Şimdi Ara

##SEAT İBİZA TSI MOTOR ARAÇ SAHİPLERİ BURAYA ## (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
18
Favori
45.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar telinizde hangi navigasyon yüklü...Bendeki yandex ama daha kaliteli kullanan varsa yazabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

yandex çoğu zaman yanılıyor.nokia here çok daha iyi bir navigasyon.
  • Servis uyarısını nasıl söndüruyorduk?

• quote:

Orijinalden alıntı: kakaleite22

merhaba,

yandex çoğu zaman yanılıyor.nokia here çok daha iyi bir navigasyon.

Indirdim programı bakalım iyi mi ? Tşk...bu igo varmış sanırım Paralı ve baya iyi diyorlar bilgisi olan var mı ?

• ARKADAŞLAR UZUN ZAMANDIR BAKAMADIM AMA LÜTFEN YARDIMCI OLUN

BEN ARACIMI 2. 5 AY ÖNCE ALDIM ÖNCEDEN DE YAZMIŞTIM ARACI EVE GETİRİRKEN KÖPEĞE ÇARPTIM VE TAMPON RADYATÖR SİS FARI UZUN FAR DEĞİŞTİ.

BENDE HASTALIKTIR ARABAYI ÇOK DİNLERİM . AMA ARAÇTA BARİZ ROT SESİ GİBİ TIKIRTI GELİYORDU SONRADAN MI OLDU ORJİNALDE Mİ VARDI BİLMİYORUM AMA. BURDA BOSH SERVİSİNE GÖTÜRDÜM VE LİFT E KALDIRDILAR ŞANZIMANI SALLAYINCA TIKIRTI GELDİĞİNİ GÖRDÜM. SEAT SERVİSİNİ ARADIM PRDAKİ USTA BANA BUNUN NORMAL OLDUĞUNU DSG LERDE DEVRİLİ OLDUĞU İÇİN BİR BOŞLUK OLDUĞUNU İBİZANIN KASASI KÜÇÜK GELDİĞİ İÇİN İBİZALARDA BU TIKIRTIKININ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.AMA BEN TATMİN OLMADIM BU DENLİ SESİN NORMAL OLMASI ÇOK SAÇMA PARKE TAŞLI YOLDA BİLDİĞİNİZ Z ROT ARIZASI GİBİ SES GELİO VE BU BENI RAHATSIZ EDİYO.

SİZDE BÖYLE Bİ SIKINTI VARMI
    YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN KALIRIM
  • gkhnbyr G kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Aynı ses midir bilmiyorum ama benzer bir ses bende de var. Yaz aylarında camlar da açık olunca tüm sesleri duyuyorum. Bir tıkırtı geliyor benden de sanki. Ben de DSG nin karakteristik sesidir diye düşünüyorum, sonuçta kuru kavrama olduğu için. Bu arada seslere ben de çok takarım. Önceki aracım Polo BlueMotion yağ gibi giderdi, sadece çok tatlı bir tıslama alırdım en ufacık tümseklerden bile geçerken amortisörlerden, ki o ses hoşuma giderdi. Elbette benzer güzel tıslamaları Ibiza'mdan da alıyorum, ama bazen bu tıkırtı sesleri canımı sıkmıyor da değil, her ne kadar sebebini tahmin etsem bile. Bozuk yollara hiç değinmiyorum, orada sanki birazdan bazı şeyler dökülmeye başlayacakmışçasına sesler geliyor. Aynı yollardan Polo ile de geçiyordum ama hiç öyle sesler gelmiyordu. Ama şunu biliyorum ki benim duyduğum sesler DSG nin karakteristik çalışma sesleri. Hatta vites geçişlerindeki sesleri bile duyuyorum camlar açıkken. Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilemiyorum, ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

• Benımkı cam kapalıykende geliyo tıkır tıkır servise göstercem bakalım bu önümüzdeki günlerde haberdar ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hg34

Servis uyarısını nasıl söndüruyorduk?

Servis uyarısı derken ?

• 1 yıl veya 15 bin km. Serviste büyük ihtimal sıfırlamayi unutmuslar,kontağı çevirince anahtar işareti ve servis yazısı çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hg34

1 yıl veya 15 bin km. Serviste büyük ihtimal sıfırlamayi unutmuslar,kontağı çevirince anahtar işareti ve servis yazısı çıkıyor.

O bendede var umarsamiyorum
    Araba agustos cikisli ilk bakim agustosta yapildi haziran ayinda anahtar cikti

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnbyr

Benımkı cam kapalıykende geliyo tıkır tıkır servise göstercem bakalım bu önümüzdeki günlerde haberdar ederim

Selam arkadaslar,

bahsettiğiniz tıkırtı sesi bende de var,ibiza şu an 1200 km de.tıkırtıyı farketmem de 600 km deydi sanırsam hep pruzsuz asfaltta kullanılmıştı ve düşük hızda hiç seyir etmemiştim.bozuk satıhlı bir asfaltta 20 km ile giderken sağ camı açarsanız tıkır tıkır can sıkan bir ses geliyor.camı kapatırsanız sorun yok.arabamdan fazlasıyla memnunum ama sizde de böyle bir sorun olması ibizanın genel bir sorunu olduğunu gösteriyor umarım araca zarar vericek birşey deildir.3000 bakımında bende servise bahsedicem bu konuda.bi de sormak istediğim birşey var 2015 ibiza 1.2 tsi style yan aynalar nasıl kapatılıyor ? manuel olarak denedim olmuyor içerden de kapatılamıyor.var mıdır bir çözümü.

• quote:

Orijinalden alıntı: kakaleite22

quote:

Orijinalden alıntı: gkhnbyr

Benımkı cam kapalıykende geliyo tıkır tıkır servise göstercem bakalım bu önümüzdeki günlerde haberdar ederim

Selam arkadaslar,

bahsettiğiniz tıkırtı sesi bende de var,ibiza şu an 1200 km de.tıkırtıyı farketmem de 600 km deydi sanırsam hep pruzsuz asfaltta kullanılmıştı ve düşük hızda hiç seyir etmemiştim.bozuk satıhlı bir asfaltta 20 km ile giderken sağ camı açarsanız tıkır tıkır can sıkan bir ses geliyor.camı kapatırsanız sorun yok.arabamdan fazlasıyla memnunum ama sizde de böyle bir sorun olması ibizanın genel bir sorunu olduğunu gösteriyor umarım araca zarar vericek birşey deildir.3000 bakımında bende servise bahsedicem bu konuda.bi de sormak istediğim birşey var 2015 ibiza 1.2 tsi style yan aynalar nasıl kapatılıyor ? manuel olarak denedim olmuyor içerden de kapatılamıyor.var mıdır bir çözümü.

aynalar normal araçlarınki gibi değil, yukarı doğru kapanıyor.
    bu yüzden katlamak yerine, hafif yukarı doğru kaldırın.
    Selamlar.

• Benim araçtan gelmiyor oyle bi ses..kötü yolda da sürdüm yağ gibi akıyor çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: twilight1517

Benim araçtan gelmiyor oyle bi ses..kötü yolda da sürdüm yağ gibi akıyor çok şükür

Selam,

bozuk yoldan kasıt arnavut kaldırımı yada taşlık bir yol değil.düzleme asfalt deilde eski usul çakılları iri olan asfaltta cam açık şekilde 30 km ile seyir ederken periyodik olarak tıkır tıkır diye ses gelmektedir.Sanki lastiğe bir şey takılmış her dönüşünde ses çıkıyor.düzleştirilmiş bir asfalta geçtiğinizde ses kesilmektedir.inş dediğiniz gibi bir ses yoktur sizde.
  • quote:

Benim araçtan gelmiyor oyle bi ses..kötü yolda da sürdüm yağ gibi akıyor çok şükür

Benim aracım da yağ gibi akıyor nazar değmesin, bu VW grubu ikinci sıfır arabam ve özellikle de alıyorum zaten. Sadece, çok bozuk yollarda (ki Tekirdağ şehir içi yollar var ya tam nefretlik artık, bu yollarda eğer bir ses gelmezse şaşırırım zaten) sanki bir şey sallanıyormuş gibi bir tıkırtı geliyor bazen, ama bazen hiç gelmiyor, hele cam açıkken tek duyduğum ses çok güzel amortisör tıslamaları Onun haricinde aracımdan gayet memnunum.
  • Seat ibiza sayfası amacına ulaştı galiba kimse yazmıyor...ayrıca manisadayım ve çevremde ne cok ibiza görüyorum...galiba yavaş yavaş millet fark etmeye başladı

• quote:

Seat ibiza sayfası amacına ulaştı galiba kimse yazmıyor...ayrıca manisadayım ve çevremde ne cok ibiza görüyorum...galiba yavaş yavaş millet fark etmeye başladı

Yaz ayı ramazan oruç herkeste tatilde normaldir bu zamanlar

Bir sorununuz varsa yardımcı olalım ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibiza_59

Merhaba. Problem ile ilgili bir ilerleme oldu mu? Halledebildiniz mi acaba? Gelismeleri merak ediyorum.

Merhaba,

Sağa çekme problemi ile ilgili olarak;

Araç halen bir miktar sağa çekiyor.
    Bursa Doğuş'a,
    Çorlu Doğuş'a gösterdim.
    Doğuş Genel Merkez'e Bursa Doğuş'un cevabının doğruluğunu sordum.
    Seat Avrupa'ya da aynı soruyu sordum. (sağa giden kuvvet ile sola giden kuvvet farkından dolayı araç sağa doğru daha meyillenebilir denmişti)

Bursa Doğuş cevabından sonra,
    Çorlu Doğuş araçta hiçbir problem olmadığını, bu araçlarda bu şekilde sağa çekme olduğunu belirtti.
    Seat Avrupa Doğuş ile bu konuyu birlikte irdeleyeceklerini belirten bir mail attı.
    Doğuş Genel Merkez, Bursa Doğuş'un cevabını teyit etti.

Sonuç;
    Araç sağa doğru meyilleniyor.

Ben de sanırım biraz takmış durumdayım. Araç bazen sola da (yol eğimine göre) gidebilmekte. Ama genelde her zaman sağa doğru gidiyor.
    Artık takmamaya karar verdim. Rahatsız oluyorum hala orası ayrı. Müsait bir zamanda dışarıda da bir yere göstermeyi düşünüyorum. Çünkü söylenen cevap çok saçma geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpererk

quote:

Orijinalden alıntı: ibiza_59

Merhaba. Problem ile ilgili bir ilerleme oldu mu? Halledebildiniz mi acaba? Gelismeleri merak ediyorum.

Merhaba,

Sağa çekme problemi ile ilgili olarak;

Araç halen bir miktar sağa çekiyor.
    Bursa Doğuş'a,
    Çorlu Doğuş'a gösterdim.
    Doğuş Genel Merkez'e Bursa Doğuş'un cevabının doğruluğunu sordum.
    Seat Avrupa'ya da aynı soruyu sordum. (sağa giden kuvvet ile sola giden kuvvet farkından dolayı araç sağa doğru daha meyillenebilir denmişti)

Bursa Doğuş cevabından sonra,
    Çorlu Doğuş araçta hiçbir problem olmadığını, bu araçlarda bu şekilde sağa çekme olduğunu belirtti.
    Seat Avrupa Doğuş ile bu konuyu birlikte irdeleyeceklerini belirten bir mail attı.
    Doğuş Genel Merkez, Bursa Doğuş'un cevabını teyit etti.

Sonuç;
    Araç sağa doğru meyilleniyor.

Ben de sanırım biraz takmış durumdayım. Araç bazen sola da (yol eğimine göre) gidebilmekte. Ama genelde her zaman sağa doğru gidiyor.
    Artık takmamaya karar verdim. Rahatsız oluyorum hala orası ayrı. Müsait bir zamanda dışarıda da bir yere göstermeyi düşünüyorum. Çünkü söylenen cevap çok saçma geliyor bana.

Hocam çok takılma bence.
    İnsan düşündükçe daha çok batıyo böyle şeyler.
    Çok fazla da kurcalatma bence.
    Piyasada herkes usta olmuş. Daha çok bozmasınlar. İşine güvendiğin birine göster.
    Fırsat bulursan, aynı aracı kullanan birine kullandır arabanı. Arada fark olup olmadığını daha rahat söyler sana. Hiç olmazsa için rahatlar.
    Selamlar.

• alpererk A kullanıcısına yanıt
    Aynı olay bende de var hafif sağa çekiyor ama dert edilecek birşey değil. Rot balans ayarını yaptırıp lastiklerin hepsini 32 yapınca çok daha iyi oluyor
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.