Şimdi Ara

ŞEHİR DÜZENİNE BAK. İST VS LA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Pehh ! Tarih de İstanbul için yapılan savaşlarda ölen asker sayısını toplasan, LA'nın nüfusuna yaklaşır
  • Osmanlı, Bizans'tan İstanbul'u aldığında şehir planı vardı da bizimkilermi istemeyi unutmuş...
    Yada 1922'de Mudanya Türk yönetimine geçerken, harap olmuş şehrin genişleme planları mı varmış?

Türkiye'nin en büyük, gelişmiş ve en çok göç alan kentidir İstanbul. Tarihininde geçmişe dayanması ne yazıkki şehri bu hale getirmiştir.
    Sanki dünyanın diger megapollerinde varoş yok bir İstanbul'da var.

Kıyasladığınız LA 200 yıllık çok geniş coğrafyalara kurulumuş ve bu kent kurulurken birbirine denk bir çok şehir aynı anda inşa edilmiştir.
    Yani ABD'nin kentleri ticari ve beşeri anlamda birbirine denk alternatiflerdir.
    Buna birde modern zamanlarda kurulmasını eklerseniz böyle bir sonuç olması doğal.

Anadolu'da bir çok kent düzeniyle bunları aratmaz.
    Ama bizde şehirlerin farklı dönemlerde kurulmaları ve büyümeleri, aralarında kapanmaz ekonomik farklar oluşturmuş,
    birlikte büyümelerini engellemiştir.

Yani karşılaştırmaya çalıştığınız şehirlerden biri elma öbürü armut

• Bir de bakırköy ne zaman istanbul'un merkezi oldu
  • selam ismim hilmi benim

ben istanbulada gitmedm los angelasa da gitmedim arkadaşlar

iyi forumlar arkadaşlar
  • L.A sonradan kurulan şehir tabi düzenli olması normal..İst. gibi yüzyıllarca savaş içinde bulunan bi kent mi ki l.a?
  • bu konu dışının yaş ortalamasını bilmiyorum ama yaşı o günlere yetenler şimdiki başbakanın o zamanın belediye başkanıolan recep tayyip erdoğanın istanbulu almasından önceki istanbulla sonraki istanbulu bi karşılaştırsınlar derim istanbulu resmen ölümden kurtardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 4 Nisan 2010; 16:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

quote:

Orijinalden alıntı: Hepinizi Seviyorum

quote:

Orijinalden alıntı: Dexser

Vay be ne kadar amerika özentisi varmış forumda.Bu ülkede kimseyi zorla tutmuyoz LA'nıza kadar yolunuz var.

bence bu işin arkasında abd onun arkasında israil onunda arkasında iran var bence

Dikkat et arkanda'da DH Yönetimi oluşmasın

Dhnin arkasındada ben varım

• konuya bak çay demle.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

planlı şehirleri severim :) hep yaşamak isterim öyle yerlerde..cetvelle çizilmiş gibi..san francisco'da (yanlış yazdım farkındayım) öyleydi sanırım..
    DOĞRU YAZMIŞSIN
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.