Şimdi Ara

Seat ALTEA XL 2011 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
28.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    araç turbo benzinli oldugu için gaz pedalına tepkıleri çok iyi o yüzden sakin kullanmak cidden zor. elbet biyerde o heybetli sesin gazına gelip basıyosun. yanı sehır dısı 100 km ıle sabit gittim desem bile arada kesinlikle gazlamışımdır bunu hesaba kat.
    ilk 3000 km kadar bekle yakıt düşecektir.
    şöyle birsey hatta diyim hatta.

aracı fulledim 31 aralık 2009. geçen yılbası. cok iyi hatırlıyorum
    200 lıraya yakın paraya fulledım 550 km menzil gösterdi yemin ediyorum arabayı uçıurumdan aşagı atasım geldi.
    gel gelelim yaklasık 150 km sonra menzıl 600 km gösterdi :)
    nerdeyse 750 km. hadi 750 km degıl 650 km bile gitse çok iyidir.
    sehir dışı dedıklerım bayrampaşa-çatalca arası. yanı 20 km paralı yol 30 km sehir içi.
    birde bu arabanın göstergelerıne cok inanma. yanı menzıl 90 km gösterir 100 km gidersin bakarsın 110 km gösterir.
    benım öyle bi konum vardı resimlerle beraber gösterdim . ara biraz sitede bulursun. seat kısmında olmalı

not: yazın tekirdag yolunda 110 km sabit hızla 6.7 km ile yolu bitiriyorum
    sehiriçi. bildigin sokak cadde aralarında gezsen 8 litreyi geçmez
    zamanla alışırsın.
    birde düz yollarda sağ sinyal kolundaki hız sabitleyici kullan. çok etkisi oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: crabian

Arkadaşlar sıfır Altea XL 1,6TDI CR aldım.
    Bu eve kadar izleme fonksiyonunu (comming home) çalıştırıp kullan varmı. Klavuzu okumama ramen beceremedim. Yada fonksiyon eksik.
    Yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.

Hayırlı olsun. İzlenimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmamanız dileğiyle..Bu arada fazla yaktığını söyleyen arkadaş iceman44 ve aracı TDİ DSG. yani TSİ değil..Gerçi kendisi bir daha uğramaz oldu bu sayfaya.
  • Cevabın için teşekkür ederim. Uyarı ve önerilerini dikkate alacağım. Kullandıktan sonra yeni yorumları yazarım.
  • ALTEA XL 1.6 TDI ilk izlenimler.
    Aracı Adapazarından aldım ve Ankara'ya götürdüm.
    Aracı satan kişi her devirde kullanmamı tavsiye etmişti. bende biraz buna uydum. ama o gün karyağışı epey etkiledi sürüşümü.
    Motor beklediğimden daha sessizdi, benzinli motor kadar bile ses yok (bundan önceki aracım cordoba TDI dan sonra süper bi his).
    Amortisorler ne çok sert ne çok yumuşak. yol tutuşu tatminkar. Yol sesi yüksek hızlarda biraz artıyor. tabii bunda kış lastiklerimin olmasıda etkilidir.
    Yolda gelirken aracın yeni olması sebebiyle epey oynadım. hızlandım yavaşladım. 5. vites 2000 devirde yaklaşık 110 km/s gibi bir hıza ulaşıyor.
    Birde araçta vitesi değiştirme zamanı ile ilgili bir tavsiye ekranı var. tabii ben buna hiç uymadım. bir ara fark etmemişim, 180 km/s gibi bir hıza ulaşmışım. bu hıza nerdeyse hissetmeden çıktım. ankaraya vadığımda. hız ortalamam 114 km/s gösteriyordu. yakıt tüketim ortalamam 5.8 lt/100km idi. Cordobadan sonra biraz fala geldi.

Aracın motor performansı iyi. hızlanması tatminkar. Ancak şehir içi tüketimi biraz daha fazla geldi bana şu anda 6.4lt/100km tüketim gösteriyor. Cordoba ile aynı şartlarda 5.5lt/100km yi geçmezdi.

Araç donanım olarak zaten tek seçenekte geliyor. Daha önceki aracımdan farklı olarak gelen özellikler. Kararan iç dikiz aynası, elektrikli katlanan dikiz aynası, direksiyondan radyo kumanda ve yol bilgisayarı kontrolu, eve kadar izleme fonksiyonu.

Aracın ses sistemi de bana iyi geldi. orta kolçak içindeki usb ve ipod girişi çok kullanışlı ortada dağınık bir görüntü olmadan mp3 dinleyebiliyorsunuz.
    şimdilik bukadar sorularınız olursa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabian -- 25 Aralık 2010; 21:39:51 >

• Dün fark ettim. Aracın sol ön fren diski aşırı derecede çizilmiş. diğer diskler pırıl pırıl. hemen Doğuş otoya götürdüm.
    Garantiden diskin ve balatanın değişmesini istedim. Onlarda resimlerini çekip istanbula gönderdiler. Oradan gelecek cevaba göre değişim olup olmayacağı belli olacakmış. sinirlerim bozuldu..
  • Herkese merhabalar,
    araç hakkında bilgi sahibi insanlardan mutlaka tavsiye rica ediyorum; çünkü araba seçimi konusu ciddi bir bunalıma soktu beni.Çok şükür iki araba arasında kaldım.

vw caddy comfortline 2011

seat altea xl 2011

Hakkımda bilgi vermem gerekirse...25 yaşındayım ve sadece eşimle kullanacağım alacağım aracı,yani daha fazla insan için tercih sebebi olmayacak.Alacağım arabayı herhangi bir ticari amaçla kullanmayacağım.Demek istediğim iki modelin de yük kapasitesi bana kesinlikle yeter. 1.90 boyunda olduğumdan ferah bir araba istiyorum.Acaba altea nın yüksekliği yeterli midir? Caddy ile altea farklı klasmanda arabalar fakat yine de ruhları aynı diye düşünüyorum.Lütfen yardımcı olun yoksa öleceğim kararsızlıktan.Herkese teşekkürler,selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiddenlibrary

Herkese merhabalar,
    araç hakkında bilgi sahibi insanlardan mutlaka tavsiye rica ediyorum; çünkü araba seçimi konusu ciddi bir bunalıma soktu beni.Çok şükür iki araba arasında kaldım.

vw caddy comfortline 2011

seat altea xl 2011

Hakkımda bilgi vermem gerekirse...25 yaşındayım ve sadece eşimle kullanacağım alacağım aracı,yani daha fazla insan için tercih sebebi olmayacak.Alacağım arabayı herhangi bir ticari amaçla kullanmayacağım.Demek istediğim iki modelin de yük kapasitesi bana kesinlikle yeter. 1.90 boyunda olduğumdan ferah bir araba istiyorum.Acaba altea nın yüksekliği yeterli midir? Caddy ile altea farklı klasmanda arabalar fakat yine de ruhları aynı diye düşünüyorum.Lütfen yardımcı olun yoksa öleceğim kararsızlıktan.Herkese teşekkürler,selamlar.

İki araç arasında konfor olarak belirgin bir fark vardır. Caddy her ne kadar binek görünümlü ticari olsa da arka kısımda makas kullanması sebebiyle Altea'dan çok daha konforsuz olacaktır. Tabiri caizse her tümsekte zıplatan bir araçtan bahsediyoruz. Üstelik çekişi daha zayıf yakıt tüketimi de daha fazla olacaktır. Ayrıca aracı ticari olarak göstermezseniz ÖTV farkı ödemek zorunda kalacaksınız, ticari olursa da İstanbul'da yaşıyorsanız 1. köprüyü kullanamayacaksınız..İkisi arasında belirgin işçilik ve kalite farkı da cabası.. Binek olarak düşünüyorsanız ve sadece 2 kişi iseniz, Altea XL almanız bile tartışılabilir..Çünkü bu tür MPV tarzı araçlar çocuklu- kalabalık aileler için daha kullanışlı..

• Caddy hakıkında çok bir bilgim yok.
    ALTEA XL kullanıcısı olarak, bu aracı kesinlikle tavsiye ederim. Hem donanım hemde konfor bakımından taminkar. Aracın ferahlığı için çok iyi diyebilirim.
    Ama alıcısı olarak iki aracı da bir görüp denemende fayda var.
    sonuçta caddy kamyonet sınıfında bir araç..
  • Çok teşekkür ederim hepinize yardımlarınızdan dolayı.Bugün Caddy kiralıyorum;yarın da Bursa Doğuş Oto ya gidip tek tek bakıyorum Seat modellerine.Seat' a karşı ciddi bir sevgim başladı,bakalım hayırlısı olsun.İyi günler hepinize.
  • herkese merhaba,

ben arabamı yenilemeyi düşünüyorum ve seçeneklerim seat altea xl - peugeot 3008. iki seçenekte de 1.6 dizel manuel şanzıman düşünüyorum. fiyat olarak 3008 yaklaşık 6bin lira daha pahallı denk versiyon aldığımda.

şimdiden teşekkür ederim.
  • jetta comf dizel dsg kaparo vermistim. nisan gibi arac gelecek. beklemekten sıkıldım. acıkcası donanım fakirimiyim diye düsünürken. octavia, leon derken leon kucuk geldi derken arkada altea görduk. genismi genis, donanım acisindan da full. yakıt konusunda yazdıklarınız kafamı karıstırdı. yakıt ekonomisi dizel dsg secmemdeki en büyük faktör. arabayı kafama göre( gazla, hızlan, slalom vs)kullanıp ekranda max. 6lt göremiyeceksem. Aractan sogudum. Ha neye göre 6lt. Bu arac 2. arac olacak esim ve cocuklar icin. mevcut kullandıgım A4 2.0tdi Otomatik aracımla yakıt ekonomisi düsünmeden yaptıgım 10binlerce km(2.trip) ortalması 7,2lt. Aracla normal yolllarda 140-160. otobanlarda 220-240 arası kullanıyorum...
  • yakıt tüketimini paylaşırmısınız altea xl 1.6 tdi dsg kullanan arkadaşlar.
  • Yaklaşık 5 gün önce 2011 altea xl 1.4 tsi aracımı aldım.style donanıma ek olarak esp-hilhold-lastik basınç göstergesi ve 17 inç jant var.Daha önce de 2004 leon kullanıyordum.İlk başta almakta tereddüt ettim.yeni Cmax ile altea xl arasında karar veremedim.Ama daha sonra tercihimi seat'tan yana kullandım.İyi de yapmışım diye düşünüyorum. Şu anda tüm ihtiyaçlarıma cevap veriyor.Yaklaşık 7-8 bin liram da yanıma kar kaldı.Fiyat 44 bin lira.
  • Merhaba ,

Aynı konuya devam edeyim , sorayım dedim sorularımı ;

Bu araç ile ilgilenmekteyim.

Pimpirikli adamım , ALTEA XL kullanıcılarına sorularım var ;

ilgi: 1.6 TDI DSG ;

Merak ettiklerim ;

1-Yan rüzgarlardan nasıl etkilendiği , ağrılık merkezinin yerden yüksek olması nedeniyle beni tedirgin ediyor, siz tedirgin oldunuz mu ?

2- Mesela hem leon hem altea yada benzeri yol tutuş karşılaştırması yapabilir misiniz. Rüzgarda ve virajlarda Yana yatışı HB yada sedanlara göre nasıl ?( nasıl hissettiriyor - standart lastiklerle)

3- Sessizlik ; Yol sesi tekerlekten mi önden mi her yerden mi geliyor ?
    yüksek hızda mesela 140 km ve üstü gibi Rüzgar sesi yan camların dışında nereden geliyor. ?

4- Araçta dash ten gelen tıkırtı var mı , bunun dışında araç dururken eğer dash e sarılıp iki yana sıkıştırıp sallarsanız çıtırtı geliyor mu ?

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripanazomi_1 -- 19 Temmuz 2011; 3:12:15 >

• Araçlarını kullanan arkadaşlar memnunlar mı? Tüketim değerleri nasıl?
  • BİR AY ÖNCE HANGİ ARACI ALAYIM DİYE ARAŞTIRMALAR YAPTIM. FORMLARI DİKKATLİCE OKUDUM. ALACAĞIM ARAÇTA NELER OLMASI GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM. 1.6, TDİ, DSG ŞANZIMAN VE OTOMATİK. ÖNCE GOLF TRENDLİNE İÇİN SHOWROOMA GİTTİM. VW GOLF İÇİN SIRA VARMIŞ. FİYATLAR KESİN DEĞİL. SIRA 7 AY İSE; ARACI 7 AY SONRAKİ FİYATTAN ALIRSIN. ZAMAN VE BELİRSİZ FİYAT BANA GÖRE DEĞİLDİ. DİĞER ARAÇLARIDA İNCELEDİM, SONUNDA SEAT OTO BAYİNE GİTTİM. ÖNCE; 1.6 TDİ DSG OTOMATİK LEON LA İLGİLENDİM. BEĞENDİM, DİKKAT ÇEKİCİ BİR ARAÇ OLARAK DEĞERLENDİRDİM. BİRKAÇ DAKİKA SONRA ALTEA XL Yİ GÖRDÜM VE DAHA ÇOK SEVDİM. 58.700 LİRA FİYAT SÖYLEDİLER. SONUÇTA 57750 TL YE ANLAŞTIK. BUGÜN PARANIN TAMAMINI ÖDEDİM. İŞLEMLER YAPILIYOR. PLAKASI BAŞKA BİR İLDEN GELECEK, BİR HAFTA SONRA TESLİM EDECEKLER. BU ARAÇTA GÖRECEĞİM OLUMLU VE OLUMSUZ GÖZLEMLERİMİ SİZLERE YAZACAĞIM. TAKİP EDERSENİZ, FAYDALI OLABİLİR.
  • bugün gitim gördüm araç varya on numara aille arabası dizel dsg .. yakıtı bilmiyorum nasıl.
  • 2004 model altea aldım xl deil daha kucugu ama acayip heyetli bir arac 2004 olmasına ragmen gorenler sıfırmı aldın diye soruyorlar ben aracımdan cok memnunum . arac cok yuksek tank yada buyuk kamyon kullanıyomusun gibi bi his var yuksektesin. konfor cok iyi benma rac benzinli ve lpgli ses almıyor iceriye cok tatlı binen herkes hayran kalıyor ww kalitesinin aynısı var. aracta kaldıki cogu parcaları skoda octavia ww cadyy ile aynı bu arac nasıl tutulmuyor hayret adı seat diye sanırım ama adı ww olsaydı 35 lira civarında geziyor olurdu . aracın arka bagajı cift kdemeli olması file tutamaklarının olması ufak ama guzel ayrıntılar. bunun yanında arac on koltuklarında saklama gozlerinin olmasıda hos. aracın yuksek olusu bunun yanında koltıuklarının cok yuksege cıkması aracta ekstra bir hava yaratmakta. yol tutusu daha onceki araclarımdan cok cok daha farklı onceli araclarım polo grande punto ve c4 tu yol tutusu en iyi olan c4 tu ve c4 ten bile bi gomlek ustte diyebilirim. yakıt tuketimi lpg de 20 kurus civarında gezinmekte ki cok iyi bir deger. çok guzel bir aracc

• Hayırlı olsun aracınız.dsg şanzıman mı.
  • Arkadaşlar ben megane SW EDC düşünüyordum bu aracı görünce düşüncelerim değişti özellikle DSG kullanan arakadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.