Chatgptye sorduğuma göre benimki atopik dermatitmiş.Benim vücudumun heryerinde çıkıyor.Bakıyorum bazılarının sadece başında ve kulak arkasaında oluyormuş,kimisinin sadece yüzünde kimisinin ilesadece elinde ve kolunda.Beim ise vücudumun her yerinde çıkıyor.Benim gibi vücudun her yerinde çıkan egzama hastalarına soruyorum.Siz ne yapıyorsunuz? |
Seboreik Dermatit (430. sayfa)

-
-
Benim sadece ateş basması olunca her tarafımda kırmızı kaşıntılı lekeler çıkıyor ve soğuk havaya geçince 5 dakika içinde lekeler kayboluyor.
Ateş basması durumunda camı açıp atlayasım geliyor aşağıya, çekilecek çile değil ama dünyaya getirilerek çekmek zorunda bırakıldığımız için malesef çekiyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar size birşey sorucam: Vücudunuzun herhangi bir yerdinde çıkan egzama müdahale edilmediğinde yani krem sürülmediğinde başka yerlerinizde çıkıyor mu? Yoksa krem sürülmese de aynı yerde mi çıkıyor?
-
-
Yağlı egzamalara, yağlı şampuanlar veya kremler kullanmak pek mantıklı değil, aksine daha da kötü yapabilir mantarı besleyerek. Seboreik dermatitte zaten cildi ve saçlı deriyi yağdan arındırmaya çalışıyoruz.
Yorumlarda memnun kalanlar muhtemelen atopik egzamadır, yani kuru denilen tür.
Ezbere krem ve şampuan almayın derim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne alayım sizce hocam vichy artık işe yaramıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçi bende prozincin kuru saçlar için olan şampuanı işe yaramıştı.
Hocam siz kesin olarak seboreik dermatit olduğunuza emin misiniz? Kuru egzama olmasın sizinki? Kesin tanı aldınız mı?
Ducray güzel gelmişti bana, sonra yaramadı. Şu an sebamed iyi gelmeye başladı. Prozinc de kullanmıştı mor-pembe renkli olanı.
Eminim hocam kaç farklı doktora gitmişimdir hepsi de sd dedi.
Ben 5 yıldır saçımda ve yüzümde olan seboreik dermatit için denemediğim ilaç, şampuan vs. kalmadı. (hipokort, dekort, dermovate, laprox, ketoral, vichy dercos, bephanten egzama merhemi, la roche nemlendiriciler, ismini unuttuklarım... vs)
Geçenlerde youtube ta bir kanalda sd ile ilgili video izlerken yorumda bi tavsiye gördüm; 1 ay elma sirkesi ve karbonatlı su için diye, hemen gittim organik elma sirkesini aldım ve uyumadan önce su ile biraz açıp pamukla yüzüme ve başıma sürüyorum, saç köklerime ve (t bölgesi) yüzümde çıkan yerlere sürüp uyuyorum. Sabah kalkınca iyice su ile durulayım rutin herhangi bir yüz kremi sürüyorum. 2. günden pullanma döküntü vs gitti. Şu an 1. Hafta bitiyor ve hala daha döküntü pullanma vs yok.
Karbonatı da 1 çay kaşığı her gün bir bardak suyla için diyordu ama onu henüz denemedim doktoruma danışmam gerekiyor.
Fakat size tavsiyem önce yüzünüzde hassasiyet çoksa ufak bi bölgede deneme yapın, sirke asidiktir bazı ciltlerde sorun yaşatabilir.
Beslenmemde şeker ise çook çok az, ekmekte haftada 3 kez yerim diyelim. Paketli gıda yemiyorum. Stres hayatımızda hep vardı ve var olacak, stressiz yaşayamayız zaten hayatın parçası. İlgisi olduğunu düşünmüyorum.
Ve bence kesinlikle tedavisi var fakat genler ve metabolizma herkeste farklı, bunu baskılamak ve uyutmak bizim elimizde. Herkes kendinin doktorudur. Bu süreci çok ağır yaşayan akrabam da yıllarca uğraştı ve sebebi neymiş biliyor musunuz bulaşık deterjanı.. Herkeste reaksiyon farklı işliyor. Üşenmeden yılmadan sabırla deneyecek ve bulacaksınız, umarım elma sirkesi kurtarır..
Edit;
Ilgili video linkiSana da Bana da Kanadayoutube
Sebaroik Dermatit'i 21 sene sonra çözdümmmhttps://www.youtube.com/watch?v=dzjh8ccuABk&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afordisman -- 30 Ocak 2025; 0:46:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
20 li yaşlardayken yüzüm gözüm kırmızı pul pul olur saçlarım kepekten geçilmezdi.en son doktora 4 sene önce gittim bunun için.çözümü falan yok ancak yatıştırabilirsiniz.geçirmek için uğraşmayın.ben nice doktorlara 100 bin tlden fazla para vermişimdir bu hastalık için.şimdi 31 yaşındayım.6 yıldır vichy dercos yeşil renk şampuan kullanıyorum.hatta türkiyede satıştan kalkarsa diye zamanında 390 ml olanlarından 100 şişe alıp depolamıştım.saçımda hiçbir sıkıntı kalmadı.
Yüzüm içinde 2-3 günde bir nemlendirici sürüyorum kendine geliyor vücut.akışına bırakın.
Bu arada deniz suyu iyi geliyor.yapacağınız en en en büyük hata kortizonlu krem kullanmak.size kortizonlu krem veren doktoru dinlemeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PantheraPardus -- 30 Ocak 2025; 15:9:24 >
-
Vücutta iğne batmasının ve ateş basmasının bende ki tek çözümü Anti IgE iğnesi malesef, Alerji ve Immunoloji doktoru reçetesi ile her ay vurulunca iyi geliyor.
Yakın tarihte Dermatoloji doktoruna yeniden muayene olup izotretinoin kullanıp kullanamayacağımı soracağım çünkü vücudum aşırı fazla yağlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anti IgE iğnesi nedir? Egzamayı geçiriyor mu?
-
Selamlar hocam,
Öncelikle geçmiş olsun. Aynı sorun / sorunlar ile bende karşılaştım. Kullanmadığım şampuanlar kalmadı. Sonuç saçlarımda seyreklik oldu ve kuruyup saç derisin çatlamasından çok şikayetçiyim. Geçmiyor.
Yüzde, kulak arkasında kurumalar olunca kullandığım Blue Cap krem var bunu tavsiye ederim. Saç için şampuanı var ama denemedim.
Sizin önermiş olduğunuz saç dökülmesi yapıyor mu yada sizde böyle sorunlar oldu mu ?
Bir geçici rahatlatıcı çözüm buldum ölü deriyi kaldırma adına saçım genelde 0 ve sıfıra yakın keserim egzama illeti yüzünden şampuanlayıp kabak lifi ile ovalıyorum deri ölü egzamalı deriden arınıyor çok rahatlatıyor aynı gün için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar kullandığınız şampuanlar nedir ? saçı dökmeyen ?
Head & Shoulders Clinical Strength Şampuan
VİCHY DERCOS
selenyum var ve saçı çok fazla döküyor. Kullanıp memnun kaldığınız doğal bir şey var mı ?
-
İyi geliyorsa iyi gelmeyene kadar kullan bunun gibi şampuan çok az. Hs clinik strengt var bide. Hepsinin de etkisi zamanla geçiyor egzaman hortluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
vichy kullanıyorum 3 yıldır. tamam iyi hoş güzel atak dönemi ve normal dönem iyi geliyor ama saçlarımı döküyor. bende clear men 'e geçtim.
-
Ecowell organik bebek şampuanı kullanın.
Bir de biraz pahalıdır katkısız gül yağı,çay ağacı yağı ikisini sırayla deneyin egzamalı bölgeye yedirerek. Marula denen bitkinin yağıyla yapılan şamşuan bulabilirseniz alın.
Marula Oil and Rose Oil Shampoo isimli yabancı sanırım Almanya yada İsviçre üretimiydi öyle bir şampuan çok iyi geliyordu diye biliyorum. Marula bitkisi Afrikada saç için yıllardır kullanılan bir bitkiymiş.Ağaç da olabilir tam hatırlayamadım. Bizde aynen üzümün dalını kesip ucuna şişe konup üzümün kesik dalından damlayan suyunu kullanma gibi kullanıyorlarmış. Marula Oil diyorlar. Öyle zeytinyağı gibi kafada kepek yapıp kaşındırmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X