Şimdi Ara

Seat Leon 1.4 Tsi 150ps DSG yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
13.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55 km ortalama hızla normal gibi. Bu hızla uzun yolda ben dayanamam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirwana

Tsi az yakıyor anladık ama bi babayiğit te çıkıp 10.000 km karma tüketim verisi koymuyor.

Tatile gidip gelmisin ort. Tüketimin 4.2 masallah tamamda karma tuketim kaç onu bi gorelim cidden çok merak ediyorum şu Tsi lari.
    uzun süreli ortalama 7,5 lt falan diyorlar.
  • Dizelci arkadaşlar kabul edin TSI ve Turbo benzinli araçlar az yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 9 Temmuz 2018; 14:43:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    ort. 7,5 ise yüksek bir değer.
  • O nasıl bir ortlama ? Tamam az yakıyor da yol bitmiyor ki.

1.2 tce 130bg ank-eskisehir 110-120 ortlama hız 95-100 çıktığı değerlerde 6-6.2 ltden aşağı yakmıyor. Eskişehir-izmir yaptım daha yeni araba 5.1 yaktı ama yaktırasaya kadar canım çıktı. 4saatlik yol 5.30 saat sürdü. Ay şekilde dizel kullansan 3.5lt garanti idi

• quote:

Orijinalden alıntı: kirwana

ort. 7,5 ise yüksek bir değer.
    aslında bu rakam bence yine iyi. çünkü altında bastınmı giden, turbo beslemeli 150 hp, 8,4 sn de 100'e çıkan bir makina var. C segmentinde benzinli olup da uzun süreli ortalamada en az yakacak araba 6,5-7 den aşağısı zor. çok az yakıyo diye övündükleri 1,5 atmosferik motorlu Mazda 3 skyactive bile uzun süreli ortalamada 7-7,5 tüketime sahip.
  • Aynı motora sahip 150lik jetta ile bir depo şehiriçi net 800km yapıyorum... istanbulda...

hatta dün depoyu fulledim bu aralar trafige fazla girmedim yakıt aldığımda tam 802 km yapmıştım menzil 50 gösteriyordu...

Edit: öyle az yaktıracam diye nene karı gibi de gitmem yolda hatta arasıra S moduna alıp yapıştırdığım oluyor gaza gelip...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 10 Temmuz 2018; 14:50:40 >
  • ortalama hız konusunda bazı arkadaşlar yanlış hesap yapıyor.

evden çıkarken sıfırladın otobana girene kadar şehiri.i+çevreyolu, otobanda hiç önüne araç çıkmadan sabit hızla 120-130 km gittin.otobandan çıktın. varacağın yere kadar şehiriçi yol yaptın.

bu şekilde ortalama en fazla 80-90 çıkar.

122 hp golf 7 manuel ile kartal-adapazarı yaklaşık 125 km yolu sabaha karşı in cin top oynarken 1 saatte aldım. otobanda 130 km altını görmedim. 9 lt ortalama yakıt harcadım. daha hızlı gitmek için yolda hiç araç olmaması lazımdı.
  • yüksek devirli kullanıyorum şehir içi uzun süreli yakıt bilgisi
    Seat Leon 1.4 Tsi 150ps DSG yakıt tüketimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Sakin kullanımdaki değerler bu zaten. 110 u gecmezsen bu rakamları yakar.

Ama 110 dan sonra bariz şekilde yakmaya başlıyor tsi ler.
    Merhaba,
    Yakıt konusunda imzanızı da görünce birşey yazmak istedim, hem bilgi vermiş olurum. Bir önceki aracım sizinkinin aynısı dizel eat6 308 di ve 10 bin km ortalamam 6 litreydi. Şimdiki aracım f30 316 i benzinli ve aynı şartlarda 5 bin km lik ortalamam 6,7. Ayrıca 120 km üstü hızlarda sürekli gidilecek olursa 316i 308 den daha az yakıyor.
  • Merhabalar

Ben çok hız yapan biri değilim genellikle 110-120 arasına sabitlerim ama tüketimim hiç bir zaman 5 litreyi bile bulmadı.Genellikle açık yollarda kullanırım ve 9000 km nin ortalaması 4.7 litre şuan.

316i yüksek hızlarda düşük yakabilir ve bunu forumda da çok duydum ama 308 in yüksek hızlarda bu kadar fazla yakmasını anlayamadım.

Sakin kullandığım için yüksek hızlarda deneme fırsatım olmadı uzun yolda özellikle.Ama dediğim gibi 110 km hızda ortalama 4.5 falan yakıyor.

Sizin 6 litre yakıyorsa ortalama şehir içi ağırlıklıdır.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    1.5 tdci 95 hp tourneo courier kullanıyorum 120-130 gidince 5.5 litreyi rahat yakıyor. Aynı şartlarda 1.0 tfsi a3’de aynı yakıyor hadi ne yapalım şimdi ?

• Arkadaşlar bende 1.2 TSI var

Van dan Ankara'ya geldim geçen gün . Klima ilk 600 km de açıktı orta seviye . 5.2 tüketim vardı .

Ortalama hız 93 idi

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

O nasıl bir ortlama ? Tamam az yakıyor da yol bitmiyor ki.

1.2 tce 130bg ank-eskisehir 110-120 ortlama hız 95-100 çıktığı değerlerde 6-6.2 ltden aşağı yakmıyor. Eskişehir-izmir yaptım daha yeni araba 5.1 yaktı ama yaktırasaya kadar canım çıktı. 4saatlik yol 5.30 saat sürdü. Ay şekilde dizel kullansan 3.5lt garanti idi
    Yazık o motorun o kadar yakması kabul edılebılır degıl. Tsı az yakıyor dıyorsak elımızdekı verılerle konusuyoruz. Ankara/y.mahalle- ıstanbul/k.cekmece. Tersı ıstıkamette aynı ortalama hızda 5.4lt yakıyor. Bu ortalamada c sınıfı dızel araclar 5lt nın altında zor yakar, belkı hdı az yakar

Seat Leon 1.4 Tsi 150ps DSG yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 11 Temmuz 2018; 17:54:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Yazık o motorun o kadar yakması kabul edılebılır degıl. Tsı az yakıyor dıyorsak elımızdekı verılerle konusuyoruz. Ankara/y.mahalle- ıstanbul/k.cekmece. Tersı ıstıkamette aynı ortalama hızda 5.4lt yakıyor. Bu ortalamada c sınıfı dızel araclar 5lt nın altında zor yakar, belkı hdı az yakar

Alıntıları Göster
    Hocam ne diyeyim Allah daha az yaktirsin :)) hayatta inemem ben bu değerlere fabrika verisi zaten 4.7 . Ama sport modu acaip keyifli aracın benzin ucuz olacak da basicaz nerdee

• zotacing kullanıcısına yanıt
    1.5 tdci 85 hp yeni fiesta alıp 1 ay sonra sattım. Aracı alıp uzun yol yaptıktan sonra 4.2 ile yolu tamamladım 100-110 sabit. Bu aralıkta 1.0 tsi Polo da 4.5-4.8 gibi yakıyor. Dizelin ekonomisi var ancak turbo benzinli motorların vergi avantajı + aradaki fiyat farkı ile turbo benzinli motorlar her türlü daha cazip 👍🏻

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Hocam ne diyeyim Allah daha az yaktirsin :)) hayatta inemem ben bu değerlere fabrika verisi zaten 4.7 . Ama sport modu acaip keyifli aracın benzin ucuz olacak da basicaz nerdee

Alıntıları Göster
    Haklısınız hocam, aslında 6lt de oldukca dusuk ama benzın pahalı ne yazık kı... Aslında ben uzulmuyorum artmasına, mustahak

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.