bende bu araçlardan düşünüyodum hepsini inceledim. opel corsa 1.2 bence bu araçlar arasında en iyisi hiç düşünmeye gerek yok, 2 numarada ibiza bence ama satarken zorlayabilir.
dun opel harıc hepsının test surusunu yaptım ı 20 hıc hosuma gıtmedı cok farklı beklıyodum araba gıtmıyo ve sankı dıreksıyonu bıraksam bı yere vurcak gbıydm,yeni fabia da bu kadar konfor ve surus zevkı beklemıyodum ıscılıgı gayet guzel olmus hosuma gıttı,opelın ıscılıgını ve konforu cok guzel ve aklımda opel kaldı amq 1.2 motor suphelendırıyo benı performansta sorun cıkarır mı dıye ve en ılgısız bayı opel bayılerı adam test aracımız yok alırsan alırsın almassan sen bılırsın tarzında davrandı baska sehırdekı bı opel bayısıne gıtcem artık,opel 1.2 kullanan varsa performans hakkında bılgı verebılır mı tesekkurler yorumlarınız ıcın arkadaslar
bu arada ıbıza cok guzel ama arkaya oturunca kafam dısarı cıkcak gıbı oldu bu yuzden vazgecmek zorunda kaldım bu arabadan....
quote:
Orijinalden alıntı: tahrikk
Skoda dandik, Opel iyidir ama bir türlü kalitesini artıramadı, Seat bakmaya bile değmez, Hyundai marka olarak iyi ama i20'yi yeterli bulmuyorum. i30 olsa doğrudan önerebilirdim. Bunlar arasında seçim biraz zor ama Opel daha çok öne çıkıyor.
Yılların markaları bir çırpıda silinip atıldı.
bu modeller arasında kalsam, ikinci el değeri çok önemli değilse, hiç düşünmeden fabia alırdım.
yapılan testlerde birçok birinciliği var. link veremiyorum ama araştırsanız internetten siz bulabilirsiniz.
Yaklaşık 10 aydır Opel Corsa 1,2 Essentia C'mon Paket Easytronic kullanan birisiyim. İzlenimlerim şöyle
Aracım siyah renkli öncelikle çekici bir tasarımı var. Gerçi tasarım kişiden kişiye beğenisi değişen bir kavram. Arka koltuklar gerek baş kurtarması gerekse de diz mesafesi açısından yeterli. Önde 1,90 üzeri birisi oturuyorsa ayrı tabi. Ön tarafta sürücü için görüş açısı mükemmele yakın. Klima ve radyo düğmeleri iyi konumlandırılmış. Eksi olarak yol bilgisayarının olmamasını gösterebilirim. Direksiyondan müzik kumanda olduğu için yolda rahatça radyo ile oynayabiliyorsun.
Arka camlar manuel ama bütün Corsa larda bu şekildeydi ben alırken. Bagaj bu tip arabalar için standart ama çocuklu ise yetmiyor. Bir bebek arabası dolduruyor bagajı.
Virajlarda özellikle test ettim diyebilirim. Yol tutuş benim çok hoşuma gitti. Dezavantaj olarak yüksek hızlarda direksiyon biraz hafif kalıyor diyebilirim. Koltuk sertliği orta düzey.
Corsalarda arka kapılar zamanla tıkırtı yapar vs demişlerdi ancak bende hiç böyle bir sorun olmadı. Aracın farları çok güzel bir aydınlatma sunuyor. Eski G kasa astra ma göre çok daha memnun kaldım bu açıdan.
Benzin sarfiyatı açısından da çok iyi. Gayet az yakıyor diyebilirim. Ancak araç 1,2 olduğu için yüklü iken (4-5 kişi binmiş vaziyette) bayırlarda bayılma yapabiliyor. Ancak düz yolda 120 - 130 - 140 zorlanmadan gidiyor.
Benim aracım 5. vites 3000 devirde 128-130 km gibi bir hız yapıyor.
Genel manada daha sonra da rahat satabileceğin bir araba olduğu için Corsa yı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: The Dubliner
Yaklaşık 10 aydır Opel Corsa 1,2 Essentia C'mon Paket Easytronic kullanan birisiyim. İzlenimlerim şöyle
Aracım siyah renkli öncelikle çekici bir tasarımı var. Gerçi tasarım kişiden kişiye beğenisi değişen bir kavram. Arka koltuklar gerek baş kurtarması gerekse de diz mesafesi açısından yeterli. Önde 1,90 üzeri birisi oturuyorsa ayrı tabi. Ön tarafta sürücü için görüş açısı mükemmele yakın. Klima ve radyo düğmeleri iyi konumlandırılmış. Eksi olarak yol bilgisayarının olmamasını gösterebilirim. Direksiyondan müzik kumanda olduğu için yolda rahatça radyo ile oynayabiliyorsun.
Arka camlar manuel ama bütün Corsa larda bu şekildeydi ben alırken. Bagaj bu tip arabalar için standart ama çocuklu ise yetmiyor. Bir bebek arabası dolduruyor bagajı.
Virajlarda özellikle test ettim diyebilirim. Yol tutuş benim çok hoşuma gitti. Dezavantaj olarak yüksek hızlarda direksiyon biraz hafif kalıyor diyebilirim. Koltuk sertliği orta düzey.
Corsalarda arka kapılar zamanla tıkırtı yapar vs demişlerdi ancak bende hiç böyle bir sorun olmadı. Aracın farları çok güzel bir aydınlatma sunuyor. Eski G kasa astra ma göre çok daha memnun kaldım bu açıdan.
Benzin sarfiyatı açısından da çok iyi. Gayet az yakıyor diyebilirim. Ancak araç 1,2 olduğu için yüklü iken (4-5 kişi binmiş vaziyette) bayırlarda bayılma yapabiliyor. Ancak düz yolda 120 - 130 - 140 zorlanmadan gidiyor.
Benim aracım 5. vites 3000 devirde 128-130 km gibi bir hız yapıyor.
Genel manada daha sonra da rahat satabileceğin bir araba olduğu için Corsa yı tavsiye ederim.
yorumun için tesekkur ederim corsa 1.2 essentia alcam artık karar verdım ama ı 20 1.2 surmustum arabanın gazına basınca sankı basma bogulcam gıbıydı:) corsa 85 beygır araba sızce bı sorun yasarmıyım
Corsa güzel bir tercih... Ama mevcut kasasının makyajlandığını duymuşsunuzdur. (Bence makyajlı kasayı bekleyin.)
1. Hyundai İ20 2. Skoda Fabia
Seat İbiza tam bir plastik harikası
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA
bir sallama yorum daha
quote:
Orijinalden alıntı: sharkemre
quote:
bir sallama yorum daha
Sen söyle pek sayın otomotiv endüstrisi üstadı. Hangisini alalım. İ20 yi denedim oldukça güzel fiyatına göre. Fabiayı sadece kataloglardan gördüm ama daha önceki zamanlarda almayı düşündüğüm bir araçtı o zamanlar bile beğenmiştim. İbizayı ise 1 ay önce test sürüşünde kullandım ve aynı şeyi söylüyorum tekrar pigmeler için yapılmış bir plastik kutu. Sakın yanlış anlaşılmasın bu naçizane benim görüşüm. Siz beğenebilirsiniz.
opel; seat, hyundai ve skoda ya göre çok daha iyi bence. hem alman hem daha şık. corsa bence.
Hocam bence Skoda fabia'nın 1.2 Tsi 105 hp Turbo şarjlı benzinli modellerine bakın...
ben üstat değilim ancak plastik kutu gibi yakıştırma hoş olmamış.görüşüne saygılıyım,bence ibiza söylediğiniz diğer otolardan aşağı olmayan ve gayet yeterli kalitede bir araçtır.neyse son karar sizin ama ibiza pigmeler için yapılmış plastik bir kutu falan bunların kimseye faydası olmayacak boş yorumlardır madem incelediniz o zaman eleştrilerinizin nedenlerini beğenmediğiniz noktaları anladın bilelim bizde diğer alacak arkadaşlarda...
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA Sen söyle pek sayın otomotiv endüstrisi üstadı. Hangisini alalım. İ20 yi denedim oldukça güzel fiyatına göre. Fabiayı sadece kataloglardan gördüm ama daha önceki zamanlarda almayı düşündüğüm bir araçtı o zamanlar bile beğenmiştim. İbizayı ise 1 ay önce test sürüşünde kullandım ve aynı şeyi söylüyorum tekrar pigmeler için yapılmış bir plastik kutu. Sakın yanlış anlaşılmasın bu naçizane benim görüşüm. Siz beğenebilirsiniz.
Gerçekten çok naçizane bir görüş olmuş. Pigmeler için yapılmış plastik kutu. i20 ney o zaman sizin "naçizane" görüşünüze göre? " Çam yarmaları için yapılmış demir kutu" mu?
Boş boş yorumlar işte, öyle boş zamanında bakmış konuya girmiş hadi bi yorum yazıyım demiş falan filan hede hödö...
Gidip test eden doğru düzgün belirtir şurası şöyle olmamış falan diye. Eminim 10 metreden fazla yaklaşmamıştır bile İbiza'ya.
Yerinde olsam tercihim Fabia olurdu.
quote:
Orijinalden alıntı: askarsa
bu modeller arasında kalsam, ikinci el değeri çok önemli değilse, hiç düşünmeden fabia alırdım.
yapılan testlerde birçok birinciliği var. link veremiyorum ama araştırsanız internetten siz bulabilirsiniz.
fabia 1.4 tdi kullanıcısıyım. çok seri ve gösterişli bir araç. mutlaka almanı öneririm.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sharkemre
quote:
bir sallama yorum daha
Sen söyle pek sayın otomotiv endüstrisi üstadı. Hangisini alalım. İ20 yi denedim oldukça güzel fiyatına göre. Fabiayı sadece kataloglardan gördüm ama daha önceki zamanlarda almayı düşündüğüm bir araçtı o zamanlar bile beğenmiştim. İbizayı ise 1 ay önce test sürüşünde kullandım ve aynı şeyi söylüyorum tekrar pigmeler için yapılmış bir plastik kutu. Sakın yanlış anlaşılmasın bu naçizane benim görüşüm. Siz beğenebilirsiniz.
eline mezuro al , iki arabanin sofor kapisindan yolcu kapisina olc. santim kucukse ibiza pigmeler yesin beni :)
işi bilen adam seat ibiza sport tourer ya da skoda fabia combi alır paşa paşa biner fabia combide 480 lt bagaj hacimi var , almışken mantıklı olmak lazım 2.eli düşüne düşüne anca arabayı sattıklarımızı rahata erdiririz zaten
quote:
Orijinalden alıntı: ege_
quote:
Orijinalden alıntı: tahrikk
Skoda dandik, Opel iyidir ama bir türlü kalitesini artıramadı, Seat bakmaya bile değmez, Hyundai marka olarak iyi ama i20'yi yeterli bulmuyorum. i30 olsa doğrudan önerebilirdim. Bunlar arasında seçim biraz zor ama Opel daha çok öne çıkıyor.