Şimdi Ara

Şehirden köye göç etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Büyük şehirlerden birinde yaşıyorum. Hergeçen gün nufus dahada kalabalıklaşıyor. Artık sokakta yürümek çok zorlaştı. İnsanları yozlaştı. Herkes sanki yırtıcı bir aslan gibi azıcık ters bir durumda üstüne saldırmaya hazır. Önceleri yurtdışına yerleşmeyi düşündüm ama gördümki bizi alan malan yok. Şimdi tutsam Anadolu'nun bir köyüne yerleşsem burdaki evimi satsam orda ne yiyip nr içebilirim? Çiftçilik yapabilirmiyim? İş imkanı varmı? Mesela haberlerde görüyoruz şu kadar paraya çoban bulamadık filan. Teşvik varmı? Bunu başarabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• köyde yaşamakta sermaye istiyor artık
  • Kardeşim köy hayatı bitti mazot bile 5 lira devlet sana kendi biçtiğin tohumu bile ektirmiyorken ne köy hayatından bahsediyorsun.Ama anadolu şehirlerine yerleşip yaşayabilirsiniz.

• Ben Anadolu'da bir kentte yaşıyorum. İstanbul'dan buraya geldim. Yaşadığımı hissediyorum artık. Yaşam standardım %50 yükseldi denilebilir.
  • Ankaradan anadoluda bir kente gittim. Mutluyum.

• Biz sonunda göç edebildik. :) Videolarımızın devamı için kanalımıza abone olursanız seviniriz. :)

• eger ciftcilikten anliyorsaniz aracilari aradan cikarabilirseniz elektrikli traktoru de cekerseniz dogru bolgede zengin olmaniz buyuk ihtimal ama koylu koyunde gerek sehire gocen koyluler donup uretime baslasa dunyanin yiyecek ambari oluruz ancak herkes getir pesinde bana bi gazoz tikla gelsin ara gelsin..ancak ustte yazdiklarimi yapabilene para bol.dogru urunu ekerseniz.toprak comerttir.kriptodan hayal kurmaktansa ciftciligi bilene para var.

ciftlik bankta sanal tavuk beslekle olmaz ama burasi seeeer donunu calarlar adamin koylerde hala kalbi temiz insan var.derdiniz zengin olmaksa daha realite bir secim ancak anlamayan yapamaz bu isleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 2 Mayıs 2021; 3:23:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pandemi nedeniyle bu göç artacaktır.

• Şehirden köye göç eden bir aileyiz. 2. senemizi dolduruyoruz. Köy de yapılabilecek her işi öğrendik. Bahçemiz de var, koyun, tavuk vs de var, Zeytincilik te yapıyoruz. Kuzey Ege'de bir sahil köyündeyiz. Sabunundan, peynirine kadar hemen hemen her şeyi kendimiz üretiyoruz.

youtube
    Merhaba! Biz Filiz ve Deniz. Size şehirden köye unutulmaz bir göç hikayesi sunmaktan mutluluk duyuyoruz. 2021 yılının Eylül ayında İstanbul'un kalabalık sokaklarından, Sakarya'nın huzurlu Altındere köyüne adım attık. Bir yıl sonra ise Yeniköy köyünde yeni bir sayfa açtık. Maceramız burada bitmedi; 2023 yılında içimizde yaşattığımız Ege'ye göç hayalimizi gerçekleştirdik ve Kuzey Ege'nin incisi Assos'ta yeni bir yaşam kurduk. Bu kanal aracılığıyla sizi bu unutulmaz yolculuğa ortak etmek istiyoruz. Doğanın en güzel köşelerinden kamp maceralarına, köy hayatının sıcaklığından eşsiz yemek tariflerine, farklı yaşam hikayeleriyle dolu keyifli röportajlardan kendin yap projelerine kadar pek çok farklı içerikle karşınıza çıkıyoruz. Kanalımıza abone olup bildirim zilini açarak, bu keyifli serüvene bizimle birlikte katılabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/@filiziledeniz

Bu bizim youtube kanalımız ve yaptığımız her şeyi de paylaşıyoruz. Abone olup destek olursanız seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FilizileDeniz -- 23 Temmuz 2024; 17:27:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.