Şimdi Ara

şehirden şehire araba götürmenin masrafları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar istanbuldan ankaraya araba getireceğim

yakıttan çok plaka ruhsat trafik vb. işlemlerde bana ne kadar masraf çıkartır mutlaka bilgisi olan arkadaşlar vardır yardımcı olmanızı bekliyorum

• istanbuldan aldığın kişiden vekalet alacaksın geri kalan bütün işlemler türkiyenin her yerinde aynı fiyat
  • ben masraflardan bahsediyorum mutlaka bu şekilde işlem yapmış birisi vardır forumda

tabi genel bilgi verebileceklerde olursa sevinirim :)
  • plaka değiştirmeye gerek var mı?
    ankarada da 34 kullanabilirsin...
  • 120 lira ruhsat 70 harç olsa 30 da plakaya verseniz 250 düz diyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Larkyn

120 lira ruhsat 70 harç olsa 30 da plakaya verseniz 250 düz diyelim

bundan başka bir masrafı çıkmazmı plaka değişikliği vb.

+

plaka değiştirmezsem ilerde bana sorun çıkarırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaydoogduu -- 14 Temmuz 2010; 11:33:07 >
  • ben yeni aldım 2.el:
    69 tl noter masrafı plaka değişmeyecekse...
    135 tl noter masrafı plaka değişecekse...
    farklı ilden araç alıyorsan noterden çıkıp o ildeki trafik şubeye gdip ruhsatı almaya gidiyorsun.
    alamazsan adresine postalıyorlar.5 tl cargo masrafı var.
    aracın parasını sahibine veriyorsun iş bitiyor..(temmuz pulunu satan kişi yatırmak zorunda,yoksa noterde borç çıkıyor.atık senden alır almaz onun sorunu)...
  • "farklı ilden araç alıyorsan noterden çıkıp o ildeki trafik şubeye gdip ruhsatı almaya gidiyorsun." demişsiniz. aracı aldığın yabancı il trafik şubesi hemen ruhsatı veriyor mu peki?

Ayrıca plaka değişecekse, hemen ruhsatı alınması durumunda iki defa ruhsat parası ödenmesi durumu olmuyor mu?...

quote:

Orijinalden alıntı: tanerer

ben yeni aldım 2.el:
    69 tl noter masrafı plaka değişmeyecekse...
    135 tl noter masrafı plaka değişecekse...
    farklı ilden araç alıyorsan noterden çıkıp o ildeki trafik şubeye gdip ruhsatı almaya gidiyorsun.
    alamazsan adresine postalıyorlar.5 tl cargo masrafı var.
    aracın parasını sahibine veriyorsun iş bitiyor..(temmuz pulunu satan kişi yatırmak zorunda,yoksa noterde borç çıkıyor.atık senden alır almaz onun sorunu)...

• ruhsat parası diye bir şey yok.
    trafik şubeleri para işine karışmıyor artık..
    noterden başka yere para ödenmiyor.
    aracı aldığın yabancı il trafik şubesi hemen ruhsatı veriyor mu bilmiyorum..
    ama geçici verilen "ruhsat yerine geçen" belgede
    örneğin ben Konya dan aldım aracı,Bursa trafik şubeye gittim.Memur bana:"keşke Konyadan alsaydın,biz veremiyoruz 15 gün içinde adresine cargo ile gelecek,adreste bulunmazsan merkez PTT de 10 gün bekliyor cargo"dedi.Ben bilmiyordum bu sistemi.şimdi postacı bekliyorum.bilseydim,geçici belgeyi dikkatli okusaydım Konya dan gelmeden önce trafik şubeden ruhsatı alır gelirdim.

Dediğim gibi işlem sırası ve TL bedelleri şöyle;
    1-Temmuz pulu "araç sahibi ödemek zorunda sizden isteme hakkı var bence,2010 sonuna kadar siz kullanacağınız için"
    2-Noter masrafı "69 tl noter masrafı plaka değişmeyecekse,135 tl noter masrafı plaka değişecekse"
    3- Araç bedeli satıcıya ödenir.

• Bende aracımı yeni sattım :)

Noter satış sırasında ruhsatın tescil yaprağını alıyor

size muayenenin olduğu yaprağı bırakıyor.

sizden aldığı yaprakla beraber satış sözleşmesini de ekleyerek trafik tescile KARGOLUYORPOSTALIYOR (ancak aynı gün mü yoksa topluca haftanın belli günlerimi bilmiyorum)

bu nedenle elinizdeki geçici belge ile hemen trafikten yeni ruhsatı alabileceğnizi sanmıyorum.

Plaka değişikliği durumunda işlemin nasıl yürüdüğü konusundaysa hiçbir fikrim yok....

bu işlemi yapan bir arkadaş varsa izi bilgilendirirse sevinirim. Çünki yakın zamanda ş.dışı araç alma durumum olabilir....

• bilgiler için çok teşekkürler saolun yeni sistemide öğrenmiş olduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaydoogduu -- 14 Temmuz 2010; 21:39:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.