Şimdi Ara

Sedan arabalarda neden arka silecek yok ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • C5 aynı Laguna gibi liftback bir araçtır. Sedan gibi görünse de bagaj kapağını açtığınızda gerçek kimliği ortaya çıkıyor. Ayrıca renk siyah olunca karda da süper durmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper83

lagunada var.
    liftback olduğu için mi ?

Lagunanın arka camının açısı yüksek, ve bagajın hemen bitiminden başlıyor fazla üstünde kir kolaycana birikip, gitmiyor. Sileceğe ihtiyaç var. Tabi renault onu da koymayabilirdi.

Sedan arabalarda neden arka silecek yok ?
  • Teknolojik gelişimin inanılmaz boyutlara ulaştığı, hem teknik hem de estetik açıdan muhteşem tasarımların yapılabildiği otomotiv sektöründe; sedan otomobillerin arka camına silecek konulmamasının sebebi, teknik yetersizlikler veya tasarım sorunları olamaz.

Bagaj içindeki stepne yuvasını bile gayet güzel tasarlayan, çantadaki kriko kolunun kapladığı yere bile kafa yoran tasarımcıların sedan otomobilin arka camına silecek yerleştirmeyi becerememesi diye bir şey söz konusu olamaz.

Ayrıca; sedan otomobillerde arka camın açısı, tirbülans oluşmaması vb. nedenlerle sileceğe gerek olmadığı iddiası da güçlü bir iddia değildir. Yani, sedan otomobillerde arka cam sileceği hiç mi gerekli değildir? Bir sebepten dolayı sedan otomobillerin arka camlarının kirlenme olasılığı çok mu düşüktür? Bir sedan otomobilin arka camında sileceğe ihtiyaç duyulması çok mu düşük bir olasılıktır? Otomobillerde öyle özellikler vardır ki; işlevleri sadece kağıt (tanıtım broşürleri) üzerinde kalır. Çoğu kez hiç kullanılmazlar ya da kırk yılda bir kullanılırlar. Ancak tasarımcılar yine de bunlara kafa yormuştur, bunlar için özel parçalar üretilmiştir, montajları için özel işçilik yöntemleri geliştirilmiştir. Arka cam sileceği, konfor ve güvenlik açısından bunlardan bile mi önemsiz bulunmaktadır?

Sedan otomobillere arka cam sileceklerinin maliyet nedeniyle takılmadığı kanısındayım. Otomotiv sektörünün sadece cam sileceği gibi daha göze görünen, daha dişe dokunan parçalarda değil; daha değersiz bazı parçalarda bile gereksiz pintilik yaptığını düşünüyorum. Yeni teknoloji ürünü, pahalı bir elektronik donanımın opsiyonel olarak sunulmasını ve ilave ücretle satılmasını anlarım. Ancak, bazı uygulamaları hiç anlayamıyorum. Mesela; geçen bir arkadaşım yaklaşık 43.000 YTL ödeyerek 2007 model bir otomobil satın aldı. Bu otomobilin sağ dikiz aynası, sol dikiz aynasının aksine kör noktayı gösteren açıya sahip değil; dümdüz. Aslında sürüş güvenliği için çok önemli bir ayrıntı ama önemsenmemiş. Böyle pekçok örnek bulunabilir. İşin ilginç yanı, bazı durumlarda eksikliği para ile de gideremiyorsunuz. Yani "parası neyse verelim de bunun kör noktayı gösterenini takın" diyemiyorsunuz; böyle parçaları, böyle tasarımları yok. Servisleri de böyle hizmetleri vermiyor. Gidip babadan kalma usüllerle, sanayide halletmek zorunda kalıyorsunuz. Kaç paralık malzemedir kör noktayı gösteren ayna; 43.000 YTL'lik otomobilin maliyetini 3 YTL mi artırır, 5 YTL mi, 20 YTL mi? Koyarsın fiyatın üzerine; 43.000 YTL'lik otomobil alacak adama 20 YTL daha masraf çıkarsan ne olur ki?

Kimse bana "seri üretimde bu maliyet yekun tutar" falan demesin. İmalat sektöründe her türlü maliyet fiyata dahil edilir. Maliyeti gerçekten yekun tutan parça ve özellikler de opsiyonel olarak ayrıca satılıyor zaten. Çoğu otomobilin fiyatının içinde sadece otomobilin armasından kaynaklanan bir tutar da vardır; yani Mercedes alıyorsanız ödediğiniz paranın bir kısmı sadece ve sadece Mercedes adından kaynaklanan şerefiyedir. Honda, VW, Ford gibi markalar için de böyledir.

Bizden bu prestij ücretini paşa paşa talep eden üreticilerin, üç kuruşluk plastik parçaları -maliyet adına- koymaktan kaçınmaları eleştirilmelidir. Arka camına silecek isteyen titiz sürücüler değil...

• Sedan otomobillere bence maliyet kaygısından değil daha çok estetik kaygısından dolayı arka cam sileceği konmuyor. Yıllarca sedan tipi araçlar kullandım ve arka cam sileceğinin yokluğunu da hiç hissetmedim. C5 kullanıyorum. Tam olarak sedan bir araç değil ancak kesinlikle sileceğe ihtiyaç duymuyor. Üst modelinde olması bir ihtiyaç değil tamamen bir artı özellik bence.
  • Sedanlarda yağmurlu havalarda arka cam su tutmuyor, hatchbacklerde ise su ve kir tuttuğundan sileceğe ihtiyaç duyuluyor. Nedeni sadece bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 5 Ocak 2007; 15:33:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.