Şimdi Ara

Seasonic X-850 gold+ coil whine, ses sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Hay bu coil whine olayının...
    Seasonic 'te bile çıktığına göre , millet power alırken tombala çekecek artık.

Millette başı sıkışınca Corsair' e laf atar. Görüyoruz her markada oluyor işte.

Aynen bende sizin gibi; hay bu coil whine olayının...

@Mordeaur

Geçmiş olsun.

Coil whine olayı her marka PSU' da ve her türlü bilgisayar parçasında (PSU, ekran kartı, anakart vb.) çıkabilen bir olaydır.Sizin durumunuzda görüldüğü üzere '' ses rahatsız edici düzeyde '' imiş.Durum böyleyse garantiye vermeniz en iyisi olmuş.Yoksa; PSU' nun (veya bahsettiğim parçaların) dibine kulak dayadığınız zaman duyulan bir coil whine olsaydı; ses yönünden rahatsız etmediği için (eğer içinizde bir uktede kalmayacaksa) garantiye vermeyebilirdiniz.

• Selamlar,

Yuksek frekansli seslere ekstra duyarli oldugum icin az ya da cok olmasi farketmeksizin kolaylikla rahatsiz oluyorum maalesef. En azindan sikayetim 1 haftalik dilimde kayda gectigi icin ikinci urunde tekrar etme durumunda iade etmeyi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle gecmis olsun umarim sizi ugrastirmadan direk degisim yaparlar.

Peki bu CW nin tam sebebi bilinmiyor mu?Cunku eskiden kesinlikle yoktu son 3 senedir varolan bir durum.Tam olarka sebebi bilinse ona gore uretilirlerdi diyecem demekki uretici firmalarda tam olarka sebebini tespit edememislerki tum dunyada tum marka ve modellerde gorulebiliyor.Temel sebebi kati kapasitorlermi acaba diyecem cunku son uc dort senedir yaygin anlamda kullaniliyorlar sanirim ve CW olayida bu zamanda artis gosteriyor.Umarim CW icin kalici bir cozum uretebilirler.
  • Teşekkür ederim, sağolun. Corsairin bu konu üzerine blog yazısı ve çözüm metodu vardı ama bu demek değil ki net çözüm. Sizin dediğiniz gibi sanıyorum ki katı kapasitörlerle paralel oluşmuş olan bir durum.

Yalnız yüksek frekansa duyarlılığınız varsa bu tür seslere uzun süreli maruz kalmak kafayı yedirtebilir.
  • Selamlar,

Ürünü hiç bir şekilde test etmeden, değişme şansı tanımadan direk iade etmişler. Çok şaşırdım. En azından değişim deneseydik dedim ama maalesef fatura iptal olmuş, iadeniz 3 gün içerisinde kartınıza yansıyacaktır dediler. Ürünün fiyatı arttığı, ben çok uygun fiyata aldığım için mi böyle bir şey yaptılar acaba?
  • Mordeaur kullanıcısına yanıt
    O da olabilr, zarar edeceklerse yapar bunlar.

Ama aynı üründen alma hakkınız var. Webdenal'dan MSI Z68 anakart almıştım, arıza oldu kartta, para iadesi yapalım dediler.

Dedim aynısından istiyorum, 2-3 güne yenisi geldi. Size sormaları gerekirdi.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Ben sonuç olarak paramı alacağım. İnventus üzerinden düzgün bir corsair ürün alıp, bana yollamadan test etmelerini isteyeceğim. Bilgisayar parçasında inventustan şaşmamak gerek. Adamlar mükemmel. Bu duruma bir işaret diyorum. 7 yıl garantili adam akıllı corsairi alıp önüme bakayım.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5858 alayım ben o zaman. Acelem olmadığından bir süre kampanya bekleyelim.
    Zaten Facebook kampanyalı fiyat 526 Lira.

Daha düşeceğini sanmıyorum, dolar düşük olsa 500 altına gelirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Zaten Facebook kampanyalı fiyat 526 Lira.

Daha düşeceğini sanmıyorum, dolar düşük olsa 500 altına gelirdi.

Selamlar,

Az önce inventus ile görüştüm. Coil whine potansiyel olarak seasonic alt yapısını kullanan çoğu üründe var dedi. Kullandığınız şebekenin ve diğer komponentlerin etki etmesi bir yana AX ve HX olarak verdiğimiz ürünlerin neredeyse hepsinde vardı dedi. Yüksek frekansa hassasiyetiniz varsa size önerim RM serisi almanız, çünkü bu seride coil whine yok dedi. RM serisi mi alsam o zaman? Yalnız seasonic üretmiyor diye biliyorum.
    750/850 modellerini Chicony Power Technology diye bir firma üretmiş.

RM850 460 küsür lira
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6106
    Araştırdığım kadarı ile RM serisinin yeni revizasyonu gelecek. O zamana kadar şu anki güç kaynağım ile devam. Coil whine potansiyeli olduğu için seasonic ürünlerinden ve alt yapısını kullanan alternatiflerinden mecbur olarak uzak duracağım.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.
    Rica ederim tercih sizin :)

Ben şansıma ne çıkarsa diyerek aldım. Şansımıza Coil Whine a denk gelmedik.
  • O sesin sebebi 220v AC girişe koyulan filtre kondansatöründen geliyor. Cihaz enerji aldığı surece yapıyorsa ( kasadan power on tusuna basip basmamak degil) Benim CM GX750 80+ta da aynı sorun vardı. Açtım içini söktüm o lanet kondansatörü kafam aylardır rahat cok rahatsiz ediyorsa garantiye gonder. Degistirsinler. Yok elektronikten anliyorum, garantiye önem vermem dersen orası ayrı

• Multimetre yada wattmetre tarzı cihazlar varsa elektrik hattınız voltaj dalgalanmasına filan bakın çünkü hatla da ilgili sorun olabilir. Hatla ilgili bir problem olmadıgını anladıktan sonra ona göre arayışa girin bence.
  • quote:

750/850 modellerini Chicony Power Technology diye bir firma üretmiş.

RM850 460 küsür lira
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6106

firmanın adında hayır yok ki güç kaynağında olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 10 Ocak 2014; 17:41:46 >
  • Ürünü ben yollar yollamaz saniyeler içinde falan iade aldılar. Değişim istemiş olmama rağmen fırsat kalmadı yani.

@OneTreeHill in dediği gibi kontrol yapmak lazım. Ben de gereken aletler bulunmadığı için elektrikçi çağırıp kontrol ettireceğim. UPS alıp almama konusunda geliyordum ama bu olaydan sonra işi garantiye almak için şart oldu.
  • Zırıldayan parça bu galiba.

Seasonic X-850 gold+ coil whine, ses sorunu.

Ve RM serisinde o parça yerine aşağıdaki mi kullanılmış anlayamadım.

http://www.corsair.com/en/blog/there-is-more-to-psu-noise-than-fan-noise-how-we-fight-coil-whine-in-the-rm-series-power-supplies

• quote:

Zırıldayan parça bu galiba.

Ve RM serisinde o parça yerine aşağıdaki mi kullanılmış anlayamadım.

http://www.corsair.com/en/blog/there-is-more-to-psu-noise-than-fan-noise-how-we-fight-coil-whine-in-the-rm-series-power-supplies

Altta sarmal şeklinde olan, benim bahsertiğim şebeke filtre kondansatörü. Lanet olsun o film kondansatörlere, AC'de beş para etmiyorlar üsttekiler çıkış trafosu. Mobildeyim göremiyorum. Er35mi ei33mü artik bilemiyecem

Yeşil olan RM serisinde kullanılan parça. Adamlar %100 çözmüş sorunu. Yalnız RM serisi fanın deaktif olduğu modda güç kaynağına load yokken yeterli hava almayınca sıcaklık oluştuğu için gücü kesiyor. Bunun farkına vardıkları için yeni revizasyonu kısa süre içinde çıkaracaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Güle güle kullanın, umarım problem çıkmaz. Montaj sonrası lütfen durumu bizimle paylaşın. Sizden en baştaki ricam, güç kaynağını sadece elektrik kablosu ile prize bağlayıp anahtarını açık konuma getirmeniz. O durumda frekansı yüksek ince bir ses çıkacak mı bakalım. Sonrasında haliyle sisteme takıp güç kaynağını da ekstra olarak dinlerseniz sevinirim. Hepsi basit prosedürler. Haber bekliyoruz.

hocam ürün bu gün geldi ve dediklerinizi yaptım. kutudan çıkarınca boştayken direk fişe taktım ve anahtarı açtım kulağımı dayadım ufak bir ses dahi duyamadım. sanki hiç elektrik yok gibiydi.
    sonrasında montajı yaptım ve pc açılırken, masaüstünde ve oyunlarda dinledim hep hiç bir ses duymadım. oyuna girince inceden değişik değişik sesler geldi fakat o da ekran kartından geliyor.
    aynı sesleri daha önceden de duyuyordum zaten. yani şanslı kişilerdenim sanırım

ürüne gelince ben kesinlikle memnunum şu anlık. ürün km3 versiyon sanırım son versiyon ve araştırmalarıma göre corsair ax760 ın birebir aynısı gibi. modüler kablolar komple siyah olanlardan
    yani renkli renkli olanlardan değil. 376 liraya aldım inşallah yıllarca götürür beni..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.