Şimdi Ara

-ŞEHİR DIŞI TIP OKUMAK- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
5.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam peki İngilizce okumak bana 1 sene mı kaybettirir yoksa ne gibi bir yarar sağlar ?19 Mayıs Üniversitesi nin İngilizce egitimi hakkında bilginiz var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi açımdan söylüyorum ingilizce tıp aslında istemem diyorum. ama eğer okuyacaksam da kayıp olarak görmezdim. bazı ünilerde ing tıp için hocalar türkçesini zor anlatıyo. ingilizce tırt gibi yorumlar duydum. ama samsun için pek çok abi abla biz lisedeyken gelip anlattıklarında bu şekilde yorum görmedim. okuyanlar genelde türkçesinin daha iyi olduğunu söylerlerdi ama ingilizceden de gayet memnunlardı.

eğitimi hakkında da çok bir şey bilmiyorum.

biraz eski bilgiler var ama bi bak istersenhttp://tiptercihim.com/fakulte/ondokuz-mayis-universitesi-tip-fakultesi

• merhaba,
    ingilizce tıplarda hocaların ingilizce telaffuzunda ve daha da önemlisi cümle kurma kapasitelerinde doğal bir eksiklik olduğunu duyuyorum birçok ingilizce okuyan arkadaşımdan.
    mesela aynı okulda hem türkçe hem ingilizce tıp fakülteleri varken ingilizce sınav kağıtlarının türkçe sınav kağıtlarına göre çok daha kolay ve yüzeysel sorular içerdiğini duydum birkaç arkadaştan.
    başka bir grup da okullarında sınav kağıtlarının aynı soruları hem ingilizce hem türkçe olarak barındırdığından, iki gruba da aynı soruların sorulduğundan bahsetmişti. ingilizce okuyan ben derse gitmiyorum, türkçenin notuna bakıyorum falan demişti.
    ben trakya'da türkçe tıp okuyorum. ancak şimdiye kadar baktığım kitapların birçoğunda türkçe çeviriler oldukça kötü. motamot çevirilerle anlam kaymaları bir yana, de ler ki ler kafalarında göre yazılmış. öyle ki anlamadığın cümleyi ingilizce orijinal kitaptan okuyunca daha kolay anlıyorsun genelde. ben bu nedenle belli başlı kitaplarımı ingilizce aldım. zaten pdf olarak da en güncel halleri kolaylıkla bulunuyor istediğin kelimeyi aratıp direkt sayfasına gidebiliyorsun pdf ile.
    bir de, seçenekleriniz arasında geçmiyor ama çanakkale'den bahsetmişsiniz. ankara için benzer mesafede olan edirne hakkında beni geçen yıl etkileyip tercih etmeme neden olan bir link vardı. bir göz atarsanız içinde önemli değerlendirmeler var. trakyayı tercih etmeseniz bile diğer tercihlerinizde odaklanmanız gereken yerlerde yön gösterici olabilir.
    şimdiden tebrik ederim
    https://forum.donanimhaber.com/trakya-universitesi-tip-fakultesi-2017-2018-bilgilendirme-dosyasi--118963793#118963793

• Aynı kaderi paylaşıyoruz sanırım
  • alkalenfosfataz A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yardımınız için :)
  • akkda kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yardımınız için :)
  • ricalar efenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dutoserebrum

Hayırlısı hocam tercih dönemi uzun 26 sına kadar vaktim var. Umarım benim için hayırlı olan en doğru kararı veririm.

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşallah. :)

• Hocam siralaman kac?

• Ailenle aran iyiyse çok uzak yerlere gitmesen daha iyi olabilir.Öğrencilik zordur sıkıştığında 1-2 saat ileride ailenin olması her zaman iyidir diye düşünüyorum.Ha ben bıktım sık sık kavga ederiz uzaklara gitmem lazım dersen bilemem..

• PopCornea kullanıcısına yanıt
    9300

• Çalışma anlamında her tıp okuyan sıkıntı çekiyordur çünkü hayatın boyunca artık çalışma kavramın olacak ama alışıyorsun.Şehir dışında olman veya olmaman etkilemiyor

• Sonraki yıllarda konuya bakan arkadaşlar olursa diye yazayım dedim: Samsun tıp(ing) tercih ettim. Bu tercihimde konuştuğum birkaç doktor ve araştırdığım tüm okullardaki birçok öğrencinin fikirleri etkili oldu

• MEMNUN MUSUN HOCAM?
    ANKARA DAN SAMSUNA MI GİTTİN?
  • Hep LYS Kasan Adam kullanıcısına yanıt
    Hazırlığı bitirdim, memnunum. Evet Ankara’dan Samsun’a gittim.

• Hocam Samsun tıpı yazmayı düşünmüyordum. Biraz bilgi verir misiniz rica etsem? Hazırlığı sizce boş muydu, yoksa kaliteli bir eğitim alabildiniz mi? Ben çok fazla duydum samsunda okuyup okuldan hiç memnun olmayan. Üst dönemler ne diyor ve yurt hakkında da bilgi verir misiniz?

• Hazırlığı çok kolay ancak dil öğrenmek daha çok bireysel emeğe dayandığı için senin kendine kattığınla alakalı bir durum. Ha boun, odtü gibi üniversitelerin hazırlığı çalışmadan geçilemeyeceği için en kötü öğrenmek durumunda kalıyorsun. Ancak samsunda hazırlığı çalışmadan çok rahat bir şekilde geçebilirsin. Aradaki fark bu.

Ben bu sene özel yurtta kaldım seneye de eve çıkacağım. Kyk da kalan arkadaşlarımdan karadeniz yurdunda kalanlar biraz zorlandıklarını söylediler. Fakat bu çalışmalarını ve sosyal yaşantılarını çok etkeleyecek boyutta bir zorluk değildi. Kaldı ki kyk da 5-6 sene kalan tıpçılar da var. Çalışmak isteyene yer çok. Yurt ortamı da senin karakterin, kişiliğin ve beklentilerin ile alakalı tamamen. Bir de odana düşen insanlar var şans faktörü olarak.

1-2-4-5 sınıflarda tanıdıklarım var. Memnun olmayanı duymadım ben. Bir tek ingilizce bölümünde sorulmayacağı söylenen bazı konuların sorulduğunu sıkça okudum wp gruplarında. Hocalar konusunda bir sıkıntı duymadım, Lab koşulları hakkında da.

• Samsun'da sınıf geçme notu 70 olduğu için çok zor olduğunu söylüyorlar. Benim de düşündüğüm yerlerden biri. Bu konu hakkındaki fikriniz nedir?

• Hermionee H kullanıcısına yanıt
    Geçme notu bu sene 68.5 tu. Bir de pdö sistemi olduğu için diğer üniversiteler ile arasında çok bir fark yok zorluk olarak.

• Hocam samsunda oturuyorum çapa gelem ihtimali %40 da olsa var sizce direk omü mü yazsam yoksa 3 bin siralamaya başka üni leri de yazsam mı.

Aileden uzakta tıp okumak nasıldır.

Ve omü nasıldır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.