Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.596
Cevap
201
Favori
1.249.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    her seferinde deniyorum. gece iki bira dahi alsam. akşam hiç olmayan seboraik yine cıkıyor yüzümde. alkol bir numara diyorum.
  • Yaklaşık 3-4 yıldır bu problem bende de var.Çeşitli ilaçlar kullandım zetion,ducray çeşitleri,selsun vs.Dönem dönem iyi geldiler ama pek fayda etmedi.En son bakırköy hastanesinde cildiyeye gittim.Sedolin ve pridolin verdi.Önce sedolini kullanıyorum sonra saçımı durulayıp pridolini kullanıyorum.Bu problem bende sadece saç diplerinde var buarada.Şimdilik iyi geldi saçım kabuk bağlamıyor.Bu iki şampuanı kullanan oldu mu acaba hiç?

edit : harf düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winterice -- 1 Mart 2012; 23:35:40 >
  • kabak çekirdeği yemekten bir hal oldum ama elim daha da kötü oldu.
    belki soğuk da etkiledi bilemiyorum ama bir süre kabak çekirdeği görmesem iyi olur ...
    Simdi ne deniyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 2 Mart 2012; 7:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

kabak çekirdeği yemekten bir hal oldum ama elim daha da kötü oldu.
    belki soğuk da etkiledi bilemiyorum ama bir süre kabak çekirdeği görmesem iyi olur ...
    Simdi ne deniyoruz :)

pırasa
  • Ben de yaklaşık 15 senedir çekmekteyim SD belasını. Kaç doktora gittim hatırlamıyorum, verilen ilaçlar ilk 10-15 gün iyi gelir geçti galiba dersiniz ama tekrardan hortlayıverir. Kadolin,Pirdolin,Nizoral,Zetion, M-Furo, Dermovate, Advantan... her doktor, her eczacı + eczane çalışanı, hatta her kuaför birşey önerir. Yılmadan denersiniz ama nafile. Hatta çevrenizdeki bazı ukela kişiler bekarsanız "evlenince geçer" de derler

Benim saçımda, kaşlarımda, burun kenarlarımda, sakal ve bıyık bölgelerimde, kulak arkalarımda ve nadiren de olsa göğüs kafesimin tam orta kısmında çıkıyor. Saçımı 3 haftada bir sıfır numara kesiyorum evet uzun saçlı dönemlere göre daha az oluyor, en azından kaşıntı olmuyor ama yine de saç derim kuruyup dökülmeye devam ediyor. Sabah kalktığımda yastığımdaki saç derileri sinirlerimi bozuyor ama yapacak birşey yok malesef.

Ozon yağı bile denedim ama onun da pek faydası olmadı. Elma sirkesini suyla karıştırıp duş alırken saçıma sürüp 1-2 dakika bekletiyorum, derideki kuruma ve dökülmeyi kesmese bile kaşıntıyı kesinlikle kesiyor.

Çok aşırı rahatsızlık vermedikçe bence krem, losyon tarzı ilaçları kullanmayın derim. Excipial Lipo diye bir nemlendirici var onu sürüyorum ben duştan sonra, en azından kortizon içermiyor.

Şu sıralar "Vichy Dercos Shampooing Antı Pel Gras" ı önerenler çoğunukta bir de onu deneyeceğim galiba, sonuçları yazarım mutlaka.

Ben bu SD rahatsızlığından sadece deniz kenarında tatil yaparken kurtuluyorum 10 gün kadar. Diğer zamanlarda sakal bile uzatamıyorum malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutkaraman

Ben de yaklaşık 15 senedir çekmekteyim SD belasını. Kaç doktora gittim hatırlamıyorum, verilen ilaçlar ilk 10-15 gün iyi gelir geçti galiba dersiniz ama tekrardan hortlayıverir. Kadolin,Pirdolin,Nizoral,Zetion, M-Furo, Dermovate, Advantan... her doktor, her eczacı + eczane çalışanı, hatta her kuaför birşey önerir. Yılmadan denersiniz ama nafile. Hatta çevrenizdeki bazı ukela kişiler bekarsanız "evlenince geçer" de derler

Benim saçımda, kaşlarımda, burun kenarlarımda, sakal ve bıyık bölgelerimde, kulak arkalarımda ve nadiren de olsa göğüs kafesimin tam orta kısmında çıkıyor. Saçımı 3 haftada bir sıfır numara kesiyorum evet uzun saçlı dönemlere göre daha az oluyor, en azından kaşıntı olmuyor ama yine de saç derim kuruyup dökülmeye devam ediyor. Sabah kalktığımda yastığımdaki saç derileri sinirlerimi bozuyor ama yapacak birşey yok malesef.

Ozon yağı bile denedim ama onun da pek faydası olmadı. Elma sirkesini suyla karıştırıp duş alırken saçıma sürüp 1-2 dakika bekletiyorum, derideki kuruma ve dökülmeyi kesmese bile kaşıntıyı kesinlikle kesiyor.

Çok aşırı rahatsızlık vermedikçe bence krem, losyon tarzı ilaçları kullanmayın derim. Excipial Lipo diye bir nemlendirici var onu sürüyorum ben duştan sonra, en azından kortizon içermiyor.

Şu sıralar "Vichy Dercos Shampooing Antı Pel Gras" ı önerenler çoğunukta bir de onu deneyeceğim galiba, sonuçları yazarım mutlaka.

Ben bu SD rahatsızlığından sadece deniz kenarında tatil yaparken kurtuluyorum 10 gün kadar. Diğer zamanlarda sakal bile uzatamıyorum malesef.

başkan,kimyasal sürme kafana,ben 1 ayı geçti zeytinyağlı defne sabunu kullaniyorum,gerci senin kadar agır degil bendeki SD ama şuan maşşallah süper gecti.kesenide zorlamaz,bi dene istersen.
    (sabunda çareyi zeytinyagindan degil DEFNE den bulacaksin.zeytinyaginin amaci saci beslesin kurutmasin.)

• Virtue daha önce kükürtlü sabun da denemiştim ama defne sabunu deneyip denemediğimi hatırlamıyorum. Sorun değil onu da temin edip denerim mutlaka. İşin gıcık yanı yüz nakili yapan tıp bilimi SD ye çare bulamıyor
  • selamlar:)
    Doğru söze ne denir ergen ergen konuşmayı bırakın. GÜZEL SÖYLENMİŞ.

Şimdikiler gerçekten çok şanslı. Elinizin altında her şey. Bilinçlenmek, bilinçlenmemek, karar vermek, tercihte bulunmak elinizde. Önceleri bu kadar net değildi. Yardım etmeye çalışan da çok. Senelerce doktorlara gitmiş kişiler tecrübelerini paylaşıyor. Doktorları kesip atamayız(her şeyin ve herkesin iyisi kötüsü vardır) ama bir gerçek var ki bir sd hastası yıllarca bunu çekmiş kişi( hele de kendini eğitmiş, bilgiyi nasıl bulacağını, keşfedeceğini bilen ve de doğruyu yanlışı ayırmayı başarabilen) bir doktordan daha da bilgi sahibi olabiliyor zaman içinde. Bunu sd için söylüyorum. Sanırım yanlış yapacağımız tek nokta bazı ilaçları üs üste kullanıp ya da uzun süre kullanmak ve yan etkilere maruz kalmak olabilir. Bu hastalığa yeni yakalanmış olanların doktora görünmesinde fayda var. Erken tedaviyle kısa zaman içinde bile kurtulunabilir) Hem forumdan faydalanarak hem de doktorun tavsiyesini dikkate alıp size iyi gelecek tedavi yöteminizi bulabilirsiniz. Uzun süredir bu hastalıkla yaşayanların artık doktora gitmek istememesini yürekten hissediyorum:) Gerçekten bilinsizce ilaç yazan doktorlarla tanıştım. Gerçek bu. Çeken bilir yaşadıklarını. Hastalığı senelerce en tepe noktada şekilde yaşamış biri olarak anlatmak istedim. Hastalığı saçında olanlar bence takmasın bunu bir sürü iyi şampuan var. Kontrol altına alınabilir; ama çoğunuzun derdi burda tamamiyle kurtulmak. Zamanın akışına bırakın. Olmayınca olmuyor. Çekeceğiniz varda çekersiniz (ki insanlar neler görüp geçiriyor. Biraz olumlu tarafındna bakın) yüzünde olanların durumu daha zor. Kimse sizle konuşurken saçınıza bakmıyor yüzünüze bakıyor. Benim saçımda da var. Geçmiyor. Sadece saçımda olsaydı takmazdım. O yüzden insanları anlamakta zorluk çekiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightinyou -- 12 Mart 2012; 14:10:32 >

• merabalar.
    Buraya yazacaklarım birebir yaşanmış ve tamamen gerçek hikayemdir.
    Kesinlikle kafama göre bu hastalık hakkında sağdan soldan bilgi alarak gelmedim.
    Öncelikle bu kafamdaki pullanma ve kepek lise 1e giderken başladı. Kepekle beraber aşırı saç dökülmesi oldu. Ama bu sürekli olmadı dönem dönem oldu. Kimse kalk doktora gidelim de demedi. Nyse bu süreç böyle devam etti. Geldik lise 3 e gene bende aşırı dökülme ve kepek başladı. Özel bir hastaneye gittik Doktor(diye tabir ettiğimiz o satsan 5 para etmeyecek mahluk) bize bu hastalık ırsi saçı dökülür sorun etmeyin gidin bioxcin alın kullanın deneyin dedi. Neyse almadık tabiki. Sonra ben dönem dönem bioblas vs vs bir sürü şampuan denedim ama saçlarım sürekli yağlanıyor ve her gün yıkayıp fönlemesem dışarı çıkamıyordum. Aktarcıdan karışım yaptırdığım bile oldu (100tl ye). Ama evde sürekli Defne sabunu vardı ve ben günde birde onunla yıkıyordum. Sonra baktım bunlarda durdurmuyor clear kullan dediler oda fos çıktı. Dökülen yerlere sarımsak sür dediler onuda sürdüm. Sığır iliği saç çıkarıyomuş dediler onuda sürdüm. Bunların arasında hiç biri işe yaramadı. 2 3 ay konazol kullandım nafile. Neyse bunları kullandıkdan sonra tabi saçın dibi iyice tahriş oldu ve çin işkencesinden beter oldu. veee Seboreik Dermatit denen hastalık ortaya çıktı.

Dün doktora gittik ve bize konazol (3 günde 1)
    sabah akşam yutmam için b vitamin hapı bemiks
    akşamları SD nin olduğu yerlere sürmem için ise betonvate verdi.

şimdi bunları kullanıyorum bakalım ne olacak 15 gün sonra gel saçını gürleştirici şampuan verecem dedi.

Sonuçları bir bir buraya yazacam arkadaşlar. İyi geceler. Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: efexbozkurt

merabalar.
    Kesinlikle kafama göre bu hastalık hakkında sağdan soldan bilgi alarak gelmedim.
    Öncelikle bu kafamdaki pullanma ve kepek lise 1e giderken başladı. Kepekle beraber aşırı saç dökülmesi oldu. Ama bu sürekli olmadı dönem dönem oldu. Kimse kalk doktora gidelim de demedi. Nyse bu süreç böyle devam etti. Geldik lise 3 e gene bende aşırı dökülme ve kepek başladı. Özel bir hastaneye gittik Doktor(diye tabir ettiğimiz o satsan 5 para etmeyecek mahluk) bize bu hastalık ırsi saçı dökülür sorun etmeyin gidin bioxcin alın kullanın deneyin dedi. Neyse almadık tabiki. Sonra ben dönem dönem bioblas vs vs bir sürü şampuan denedim ama saçlarım sürekli yağlanıyor ve her gün yıkayıp fönlemesem dışarı çıkamıyordum. Aktarcıdan karışım yaptırdığım bile oldu (100tl ye). Ama evde sürekli Defne sabunu vardı ve ben günde birde onunla yıkıyordum. Sonra baktım bunlarda durdurmuyor clear kullan dediler oda fos çıktı. Dökülen yerlere sarımsak sür dediler onuda sürdüm. Sığır iliği saç çıkarıyomuş dediler onuda sürdüm. Bunların arasında hiç biri işe yaramadı. 2 3 ay konazol kullandım nafile. Neyse bunları kullandıkdan sonra tabi saçın dibi iyice tahriş oldu ve çin işkencesinden beter oldu. veee Seboreik Dermatit denen hastalık ortaya çıktı.

şimdi bunları kullanıyorum bakalım ne olacak 15 gün sonra gel saçını gürleştirici şampuan verecem dedi.

burda şu anlaşılıyor ki ,her ilaç ve türevi her cilt için aynı tepkiyi vermiyor.bu gerek derinin karakteristik özellikleri ile ilgili,gerekse hastaligin yoğunluğu ve şiddeti ile ilgili.

• quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

quote:

merabalar.

burda şu anlaşılıyor ki ,her ilaç ve türevi her cilt için aynı tepkiyi vermiyor.bu gerek derinin karakteristik özellikleri ile ilgili,gerekse hastaligin yoğunluğu ve şiddeti ile ilgili.

aynen katılıyorum şuanda kızarıklıklar geçti gibi akşamları kullanıyorum Betonvate krem gibi bişiyi.
    bakalım 15 gün içinde neler olacak ve gittiğimde bana hangi şampuanı verecek doktor.

• benim vaka agır olmadigi icin defne sabunundan fayda gördüm olsa gerek.bide psikolojik etmenlerde cok önemli.ben imkb de calişiyorum.cok stressli haftalarda şiddetlenebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue051

benim vaka agır olmadigi icin defne sabunundan fayda gördüm olsa gerek.bide psikolojik etmenlerde cok önemli.ben imkb de calişiyorum.cok stressli haftalarda şiddetlenebiliyor.

kesinlikle stress ve yogun calisma cok onemli
  • aha saticilar da geldi
  • T/Gel kullanın arkadaşlar en güzel şampuan kendim kullandım ve çok yararını gördüm. 1 şişe bitti şimdi normal şampuana döndüm tekrarlarsa T/Gel e geri dönüş yapıcam. İlacı kullanmadan doktorunuza sorun ama bi alerjik reaksiyon falan oluşturabilir !
  • beyler saçlarınız uzun olmamalı haberiniz olsun.kısa olsun ki dipleri hava alsın,
    kafayı kesinlikle sıcak suyla yıkayıp durulamayın.ılık olsun.üşütmesin sadece o derece.
    bere kullaniyosaniz bırakın. (gene aynı şekil hava alsın deri)
    fermante gıdaları azaltın(bira,şarap,turşu acılı cipsler vs.)
    yastık kılıfınızı herhafta değiştirin.
  • Selam arkadaşlar sd için yüzde hangi kremi kullanıyorsunuz?
    Bir de kaşları çok döküyor hastalık saçlarda olduğu gibi ama kaşlar daha çabuk gidiyor. Bilmiyorum aranızda kaşları dökülen var mı eğer varsa kaşlar için ne yapıyorsunuz? Alın burun vb... için hangi kremleri kullanıyorsunuz? Kullandığınız bir sabun var mı? Faydasını gördüğünüz elbette. Nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz? Bu konuda paylaşımda bulunursak sevinirim. Genelde hep saç üzerinden gidiliyor.

Bu hastalıkla büyümüş yaşlanmış:) vb... arkadaşlarımın değerli paylaşımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightinyou -- 14 Mart 2012; 19:04:16 >

• bunlarda ne olaki ? kullanan var mı ?

• (Selam arkadaşlar sd için yüzde hangi kremi kullanıyorsunuz?
    Bir de kaşları çok döküyor hastalık saçlarda olduğu gibi ama kaşlar daha çabuk gidiyor. Bilmiyorum aranızda kaşları dökülen var mı eğer varsa kaşlar için ne yapıyorsunuz? Alın burun vb... için hangi kremleri kullanıyorsunuz? Kullandığınız bir sabun var mı? Faydasını gördüğünüz elbette. Nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz? Bu konuda paylaşımda bulunursak sevinirim. Genelde hep saç üzerinden gidiliyor.

Not: Saçta neden bu kadar sıkıntı yaşanıyor anlamadım. Saçtaki sd çok daha farklı. Düzenli
    tedavi yapıldığında tedavi yapıldığı müddetçe en azından fazla batması, acısı, sızlaması ve yanması olmuyor ama kepek her daim var. Onun engellemek gerçekten zor. Yüz için yol almak gerçekten mümkün olmuyor. Hep başlangıç çizgisinde ya da çizginin bir kaç adım ilerisinde oluyorsun Bu hastalıkla büyümüş yaşlanmış:) vb... arkadaşlarımın değerli paylaşımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...)

sanırım yüzümde kaş kalmayacak yakında. yanağım, kulağım, ellerim beni rahatsız etmiyor da (henüz saçımda yok nedense) kaşlarımın dökülmesine katlanamıyorum. nerdeyse yapmadığım kalmadı. (her çeşiy steroid krem, mantar kremi, elidel, blue cap, bildiğiniz şampuanların hemen hepsi, roaccutane tablet.... olmadı. geçmiyor. ama şu an 36 yıllık ömrümün en kötü 3 yılını yaşıyorum hala. kendi görüşüm bu dermatit sadece tek bir sebebe bağlı değil. farklı kişilrde farklı sebeplerden oluyor. o yüzden bazı kişiler klasik tedavilerden fayda görürken, bazıları şifasız kalıyor. eğer bende eski neşeli günlerime geri dönebilirsem (zor görünüyor) bunun terarlayamayacağını düşünüyorum. oh be rahatladım..... herkese acil şifalardilerim.

• quote:

merabalar.

bugün 5. gün oldu diplerdeki kırmızılıklar bitti denecek kadar az ve görünmüyor. Kesinlikle ben yazdım felan diye gidipde doktorun bana yazdığı ilaçları almayın önce bi görünün çünki dipdeki yaralar farklılık gösterebiliyor. Ona göre ilaç veriyor. Gideceğiniz hastaneden çok görüneceğiniz doktor önemli. 15 gün sonra buraya durumu yazarım gene.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.