Şimdi Ara

Sedan arabalarda neden arka silecek yok ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bugun trafikteyken dikkatimi cekti de cogu arabanın arka camda silecek yok.Hatta 3.30 CI geldi yanıma onunda yoktu Nedir bu olay yani arka camı temizlemek gereksiz 1sey mi? Yada bi zararı falan mı var merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 24 Eylül 2006; 23:37:54 >

• Sedanlarda hava turbilansa girmediğinden arka cam fazla toz tutmaz. Ancak SW ve HBlerde çevrimden dolayı çok çabuk toz çamur oluştuğundan sileceğe ihtiyaç duyulur. Maliyet ve estetik kaygılarından dolayı sedanlarda arka silecek bulunmaz. Arkada silecek bildiğim kadarıyla Tempralarda ve yanılmıyorsam 306larda vardı. Onlarla beraber de yokoldu.
  • hatchbacklerde özellikle yağmurlu gunlerde dıkkat et, yoldaki butun su ve camur gittiğin hızla orantılı olarak direk arka cama yapışır.. ama sedanlarda arka (bagaj kısmı) uzun olduğu için çamur ve pis yağmur suları cama gelmeden bagaj kapagı tarafından kesilmiş olur..
  • walla yaa nie yok?
  • lagunada var.
    liftback olduğu için mi ?
  • Aslında çok faydası var ben yagmurlu havalarda devamlı kullanıyorum.Her araçta standdart olmalı bence
  • sen sorasın diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tempralarda vardı..yani istenirse olabiliyor demek ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

sen sorasın diye

Ne kadar sedanda olsa kirlenir bence arka cam.Masraftan mı kacıyolar aceba
  • bence sedanda çok ii durmaz bide bagaj açılıyoryaa orda güzel durmaz ama hatcback lerde cam bagajla açıldığı için çok hoş duruyor
  • C5 te gördümmü ne??
  • C5-Laguna vs gıbı Lıfback araclardada HB lerdekı gıbnı turbulan oluyor o yuzden war Sedanlarda bagaj cıkıntısı bu hava turbulansını engellıyor
  • c5 de war bılıorm ama c5de lıftback deıl ya en azından bana ole gelıo
  • quote:

Orjinalden alıntı: John_Lennon

c5 de war bılıorm ama c5de lıftback deıl ya en azından bana ole gelıo

lıftback deıl ama lıftback ler gıbı arkası kısa o yuzden tubulans oluyor
  • Sedanlarda hareket halindeyken arka camda su durmaz o nedenle silecek yok. Sedan araçların arka camının eğimi ön camdan bile fazla, daha yatık. Bu sayede hava ve su kayıp gidiyor. Sadece dururken sorun olur, o da önemli bir sorun olarak görülmediği için silecek konulmuyor.
    Hatchback araçlarda arka cam nispeten dik olduğu için aracın üzerinden geçen hava su damlacıklarını arka cama vuruyor ve cam hemen kirleniyor. Bu nedenle arka silecek zorunlu.
    Tempra sedan olmasına rağmen vardı. Ama çok kullanılmayacağı için şu anda pek kullanılmıyor sedanlarda.
  •  Sedan arabalarda neden arka silecek yok ?

• NE BİLİİM ABİ YA YAPMAYANA SOR
  • o c5 ne güzel duruyor karda ya

neden koymazlar gereksiz birsey yani,boşu boşuna maliyet şimdiye kadar o kadar sedan araçta arka camda silecek yok hiç tepki gelmiyor yada ben duymuyorum bu konu üzerine ,ilk defa burda duydum,düşünsene bi passata arka cama silecek koyduklarını bence arabanın estetiği gider yaw
  • Birde Fiat Brawo mu nezımvırtıysa işte onda da var arka silecek.
  • bu sorunun cevabını bana daha önce kimse veremedi.ben de arkadaşlar arasında herkesin aklını bulandırdım bu soruyla.nedeeeeennn:::)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.