Şimdi Ara

Seat ALTEA XL 2011 (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
28.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Altea XL sahibi arkadaşlar yakıt konusundaki gelişmeleri paylaşırlarsa memnun olurum. Teşekkkürler.
  • aracım daha 1100 km de istanbul trafiginde ortalama 6.5l/100km yakıyor, ilerleyen zamanlarda bu degerlerin dahada azalacagını umuyorum
  • Merhaba;
    İnternet forumlarında araç ile ilgili (motor/donanım vd.) neredeyse hiç şikayet/soruna rastlayamadım. Arabayı alma aşamasındayım (1,6 TDİ DSG). Yakıt değerlerinden ziyade, arıza/sorun yaşanıp yaşanmadığı beni daha çok ilgilendiriyor. Çünkü kısmetse 5-6 yıl sorunsuz kullanmak üzere bir aile arabası istiyorum. Kullanan üyelerin her türlü görüşü bu anlamda faydalı olacaktır.
    Herkese trafikte kazasız, keyifli sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diesel power

Merhaba;
    İnternet forumlarında araç ile ilgili (motor/donanım vd.) neredeyse hiç şikayet/soruna rastlayamadım. Arabayı alma aşamasındayım (1,6 TDİ DSG). Yakıt değerlerinden ziyade, arıza/sorun yaşanıp yaşanmadığı beni daha çok ilgilendiriyor. Çünkü kısmetse 5-6 yıl sorunsuz kullanmak üzere bir aile arabası istiyorum. Kullanan üyelerin her türlü görüşü bu anlamda faydalı olacaktır.

Benim araç daha 1100 km de olduğu için 5-6 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz diyemeyeceğim fakat seat vw e ait olduğu için araçları gayet kaliteli (motor olsun şanzıman olsun direksiyon simidi iç dizayn vs çoğu donanım vw araçları ile birebir, vw araçlarını kullanmışsanızda farketmişsinizdir) dsg şanzıman çok başarılı ses yalıtımı gayet iyi (dizel olmasına ragmen) vs vs.. genel olarak böyle başka sorun varsa cevaplamaya calısırım ...

• quote:

Orijinalden alıntı: kilometre

quote:

Orijinalden alıntı: diesel power

Merhaba;

Benim araç daha 1100 km de olduğu için 5-6 yıl sorunsuz kullanabilirsiniz diyemeyeceğim fakat seat vw e ait olduğu için araçları gayet kaliteli (motor olsun şanzıman olsun direksiyon simidi iç dizayn vs çoğu donanım vw araçları ile birebir, vw araçlarını kullanmışsanızda farketmişsinizdir) dsg şanzıman çok başarılı ses yalıtımı gayet iyi (dizel olmasına ragmen) vs vs.. genel olarak böyle başka sorun varsa cevaplamaya calısırım ...

Alıntıları Göster

Alırken dikkat etmemiz gereken neler vardır? Teşekkürler.

• bende bir buçuk ay önce altea xl tdi dsg aldım. daha 710 km de. yakıt tüketimi konusunda bir şeyler diyemeyeceğim. fakat arıza konusunda bir şey soracağım. ayağımı frenden çektikten sonra arka frenlerden yada amortisörlerden ses geliyor. ilk önceleri balatalar daha yeni diye aldırmıyordum ama rahatsız olmaya başladım. servise gidip soracağım. sizlerde de böyle bir ses geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu.ki

bende bir buçuk ay önce altea xl tdi dsg aldım. daha 710 km de. yakıt tüketimi konusunda bir şeyler diyemeyeceğim. fakat arıza konusunda bir şey soracağım. ayağımı frenden çektikten sonra arka frenlerden yada amortisörlerden ses geliyor. ilk önceleri balatalar daha yeni diye aldırmıyordum ama rahatsız olmaya başladım. servise gidip soracağım. sizlerde de böyle bir ses geliyor mu?

Düz yolda frenlerken mi ses geliyor acaba ? Cok dik yokusta (yokus asagı) frenden kaldırırken ses gelebilir benim bildigim onunda normal olması lazım, düz yolda ise bilemiyorum konu hakkında daha bilgili biri cevaplarsa memnun oluruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilometre -- 11 Ocak 2012; 23:28:56 >
  • düz yerde parktan kalkarken özellikle direksiyon bir tarafa kırılı iken frenden ayağımı çekerken gıcırdama sesi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mu.ki

düz yerde parktan kalkarken özellikle direksiyon bir tarafa kırılı iken frenden ayağımı çekerken gıcırdama sesi geliyor.

Bende böyle bir problem yok 1000-1500 km den sonrada devam ederse servise danışın derim.
  • servis, direksiyon frene basılı iken çevrildiğinden araçta gerilme olduğunda bu sesin gelmesinin normal olduğunu söyledi ama bir süre daha takip edeceğim.
  • altea'nın forumu ne yazıkki canlılığını yitirmiş... Gördüğüm kadarıyla başka konu da yok altea ile ilgili :(

bu da bu aracı almayı düşünenlerin peşin peşin vazgeçmesi gerektiğini mi söylüyor?

Yok mu hiç yakın zamanda araç alan, kullanan, yorum yapacak, fotoğraf ekleyecek ya da tavsiye edecek kimse??
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackgry

altea'nın forumu ne yazıkki canlılığını yitirmiş... Gördüğüm kadarıyla başka konu da yok altea ile ilgili :(

bu da bu aracı almayı düşünenlerin peşin peşin vazgeçmesi gerektiğini mi söylüyor?

Yok mu hiç yakın zamanda araç alan, kullanan, yorum yapacak, fotoğraf ekleyecek ya da tavsiye edecek kimse??

Ben zaman ayırmadığımdan forumda pek aktif olamıyorum 2012 altea xl sahibiyim, önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi araçtan çok memnunum, şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. DSG şanzıman çok çok başarılı, aracı sport mod da kullanmak büyük keyif veriyor. İstanbul içi yoğun trafikte yakıt tüketimi maksimum 6,5-7l/100 km lerde oluyor. Ortalama olarak 5-5,5 l/100 km yakıt tüketimi oluyor. Araç içi çok ferah, ön koltuk ve arka koltuklarda oturanlar gayet rahat ediyor, bagaj kısmı çok geniş. Araçlarda sunroof olmaması bence büyük bir eksi, seat servislerinde ekstra ücretle yapılabiliyor zannedersem. Zamanım olursa fotoğraf video koymaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilometre -- 21 Nisan 2012; 20:03:40 >

• teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. müsait olduğunuzda fotoğraf da koymanız beni mutlu eder.
  • Slm arkadaşlar 6 ay oldu 2012 model dsg 1.6.tdi seat altea xl aldım Aracın performansı harika konforlu geniş ferah 9.000 km deyim yakıt şehir içi 6.4 lt yakıyo şehir dışı 1 lt fark ediyor.Bu araba vites geçişlerinden dolayı bile tercih edilir.Tavsiye ederim hoşcakalın
  • cumartesi günü ankarada iki tane altea xl gördüm. hemde aynı gün içinde. tabi birde benim ki. galiba satışlar artıyor.
  • Eğer beyaz gördüysen, o arabalardan biri benimkidir Doğuş oto, arabayı teslim aldığımda, Ankarada çok fazla ALTEA XL satışı yapılmadığını söyledi.
  • ewet beyazdı hayırlı olsun güle güle kullanın
  • bütün araştırmalar
    şunu gösteriyor piyasada Alınacak araçlardan biri honda Jazz ama üste bir arkadaş eşinin honda jazını satıp altea xl almış öyle bir kısır döngüki endolu araç lar bunlar bir aileyi taşıyacak evirecek cevirecek
    jazz ı aldınmı yakıyor demekki adam dizele dömüş
    jazz ı aldın 6 yıl garanti tüp takrırmayacan yılda 30 bin km neyse makina mühendisleri hesaplasın
    bide şu rusyada tugla fırlayıp arabanın içine girdi kadın öldü dedi habersipikeri honda jazz böyle birşeye çok daha müsayit tırsdım çoluk cocuk giderken tavandan taş gelebilir taş tugla kesin içerde
    yav arkadaşlar bende r11 var bütün ayarlarını yapıyorum takıp söküyorum kıyamıyorum satmaya yeni araçta alamıyorum bu yüzden gülüncek bir haldeyim..
    bu arada istanbulda görmeye başladım altea xl yi
    gecen hafta gitim güngören bagcılar sanayi sitesine bir çok yer gezdim tanımadıgım ustalara araç sordum sen olsan hangi aracı alırdın .. Reno tamircisi reno al abi parcası ucuz.. hondacı honda al abi 5 sene öntakım istemez...ww ci woswos al dedi
    ulen dedim yanlış yapıyon kaporta boyacıları dolaş .. ve dolaştım

Abi sanayiyi gez reno. ww sıra olmuştur .fiat hepsini görürsün .. Ama toyotayı zor görürsün dediler
    şimdi foruma bakıyorum ben engeliyim otomatik te olması gerekiyor aracın
    forum da toyota bitik.. varın siz cıkın işin içinden

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Abi sanayiyi gez reno. ww sıra olmuştur .fiat hepsini görürsün .. Ama toyotayı zor görürsün dediler
    şimdi foruma bakıyorum ben engeliyim otomatik te olması gerekiyor aracın
    forum da toyota bitik.. varın siz cıkın işin içinden

Herkesin ihtiyacını karşılayacak araba var Türkiye'de. Altea XL ihtiyacınızı karşılıyorsa fazla düşünmeyin. Forumun canlı olmamasını, araç sahiplerinin azlığı ile birlikte araçta çok fazla sorun yaşanmamasına ve soracak fazla soru olmamasına da yorabilirsiniz.
    Kazasız sürüşler dilerim.
  • Çok dogru bir teşhis haklısın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.