Şimdi Ara

seat ibiza arıza ışığı yanıp sönüyor yadım???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2003 seat ibiza signo arac benzin aldıktan sonra motor elektrik arıza ısıgını yanı sönmeye basladı arac rölantide titriyor .Eve getirdim 500 m kulanıp .Kapının önünde duruyor suan neyapmalıyım.Ateleme bobnindemi arıza vmı ar anlayamadım.Bu arabadan cektiğimi baska biseyden cekmedim ben...

• Tekleme yakıta alakalı olabilir ama moto arıza ışığının yakıtla alakası yok. Bir yakıt filtresine bakın bir problem varsa ve eğer benzinin fişini aldıysanız ve motorda fazla arıza çıkarsa benzin istasyonuna ödetebilirsiniz.

Motor arıza ışığı genelde elektronik aksamlardan mesele ateşleme bobin vs.den yanar. Bir baktırmanızda fayda var.

Eğer teklemenin yakıtla alakası yoksa ya bobin ya da gaz kelebeği sorunludur. Geçmiş olsun...
  • usta bobinlerden biri bozulmuş.
    bozuk bobini anlamak için motordaki kapağı çıkar tek tek bobinleri çıkar (sağdan başla) normalde her bobin çıktığında motorun titremesi arta eğer çıkardığın bobin rolantisini etkilemiyosa bozuk olan bobin o demektir. 50 liraya halledersin kardeş.(bostancıdan ben 45 e aldım)
    kolay gelsin.
  • egzozdan atılan karbonmonoksit miktarını ölçen bir sensör var. adı şuan için aklıma gelmedi ama o bozulmu olabilir. Bu durumda egzozdan atılan karbonmonoksit miktarını doğru ölçemediği için çiğ yakıt bilgisini beyne iletiyor. Buda motorun normal çalışmadığı izlenimi ile ışığı yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turanci123
    usta bobinlerden biri bozulmuş.
    bozuk bobini anlamak için motordaki kapağı çıkar tek tek bobinleri çıkar (sağdan başla) normalde her bobin çıktığında motorun titremesi arta eğer çıkardığın bobin rolantisini etkilemiyosa bozuk olan bobin o demektir. 50 liraya halledersin kardeş.(bostancıdan ben 45 e aldım)
    kolay gelsin.

Dogru tespit...
    bobinlerden biri bozulmus.
  • benimde buna benzer arıza yaptı seat ibiza stella 2001 model oksijen sensörü arızası çıktı kablomla baktım.hemen aldım sensörü ve kendim taktım.egzosda zaten takması kolaydı.arıza düzeldi üstelik yakıtta düştü.www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-arac-ariza-tespit-vag-com-vw-audi-seat-skoda-ariza-tespit-cihazi-kargo-benden-34277476/detay ve www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-lambda-o2-sensor-oksijen-sensoru-audi-vw-seat-ford47e17-kargo-36093036/detay bu adreste var.hesaplı ayrıca ....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.