Şimdi Ara

Seat Leon 1.0 vs FR - Xcellence alındı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
18.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Act faydası tamamen sana bağlı . Dur kalk trafikte hiç işine yaramaz . eğer yol boşsa ivmelenme olmadığı zamanlarda yani hızı sabitleyebiliyosan ( pedalla ya da hız sabitleyici ile ) act devreye girer ve yakıt tasarrufu sağlar . Act kullanmadan önce ne gerek var 3-4 bin fazla vermeye diyodum ama bence gerek varmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffreshblood

quote:

Orijinalden alıntı: jargonx

hocam 1.0 tsi a advanced paketi eklenebildiğini (fr donanımı) dediklerini yazmışsınız.
    yani 17" jant + sunroof + full led arka ön sis farlar + 8' ekran + geri görüş kamerası + karartmalı arka camlar vs. doğru mudur ?
    style pakete 78500 fiyat verdiklerini, advanced paketle 91000 e çıktığını söylüyorsunuz. eğer bu yazdıklarım ilave oluyorsa 12500 verilir diye düşünüyorum. liste fiyatı 82700 olan aracı 78500 e iyi inmişler yada siz iyi pazarlık yapmışsınız. peki neye karar verdiniz :)

Bugün oldukça uygun FR fiyatı aldım. Yani advanced pakete yakın sayılır fiyat. Valla henüz sıkı pazarlık falan yapmadan o fiyatı verdi bir yer ve pazarlık payının olmadığını söyledi. Ben test sürüşüne gidince sıkı bir pazarlık yapacağım.

Beni en çok düşündüren FR'ın yakıt tüketim farkı. Acaba FR eko modda kullanılınca 1.0 ile karşılaştırlınca ne kadar yakıt tüketim farkı oluşturuyor.

Ne kadar fiyat aldınız hocam bir de araç ACT mi düz mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fr veya astra al. 1.0 ne canını sıktığına değmez 3-5 fazla ver yakıt parasını
  • vag grubu 0-100cü o nedenle 100den sonrasına bakıp alın.
  • _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Hocam fiyatlar üç aşşağı beş yukarı istanbul'da aynı istanbul dışından aldıklarım ise daha yüksekti.
    Fiyatlar otomatik vitesliler içindir.
    Style = 78.500
    Advance paket 89.500
    FR otomatik = 9500 ACT motor değil bu yalnız

Artı eksi 500 oynayabilmekte şubeler arasında.

Ben ACT motor olmasını istiyorum sonuçta 1 litrelik fark yaratıyor. Fakat piyasada ACT motor yok ve de 1.5 ay sonra gelecekmiş.

Xcellence pakette FR'da olmayan anahtarsız çalıştırma, geri görüş kamerası, Alkantara döşeme + arka koltuk kol desteği bulunmakta.
    Fr'da olup xcellence'ta olmayan ise ön tampondaki farklılık, sürüş modları ve süspansiyon farkı bulunmakta.

Ayrıca Xcellence ACT motorlu şuanda FR ile aynı fiyata bulunmakta. Xcellence daha konfora yönelikken FR daha sportif. Tercihimi Xcellence pakete kaydırdım. Önerisi olan varmı FR ve Xcellence arasında ?

• Fiyat olarak FR ile Xcellence hemen hemen aynı fiyatlarda yalnız FR'ın 18'' jantı bulunmakta. Birde FR'da sürüş moduna göre direksiyonda sertlik ve süspansiyonda kısmen bir ayarlama yapmakta.
  • hocam 1.0 ecotsi advanced paket 89500 diyorsun. benim tercihim bu olur. 1 lt az yakıyor diye act istiyorsun o zaman 1.0 ecotsi daha mantıklı değil mi ? performans diyorsan 1.0 ın 0-100 9.6 saniye gibi verisi var yeterli değilmi :)
  • Geçen sene ekim kasımda 60 62 arasına style 1.2 tsi leon lar satılırken 2 tampon değişip makyajlı leon diye 78 gibi paralar vermeyin zaten bu kadar artmışken leonun alınacak hicbir artısi kalmadı .

• geçen sene ekimde euro 3.30-3.35 arasıydı. olay tampon olayı değil yani. yüzde 20 artan kura ilave gelen ötv farkı fiyatları bu seviyelere çekti malesef. bugün itibariyle markalar arası kıyaslama yapıldığında da f/p olarak leon un daha önde olduğunu düşünüyorum.
  • 18" jantlı fr var. Antalya da karışık ortalamam 6.5lt. kalabalık şehirlerde 7.5-8lt civarında olur. Fr ı deneyerek aldım bence 1.0 çok farklı yakmayacaktır hatta uzun yolda yüksek hacim daha az yaktırır. Act ise 0.5 lt ancak farkediyor. xcellence paketi bilmiyorum ama ben olsam yine fr tercih ederdim.

• 1.0 gereksiz motora para mı verilir. Madem o kadar çıkıyorsunuz honda civic hb alın geçin ya da 308, megane, astra. Leon bu sınıfın en dandik arabası. Eskiden fiyatları uygundu, mantıklı seçenekti. 55binlere 1.2tsi style, 67binlere dizel style manueli çok mantıklıydı. Şimdi fiyatları da uçmuş. Bu fiyatlara seat alınmaz. En az 10bin uygun olmalı.
  • Haklısınız fiyatlar çok arttı ama bana araç lazım. Sadece leon değil tüm araç fiyatları uçtu ne yazık ki. Neyseki maaşım dövizle geliyor döviz artsada alım gücüm düşmüyor. Var mı bir alternatif öneriniz ?
  • tornavida T kullanıcısına yanıt
    Xcellence da FR ile aynı motor. Sizce FR'ın sürüş modları çok önemli midir?
    Xcellence da anahtarsız çalıştırma + arka kamera ve konfora yönelik olması benim daha çok ilgilimi çekiyor. Zaten iki araç arasında bu farklar dışında bir fark yok. İkinci elde sizce bir farklılık olur mu ? sahibinden.com da xcellence göremedim mesela.
  • Sen bu forumdakileri bos ver hocam.Yok 120 ustunde bayiliyormus.Bu hiz delisi insanlae yuzunden trafik kazalari gerceklesiyor.Cezai ehliyeti olan her insan trafikte hizli gitmenin mantikli olmadigini bilir.Eskiden babalarimiz 1.6 60 beygirlik sahinle uzun yol yapiyordu.115 beygir arabayla hayli hayli yapilir.

• Selamlar tekrardan

Arka kamera, anahtarsız çalıştırma ve konfora yönelik olması nedenlyle Xcellence modeli seçtim ve çarşamba günü aracımı aldım. Araç gayet şık ve güzel.

Yalnız araba konusunda çok bilgisiz ve acemiyim. İşlerimin son günlerde yoğun olması çevremde bana araç sürme konusunda yardımcı olabilecek kişilerin işlerinin olması nedeniyle araba otoparkta bekliyor :(((.

Kardeşimle aracı aldığımız gece onun arabası ile 1 saatlik gece sürüşü yaptım. Bugün de kendi aracım ile birlikte 1 saat civarı bir sürüş yaptık. Bazı yerlerde tehlikeli olabilecek durumlar oluştu ama birşey olmadadan atlattık. Aynaları kullanma, şeritte düzgün kalma, sağı solu kontrol etme konularında zayıfım. sahibinden.com'da özel ders veren eğitmenler var oradan birinden eğitim almayı düşünüyorum. Tek başıma süremiyor olmak can sıkıcı. Eee herkes bu yollardan geçti sıra bende. Umuyorum bunu kısa sürede atlattıp tadına varacağım aracımın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffreshblood -- 7 Nisan 2017; 0:49:3 >

• Her yer duble yol artık çok fazla araç sollamıyoruz, en son güce uludağ a tırmanırken ihtiyacım oldu .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffreshblood

Selamlar tekrardan

Arka kamera, anahtarsız çalıştırma ve konfora yönelik olması nedenlyle Xcellence modeli seçtim ve çarşamba günü aracımı aldım. Araç gayet şık ve güzel.

Yalnız araba konusunda çok bilgisiz ve acemiyim. İşlerimin son günlerde yoğun olması çevremde bana araç sürme konusunda yardımcı olabilecek kişilerin işlerinin olması nedeniyle araba otoparkta bekliyor :(((.

Kardeşimle aracı aldığımız gece onun arabası ile 1 saatlik gece sürüşü yaptım. Bugün de kendi aracım ile birlikte 1 saat civarı bir sürüş yaptık. Bazı yerlerde tehlikeli olabilecek durumlar oluştu ama birşey olmadadan atlattık. Aynaları kullanma, şeritte düzgün kalma, sağı solu kontrol etme konularında zayıfım. sahibinden.com'da özel ders veren eğitmenler var oradan birinden eğitim almayı düşünüyorum. Tek başıma süremiyor olmak can sıkıcı. Eee herkes bu yollardan geçti sıra bende. Umuyorum bunu kısa sürede atlattıp tadına varacağım aracımın.

Hayırlı olsun.

Tecrübeniz arttıkça acemiliğiniz de yavaş yavaş gidecektir, boş zamanlarda bol bol pratik yapın.

• Aracı kaça aldınız act limi birde konforu sizce nasıl.
  • barbosa78 B kullanıcısına yanıt
    Evet ACT motor. Konforuyle ilgili bir sorunum olmadı daha önce şoförlük deneyimim olmadığı için diğer araçlarla kıyaslayamıyorum.

Aracı 96.200 liraya aldım. Şuandaki fiyatını merak ediyorum ne kadar oynamıştır acaba.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.