Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 sorum olacak bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim..
    1- Leon'larda kapılar kiitlendiğinde aynalar otomatik kapanıyor. Exeolarda bu özellik var mı?
    2- Exeoların kapılar anahtar ile kilitlenmediğinde otomatik olarak kilitlenme özelliği var mı?
    >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

6 ileri şanzımana sahip benzinli exeolar 100 km/s hızda motor kaç bin devir çeviriyor? teşekkürler...

6. viteste 2200-2300 civarı..

quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat
    6 ileri şanzımana sahip benzinli exeolar 100 km/s hızda motor kaç bin devir çeviriyor? teşekkürler...

6. viteste her 1000 devir 40 km yaptiriyor.
    yani 6.vites 3000 devirde tam 120 gidiyor.
    dolayisi ile 100 km/h 2500 devirde yapar.
    herkese selamlar

verilen yakıt değerlerinin beklediğimden düşük olmasının sebebi bu demekki, kazasız belasız, maşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Arkadaşlar,
    bence Jigsaaw'ın yaktığı benzin normal.
    Aracın 90km/saat sabit hızla, fabrika verisi 5,8 Lt/100 Km ise, 110-120 km/saat hız ile 7,8 Lt yakması gayet normal
    Sizin araçlar ne kadar benzin yakıyor? Yol bilgisayarının yazdığını değil, doldur-boşalt-doldur ile çıkan sonucu söylerseniz çok sevinirim.
    Çünkü forumlarda bizim motorlu (1.6 102Hp 8v) passat'ın 5,5Lt/100Km yaktığını iddaa eden ama bence yanılan arkadaşlar var.
    Herkese hayırlı sürüşler...

110-120 Km hızda araç 6. Vites ile 200-2200 Devir aralığında oluyor arkadaşların bildirdiğine göre... Bu devir aralığında yol alan bir Exeo nun 7.8 Lt yakması bence fazladır.. Sonuçta ekonomik bir devir aralığında sakin bir şekilde gidiyor araç ve 7,8 Lt çok fazla bir tüketim değeri...

• quote:

Orijinalden alıntı: planer05

arkadaşlar merhaba
    1- Leon'larda kapılar kiitlendiğinde aynalar otomatik kapanıyor. Exeolarda bu özellik var mı?
    2- Exeoların kapılar anahtar ile kilitlenmediğinde otomatik olarak kilitlenme özelliği var mı?
    >

Bende denedim olmadı. Kapatma düğmesine ikinci kez basıp, basılı tutunca açık camları kitliyor ama aynaları kapatmıyor. Keza, aracı açarkende açama tuşuna ikincii kez basıp, basılı tutunca camları açıyor ama aynaları açmıyor.

Belki 2011 modellerde yapıyordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

quote:

Arkadaşlar,
    bence Jigsaaw'ın yaktığı benzin normal.
    Aracın 90km/saat sabit hızla, fabrika verisi 5,8 Lt/100 Km ise, 110-120 km/saat hız ile 7,8 Lt yakması gayet normal
    Sizin araçlar ne kadar benzin yakıyor? Yol bilgisayarının yazdığını değil, doldur-boşalt-doldur ile çıkan sonucu söylerseniz çok sevinirim.
    Çünkü forumlarda bizim motorlu (1.6 102Hp 8v) passat'ın 5,5Lt/100Km yaktığını iddaa eden ama bence yanılan arkadaşlar var.
    Herkese hayırlı sürüşler...

110-120 Km hızda araç 6. Vites ile 200-2200 Devir aralığında oluyor arkadaşların bildirdiğine göre... Bu devir aralığında yol alan bir Exeo nun 7.8 Lt yakması bence fazladır.. Sonuçta ekonomik bir devir aralığında sakin bir şekilde gidiyor araç ve 7,8 Lt çok fazla bir tüketim değeri...

Yanlış anlaşılma var. 6. viteste 2300 devir civarında 100km veriyor ve anlık tüketim 5,5-6 lt arası oluyor. 110-120 km için 2500-2700 devir gerekiyor ve bu durumda da anlık tüketim 7 lt civarı oluyor.

Unutulmaması gereken bir nokta fabrika verileri 2 kişi + 20kg ağırlık ile sağlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Yanlış anlaşılma var. 6. viteste 2300 devir civarında 100km veriyor ve anlık tüketim 5,5-6 lt arası oluyor. 110-120 km için 2500-2700 devir gerekiyor ve bu durumda da anlık tüketim 7 lt civarı oluyor.

Unutulmaması gereken bir nokta fabrika verileri 2 kişi + 20kg ağırlık ile sağlanır.

Bende arkadaşlara onu anlatmaya çalışıyorum Fabrika verisini, hatta daha da altını yazan arkadaşlar var. (Sadece exeo forumda değil, diğer model forumlarında da)
    Şehir dışı fabrika verisi 6 ise, gerçek yaşamda 7-8 Lt/100 Km civarı olması doğaldır. Sonuç olarak kimse dümdüz 200-300 km yol bulamıyor. Hadi buldu, kimse 90 Km/Saat sabit hızla gitmiyor. Hadi gitti, uzun yolda çoğumuz 3-4 kişi ve full bagajla yolculuk yaparız.
    Şehir içi ile ilgili, Exeo için 10,6 Lt/100 Km nin altında değer yazanlar arkadaşlara da inanasım gelmiyor. Fabrika verisinin altına inmek için, sürüşün çoğunu büyük şehirlerdeki 80-100Km/saat aralığında gidilebilen çevre yollarında olması gerek.

HERKESE SAYGILAR...

• merhaba arkadaslar oncelikle.aranızda yeniyim bu arada:) bir kac sey sormak istiyorum oncelikle

2. el bir exeo almayı dusunuyorum bir arkadasla pazarlık yaptık 33500 e dusurdu enson 1.6 style paket siyah 2010 model 12000 km de
    --- 1. si fiyat nasıl?daha uygun bulabilirmiyim?
    ---2. si burada okudum kadarıyla yakıt baya problem gibi gorundu gozume herkez dertli gibi..
    tup taktırmayı dusunmuyorum(simdilik) fakat benzinde beni bıktırır gibi gorunuyo!!!
    onceki aracım dizel oldugu icin boyle bir problemim yoktu 50 tl lik mazotla assagı yukarı 200km yol yapıyodu belki daha fazla.
    bu aracta fiyat/km oranı ne olur assagı yukarı?
  • Burçin kardeşim
    Öncelikle alacağın yeni araba şimdiden hayırlı olsun
    1. Aldığın fiyat bence uygun. Bu fiyata aynı konfor, güvenlik ve donanım veren başka bir 2010 model araç bulamazsın.
    2. Dizel den sonra benzinli EXEO nun yakıtı sana çok gelir.

Başka arkadaşların da yorumlarını aldıktan sonra en doğru kararı vereceğinize eminim.
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcin_kose

merhaba arkadaslar oncelikle.aranızda yeniyim bu arada:) bir kac sey sormak istiyorum oncelikle

2. el bir exeo almayı dusunuyorum bir arkadasla pazarlık yaptık 33500 e dusurdu enson 1.6 style paket siyah 2010 model 12000 km de
    --- 1. si fiyat nasıl?daha uygun bulabilirmiyim?
    ---2. si burada okudum kadarıyla yakıt baya problem gibi gorundu gozume herkez dertli gibi..
    tup taktırmayı dusunmuyorum(simdilik) fakat benzinde beni bıktırır gibi gorunuyo!!!
    onceki aracım dizel oldugu icin boyle bir problemim yoktu 50 tl lik mazotla assagı yukarı 200km yol yapıyodu belki daha fazla.
    bu aracta fiyat/km oranı ne olur assagı yukarı?

süper bir fiyat temizse kaçırma ama odediğin 50 tl ye 200km yide hemen unut lpg de bile şehir içi 50 tl ye 150 km yi geçemedimAmam alacağın araç sana 10 numara konfor verecektir onu garanti ederim

• yorumlarınız icin tesekkur ederim.umarım canımı fazla yakmaz :)
  • bence hiç düşünme bile hemen al derim
    şimdiden hayırlı olsun
  • Dün babamın aracına dizel yakıt aldım Şok oldum 3,71 TL litresi .Yol bilgisayarı 100 km ortalama 6,4 şehir içi.
    Anlaşılan eski düşuk yakıt mazide kaldı. Dizelinde tadı kalmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: akarertan

Dün babamın aracına dizel yakıt aldım Şok oldum 3,71 TL litresi .Yol bilgisayarı 100 km ortalama 6,4 şehir içi.

3.41 olmasın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

quote:

Orijinalden alıntı: akarertan

Dün babamın aracına dizel yakıt aldım Şok oldum 3,71 TL litresi .Yol bilgisayarı 100 km ortalama 6,4 şehir içi.

3.41 olmasın ?

VP Diesel +GTL (Motorin) (TL/Lt) 3,71

http://www.shell.com/home/page/tu-tr/app_profile/pompa.html

Fişi bende kaandırmiş olamazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: planer05

arkadaşlar merhaba
    >

merhaba,

1- Bu özellik Exeo'larda yok.
    2- Evet bu özellik mevcut. Kapıların kilitlenmesi unutulsa bile bir müddet sonra otomatik kilitleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi good person -- 22 Şubat 2011; 23:46:30 >
  • Benizne 8-9 Kuruş zam geldi. Yakında mazot ve LPG'ye de gelir.
    HAYIRLI OLSUN ! ! !
  • İş yapıp para kazananlar devlete doğru dürüst vergi vermedikleri için devlet bütün gücünü dolaylı vergilere bindiriyor..Bunca hizmet ve masraf var memur, emekli maaşları v.b.., saltanat sürenlerin maaşları..v.b. Bunlar için para lazım. Bizde 135 kuruşluk benzini 400 kuruşa alıyoruz..Köprüyü geçtin vergi, otoyolu kullandın vergi,. Araba aldın vergi, her yıl mtv öde, sigorta öde, lastik aldın vergi, servise girdin vergi, öde öde öde...Daha çok öde..Eski yeni tekeri dönen her araba devlete sürekli gelir sağlıyor....Az gelişmiş ülkelerin kaderi..İnşallah torunlarımız daha iyi ve rahat yaşarlar..Biz dedelerimizden çok şanslıyız.. saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 1 Şubat 2012; 11:28:18 >

• Selam arkadaşlar geçen 2 gün tokat samsun gidiş geliş seyahatim oldu izlenimlerimi paylaşayım; Toplamda 500 km yol yaptım giderken 6.4 gelirken 7.2 yakıt tüketimi ortalamaları tuutrdum giderken fulledim 310 km sonra tekrar fulledim 68 tl tuttu yani 22 krş gelirken biraz daha fazla yaktı 25 krş falan ortalama 100 civarı gittim 120 yi hiç geçmedim şehir içi diyebileceğim en fazla 15-20 km olmuştur.Aslında şu fiyatlarda bundan azda tüketim olurmu bilmem aynı yolu beraber gelen dr arkadaş citroen c4 dizel 2010 aracıyla hesapladık oda 21krş falan yaktım diyor arka arkaya gittik nerdeyse.Ha tabi birde bendede ondada 4 kar lastiği vardı arabada bende 2 yetişkin 1 çocuk fazla bagaj yoktu onda ise 2 yetişkin ve hiç bagaj yoktu.Ben şahsen yakıtını beğendim uzun yolda önceki meganım vardı 1.4 oda 6-7 civarı yakıyordu.Bunlar yol bilgisayarı değerleri lpg de tabi biraz fazla yaksa 7-8 lt yapar.Benim esas memnun olduğum mükemmel konfor ilk defa cc li bir aracım olduğu için hayran kaldım yani uzun yol dayanmaz buna içeri ses çok rahatsız etmemekle beraber hissedilir şekilde alıyordu.Performansı geçekten beni rahatlattı rampada kaçtane araç solladım 4. viteste banamısın demedi daha önce arkadaşın birininde dediği gibi araç ağır olması bazen de avantaj araca ivme veriyor.Tabi uzun ve dik rampalarda 3. vites kaçınılmaz oluyor.Konuyla ilgisi yok ama birde navigasyonumuda metedeyim navitech marka başarsoft haritalı navigationumda yolculuğumda bana çok yardımcı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 24 Şubat 2011; 10:43:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

Selam arkadaşlar geçen 2 gün tokat samsun gidiş geliş seyahatim oldu izlenimlerimi paylaşayım; Toplamda 500 km yol yaptım giderken 6.4 gelirken 7.2 yakıt tüketimi ortalamaları tuutrdum giderken fulledim 310 km sonra tekrar fulledim 68 tl tuttu yani 22 krş gelirken biraz daha fazla yaktı 25 krş falan

Bence 0,22-0,25 TL/km arası değerler Lpg'de normal. Daha azı bizim araçlarda hayal.

Daha önceden dediğim gibi yol bilgisayarına güven olmuyor.
    Bilgisayar 6,4-7,2 Lt/100 km derken, araç aslında 10Lt/100km LPG yakıyor.

Kısaca uzun yolda
    1 Lt LPG=10Km yol.

Herkese kazasız sürüşler...
  • Benim aracım 3100.km'de. Ortalamam yol bilgisayarı verilerine göre hala 9.7 bir ara 9.7den
    9.6'ya inmişti. Tekrar 9.7'ye çıktı. Son zamdan önce 50.tl lik benzin aldım. 120km yol gittim.
    Gidilecek yol 0 km kaldı. Tekrar aldım. Tahminim kalan benzinle 5 km daha gitse max 125km
    yol gider. Bu hesaba göre 50/125=400kr. O da 10lt/100km yapar.

Ben de bugüne kadar lpg gereksinimi duymadım. Ancak "Lpg'ye gerek yok" demek benzin bu
    zamlarla giderse yanlış bir yorum olacak.Ayrıca emin değilim ama lpg tüketimi şehir içinde ve
    şehir dışında değişmiyor diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr

Selam arkadaşlar geçen 2 gün tokat samsun gidiş geliş seyahatim oldu izlenimlerimi paylaşayım; Toplamda 500 km yol yaptım giderken 6.4 gelirken 7.2 yakıt tüketimi ortalamaları tuutrdum giderken fulledim 310 km sonra tekrar fulledim 68 tl tuttu yani 22 krş gelirken biraz daha fazla yaktı 25 krş falan

Bence 0,22-0,25 TL/km arası değerler Lpg'de normal. Daha azı bizim araçlarda hayal.

Daha önceden dediğim gibi yol bilgisayarına güven olmuyor.
    Bilgisayar 6,4-7,2 Lt/100 km derken, araç aslında 10Lt/100km LPG yakıyor.

Kısaca uzun yolda
    1 Lt LPG=10Km yol.

Herkese kazasız sürüşler...

o zaman gerçekten lpg ye gerek yok ankara-bolu arası otobanda 100-130 km hızlarda hız sabitleyici ile 1 kişi ve yaklaşık 100kg yük ve full depo ile 6.8lt ortalama yaptım 400km de buda 3.810 TL'ye benzini aldım 6.8x3.810= 260 kr ederki lpg de zaten 220 kr civarı yakıyor bilmiyorum siz nedersiniz

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.