Şimdi Ara

♦ • ♦ • ♦ • ♦ SEAT EXEO KULÜBÜ ♦ • ♦ • ♦ • ♦ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
26
Favori
179.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara esenbogada taksi exeo gordum arkadaslar.
    demek ki taksicilerin bile tercih edecegi kadar sorunsuz masrafsiz bir arac tercih etmisiz...
    resimler aksama geliyor :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 27 Eylül 2010; 10:39:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

ankara esenbogada taksi exeo gordum arkadaslar.
    demek ki taksicilerin bile tercih edecegi kadar sorunsuz masrafsiz bir arac tercih etmisiz...
    resimler aksama geliyor :))))

Havaalanı taksileri genellikle prestij sembolü oldukları için piyasa taksilerinden daha kaliteli olurlar.

İstanbulda Volvo V 40 , VW Passat , Toyota Avensis gibi araçlar Havaalanı taksi kooperatifinde kullanılmaktadır.
  • @by_bulls

Geçmiş olsun. Yaşadığınız olay "nefaset" indirimini gerektirir. Yani distribütöre konu hakkında bilgi verilmeli ve araç için nefaset indirimi alınması ve satış gerçekleştiği için de bu miktarı size geri ödemeleri gerekir.

Kanıt teşkil edecek bir belgeniz yoksa şu anki durumda Doğuş Oto'nun insafına kalmışsınız malesef. Ancak Doğuş Oto olayda bayii kusuru varsa bu meblağı bayiiye ödetebilir.

Eğer başvurunuzdan bir sonuç alamazsanız durumu İspanya'ya bildirmenizi şiddetle tavsiye ederim keza avrupalı markalar için marka imajı ve insan hakları çok önemlidir. Arkasını kovalarsanız bir şekilde size dönüş olacaktır.

Yalnız şu Yalçın Bey denen şahıs ile konuştuğunuzda sesinizi yükselterek tepkinizi göstermeniz gerekirdi. Adam size resmen yalancı demiş. Ben olsaydım Yalçın Bey denen kişiyi olayı öncesinde bilen Bülend Bey ile yan yana getirir ve yalancılıkla itham ettiği için yerin dibine sokardım. Ama bunu showroomun içerisinde müşteri yoğunluğunun fazla olduğu bir saatte yüksek sesle yapardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls
    Arkadaşlar aracımda kuş pisliği lekesi var doğuş otoya ve şikayetvar.com'a çektiğim maili yayınlayım. Burdanda takip edin bakalım doğuş oto ne kadar kaliteli disbiritör

0 km Aldığım Aracın Kaportasında Kuş Pisliği Yanığı Var!!!
    08.09.2010 Tarihinde Seat Ankara Ata Plaza Bayinden Siyah Seat Exeo Model Aracımızı Teslim Almak Üzere Gittik, Araç tanıtılmadan önce bayinin temizlik elemanı aracın tozunu alıyordu, ben sağ arka kapı üzerinde bahsettiğim kuş pisliği lekesini gördüm satış temsilcisi Bülend beye bu yeri gösterdim bu nedir diye Bülend bey aracın itahl geldiği için bazı koruma işlemlerinden geçtiğini mumun kaldığını ya da folya izinin olacağını söyledi. Zamanla yıkamayla geçceğini veya siyah olduğu için nasıl olsa boya koruma yaptıralacağını ve izin çıkcağını söyledi ve aracımızı teslim aldık.

23.09.2010 itibariyle aracımızı boya koruma yaptırmak için fiat kavaklıdere boya koruma merkezine götürdüm. Oradaki yetkili İbrahim bey bu izin kuş pisliği yanığı olduğunu ve hiç bir işlemle geçmeyeceğini sadece tek çözümün lokal boya olduğunu söyledi. Ve araca isterseniz hiç birşey yapmayalım çünkü bayi şimdi boya koruma yapılmıştır diyerek bahane uyduracağını ve alırken olduğunu reddedip sizde ya da boya koruma yapılırken olduğunu idda eder dedi. Fakat ben nasıl olsa satış temsilcisine bunu göstermiştim diyerek boya koruma işlemini yaptırdım.

Boya koruma işlemi bittikden sonra ata bayiye gittim ve bülend bey ile durumu görüştüm kendisinin o gün çok araç teslim ettiğini ve hatırlamadığını söyledi. Lekeyi bülend beye gösterdim oda servisdeki boya ustasına tek çözümün boya olacağı kanaatine varıldı.

Benim önerim kusurlu araç satıldığı için bir miktar para iadesi veya bir hediye teklifini sundum çünkü aracı teslim alırken bu lekeyi gösterdim ve mumdur yorumu yapıldı. Tabi bizde sonuçta hergün araç almıyoruz mumun lekesi neye benzer kuş pisliğinin lekesi neye benzer çokda ayırt edemem. Bülend Bey Yapılacak hiç birşey olmadığını istenirse boya yapılacağını söyledi. Tabi ki 0km ufakta olsa bir kusuru kimse istemez bende müşteri memnuyeti gereği hiçbirşey yapılmaması normal olamaz yorumunu yapıp szin yetkinizi aşan bir konu ise lütfen yetkili ile konuşalıp dedim ve yalçın beydi sanırım aynı konuyu onunla konuştuk ve tahminlerim belliydi. Yalçın bey boya korumayı bahane ederek bu sizde iken bir kuşun işidir diyerek işin içinden sıyrılmayı tercih ettive boya koruma yapılmış aracın yüzeyi değiştiğinden düzeltme yapılmaz diyip işin içinden çıktı.Ve sonuç koskoca bir 0 açık arazide bekletilen bir aracın bazı bölümleri folya ile kapatılıp bekletebilir ama hereyeri kapanamadığı için böyle bir leke oluşablir ama bunu ata bayi çalışanlarına anlatamadım bülend bey en son şikayet edin dedi doğuş otoya durumu bildirin dedi. Kimi kime şikayet edicez dedim ve karşınızdayım. Biz insanları kendimiz gibi bildiğimiz için teslim alırken not belirtmemişiz araçda leke var diye buda bizim kabahatimizmiş ata bayinin söylediği bu !!!

Ben hakkımı istyorum 38.500 üstelik sırf ankarada tek diye diğer bayilerden daha pahalıya aldığım bir aracın her müşteri gibi kusursuz olmasını isterim.
    Bayiden bana denilen en son şey istersen kapıyı komple boyatalım yada böyle bişey olmaz ufacık bişey !!!!!
    Sinek ufaktır ama mide bulandırır.
    Burda Doğuşun bir kabahati yok ama bayisine bu aracın senin otoparkında lekeleniyorsa müşterye böyle satılıyorsa doğuşun bayisinin karşısında olması gerekir. Ama yok bu dış etkenlerden olacağı için teslim alırken tutanak tutulması gerekiyordu diyip işin içinden çıkarsa doğuş otomotivi ve temsil ettiği markalarıda daha yakından çevreme,internete tanıtacağımdan şüphesi olmasın.

Lütfen en yakın Zamanda yardımlarınızı bekliyorum.
    Saygılarımla.
    xxxx
    xxxx

hocam gecmis olsun cok uzuldum inanin.
    once resmi gormeden kucuk birseydir duye dusunuyordum ama gorunuyor maalesef.siyah renk daha da belli ediyor sanirim.
    dogusun bu konulardaki tavri kendi menfaatlerinden yana maalesef , basta yazili olmayan birseyi sonradan kabul etmiyorlar.ve bunu bilerek yapiyorlar.
    ilk basta kendileride biliyorlar problemi ama size basitmis gibi yansitip yazi altina alinmamasini sagliyorlar.
    bir avukatla gorusun hakkinizi arayin isterseniz.

• aslında insanın kendi elindeyken olsa çokta önemsemez üzülür geçersin ama böyle bir durum çok sinir bozucu çokta üzülmeyin ALLAH başka bela vermesin siyah yakışıyo bu araca benimde siyah zaten ama eksi yönleride bu işte hemen gösteriyor.Kuş pislği benim öbür araçta çok oluyordu böyle kalıcı iz hiç bırakmadı neden acaba
  • @by_bulls

Arkadaşım geçmiş olsun. Ben aracımı alırken dikkat bile etmedim. Sonuçta sıfır araç alıyoruz ve sağına soluna bakmayı düşünmedim.
    Ancak alırken acaba bir yerinde boyalı parçası var mıdır diye düşünmedim dersem yalan olur açıkçası.
    Yarın ilk işim aracın etrafını şöyle etraflıca incelemek olacak. Bu hafta sonuna kadar da cihazla boya kontrolü yaptıracağım.
    Apartmanın altında Skoda bayii var. Onların boya kontrol cihazı var.

Sizin olaya gelince.
    Muhtemelen size imzalatılan kağıtlarda "aracı şöyle teslim aldık, sağlamdı vs vs " yazıyordu. Ben avukat olduğum halde
    onları araca bakmadan imzaladım. Ancak bunlar çok da önemli değil kanaatindeyim. Bu tür bir durumda Borçlar Kanunu'nda size
    verilmiş seçimlik haklar bulunmaktadır. 1-araç iadesi ve paranın faiziyle iadesi 2-bu şekilde kabul ve nefaset indirimi 3-herhangi bir zarar ziyan vs olduysa ayrıca bunları da isteyebilirsiniz.

Benim size tavsiyem, durumuzu anlatan bir ihtarname göndermeniz. Hem bayiye hem de doğuş grubuna bu ihtarı gönderiniz. Distribütör dahil tüm
    aracılar sorumludurlar. Aracın bu şekilde size teslim edildiğini, teslim edilirken görevliye gösterdiğinizi, onun tarafından kandırıldığınızı ayrıntılı şekilde
    açıklayınız. Bu duruma X şahsın ve boya korumadaki Y şahsının şahit olduğunu, lekenin geçmeyince bayiye döndüğünüzü bu kez aynı kişinin hatırlamıyorum diyerek yan çizdiğini diğer görevlinin de "siz yapmışsınızdır" diyerek sizi suçaldığını vs vs anlatın. Bir miktar indirim talep edin. Tebliğden itibaren 5-7gün sürede hesp nosuna xxx TL iadesini, olmadığı takdirde dava açacağınızı belirtiniz. En azından denemiş olursunuz. Bakalım ne diyecekler. Ne cevap verecekler.
    "mightywings" arkadaşımızın dediği gibi ayrıca durumu İspanya'ya bildirin mutlaka. Doğuş'un yanıtını beklemeden anlatın bence.

38.500-TL para vermişsiniz. "istersen kapıyı komple boyatalım", "böyle bişey olmaz ufacık bişey" ,"bu sizde iken bir kuşun işidir"
    gibi şeyler çok çirkin ve şerefsizliktir. Hele sonuncusu tam şerefsizlik.

Gelişmeleri buradan takip edeceğim. Ona göre buradan yazarsınız, ö.m. gönderirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım çözersiniz.

• landi lpg kullanan arkadaşlar kırmızı ışık yanıyor acaba benzinemi geçti sinyal veriyormu benzine geçince
  • bir sorum daha olacak bu teyibin kitapçığında belirtilen orta konsolda telefon adaptörü dışardan alınıp bağlantı yapılabilirmi teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tnrskr
    landi lpg kullanan arkadaşlar kırmızı ışık yanıyor acaba benzinemi geçti sinyal veriyormu benzine geçince

hocam benzine gecince dit dit otmeye baslar.
    genelde kirmizida bi 100 km daha gider ama samandiranin egimine gore her montajda farklidir bu.
    bi kere bitene kadar kullanip kirmizida kac km gittigini gozlemleyin kendiniz.
    otmuyorsa ve benzin tarafi sari isigi yanmiyorsa gazdadir.
    hey guzelim landi , benzinde mi gazdami kendini belli etmiyor bakarmisiniz :)))
  • araçta rolantide hafif bir titreme var sanki sizdede varmı acaba
  • quote:

araçta rolantide hafif bir titreme var sanki sizdede varmı acaba

Aynı durum mevcut.
    Servise sorduğumda normal demişlerdi.

Sizin araçta yolcu ön hava yastığının yuvasına ait bölge konsol üzerinde dikkatli bakınca dikdörtgen olarak kendini belli ediyor mu?
  • sabah bakayım yarın yazarım.Acaba titreme rodajdan sonra falanmı geçer
  • quote:

sabah bakayım yarın yazarım.Acaba titreme rodajdan sonra falanmı geçer

Geçer diye tahmin ediyorum.
    1000 km'ye az kaldı. Motorun yüksek devirlerdeki sesini ve performans hissini (özellikle ara hızlanmalarda) merak ediyorum açıkcası.
    Kısmetse yakında öğreneceğim :)
  • açıkçası aracın konforu ve iç dizaynı beni çok tatmin ediyor çekişi biraz sıkıntılı tabi 2 kişi klima kapalı dahi dik yokuşlarda araba resmen ıkınıyor inşallah ilerde biraz açılır.Ama uzun yolda devrini aldımı sorun çıkarmıyor banada bu yeterli aslında.Araba 72 tl lik yakıtla 50 kmsi şehir içi olmak üzere 360 km gitti lpg bitti.200bin lira daha 400 kmde olması nedeniylede makul gibi.Birde titreme olayı inşallah geçer araba boşta biraz dizelleri andırıyor.2. eldede ilerde bizi çok üzmez inşallah.İyi geceler
  • Merhaba arkadaşlar, exeo nun bijon ölçüsü kaç? Birde jant alınacağı zaman kaç ofsetli ya da kaç ET ye sahip jantlar almak gerekecek?Önerdiğiniz bir model var mı?(Audi S3ten kalma jant lastik vawr o uyumlu mu mesela)

Birde chip tuning bu araca uygulanabiliyor mu? LPG olarak en uygunu Landi mi?Yoksa başka markalarda önerir misiniz?(prins,teleflex gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: imprezaemre
    Merhaba arkadaşlar, exeo nun bijon ölçüsü kaç? Birde jant alınacağı zaman kaç ofsetli ya da kaç ET ye sahip jantlar almak gerekecek?Önerdiğiniz bir model var mı?(Audi S3ten kalma jant lastik vawr o uyumlu mu mesela)

Birde chip tuning bu araca uygulanabiliyor mu? LPG olarak en uygunu Landi mi?Yoksa başka markalarda önerir misiniz?(prins,teleflex gibi)

hocam jant isinden pek anlamam ama 5x112 sanirsam.
    bu sana bisi ifade ediyordur umarim.
    sitesinde su bilgi mevcut :
    LASTİKLER VE JANTLAR
    Lastikler 205/55 R16
    Jantlar 7J x 16 ET 45

LPG olarak landi brc tavsiye ederiz.Prins teleflex gereksiz masraf olur cunki uzay teknolojisi yok motorda.4 silidir 8v hitler motoru mevcut ve buda bizim tercih sebebimiz.
    ben landi kullaniyorum memnunum.passat 1.6 102 forumunda pek cok kisi BRC takti memnunlar.
    markadan once usta secmelisiniz LPG isinde dostum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 30 Eylül 2010; 17:31:12 >

• Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar.
    Ben Antalya da ikamet ediyorum.
    Geçen gün işyerimden eve gelirken siyah bir style donanım exeo dek geldi yolda.
    Bende araç nasıl görünüyor diye merak ederek takıldım peşine.Araç gerçekten ben burdayım diyor.Biraz gittikten sonra Şansımdan 100 mt ilerde sokağa girip birini indirmek için durdu.
    Bende yanına durdum hemen.Selamlaşıp başladık muhabbete.
    Araç sahibi Şubat 2010 da 43500 tl ye almış.500 TL bej döşeme için fark vermiş.Aracın çekişinden ve konforundan memnun olduğunu ve 12000 km dir hiçbir problem olmadığını belirtti.Yakıt konusunda ise yazın klimasının sürekli açık olduğunu ve aracının 30 kuruş yaktığı söyledi.Bende yol bilgisayarından değerlere bakmak istediğimi söyledim.Yol bilgisayarında 2 tane yakıt tüketimi vardı.Birisi 9 lt diğeri 10 lt idi.O arada arkadaşı geri geldi ve iyi günler dileyip ayrıldık.

Bence bu araç için şehir içinde klima açık bu tüketim gayet makul seviyelerde.Umarım yazım faydalı olur.

• Titreme konusu servis tarafından normal olarak atfetildi. Herkesin dikkatini çektiğine göre titreşim hissedilir seviyelerde. ancak hepimizde olması bu durumun normal oldugununda bir göstergesi kanımca :)

Jant konusunda orjinal jantları zaten biliyorsunuzdur. aracında standart jantı 16". Reference model jantı audide de kullanılan tasarımlı ve begendiğim bir jant.

17" olarak bakarsanız orjinal seat modena jantı var.
    linki:
    http://www.diablomotor.com/pruebas-coches/prueba-seat-exeo-2-0-tsi-200-cv/

18" olarak bakarsanız orjinal fenix jantı var. Linki: http://res.cool-fast-cars.com/content/news/images/normal/962_2297504.jpg

Şayet standart dışı jant istiyorum derseniz benim tercihlerim şu sırada olur
    1) orjinal audi s-line jantı. replika bulunabilir.18"tir. linki:http://img228.imageshack.us/i/img0199qz0.jpg/
    bu jantın exeo üzerinde simülasyonu :http://www.motores.xoose.pt/wp-content/uploads/2010/05/S0-Future-Seat-Bolero-comme-ca-104464.jpg
    2) orjinal audi s-line jantı. linki:http://www.audizine.com/gallery/data/543/koni_eibach_18s.JPG
    3) orjinal audi jantı. 17" linki:http://gallery.audiworld.com/albums/album80/06A4_08_hr.sized.jpg

2. el ilanlardan bir kac tane yer verdim

Sonuç olarak kişisel görüşüm aracın süspansiyonu 18" janta kadar konfor anlamında sıkıntı çıkarmaz. araç zaten (ön ve arka tamponun yerden yüksekliğine baktıgınızda) alcak bir araba degil. Büyük jant bile olsa araç tamponlarını ve altını kolay kolay yere vurmaz. Ben her zaman orjinal ürünlerden yana oldugum için orjinal seat fenix jantı tercih ederdim. Böylelikle sonradan taktıgınız janttan dolayı bir sıkıntı cıkarsa bile aracın garantisini kaybetmemiş olursunuz. Diğer tarafantan takacağınız tüm jantlar garanti anlamında sıkıntı yaratabilir. Ankarada büyük jant takıldığı için bilya arızası ile servise gelen exeo oldugunu biliyorum.

• dün aksam ankara bilkent semalarında 2 adet beyaz exeo gördüm. Trafik ışıklarında bekliyorlardı. koruma araçlarında olan çakar lamba sistemlere sahip 2 araçtı(mavi-kırmızı ve beyaz LED çakarlar bulunmaktaydı). Devlet tarafından eskort olarak alınmış olabileceklerini düşünüyorum :) hoş 1.6 motorla hangi kırmızı plakalı mercedesi yakalayabilirler şüphem var :))))
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.