Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (421. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.564
Cevap
199
Favori
1.245.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıvı el sabununun alerji yaptığını farkettim, dove katı sabun aldım, yüzümdeki alerji şimdilik geçti

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    Hakiki zeytin yağlı natural sabun al tavsiyem kırlangıç marka migrosda var benim parmak eksamaları azaldı sıvı sabunu bırakınca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • random35 R kullanıcısına yanıt

amcama benziyor.

• random35 R kullanıcısına yanıt

Karaciğer ile ilgili bir durum değil, senin dediğin olay bilimsel olarak tam kanıtlanmış bir durum değil. DNA mutasyonu olsaydı, sadece SD ile kalmazdı bu, bir de şunu düşün, insanların SD'ye yakalanma oranı genellikle ergenlikte oluyor, DNA mutasyonu olsaydı, bebeklikten itibaren en peek donemini yaşardı. Genellikle ergenlikle başlıyor, vücuttaki bakterilerin yoğunlaşma durumundan dolayı. Bu tamamen Bakteriyel ve maya sponudur, antifugnal ilaçların bir dönem ise yaramasi, daha sonra da yaramamasi bu durumun kanıtıdır, Tabikide şu da var, bu durum "doğru" ve "özenle" yapıldığı sürece ilaçlar (topical) işe yariyabilir. Yani, İlaç şirketleri dediğin kısımdaki duruma pek katılmıyorum. Zoryve'yi deneyen insanlar gayet memnun gözüküyorlar ki FDA onay verdi bu topical köpüğe. (Fdanın onay verdiği tek topikal ürün) fakat daha 8 hafta geçmedi, biraz daha zaman veriyorum 1 yıl içinde ciddi bir iyileşme gozlemlenirse buraya aktaracagim. Kafa derisindeki SD ile yüz, vücut SD durumu aynı değil, kafa derisindeki SD'ye sebep olan mix 3 bakteri türevi var, yüz kısmında 2 vücudun diğer bölgelerinde 1. Bu bakterilerin sayıları arttığı için, SD durumu gözlemleniyor. Bu bakterilerin artması, ince-kalin bağırsaktaki bakteri florasını da etkilemekte. Yani, DNA mutasyonu değil bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence de mutasyon olsaydı doğduğumuz andan itibaren ele geçirirdi. Benim SD'de 9. sınıftayken ortaya çıktı. 8. sınıfta hiçbir şeyim yoktu. Bir sene sonra bir anda yüzüm dökülmeye başladı ve o günden beri benimle bu hastalık. İşin kötü yanı yaş ilerledikçe hastalığın şiddeti de artıyor. Makaleler 40 yaşında pik yapacağını söylüyor hastalığın. Zoryve tek umudumuz hiçbir şey işe yaramıyor gerçekten...

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Bu aralar Vichy’nin şampuanlarda 2. ürüne %50 kampanyası oluyor. Ben de alsam mı dedim ama son zamanlarda saç diplerimdeki kızarıklık geçmediği için bir soru işareti oluştu. Karşıma bir de Head & Shoulders Clinical Strength çıktı. Bu şampuanı kullanan oldu mu? İki şampuanı kullanıp karşılaştıran var mı? Teşekkür ederim.

• İkisini de kullandım ve ikisinden de aynı etkiyi aldım. Hangisi ucuzsa onu alıp geçin.

• Dünyanın en kötü hastalıkları arasında rahatlıkla ilk 10 a girer. ben artık beraber yaşamaya alıştım. hatta çevrem ve çalıştığım yerdeki insanlar bile alıştı. kafaya takmıyorum Allah'ın takdiri.

• halitkin kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam. H&S 400 liraya geliyor, Vichy de 500 liraya geliyor(2 tane alınca.) Duruma göre bakayım artık.

5-6 senedir dökülen saçın haddi hesabı yok, ileri yaşta olup da saç konusunda sorun yaşamayanları görünce iç geçiriyorum. Eski fotolarıma bakarken kötü oluyorum. :)

• Evet arkadaşlar inşallah bunu okuyana bir nebze faydamız olur yaklaşık 20 yıldır seboroit dermatitle uğraşan biri olarak söylüyorum ki bu hastalık karaciğer hastalığı olduğunu bizzat kendim tespit ettim geçen günlerde bim de saç ektiren birini gördüm dedim güzel olmuş 10 yıl önce bende ektirmistim ama seboroit dermatit yüzünden döküldü demisrim abi bendede var yağlı kepeklenme saçlar da burun kenarlarında dedim nasıl oldu abi ben bı karaciğer rahatsızlıklagi geçirdim ondan sonra peydah oldu evet bende 20 yıl önce askerde sarılık geçirip daha sonrasında saçlarda yağlanma ve kepeklenme olmuştu daha sonrasında ne kullandiysam sonuç anlamamıştım ve aktara gittim bir gün dedim anlattım durumu abi dedi bazı otlar ve şampuan söyledi ve birde karaciğer de bişey varmı baktır dedi dedim niye cilt hastalıklarının yüzde 99 karaciğerden kaynaklanıyor dedi velasilkelam öyle yada böyle burdaki arkadaslar da ya karaciğer yağlanması ya emzimlerde bir sıkıntı yada başka bişey ama karaciğerden olduğunu bizzat ben tespit etmiş bulunmaktayim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Head & Shoulders Clinical Strength in biraz daha önde olduğunu düşünüyorum.

Ama Vichy DS de çok iyidir.

İkisinden de memnun kalırsınız.

Bir de bu segment Ducray Kelual DS vardır. Ama o minicik ve çok daha pahalıya geliyor gerek yok.

Hepsi özel olarak Seboreik Dermatit için üretilmiştir. Marketlerdeki hikaye kepek şampuanları gibi değildir.

Tabii ki iyileştirmez zaten bunun kesin bir tedavisi yok.

Ama yatıştırır, sakinleştirir. akut dönemlerinizde yardımcı olur.

• 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

Elimdeki Vichy bitsin, bir de H&S deneyeyim hocam o zaman. Teşekkür ederim. :)

Vichy ve Head Shoulders Clinical önerilmiş,sanırım.kullanacaksın.

Vichy kafanı kuru ot tarlası yapabilir, H&S Clinical o kadar zarar vermez.

Onları kullandıktan sonra faydası olmazsa bana yaz,ben de hem beslenme hem de şampuan önerisi yapayım.

Yalnız onları kullanıp faydalı olmazsa yaz,şimdiden öneride bulunmak istemiyirum.

Bu konu yıllardır takip ederim,yazılan her mesajı bilirim. Kime ne fayda etti etmedi çoğunu okudum.

• Emekli Komutan kullanıcısına yanıt

Kuru ot tarlası derken dökülme olayından mı bahsettiniz hocam? Saç kalmadı desek yeridir zaten, yaşıma oranla çok seyrek durumda. Bari kalanları koruyayım. :) Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Vichy şampuanım var, az kaldı zaten, onu bitireyim H&S'ye geçeceğim. Arada kaşıntı krizi geliyor deriyi sökesim geliyor onu da bitirir umarım. Çok teşekkür ederim düşünceniz için, duruma göre bilgilendirme yaparım. :)

Vichy sertleştirir,ot gibi olur saç. Irsi dökülen saça çözüm yok,kafana takma. Stres varsa kepek eksik olmaz ama iyi şampuan 1 gün idare eder.

C ve D vitamini açından iyi gıda tüketmek saç derisine ve saça faydalı. Çerez ve kızartmalardan uzak durun. Rutubetli ortamdan uzak durun. Sıcak değil ılık su ile saçınızı yıkayın vs..

Sadece şampuan değil çözümü. Stres varsa zaten çözülmez bitmez.

• Kepek konusunda iyi durumda sayılırım hocam, şükür diyeyim. Tek tük çıkıyor sadece. Dayımın da saçları seyrek ama arada 20 yaş var, neredeyse aynı saç durumuna sahibiz. :) Stres hayatımızda olmadan olmuyor elbette. Tabii Allah beter durumlardan korusun diyelim. Stres yapınca hemen kızarıklıklar başlıyor zaten. :) Yeme içmeye daha fazla dikkat etmem lazım. Abur cubur tükettiğim oluyor. Yine de şu şampuana bir geçiş yapayım, tavsiyelerinizle desteklemeye çalışayım. Daha konforlu bir şekilde kalan sürecimizi yaşarız umarım. Teşekkür ederim. :)

Vichy saç derisine zararlı. SLS,SLES nedir zararlar nedir saç derisine ne yapar ufak 10 dakikalık bir araştırma yapınız. Belki araştırmışınızdır bilirsiniz. Sizin kesinlikle SLS,SLES,Paraben ve şampuanlarda bulunan diğer malum bileşenleri içeren şampuanları kullanmamanız lazım.

Saç derisi sağlıklı olsun ki saç çıksın yada olan saç kökü ölmesin. Saç derisi ve saç sağlığı beslenme ile kafa derisi cilt bakımı ile birlikte alakalı.

Beslenme boyutu biraz daha karışık zahmetli süreç. Kansızlık denilen durum saç dökülmesini etkilediği gazetelerin dergilerin sağlık sayfalarında,youtubede prof doktor konuşmalarında geçiyor mesela.

Beslenme boyutu daha geniş detaylı anlatmsk konuşmak gerekiyor. Konuşsak bilsek de şu konjoktürde gerekli beslenmeyi sağlamak hem maddi açıdan hem irade açısından zor.

Biz en kolay olan şampuanla geçiştirelim yine sıkıntıyı.

Saç bakımı için açıkcası saş ve saç derisi analizleri gerekiyor. Yağlanan saç ile kuru saç arasında ciddi fark vardır şampusn seçiminde.Kuru saça iyi gelen şampuan yağlanan saçta sorunu arttırıyor.

İstanbul`da yüksek ücretlerlr saç derisi analizi ve saç bakımı yapan firmalar bile 6 ayda 3-4 şampuan deniyor,bunların bazıları sorunu arttırabiliyor. Yani denemek lazım para gitse de.

Şuna karar verelim: SLS,SLES içeren plastik içeren şampuanlar kullanmayın. Sabun hastalığı var,bence el yüz harici ciltte sabun kullanmayın

Sabun katılaşması için kullanılan madde ciltte kuruluk ve kalıntı yapıyor bir kaç saat geçtikten sonra. Sabun %100 doğal olamaz katılaşması için. Bazı bitkisel yağlar saç derisinin kalitesini arttırır ama bu zeytinyağı değil,bunu bilin zeytinyağı saplantısına siz de uymayın. Zeytinyağı nemkendirir ama saç derisi kalitesine zarar da verebilir aşırı nemlendirerek. Çay ağacı yağı,iğde yağı,gül yağı,marula ağacı yağı,portakal ve papatya yağı gibi saç ve saç derisine faydası bilimsel olarak kanıtlanmış, dünyada laboratuvarlarca kullanılan içeriklerdir.

Bunlar çok masraflı içerikler yalnız,bu yüzden bulunması zor. Türkiye`de tüm tuşlara basarak bu yağların hepsini içeren içinde "yok yok" şampuan ürettiğini iddia edip satanlar var, inanmayın. Zaten içeriğini okuyunca "yağı yazmaz,özü yazar" aynı pekmek ürünlerindeki kelime oyununda yapıldığı gibi. Bilmem ne özü.. Kulağa iyi bişey gibi geliyor ama masrafsız ucuz ve faydasız..

Lavanta ve defne ülkemizde artık dikimi üretimi arttı devlet desteğiyle de .Bir tanıdığım 5 yıl önce devlet kredisi + hibe ile lavanta tarlası işine girdi şuan kozmetik firmalarına ürün yetiştiremiyor.

Herkese önerim kaliteli faydalı şampuan ararken bitkisel yağlar içeren şampuan aramaları. Tabi %100 yağlar içeren şampuan yok,üretilemiyor da. Şampuanın köpürmesin sağlanması güzel kokması için %7 ile %5 oranında doğal olmayan içerikler kullanılmak zorunda kalınıyor ama bebekler için üretilen %100 organik şampuanlar ve vücut yıkama jelleri var. %100 organik içerikler olduğu,güzel kokuyu sağlayan içeriğin de doğal içerik olduğunu söylüyorlar. Tabi biz bilinen firmaları ciddiye alıyoruz,her organik ürün ütettiğini söyleyeni değil

Size önerim bebek şampuanları kullanın.

Bir kaç ürün denemesinde en iyi sonuç veren şampuana karar vereceğinizi ve bütçeniz yeterse yıllarca kullanacağınıza inanıyorum.

Bu ürünleri,bu şampuanları ister siz araştırarak bulun karar verin deneyin. İster bana özel mesaj atın ben Amazon ve Hepsiburada linklerini vereyim şampuanların. Bu şampuanlar Amazon`da ve Heosiburada`da genellikle satılıyor satıcı Amazon ve Hepsiburada olarak.

Hatta biri şuan Amazon`da tatmin edici bir indirimle fırsat durumda.

Burada şuan yazıp uygun olmayanların da bu şampuanları almasına sebep olup firmaların pazarlamasını yapmak istemiyorum. Forumun ziyaretçisi çok,şimdi ürünleri yazsam gereksiz yere denemek için alanlar olabilir.

Yazımı okuyup anlayıp,ben yazdıklarınızı doğru buldum,şampuan önerisi almak istiyorum diyen varsa özelden yazarım. Sadece ihtiyacı olan,işine yarayacak olan alsın diye buraya yazmıyorum.

Saç ve saç derisi özelliğie göre ürün farkeder. Öneri isteyenler saçında aşırı yağlanma mı var kuruluk mu yazsınlar.

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

Mesaj gönderdim hocam çok teşekkür ediyorum.

• Senelerdir bu hastalıktan müzdaripim sözümü kısa tutacağım son zamanlarda keşfettiğim şampuanları ve kremleri, bunları nasıl kullandığımı anlatacağım

Çeşitli denemelerden sonra şunların benim için iyi geldiğini keşfettim. Fakat uzun vade kullanımı değil anlatacaklarım kısa orta vade için geçerlidir uzun vadeyi deneyimlemedim henüz. Başka kısa vade çözümlerim uzun vadede etki etmemişti istediğim şekilde.

Niveanın mavi tenekesindeki kremi her gün sabahları ve duşlardan sonra sürüyorum yüzüme. Yüzümde oluşan kızarıklığı ve pullanmayı ciddi şekilde minimuma indirdiğini söyleyebilirim. Bunun dışında doktor tavsiyesi ile Elidel kremini kullanmıştım bu da fayda ediyordu fakat uzun kullanımda endişelendiğim için bıraktım onu.

Saç için ise sırayla bu ikisini kullanıyorum. Saç dibimdeki pullanmayı kesin olarak yok etmediler fakat kızarıklık yanma sorununu ortadan kaldırdılar ve kepeği de en azından çok rahatsız edici düzeyden çıkardılar. Bunlar benim tecrübelerimdir kullandığım diğer alternatiflerden faydayı göremeyince bu şekilde devam ediyorum. Duruma göre güncelleyebilirim.

Herkese geçmiş olsun

• genetik yollarla aktarılıyor zaten. Çevremizdeki akrabalarda bu hastalığı gözlemlemesek bile şu an hayatta olmayan üst soy akrabalarımızda mevcut bence. Ablamda da mevcut hastalık ama onun sadece saç kısmında var yüzüne yayılmadı. Yine kuzenlerimde de gözlemledim hastalığı. Benim hem saçımda hem de yüzümde mevcut. İki günde bir banyo yaparsam hastalık fena seyretmiyor, her gün banyo yaparsam hiç atak geçirmiyorum ve hayat gayet güzel. Her gün banyo yapmak insanı bazen yoruyor. Her gün banyo yapmanın da pek faydalı bir şey olmadığı da çok açık. Bazen insanın banyo yapmak için vakti de olmayabiliyor sonuçta. Tek umudumuz "ZORYVE" ilacı. Umarım bir an önce Avrupa'ya gelir de kurtuluruz bu illetten.

• 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.