Şimdi Ara

SEAT İBİZA,HYUNDAİ İ 20,OPEL CORSA,SKODA FABİA ARASINDA KALDIM YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ayrıca 1.2 benzinli 85 beygir olan motorun torku 110 diye diye hatırlıyorum Beygir sizi aldatmasın. Hep bir vites küçük gidersiniz. Yakıt ve performans sizi pişman eder. Arkadaşım sıfır 20 kusure aldı bir tane. Bende kullandım. Valla daha 10 ay oldu ödemeleri bitmeden satmaya karar verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snr_silencer

Ayrıca 1.2 benzinli 85 beygir olan motorun torku 110 diye diye hatırlıyorum Beygir sizi aldatmasın. Hep bir vites küçük gidersiniz. Yakıt ve performans sizi pişman eder. Arkadaşım sıfır 20 kusure aldı bir tane. Bende kullandım. Valla daha 10 ay oldu ödemeleri bitmeden satmaya karar verdi.

hangi araçtan bahsediyorsunuz?
  • Corsa 1.2 benzinliden bahsediyorum
  • i 20 yi inceledim,bir ust sınıf gibi duruyor corsa ya gore,iç hacmi geniş rahat 1,2 motoru bilemiyecem ama benim tercihim i20 olurdu.
  • Hocam ben olsam corsa alırım opel servislerine rağmen :). Bir akrabamız almış ibiza. vw bunyesınde İbiza eski ibiza kalitesinde değil tok durmuyor araç pek tamem şeklini güzel yapmışlar ama ben çok beğenmedim kasa ve malzeme açısından ve de bence seat ın ikinci eli iyi değil leon da abartılıyor gibi geliyor. Htundai motoru yakıt tuketımı yuksek geçen bir arkadaşın era sı ile otobanda gıdıyoruz 100 km/h hızda ortalama yakıt tuketımı 7 üstündeydi ki bu deger kanımca fazla normalda benzınlı bır araç ıcın 5.5 max 6 olmalı çunku otobanda duz yolda sabıt hızda 7 ustu yakan araç (7.2, 7.4) şehir içindebenzını ıçer şikayetlerde var bu konuda kullanıcılardan. Skoda da vw bunyesınde aslında fena değil ama işte insanların önyargısı var bunu kırmak zor 2 ci eli zayıf.
    Bence bunlar içinde her yönüyle dusunuldugunde en ıyısı opel corsa yalnız 1.4 motorlusunu alın ve şu üzerinde aleminyum alışım jantlı olanı tercih edin kanımca bır problemıde yok motorun kendını kanıtlamış 2cı elıde ıyıdır.

Ben corsa dıyorum yalnız 1.4 motorlusu.

• bu araçlardan içerisinde benim tercihim corsa olur.
    ancak punto evoyuda yabana atmayın bence benzinli dynamic olanı 26,5-27 civarına alınabilir
  • satmak için yeni araba alınmaz. oyüzden satışı sorun gibi sözler bence anlamsız. ibiza yada fabia farketmez . ikinci el alacaksan fabia 1,4 101hp olanlarını tavsiye ederim. polo ve ibiza da bu arabayla aynı teknolojiye sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

ben üstat değilim ancak plastik kutu gibi yakıştırma hoş olmamış.görüşüne saygılıyım,bence ibiza söylediğiniz diğer otolardan aşağı olmayan ve gayet yeterli kalitede bir araçtır.neyse son karar sizin ama ibiza pigmeler için yapılmış plastik bir kutu falan bunların kimseye faydası olmayacak boş yorumlardır madem incelediniz o zaman eleştrilerinizin nedenlerini beğenmediğiniz noktaları anladın bilelim bizde diğer alacak arkadaşlarda...

Eğer bayilere gidip bahsedilen bu araçları incelerseniz bu araçlar içinde plastik malzeme kalitesi bakımından en zayıf aracın İbiza olduğunu görürsünüz. Kullanılan plastikler araca bir çocuk oyuncağı havası veriyor. Aynı durum Opel, Skoda ve Hyundai için geçerli değil bana göre. Aracın ön koltuğuna 180 cmlik bir insan oturduğunda arka koltukla ön koltuk arasında diz mesafesi diye birşey kalmıyor. Aracın içi çok dar. Tamam araçlar B sınıfı olabilir ancak yinede insan binecek bu araçlara biraz daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Her zaman kalite desteklenmeli ki üreticiler kendilerini bu yolda geliştirsinler. Bizler yok alman, yok mercedes yok amerikan diye her üretileni beğenirsek kimse kaliteye bakmaz herkes sadece markasına bakıp alır alacağını.

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA
    Sen söyle pek sayın otomotiv endüstrisi üstadı. Hangisini alalım. İ20 yi denedim oldukça güzel fiyatına göre. Fabiayı sadece kataloglardan gördüm ama daha önceki zamanlarda almayı düşündüğüm bir araçtı o zamanlar bile beğenmiştim. İbizayı ise 1 ay önce test sürüşünde kullandım ve aynı şeyi söylüyorum tekrar pigmeler için yapılmış bir plastik kutu. Sakın yanlış anlaşılmasın bu naçizane benim görüşüm. Siz beğenebilirsiniz.

Gerçekten çok naçizane bir görüş olmuş. Pigmeler için yapılmış plastik kutu. i20 ney o zaman sizin "naçizane" görüşünüze göre? " Çam yarmaları için yapılmış demir kutu" mu?

Boş boş yorumlar işte, öyle boş zamanında bakmış konuya girmiş hadi bi yorum yazıyım demiş falan filan hede hödö...

Gidip test eden doğru düzgün belirtir şurası şöyle olmamış falan diye. Eminim 10 metreden fazla yaklaşmamıştır bile İbiza'ya.

Hocam sen önce naçizane ne demektir onu bir ara araştırıp öğren ya da dur hemen ben söyleyeyim "önemsizce, haddim olmayarak" demektir. Yani yaptığım yorum bana göre olup diğerleri için önemsizlik ifade etmektedir. Seat Leonu denemek için gittiğim bir bayide görmüş olduğum ve eski kasalarını beğendiğim bir araç olan İbizayıda denedim. Vardığım kanaat budur. Bu benim düşüncem ve kimseyi bağlamaz. Naçizane bu sebeple kullanılmıştır bu yorumda. Sallama yorum gibi gereksizce ibareler karşısında yazılmıştır. Burada bir harf dahi yazan insanlar belli bir fikri, tecrübesi olduğu için yazarlar. Geçiyodum uğradım diye kimse donanımhaberin forumuna gelip yorum yazmaz. Ben İbizanın test sürüşünü yaptığımı belgeleyebileceğim için sen demek ki "emin" değilsin. Yani biz yorum yaparken sallıyoruz siz yorumlarken eminsiniz, bravo emin beylere...

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

1. Hyundai İ20
    2. Skoda Fabia

Seat İbiza tam bir plastik harikası

bir sallama yorum daha

Sen söyle pek sayın otomotiv endüstrisi üstadı. Hangisini alalım. İ20 yi denedim oldukça güzel fiyatına göre. Fabiayı sadece kataloglardan gördüm ama daha önceki zamanlarda almayı düşündüğüm bir araçtı o zamanlar bile beğenmiştim. İbizayı ise 1 ay önce test sürüşünde kullandım ve aynı şeyi söylüyorum tekrar pigmeler için yapılmış bir plastik kutu. Sakın yanlış anlaşılmasın bu naçizane benim görüşüm. Siz beğenebilirsiniz.

eline mezuro al , iki arabanin sofor kapisindan yolcu kapisina olc.
    santim kucukse ibiza pigmeler yesin beni :)

Pek sayın dostum, araçların iç genişlikleri ele mezuro (doğrusu mezuradır) alınıp şoför kapısından yolcu kapısına ölçülmüyor genellikle. Bu ölçülere kolaylıkla firmaların internet adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Dingil mesafeleri aşağıdadır.
    Hyundai i20 2525 mm
    Opel Corsa 2511 mm
    Seat İbiza 2469 mm
    Skoda Fabia 2451 mm

Değerlerde görüldüğü üzere İbiza, i20 den 5.6 cm küçüktür ama seni yinede pigmeler yemesin aradaki 5 cm arka koltuk diz mesafesi olarak geri dönmektedir.

• quote:

ZSARA
    Hocam sen önce naçizane ne demektir onu bir ara araştırıp öğren ya da dur hemen ben söyleyeyim "önemsizce, haddim olmayarak" demektir. Yani yaptığım yorum bana göre olup diğerleri için önemsizlik ifade etmektedir. Seat Leonu denemek için gittiğim bir bayide görmüş olduğum ve eski kasalarını beğendiğim bir araç olan İbizayıda denedim. Vardığım kanaat budur. Bu benim düşüncem ve kimseyi bağlamaz. Naçizane bu sebeple kullanılmıştır bu yorumda. Sallama yorum gibi gereksizce ibareler karşısında yazılmıştır. Burada bir harf dahi yazan insanlar belli bir fikri, tecrübesi olduğu için yazarlar. Geçiyodum uğradım diye kimse donanımhaberin forumuna gelip yorum yazmaz. Ben İbizanın test sürüşünü yaptığımı belgeleyebileceğim için sen demek ki "emin" değilsin. Yani biz yorum yaparken sallıyoruz siz yorumlarken eminsiniz, bravo emin beylere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mur@t_333 -- 30 Kasım 2010; 0:21:00 >

• Walla ben de yakın zamanda 2.el araç alacağım. Fabia düşünüyorum. Fiyatına göre çok iyi bir araç. aldıktan sonra yorumlarımı da iletirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.