Şimdi Ara

-ŞEHİR DIŞI TIP OKUMAK-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
5.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara da oturuyorum ve ailem Konya veya Kırıkkale yazmamı istiyor. 1-1.5 saate evde olurum haftasonu diye. Peki Samsun- Pamukkale- Celal Bayar(Manisa) Çanakkale gibi üniversitelerde okumamın benim için eksileri ve artıları nelerdir? Yani sonuçta 6 sene orada olacağım şehir önemli. Bu durumda olan arkadaşlar ne düşünüyor? Tavsiyeleriniz nelerdir?

• yukarı
  • Daha yukarı
  • samsun güzel bi şehir. aileden uzakta oku derim ben. hiç ayrılmadıysan biraz zorluk çekersin başta ama sonradan alışınca güzel bi üni hayatı geçer. şahsen ben deniz olmayan yerde yaşayamıyorum o yüzden samsun yaşamak için biçilmiş kaftan.
  • Eflu E kullanıcısına yanıt
    Samsun 19 Mayıs Üniversitesi tanıtımına baktım çok güzel bir şehir. Bir kaç başlıkta da detaylı şekilde yazan arkadaşlar olmuş üniversite ve şehir hakkında. Fakat Samsun olursa ingilizcesi oluyor. O da ayriyeten bir sorun sanırım.
  • Anadoludan istanbula tıp için okumaya gelmek maliyetli ve zor trafik vesaire ama anadoluda aile yaşarken anadoluda tıp okumak maliyet olarak ortam olarak rahat olacağını düşünüyorum. Tebrikler bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overlockçu O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    İstanbul tercih etmeyeceğim. Samsun çok hoşuma gitti fakat türkçesinin gelme ihtimali düşük. Pamukkale, Çanakkale ve Manisa hakkında da bilgim yok. Bilgilendiren olursa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk okuyup yurt dışı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O da bir şey mi ben ülke dışı tıl okuyorum.hocam gurbet iyidir boşverin yazın gitsin.

• Samsun'un Türkçesi ve İngilizcesi sence tahminen kaçla kapatır bu sene?

• Tahminim yok açıkçası kontenjan artışı falan na kadar etkiler bilemiyorum. Ben ikisini de yazacağım muhtemelen.
  • Doğru olan şeydir, ailenle aran nasıl bilemem ancak tıpçı olacaksan sallantılı dönemlerin olucak bazen çok mutlu bazen de çok gergin olabilirsin ailenle yaşamak kolay olmayacaktır sen zaten tıp kazandıysan az çok ne yapman gerektiğini bilen birisin ama çalışmadığın zamanlar neden çalışmıyorsun, sınavdan kötü aldığında hep bu x yüzünden tarzı yaklaşımlar gelebilir

• kaçıncı sınıf hocam sizin? Çalışma anlamında sıkıntı çekiyor musunuz?
  • chak131 C kullanıcısına yanıt
    Ailem ile aram iyi hocam anlayışlı insanlar çok şükür. Başlarda çok istediler yakın ol Konya kırıkkale yaz falan diye ancak son tercih sana ait senin hayatın diyorlar. Çok darlandığımda falan kafamı dinleyebileceğim bir yer olsun istiyorum bende. Kırıkkale de abim okudu 2 sene şehir olarak beğenmiyorum. Konya hakkında da çok bir fikrim yok açıkcası ancak Samsun Çanakkale Pamukkale gibi tercihlerimin de olması kafamı kurcalıyor. Bu iller bir de daha farklı iç anadoludan o anlamda düşünüyorum.
  • Bence bi tıp fakültesinin en önemli özelliği devam zorunluluğu olup olmaması, devam zorunluluğu olmayan bi yere gidersen istediğin zaman ailenin yanına dönebilirsin istediğin zaman da uzaklaşabilirsin bi bak derim

• chak131 C kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkürler hocam araştıracağım.
  • Aa üstad senin konunmuş farketmedim. Sen gel istanbula ben 3 öğün yemek ısmarlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlockçu -- 13 Temmuz 2017; 12:16:17 >
  • Overlockçu O kullanıcısına yanıt
    Okan yazıyorum hemen hocam
    Şaka maka İstanbul da okunmaz diyor birçok kişi. Hem pahalı hem kalabalık diyorlar. Önceliğim yazdığım şehirler. İstanbul da okuyan arkadaşlarım var uğrarsam haber ederim hocam
  • yaz hacettepe diş keyfine bak
  • Tıp yazacağım hocam kesin karar.
  • Haftasonları evde olmayı unut. 1. sınıfta hadi belki 2. sınıfta olabilir. Tıptan bahsediyoruz. Saatlerce tempolu bir şekilde çalışacaksın. Yolda kaybedeceğin o 1,5 saat senin için çok önemli olacak. Tıp konusuna şu açıdan bakmalısın. 6 senenin ardından bitirip tusa gireceksin. Tusta başarıyı etkileyen şeylerden bir tanesi de son sınıfta bulunduğun hastaneye gelen vakalar. Basit bir hastane olursa fazla vaka göremezsen bunun eksikliğini hissedersin tusta ve 2. hatta 3. seferinde kazanırsın belki tusu. O yüzden hastaalrın çok geldiği yani yoğun tempolu çalışan bir hastaneye sahip üniversiteyi tercih etmeni tavsiye ederim. Örnek vermek gerekirse Gazi Tıp, Ege Tıp gibi bölümlerin hastaneleri çok yoğun çalışır ama aynı durumu Kırıkkale'de falan göremezsin. Hatta Kırıkkale'ye giden hastayı Gazi'ye sevk ederler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.