bi item.
    Karşıda AD ağırlıklıysa ve gap-closer lı şampiyonlar çoksa(jax,irelia), büyük ihtimal health itemi alıcaklar: the bloodthirster yerine BotRK, en son itemi de randuin's omen almalıyız.
    Karşıda AP ağırlıklıysa ve burst damage varsa(veigar,diana) : Son itemimiz Guardian Angel olucak.
    Karşıda CC ağırlıklıysa : Son itemimiz Quick silver sash olucak.

Summoner becerilerimiz :
    Dereceli oyuna girdiyseniz doğal olarak karşı takımın şampiyonlarını görüceksiniz.
    Karşıda CC bolsa : Cleanse ve Flash
    Karşıda CC yoksa : Barrier ve Flash
    Normal oyunlarda karşı takımın oyuncularını görmediğimizden Barrier ve Flash kalması uygun olur bizim için.

Runelar:
    Redler : Saldırı gücü(Phsycial damage)
    Yellowlar : Defans (Armor)
    Bluelar : Büyü direnci (Magic Resist)
    Büyükler : Life steal (sustain için harika oluyor s3 new meta). not : Eğer lasthit konusunda kendinize güvenmiyosanız burayı AD olarak da kullanabilirsiniz.

Benden bu kadar arkadaşlar her türlü yorumlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztaofeelthepower -- 30 Nisan 2013; 17:40:13 >

• Hepsini okudum takıldığım tek nokta, base döndüğümüzde 900 gold varsa neden life steal yerine bot alıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Parlé

Hepsini okudum takıldığım tek nokta, base döndüğümüzde 900 gold varsa neden life steal yerine bot alıyoruz?

Runelarımızda barındırdığımız life stealdan dolayı(&6) ve doran's blade in verdiği 5 heal sustain. Life steal iteminin ihtiyacını hissetmiyoruz. Malum headshot passiveimiz ile hasarımızın 2 katını falan vurduğumuzdan 25 heal geliyosa 50 geliyo. Vampiric stealer ı pek aratmıyo bize :)
  • 2 doran sonra lifesteal. hayvani sustain. tradelerden daha karlı çıkarsın
  • Eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık .
  • Caitlyn botta severek oynadığım bir adcdir . Çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim . Elinize sağlık . Biraz da görsellik eklerseniz daha rahat anlaşılır hale gelir diye düşünüyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fc24 PC Satıldı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • resim koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Parlé

Hepsini okudum takıldığım tek nokta, base döndüğümüzde 900 gold varsa neden life steal yerine bot alıyoruz?

dedigin yere kadar okudum sonra bıraktım mesaj kirliligi olmasın.........ugraşmışsın genede teşekkürler.
  • Deyicek değil değecek.
  • ozel olan bısey yok oumaya degıcek bıseyde yok okudum bunlardan bahsemek ıcınmı konu acmıs dedım ve sımdıde cıkıyorum
  • Basarılı, begendım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pull dönemi bitti yanlış bilgilendirme olmasın yardıma gidiyoruz diye değiştir.
  • ''değecek'' *
  • Main olarak adc oynarım ama Caitlyn'i hiç sevmem nedense ama alırsam işime yarayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eleutherioss

Caitlyn botta severek oynadığım bir adcdir . Çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim . Elinize sağlık . Biraz da görsellik eklerseniz daha rahat anlaşılır hale gelir diye düşünüyorum .

Teşekkürler. Okuldayken yazdığımdan bilgisayarlarda filtre var çoğu siteye girmiyo resim alabileceğim pek bi site de yok o yüzden.
  • çok süper bir guide olmuş. bende severek oynarım caitlynle hatta mainim bile diyebilirim yazdıklarında eksik bişi göremedim yalnız şunu eklemek isterim bizim türkler last hit özürlüsü olduğu için life steal runleri yerine ad runeleri alsalar daha iyi yoksa çok cs yapamazlar. birde bazıları şukadar okudum bıraktım bla bla bla demişler bunlara cvp bile verme direk blockla ve emin ol onların hepsi bronze 5 oyuncuları 50 dakikalık oyunda bile 200-250 cs zor yapan tipler...

not: bende blockladım bu kişileri boşa alıntı yapmayın açıp bakma zahmetine dahi girmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Enigma

''değecek'' *

orda 500 e yakın kelime yazmışım gidip ona mı dikkat ettin.

* KıL izindeyiz!!1

EuW : Blashyrkh MR

bunu görmem iyi oldu yoksa türkçeyi öğreticek cevap yazardım sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasc1453

çok süper bir guide olmuş. bende severek oynarım caitlynle hatta mainim bile diyebilirim yazdıklarında eksik bişi göremedim yalnız şunu eklemek isterim bizim türkler last hit özürlüsü olduğu için life steal runleri yerine ad runeleri alsalar daha iyi yoksa çok cs yapamazlar. birde bazıları şukadar okudum bıraktım bla bla bla demişler bunlara cvp bile verme direk blockla ve emin ol onların hepsi bronze 5 oyuncuları 50 dakikalık oyunda bile 200-250 cs zor yapan tipler...

not: bende blockladım bu kişileri boşa alıntı yapmayın açıp bakma zahmetine dahi girmem.

teşekkür ettim :) orayı editledim eğer lasthitte kendinize güvenmiyosanız life steal yerine ad alabilirsiniz diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ztaofeelthepower

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Enigma

''değecek'' *

orda 500 e yakın kelime yazmışım gidip ona mı dikkat ettin.

* KıL izindeyiz!!1

EuW : Blashyrkh MR

bunu görmem iyi oldu yoksa türkçeyi öğreticek cevap yazardım sana

500 kelimeyi okuyamadım ki başlıkta hata var. Öğreticek değil öğretecek ayrıca, senden mi Türkçe öğreneceğim ben?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.