Şimdi Ara

seboreik dermatit (kepek sorunu) için hangi bölümden randevu alınmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cildiye bakar mi? Sakallarimda bile kepek oluşmaya başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    cildiye bakıyor sonuçta deri döküntüsü bende gitmiştim zamanında özel bi şampuan vermişti kepek için 1 ay sonunda mis gibiydi saçlar
  • Ketoral kullan.

• Ben zamanında bir kaç doktor dolaştım doçente falan göründüm kesin bir çözüm söylemediler ilaç verip yolluyorlar. 2 ay once alkol kullanmayı bıraktım bol su içmeye başladım ortalama 1,5 aydır sebodan eser yoktu vucudumda şu sıralar azda olsa tekrar kendini göstermeye başladı fakat eskisi kadar çok değil umarım daha da artmaz. Çok beter bir şey Allah yardımcımız olsun :(
  • Hiç gitme doktora. Benimde saçlarda sarımsı kabuk kabuk kepek oluyor. Çaresini söyleyeyim sana Prozinc yeşil kutu. Saçların kuru dimi benim gibi ?

Bıyık ve sakallarda bende de kepeklenme ve kızarıklık oluşuyor. Bunun için de Elocon Losyon alıyorsun, sorun yaşadığında parmağına döküp sürüyorsun. Aynı gün içerisinde etkisini gösteriyor hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JudgemenDay

cildiye bakıyor sonuçta deri döküntüsü bende gitmiştim zamanında özel bi şampuan vermişti kepek için 1 ay sonunda mis gibiydi saçlar

Hocam tam bir illet. Senin ki kepek sorunu tam olarak hastalık değil yani geçici bir şeydir muhtemel olarak sadece saçlarında vardır. Benim saç, sakal, kaşlarım sakallarim hatta kulaklarim arkasinda bile deri dökülmesi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Hiç gitme doktora. Benimde saçlarda sarımsı kabuk kabuk kepek oluyor. Çaresini söyleyeyim sana Prozinc yeşil kutu. Saçların kuru dimi benim gibi ?

Bıyık ve sakallarda bende de kepeklenme ve kızarıklık oluşuyor. Bunun için de Elocon Losyon alıyorsun, sorun yaşadığında parmağına döküp sürüyorsun. Aynı gün içerisinde etkisini gösteriyor hemen.

Alkol kullanmıyorum ve derim yağlı yaklaşık olarak 2 3 Yıldır var bu problem ben geçer diyordum geçmiyor. Hatta bu yuzden saçlarımı uzatamiyorum bile. Uzattigimda kaşinti artiyor pul pul deri dökülüyor ;/

Dediklerinizi uygulayacam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    cildim oldukca yağlıydı benim gerçi şimdide öyle ama her sabah kalkınca saçımı yıkıyorum ben yoksa kepek değil yağlanması beni rahatsız ediyor... stresli dönemlerimde kaşlarımda da kepek olduğunu gördüm... içanadoludan deniz kenarına taşınınca nemli havasından mı suyundan mı bilmem ama baya azaldı kepek bu yaz bi kaç ay memlekette kalınca tekrar azdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Hiç gitme doktora. Benimde saçlarda sarımsı kabuk kabuk kepek oluyor. Çaresini söyleyeyim sana Prozinc yeşil kutu. Saçların kuru dimi benim gibi ?

Alkol kullanmıyorum ve derim yağlı yaklaşık olarak 2 3 Yıldır var bu problem ben geçer diyordum geçmiyor. Hatta bu yuzden saçlarımı uzatamiyorum bile. Uzattigimda kaşinti artiyor pul pul deri dökülüyor ;/

Dediklerinizi uygulayacam

Yağlıysa prozinc'in mor kutusunu alacaksın hocam.

Ben çok çektim bu iletten. Ketoral kullandım bir süre rahatlattı sonra aynen devam. Uyuz gibi kaşındığımı bilirim. Kronik bir hastalık tedavisi yok zaten. Prozinc'i bırakayıp 1 hafta sonra tekrar başlıyor.

Yüz için de elocon kullan mutlaka oh be diyeceksin. Kremi ve pomadı var fakat yağlı o yüzden sevmiyorum ben. Losyon çok pratik yüzünde bir rahatsızlık hissi vermiyor ve yüz için kullanıyorsan sadece 1 sene gidiyor bende. Kaşlarda kepek olayı bende de oluyor dediğim gibi tek çaresi elocon. Birde betnovate var egzama pomadı o da işe yarıyor ama çok yağlı. Benim deri kuru olduğundan elocon sürmeyi unutup kızarıklık ve pullanma çok ilerlediğinde betnovate sürüyorum, yağlı olduğu için deriyi nemlendirip rahatlatıyor.

• Kafanda yaralı, iltihaplı sivilceler de var mı?
    Sivilce ilacı kullandım 6 ay, o dönemde çıkmamıştı, bıraktıktan 4-5 ay sonra yine çıkmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xesta

Kafanda yaralı, iltihaplı sivilceler de var mı?
    Sivilce ilacı kullandım 6 ay, o dönemde çıkmamıştı, bıraktıktan 4-5 ay sonra yine çıkmaya başladı.

O Sivilceler kafada değilde sakallarda çıkıyor hocam...

Ayrıca çözümü hala bulunamadı deneyeceklerim;

Ketoral
    Vichy
    Elocan losyon

Ekşide ki entryleri okuyorum tam olarak çözümü olmayan kronik hastalıklardan diyorlar. Sanırım öyle, bari biraz geçirse iyiydi.
  • genel cerrahiden tabii ki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.