Şimdi Ara

*****---SEAT KULÜBÜ---*****(1.4 leonlar geliyor) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.178
Cevap
10
Favori
369.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    severek aldım.çok fazla araştırdım.4 4 lük bir araba.ama söylediğin gibi millet pek tanımıyo.insanlar alışmış reno opel wosvosa.alalı 2 ay oldu.gören bayılıyo arabama .fiyatıylada diğer benzerlerine fark atar.külübe en yakın zamanda
  • seat leon sport up modelinde arkada LEON yazısı yokmu veya verdiğim bu sitede LEON yazısı iptalmi edilmiş
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=1021&AdId=2986849
  • altta verdiğim sitedeki seat leonda stylance donanım paketi var ama niye otomatik klima yok.
    http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=757753
  • Arkadaşlar, bu forumu yeni fark ettim. Biraz inceleyince birçok arkadaşın leon 1.6 hakkında kullanım bilgisine ihtiyacı olduğunu fark ettim. Leon sport up 1.6 versiyonunu test eden biri olarak şunu söyleyebilirim. Araç bilinen 1.6 lık motorlarla aynı performansı veriyor. 1.6 lık her araçla kapışabilirsiniz. Yol tutuşu mükemmel. Bunu bizzat virajda bariyerlere doğru sürerek yüksek sürat ile denedim. Hiç çizgisinden sapmıyor. Güvenlik için olumlu. Aracın ağır olması ve ESP bunu daha da pekiştiriyor. Sport up paketinde vites topuzu elinizin altında, çok kolayca ekstra çaba sarf etmeden vites değiştirebiliyorsunuz. 5. vites dişlisi de 1 ile 3 arasındaki uzunluk kadar kısa. yani 4 ten 5 e geçerken 2 den 3 e geçerkenki hissi yaşıyorsunuz. Bu da yandaki yolcuyu rahatsız etmediği gibi size de keyif veriyor. İç mekan oldukça ferah. Fakat ön konsol daha iyi yapılabilirmiş. Koltuklar oldukça kavrayıcı. Rahatsızlık vermiyor. Egsoz ise apayrı bir keyif. Gaza yüklendikçe fabrikadan ayarlı yarı abarth özellik ortaya çıkıyor. Rahatsız etmeyen keyifli bir motor sesi ile egsoz sesi konser veriyor size. Ayrıca bakan da bi daha bakıyor. Fakat test sırasında arka koltuktaki arkadaşlarım egsozdan rahatsız olmuşlar :)) Şunu da söylemekte fayda var. Motor 4500 devirden sonra vites istiyor. Kısaca bu devirden sonra fazla yaktırırsınız araca. Ben 20 km kadar E5 te aracı trafikte test ettim. Büyük keyif aldım. Bu araca jant olarak 17 inç yakışıyor. Fazlası kasar. Yeni gelecek olan leon cuprada 18 inç var ayrıca 240 beygir 300 Nm tork. Çok karizma duruyo araç. Şu anda satılan versiyonlar arasında 200 beygirlik FR modeli var. Yüksek güç isteyen arkadaşlara duyrulur. Bende 2001 model seat toledo 1.6 var. Çok memnunum. Kendi arabamla yeni leon 1.6 arasında güç farkı göremedim. Fakat yol tutuşu ve egsoz sesine tutuldum diyebilirim. Bir de bu arada çok yakan arkadaşlara bir şeyi hatırlatmak isterim. Seat araçlarını 3000 devirin altında çok kullanmayın. İdeali ve yetkili servisin de önerdiği 3500 - 4000 devir aralığı mükemmel. Hem daha az yakıyorsunuz hem de gaza basmanın tadını yaşıyorsunuz. Aman seat aracınızı sağır etmeyin. Fabrika verisi olarak 188 km son süratlik aracımda 205 i görmüş biri olarak bu tavsiyemi tekrarlıyorum. Sevgiyle kalın.

SEAT Man

• quote:

Orjinalden alıntı: accord

seat leon sport up modelinde arkada LEON yazısı yokmu veya verdiğim bu sitede LEON yazısı iptalmi edilmiş
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/!MaazaDetail.DoIt?MaazaId=1021&AdId=2986849

VAr arkadaşım tüm modellerinde var olmaz mı

MOdifiye için veya zevk için leon yazısını iptal edenlerde var...

Bu arada neden otomatik klima yok demişsin. Araba stylance ise kliması otomatiktir. İnternette girilen veriler çok güvenli olmayabilir. Telefon açıp araç sahibiyle görüşmek uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loop -- 21 Eylül 2006; 17:28:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

seat leon sport up modelinde arkada LEON yazısı yokmu veya verdiğim bu sitede LEON yazısı iptalmi edilmiş

Bu arada neden otomatik klima yok demişsin. Araba stylance ise kliması otomatiktir. İnternette girilen veriler çok güvenli olmayabilir. Telefon açıp araç sahibiyle görüşmek uygundur.

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=757753 bu sitedeki leon stylance modelidir çünkü sis farı vardır.ama niye otomatik klima yok anlamadın.resimde gözüküyo otomatik klima olmadığı.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Loop

quote:

http://arabam.e-kolay.net/ikinciEl/detail.aspx?sid=757753 bu sitedeki leon stylance modelidir çünkü sis farı vardır.ama niye otomatik klima yok anlamadın.resimde gözüküyo otomatik klima olmadığı.

Stylance modeli olduğundan eminmisin?Sis farını opsiyonel olarakta taktırabilir,Stylance ler de var oto. klima,sahibini arayıp sorman daha mantıklı..!

• quote:

Orjinalden alıntı: slat21

bende seat ibiza 2000 model var
    severek aldım.çok fazla araştırdım.4 4 lük bir araba.ama söylediğin gibi millet pek tanımıyo.insanlar alışmış reno opel wosvosa.alalı 2 ay oldu.gören bayılıyo arabama .fiyatıylada diğer benzerlerine fark atar.külübe en yakın zamanda

Söylediklerinde çok haklısın arkadaşım,herkesde Seat ' a bir ön yargı var..!
  • Seat'ından memnun olmayan tek ben miyim yaaa

2004 leonum 52.000 kmde her tarafından ses geliyor. Motorundan, koltuktan, torpidodan, direksiyondan, arabanın altından... Malzeme sağlam diil. Geri vitese takıp direksiyonu tam kırıp geri geri giderken önden ses geliyor, egsoz zaten ayrı bir ses... Servisler 5 para etmez! Adam gibi ilgilenmiyorlar. Bakıma götürüyosun, arabanı vurup veriyolar falan...

Çok severek aldım, şimdi içimden binmek gelmiyor. Biraz Audi, biraz Vw derken ruhunu kaybetmiş araba!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: erulu

Seat'ından memnun olmayan tek ben miyim yaaa

2004 leonum 52.000 kmde her tarafından ses geliyor. Motorundan, koltuktan, torpidodan, direksiyondan, arabanın altından... Malzeme sağlam diil. Geri vitese takıp direksiyonu tam kırıp geri geri giderken önden ses geliyor, egsoz zaten ayrı bir ses... Servisler 5 para etmez! Adam gibi ilgilenmiyorlar. Bakıma götürüyosun, arabanı vurup veriyolar falan...

Çok severek aldım, şimdi içimden binmek gelmiyor. Biraz Audi, biraz Vw derken ruhunu kaybetmiş araba!!!

Alla allaa.. Dostum senin leon eski kasa sanırım. 0 mı almıştın?

• quote:

2004 LEON'UM VAR, ANCAK ARKADAŞIN ANLATTIKLARINA BİLMEYEN BİRİSİ EYVAH AMAN DER BENİM İÇİN ARACIM İNANILMAZ KONFORLU .EGZOST BİRAZ YÜKSEK SES VERSEDE ÇOK TEMİZ BİR SES ÇIKARIYO YARIŞ ARABASI SESİ GİBİ, ARAÇ İÇİNDE GARİP SESLER YOK E TABİ BAZEN BAZIR ÇITIRTILAR DUYUYORUM YOLA GÖRE DEĞİŞİYOR A ONLAR EMİNİM VW DE BİLE OLUYORDUR ARACIN BAKMYLADA SESLER ALAKALI BAZI TEMİZLİKLER VE 2 VİDA SIKŞTIRMALARI KULLANICDA YAPMALI. SERVİS BENİM İÇİNDE SIKINTIYDI ŞİMDİ ONUDA ATLATTIK .AAVRUPA YAKASI İÇİN : SEAT ALMAR ANADOLU İÇİN BİZZAT BEN GİDİYORUM SEAT RENTEL BU SERVİSLERDE BEKLEDİĞİN İLGİYİ GÖREBİLİRSİNİZ SAYGILAR ALP ASLAN.

• quote:

Valla bende ilk defa duyuyorum bu kadar şikayeti olan şu ana kadar farların buğulanmasını duymuştum ama senin ki gerçekten tuhaf..!Bu arada çoğu servis güzel hizmet vermiyor orda haklısın bende sürekli İstanbul Avrupa yakasında Erya'ya giderim..!

• Selam arkadaşlar. 2004 yılında aracı sıfır aldım. (Sprit Pack) 1 hafta sonra motordan ıslık sesine benzer gelmeye başladı. Dİrekt aldığım yere götürdüm. (irem oto) Fren balatalarıdır diyip, balataları yıkayıp verdiler. (Karşı çıkmama rağmen) Sonra ses devam etti. Bu kez aracı erya ya götürdüm. Dediler ki kayıştan. Değiştirelim. Bekledik 2 saat. Kayış değişti ama ses hala var. Meğerki yanlış kayışı değiştirmişler. Sigortası bitmeden şu kayış işinden kurtulmalıydım. General otoya gittim. Ses var lütfen halledin dedim. BU sefer sadece benim duyduğum bir ses olduğunu iddia ettiler. (Ama içlerinde en iyi servis bu, hakkını yemeyelim). En son 45.000 bakım için Ataşehire yakın bi yere gittim. O ses motordan değil, arabanın altından geliyor dediler.

İşte o meşhur ses hala devam ediyor. Hem de motordan geliyor!!!
    İşlerine gelmiyor kimsenin garantiden bir şey değiştirmek. Vereceksin parasını bak nasıl değiştirirler.

Tabi ben bu arada seat'a bu ne bilgisizlik ve cahilliktir şeklinde mailler attım. Oradan da doğru düzgun cevap gelmedi.

Neyse arkadaşlar belki de bana denk geldi bu şanssızlık ama yıldırdı resmen!!! Seat'tan soğuttu!!!

ŞU an koltuğum minibüs koltuğu gibi gacırgucur, direksiyon sertleşti, frenler iyi değil, el freni son dişte tutuyor...
    Otomatikmiş frenler ayar yapılmıyormuş. Öliyim o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 25 Eylül 2006; 16:09:34 >

• Eğer ıslık sesini biraz açarsan belki sana yardımcı olabilirim. benimkinde 1nci vitesde yüksek devir yaptığımda gelmeye başlıyor 3500-4000 sanırım ancak durduğu yerde gaza basınca gelmiyor 2 ve 3 ncü viteslerdede muhtemel geliyordur ama dış sesden onu duymuyorum.seninkide böyle bir sesse mesaj atarsan belki seni aydınlatabilirim
  • Evet aynen böyle bi ses. 3000-4000 devir arasında ıslık sesi geliyor. Durduğun yerde basıncada arada sırada geliyor. Anlatamadık hiç bir servise.

quote:

Orjinalden alıntı: alpaslan11

Eğer ıslık sesini biraz açarsan belki sana yardımcı olabilirim. benimkinde 1nci vitesde yüksek devir yaptığımda gelmeye başlıyor 3500-4000 sanırım ancak durduğu yerde gaza basınca gelmiyor 2 ve 3 ncü viteslerdede muhtemel geliyordur ama dış sesden onu duymuyorum.seninkide böyle bir sesse mesaj atarsan belki seni aydınlatabilirim
  • SATILIK VECTRA -B- 2.0 GLS İBİZA CORDOBA TDİ İLE TAKAS OLUR ARACI BURADAN GOREBİLİRSİNİZ

http://forum.donanimhaber.com/m_9521184/tm.htm
  • quote:

Evet aynen böyle bi ses. 3000-4000 devir arasında ıslık sesi geliyor. Durduğun yerde basıncada arada sırada geliyor. Anlatamadık hiç bir servise.

Bana verilen cevabı güvendiğim bir ustadan aldım. sen bu cevabı istersen bir sordurursun ama ben ilgilenmeyi kestim artık doğru olduğuna inanıyorum . Eğer bu konuda gelişmeler olursa benide bilgilendirirsen sevinirim araçlarımız birbirine benziyor sanırım başka sıkıntıların varmı( ARAÇTA BULUNAN AKTİF KARBON FİLİTRESİNİN YAPMIŞ OLDUGU Bİ AYAR VALF ACIP
    KAPATTIGINDA ISLIK SESİNE BENZER SES YAPIYOR. )
    hı ayrca ustam arbayı bilgisayara bağlayıp kendi bu sesi çıkartabiliyor arabadan, kolay gelsin alp
  • Sağol alp. Senin ustanın yorumu da farklı. Ben tanımadığım ustalarla(ustaysa tabi) muatap oldum, ama sen ustanı tanıyıp biliyosun. Yalan söyleyecek hali yok ya...

En azından fren balatasıdır diyip, arabayı yeni sattığı müşterisini başından defetmeye çalışan biri değildir.

Seat Rentel demişsin, ataşehirdeki mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erulu -- 26 Eylül 2006; 11:55:40 >
  • Evet , şu anda geçici olarak metro alışveriş merkezinin yanındalar seneye ataşehirde büyük bir yere geçiyorlar.iistersen onlarlada bir görüş çok ilgililer belki sıkıntılarının bir kısmını hafifletirler.(hakan ustayla görüş - sct'den alp tavsiye etti dersin çok ilgili birisidir)
  • Böyle Seat servislerine
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.