Şimdi Ara

Seasonic X-850 gold+ coil whine, ses sorunu. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sevindim hocam gule gule kullanin. Benim urunu yenisini deneme sansim olmadan iade aldilar maalesef. Ben de arastirma halindeyim su an icin. Corsair rm serisine odaklandim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel olarak yardımcı olmak için bende corsair rm750 ile seasonic x750 arasında çok gidip geldim. rm serilerini biraz araştırdım yeterince iyi psu fakat seasonic ten iyi olduğunu okumadım hiç. yabancı forumları baya bir inceledim.
    bazı durumlarda rm serisi için editör puanları pek iyi değil. rm serisini iki ayrı firma üretiyor. 450, 550, 650, 1000 watt lıkları cwt, 750 850w olanları chicony power diye bir firma. chicony firmasını araştırdım biraz beni pek fazla tatmin etmedi.
    rm serisini axi serisini üreten firma üretseydi iyi olurdu

http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page447.htm
    burada corsair in psu database i. incelemenizde fayda var.

sonuç olarak seasonic kalitesi baya duyulduğu için tercihimi bu yana kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chicho -- 11 Ocak 2014; 5:11:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Sevindim hocam gule gule kullanin. Benim urunu yenisini deneme sansim olmadan iade aldilar maalesef. Ben de arastirma halindeyim su an icin. Corsair rm serisine odaklandim.

teşekkürler
    hayırlısı olsun hacam. adınıza üzüldüm. inşallah yeni alacağınızda böyle bir sorun yaşamazsınız.
  • @Mordeaur

Gelen voltajı ölçmek zor bir şey degil aslında.Voltmetrenin iki probu soktunmu prize ölçer direkt. Yanlış takarsan deger eksi gösterir.Sizin ölçmeniz daha iyi çünkü tesadüf adam geldiginde voltaj düzenli gelir sonra sapıtır şansa.Regülasyon konusunda bu aralar çok araştırdım başım dertte oldugundan ondan işin özü şöyle.Ucuz olan seriler şu line interactivelerin regülasyon olayı epey az .Genelde çıkış voltaj aralıgı %12 filan. .Hatta bende de var bu fsp nin 1000 lik serisi ve çıkışa baktıgımda böyle 200 230 aralıklarında hiç regüle bile etmiyor elektrigi geldigi gibi veriyor işte. Anca böyle 160V filan gelirse o zaman devreye giriyor. Bu line interactive haricinde birde online modeller var.Onlar harbiden regüle ediyor ,çıkış voltaj aralıgı %2 ve hatta çogu regülatörden iyi yapıyor bu işi gel gör ki fiyatı yüksek.Yani ups regüle amaçlı alınırse online olan alınacak.Hatta bu onlinelerde sinus olayı var ve onlar da daha iyi regüle olayı iyice hassas %1 lere kadar düşüyor.

Regülatör tarafında şu dandik 1 kva lık ucuz tuncmatik modeli yine bende var ve çıkış voltaj aralıgı %6.8.Kendi digital ekranında sözde çıkış sürekli sözde 220 ama bir baktım multimetreyi alakası yok. Sonra az büyük tipli bu servo motorlu regülatörler var.Onlarda varyak filan var regülasyon olayı daha iyi.Gelen voltaj düştümü servo motor varyagı ona göre ayarlayıp voltajı veriyor ama yanıt süreleri biraz geç ve ondan yeni alacaklara varyak kontrolünü servo motor yerine mikro işlemcinin kontrol ettigi regülatörleri öneriyorlar. Çıkış voltaj aralıkları ise bu servo,mikro işlemcili modellerin %1-2 gibi.

Ama ben olsaydım şimdiki kafamlar bu almış oldugum zımbırtıların hiçbirini almazdım ve evin girişine büyük 10-15 kva lık artık ihtiyaç ne kadarsa ona göre mikro işlemcili bir regülatör alıp işi bitirirdim .Gerisini Tedaş düşünsün.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Selamlar,

Bugün öğle civarlarında kargodan teslim aldığım Seasonic X-850(SS-850KM3 Active PFC) Gold+ güç kaynağını sorunsuzca sisteme monte ettim. Güç kaynağını anahtarı üzerinden açtım. Açar açmaz farkettim ki elektrik aldığı sürece ince tiz, ara ara boyutu değişen frekansı yüksek ve odada ses yoğunluğuna sebebiyet veren garip bir ses çıkıyor. Özellikle odada her şey kapalı, sadece güç kaynağı elektrik alırken dinlediğinizde ses inanılmaz bariz.

Coil Whine problemini forum olsun, internet ortamı olsun önceden biliyordum ve edindiğim bilgiler doğrultusunda bütün güç kaynaklarında olma olasılığı var. Bana kötü denk geldi anlaşılan. İlk iş olarak gold bilgisayar ile görüşüp onarım/değişim prosedürünü başlatıp hemen kargoya verdim. Sonrasında akorteği arayıp ön bilgi verdim ama coil whine konusunda pek fikirleri yoktu. Siz yollayın, bakalım dediler. Muhtemelen onarılacak bir durum yok ve değişim olacak. Özellikle değişim istiyorum diye de belirttim.

Benim merak ettiğim, bu problemden ötürü güç kaynağını değiştirme ya da koşulsuz iade hakkım var değil mi? Her ne kadar kapasitör ömrünü vs. etkilemese bile kabul etme zorundalığı olan bir durum değil sanıyorum. Bu konuda bilgisi olanlardan cevap ve yorum bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybertork -- 30 Mart 2020; 16:16:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik hattımda sıkıntı yok. Her şey tamam ama bu coil whine sağlam paranoya yaptı. Sırf bu sebepten ihtiyacım olmasına rağmen PSU alamıyorum. İllet bir durummuş. Keşke gold bilgisayar minik hesaplar yüzünden benim ürünü hemen iade almaktansa yenisini yollasaydı da en azından coil whinesız bir seasonic gelme şansı olabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chicho

quote:

Güle güle kullanın, umarım problem çıkmaz. Montaj sonrası lütfen durumu bizimle paylaşın. Sizden en baştaki ricam, güç kaynağını sadece elektrik kablosu ile prize bağlayıp anahtarını açık konuma getirmeniz. O durumda frekansı yüksek ince bir ses çıkacak mı bakalım. Sonrasında haliyle sisteme takıp güç kaynağını da ekstra olarak dinlerseniz sevinirim. Hepsi basit prosedürler. Haber bekliyoruz.

hocam ürün bu gün geldi ve dediklerinizi yaptım. kutudan çıkarınca boştayken direk fişe taktım ve anahtarı açtım kulağımı dayadım ufak bir ses dahi duyamadım. sanki hiç elektrik yok gibiydi.
    sonrasında montajı yaptım ve pc açılırken, masaüstünde ve oyunlarda dinledim hep hiç bir ses duymadım. oyuna girince inceden değişik değişik sesler geldi fakat o da ekran kartından geliyor.
    aynı sesleri daha önceden de duyuyordum zaten. yani şanslı kişilerdenim sanırım

ürüne gelince ben kesinlikle memnunum şu anlık. ürün km3 versiyon sanırım son versiyon ve araştırmalarıma göre corsair ax760 ın birebir aynısı gibi. modüler kablolar komple siyah olanlardan
    yani renkli renkli olanlardan değil. 376 liraya aldım inşallah yıllarca götürür beni..

İyi hadi şanslısınız. Bende Ağustos'ta aldığım Corsair AX860(Seasonic KM3) var, coil whine konusunda felaket.

Boşta (ekran kartı saat hızlarını 2D moda indirince) ses yapmadığı için henüz garantiye göndermedim ama, bir ara icabına bakmak lazım.
    Denemeleri kapsamlı yapmak gerekiyor. Mesela tek 670'i yüke soktuğumda cızır cızır öterken, SLI 670'te ses gidiyordu.

Vaktinde AX860 modelinden birçok şikayet oldu. Amazon.com'da, üç kere değiştirip üçünde de coil whine yaşayanlar falan.
    Corsair'den revizyon haberi gelirse, o ara göndereyim garantiye. Tekrar uğraşmayalım.

Hattımda veya sistemde problem yok. Corsair TX750 v1'i takınca coil whine sıfır. 5,5 senelik PSU..

AX860, tabii çok güzel bir ürün. 2x670 SLI (oc'li) ve 4.5 3770K'da dahi, yükte fanı dönmüyor (veya belki çok yavaş dönmüştür). Ne zamandır kullanıyorum, kasa altında hiç beyazlama yok.
    Tabii silent modda kullanıyorum, çok yük olmadıkça fanı döndürmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ocak 2014; 16:44:32 >

• Selamlar,

RM ürün serisi ile birlikte coil whine için aldıkları önlemi diğer ürünlerine de zamanla uygulayacaklar diye biliyorum. Resmi corsair forumunda buna yakın bir yorum vardı. %100 çözüm yok ama en azından büyük oranda çözmeye çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: chicho

quote:

Güle güle kullanın, umarım problem çıkmaz. Montaj sonrası lütfen durumu bizimle paylaşın. Sizden en baştaki ricam, güç kaynağını sadece elektrik kablosu ile prize bağlayıp anahtarını açık konuma getirmeniz. O durumda frekansı yüksek ince bir ses çıkacak mı bakalım. Sonrasında haliyle sisteme takıp güç kaynağını da ekstra olarak dinlerseniz sevinirim. Hepsi basit prosedürler. Haber bekliyoruz.

hocam ürün bu gün geldi ve dediklerinizi yaptım. kutudan çıkarınca boştayken direk fişe taktım ve anahtarı açtım kulağımı dayadım ufak bir ses dahi duyamadım. sanki hiç elektrik yok gibiydi.
    sonrasında montajı yaptım ve pc açılırken, masaüstünde ve oyunlarda dinledim hep hiç bir ses duymadım. oyuna girince inceden değişik değişik sesler geldi fakat o da ekran kartından geliyor.
    aynı sesleri daha önceden de duyuyordum zaten. yani şanslı kişilerdenim sanırım

ürüne gelince ben kesinlikle memnunum şu anlık. ürün km3 versiyon sanırım son versiyon ve araştırmalarıma göre corsair ax760 ın birebir aynısı gibi. modüler kablolar komple siyah olanlardan
    yani renkli renkli olanlardan değil. 376 liraya aldım inşallah yıllarca götürür beni..

İyi hadi şanslısınız. Bende Ağustos'ta aldığım Corsair AX860(Seasonic KM3) var, coil whine konusunda felaket.

Boşta (ekran kartı saat hızlarını 2D moda indirince) ses yapmadığı için henüz garantiye göndermedim ama, bir ara icabına bakmak lazım.
    Denemeleri kapsamlı yapmak gerekiyor. Mesela tek 670'i yüke soktuğumda cızır cızır öterken, SLI 670'te ses gidiyordu.

Vaktinde AX860 modelinden birçok şikayet oldu. Amazon.com'da, üç kere değiştirip üçünde de coil whine yaşayanlar falan.
    Corsair'den revizyon haberi gelirse, o ara göndereyim garantiye. Tekrar uğraşmayalım.

Hattımda veya sistemde problem yok. Corsair TX750 v1'i takınca coil whine sıfır. 5,5 senelik PSU..

AX860, tabii çok güzel bir ürün. 2x670 SLI (oc'li) ve 4.5 3770K'da dahi, yükte fanı dönmüyor (veya belki çok yavaş dönmüştür). Ne zamandır kullanıyorum, kasa altında hiç beyazlama yok.
    Tabii silent modda kullanıyorum, çok yük olmadıkça fanı döndürmüyor.

teşekkürler.. hakikaten bu konuda şanslıymışım. millet bu sorundan dolayı baya muzdarip sanırım. benim eski psu da da vardı aynı sorun. gerçi o şekilde baya bi kullandım ama şimdi bunu kullanınca diğerinin baya ses yaptığını yeni anladım.

eski psu da sizin dediğiniz gibi boştayken masaüstü ve internette gezerken çok ses yapardı. özellikle hdd okuma durumuna paralel oluşuyordu. yani bir hdd bile ses yaptırabiliyor. oyuna girince ses falan kesiliyordu. yani yükse sıkıntı yok. muhtemelen malzeme kalitesizliği diycem ama benim ekran kartından da geliyor buna benzer sesler. oyuna girerken loading durumlarında oluyor genellikle. ben pek fazla takılmıyorum artık bir sorun olmadığını şimdiye kadar deneyerek görmüş oldum

şunuda söyleyeyim bu yeni psu ile birlikte ekran kartından gelen sesler sanki iyice azaldı gibi. eskiden daha fazlaydı sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

@Mordeaur

Gelen voltajı ölçmek zor bir şey degil aslında.Voltmetrenin iki probu soktunmu prize ölçer direkt. Yanlış takarsan deger eksi gösterir.Sizin ölçmeniz daha iyi çünkü tesadüf adam geldiginde voltaj düzenli gelir sonra sapıtır şansa.Regülasyon konusunda bu aralar çok araştırdım başım dertte oldugundan ondan işin özü şöyle.Ucuz olan seriler şu line interactivelerin regülasyon olayı epey az .Genelde çıkış voltaj aralıgı %12 filan. .Hatta bende de var bu fsp nin 1000 lik serisi ve çıkışa baktıgımda böyle 200 230 aralıklarında hiç regüle bile etmiyor elektrigi geldigi gibi veriyor işte. Anca böyle 160V filan gelirse o zaman devreye giriyor. Bu line interactive haricinde birde online modeller var.Onlar harbiden regüle ediyor ,çıkış voltaj aralıgı %2 ve hatta çogu regülatörden iyi yapıyor bu işi gel gör ki fiyatı yüksek.Yani ups regüle amaçlı alınırse online olan alınacak.Hatta bu onlinelerde sinus olayı var ve onlar da daha iyi regüle olayı iyice hassas %1 lere kadar düşüyor.

Regülatör tarafında şu dandik 1 kva lık ucuz tuncmatik modeli yine bende var ve çıkış voltaj aralıgı %6.8.Kendi digital ekranında sözde çıkış sürekli sözde 220 ama bir baktım multimetreyi alakası yok. Sonra az büyük tipli bu servo motorlu regülatörler var.Onlarda varyak filan var regülasyon olayı daha iyi.Gelen voltaj düştümü servo motor varyagı ona göre ayarlayıp voltajı veriyor ama yanıt süreleri biraz geç ve ondan yeni alacaklara varyak kontrolünü servo motor yerine mikro işlemcinin kontrol ettigi regülatörleri öneriyorlar. Çıkış voltaj aralıkları ise bu servo,mikro işlemcili modellerin %1-2 gibi.

Ama ben olsaydım şimdiki kafamlar bu almış oldugum zımbırtıların hiçbirini almazdım ve evin girişine büyük 10-15 kva lık artık ihtiyaç ne kadarsa ona göre mikro işlemcili bir regülatör alıp işi bitirirdim .Gerisini Tedaş düşünsün.

Bu mesajı da kimse sallamamış ama güzel tespitler ve yorumlarla dolu bir mesaj, kenara alalım Bu arada +1903

• Selamlar,

Sonuç olarak corsair rm serisini almaya karar verdim. 2-3 hafta sonra 750 ve 850w olanlarda meydana gelen kapanma sorunu aşılmış 1341 ve üstü barkodlu ürünler giriş yapacakmış.
  • quote:

Selamlar,

Sonuç olarak corsair rm serisini almaya karar verdim. 2-3 hafta sonra 750 ve 850w olanlarda meydana gelen kapanma sorunu aşılmış 1341 ve üstü barkodlu ürünler giriş yapacakmış.

Bende bugün vatnadan RM750 aldım.Hangi seri olduğunu nasıl anlarım. Ve bahsedilen soruna sahip olan psulardansa tam olarka başıma gelebilecek problem nedir?
  • white_power kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Aldığınız ürün kesinlikle yeni seri ve problem çıkma olasılığı yok. Emin olmak amaçlı barkod kodunu kontrol edebilirsiniz. 1341 ve üzeri olanlar yeni seridir.

Ürün bildiğiniz üzere belirli bir yüke kadar fansız ve pasif soğutmayla çalışmakta. RM 750 ve 850 nin ilk serilerinde güç kaynağı pasif olarak ısınıp fan devreye girmekte geç kaldığından önlem amaçlı kendini ve sistemi kapatıyordu. Ekledikleri yeni parça ve güncelleme ile fanın daha erken devreye girmesini sağlayıp sağlama aldılar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.