Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 200 civarı yakar derimseyehat sonu değerlerinizide paylaşın lütfen
  • paylaşıcam benımde tahmınım o ama bakalım ınsallah 200 u gecmez :)))
  • Arkadaşlar arabanın el kitabını okudunuz mu bilmiyorum ama ben bir türlü vakit bulup okuyamadım. O yüzden de değişik ikazlar görünce şaşırıyorum.

Cam sileceği suyunun azaldığını, plaka ışığının yanmadığını v.s. gösteriyor..
  • cam suyu bende daimi azalıyor anlamadım...far yıkama muhtemelen cok su tüketiyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: jigsaaw
    onumuzdekı hafta sonu cuma gunu uzun yola cıkıcam 1200 km bakalım ne yakıcak
    tahmını olan varmı arkadaslar ?

110 120 litre gaz veya ortalama 7 litreden benzin yakarsiniz tahminim hocam.
    hayirli yolculuklar simdiden.
    gecenlerde burda yazmistim,1170 kmde 250 lira filan gaz yakmistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conradi

cam suyu bende daimi azalıyor anlamadım...far yıkama muhtemelen cok su tüketiyor :(

style modelde far yıkama var mı?
    varsa nasıl çalışıyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: planer05

style modelde far yıkama var mı?
    varsa nasıl çalışıyor??

Sadece xenon paketi olanlarda var, normal Style'da yok.
  • YOL YAKIT BİLGİLERİ
    Güzergah: Denizli-Pamukova 450 Km
    Hava Sıcaklığı: eksi 5, eksi 14 arası
    Yük: 4 kişi ve full bagaj
    Alınan LPG: 105 TL = 47.78 Lt
    Ortalama: 0.234 TL/Km yada 10.62 Lt /100 km LPG

Aslında güzergah Denizli-İstanbul ama daha dönüş gerçekleşmedi için net sonuçları dönüşte vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

YOL YAKIT BİLGİLERİ
    Güzergah: Denizli-Pamukova 450 Km
    Hava Sıcaklığı: eksi 5, eksi 14 arası
    Yük: 4 kişi ve full bagaj
    Alınan LPG: 105 TL = 47.78 Lt
    Ortalama: 0.234 TL/Km yada 10.62 Lt /100 km LPG

Aslında güzergah Denizli-İstanbul ama daha dönüş gerçekleşmedi için net sonuçları dönüşte vereceğim.

hayırlı yolculuklar.
    sanırım 450 km tamamı şehir dışı vede hızı belirtebilirsen 0,23 kuruş bence başarılı
  • EVet 450 km nin tamamı şehirdışı.
    Hız 40 ile 120 km arası. Çünkü bazen yol bozuktu bazen sisli bazen de buzlu. O yüzden sabit hızla gidemedim.
  • Selamlar arkadaşlar,
    Denizli-İstanbul-Denizli güzergahındaki bilgiler.
    Gidilen Mesafe: 1383 Km (100 Km'si İstanbul Şehiriçi)
    Ortalama Hız : 91 Km/Saat (Yol Bilgisayarının Yazdığı)
    Alınan Yakıt Değeri: 324,95 TL
    Alınan Yakıt Hacmi: 145,67 Lt LPG
    Birim Maliyet: 0,235 TL / KM
    Yakılan Yakıt: 10,53 Lt / 100 KM ya da 1 Lt LPG ile 10 KM yol yapıldı.

Şimdilik Bu Kadar....
  • teşekkürler paylaşımın için bana biraz tüketim fazla geldi uzun yolda ortalama 100 km hızla 7 lt falan yakım ben
  • Valla Taner Baba
    Benimki böyle yaktı.
    Artı 7 Lt/100 Km LPG yakıyorsa, 5,5-6 Lt benzin yaparki o da, çok çok iyi tutturmuşsun demektir. Zaten 5,8 Lt/100KM benzin fabrika verisi (şehir dışı)
    Yakıtı etkileyen çok fazla etken var.
    1. Yolcu sayısı ve yük.
    2. Hava Sıcaklığı
    3. Yolun düzgün veya bozuk oluşu.
    4. Yolun çok inişli çıkışlı olması
    5. Yolun araç yoğunluğu
    6. Uzun süre sabit hızla gitmek veya gidememek

Aynı araba Denizli-İzmir arası 0,20 TL/ Km yakmıştı.

Son olarak doldur-boşalt yapmadıktan sonra anlaşılmıyor. Bazı arkadaşlar 50 TL lik gazla şu kadar yol yaptım der. Ben o yöntemin güvenilir olduğuna inanmam. Full depo ile 100 km civarı gidip, tekrar doldurmadıkça anlaşılmaz.
    Saygılar...
  • doğrudur benim sölediğim değer 2 kişi 250 km yol içindi bana baya iyi geldiyol bilgisayarı bu kadar fark edermi lpgde acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epstemolojk_kopus -- 8 Şubat 2011; 15:20:02 >
  • Bende yol bilgisayarı ile LPG arasında 10% luk fark var diyordum. Onu nerden bulmuştum:
    LPG bitti, araca bir miktar LPG aldım ve km'yi sıfırladım. Aldığım da bitince, biten LPG litresini, yol bilgisayarı ile karşılaştırdım. Sonuç 10% fark etmişti.
    Ama
    Bu sefer;
    yol bilgisayarı 8.2 gösterirken arabanın yaktığı 10,5 Lt LPG.
    Ne yazık ki
  • Anladım çekiş durumu nasıldı rampalarda çok zorladınızmı.Hızlanmalarda sorun oldumu
  • Rampaya hızlı girersen (90-100 km/ saat gibi) hızını arttırma şansın var. Ama 50-60 gibi girersen zorlanmayı hissediyorsun. Mesela Afyon-Sandıklı arası inişli çıkışlıdır ama rampalara hızlı girdiğim için hiç sorun yaşamadım.
    Zaten exeo'lar 3800 devirde max. torka ulaştığı için aynı viteste 4000 devirden sonra fazla bir hızlanma olmuyor.
    Bir diğer etkende bizim araçlar ağır. Hızlandıkdan sonra kendi ağırlığı ile gidiyor ama yavaştan hızlanma olayı biraz ağır kanlı.
    Sonuç bizim arabaların hakkı 2.0 Lt benzinli yada 1.6 Lt dizel
  • herkese selam,

malesef sahibi bulundugum ve severek kullanmakta oldugum aracımı satmam gerekiyor. (şirket arabası alacağımdan dolayı)

Aracım Ağustos 2010 trafik cıkışlı özel sipariş Seat Exeo Style. Araç Business Paketlidir. İlaveleri :Luna gri metalik renk, Sunroof, Dönüse Duyarlı (AFS) Bi-Xenon Far Sistemi ve Far Yıkama, 17 orjinal seat modena jant, 225-45-17 bridgestone potenza lastikler. Araçta herhangi bir boya-kaza-değişen yoktur. Alalı zaten daha 6 ay olmadı.(11.000kmde) arabaya bu süre boyunca cok temiz binildi.(yıkanmak için bile fırça değmedi)

Fiyat olarak 42.500TL düşünüyorum. Ciddi düşünen arkadaşlarla ufak bir pazarlık şansımız olacaktır. cebim 530 317 19 55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conradi -- 11 Şubat 2011; 11:30:24 >
  • conradi sattığına üzüldüm ama yinede hayırlı satışlar
  • teşekkürler. açıkcası ben memnunum araçtan...ama yapacak fazla birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conradi -- 11 Şubat 2011; 14:20:04 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.