Şimdi Ara

ŞEKER ÖLÇÜM CİHAZI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
20.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar annemde vs şeker var ailede baya kişide var bende tesadüf hbde felan gezinirken fiyatlarının çok makul olduğunu gördüm

bi tane alayım dedim yorumlarıda hepsinin gayet iyi

http://www.hepsiburada.com/clever-chek-td-4222ap-kan-sekeri-olcum-stripi-50-strip-2-li-paket-4222-kan-sekeri-olcum-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=332939&productid=sgdottd4222ap

http://www.hepsiburada.com/clever-chek-td-4231ap-2-adet-td-4331-50li-test-stripi-4231-kan-sekeri-olcum-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=332939&productid=sgdoktd4231ap

roche almış millet genellikle ama bu markayıda alan var

rochede makine fiyatına bunda 100 strip ve makine veriyolar

siz ne dersiniz

• roche check and go idi sanırım mavi bisey baya hızlı ve doğru sonuç veriyor bende alacam anneme
  • arkadaşım bizde şeker genetik

yıllardır birçok marka ve model kullandık hatta bazen aldığımız firmalar üst modelleriyle bedava değişimler yaptı.

sana nacizane tavsiyem tanınmış yakınlarında bayisi olan bir marka seçmen; çünkü hem strip bulmak çok önemli hemde dediğim gibi değişim olayları oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciko44

arkadaşım bizde şeker genetik
    />

yıllardır birçok marka ve model kullandık hatta bazen aldığımız firmalar üst modelleriyle bedava değişimler yaptı.

sana nacizane tavsiyem tanınmış yakınlarında bayisi olan bir marka seçmen; çünkü hem strip bulmak çok önemli hemde dediğim gibi değişim olayları oluyor

eyw sağolda

marka söyleseydin daha çok makbule geçerdi

• contour ts almıştım , kullanımı kolay ve stripleri ucuzdu, 50 tane 30 tl di yanılmıyorsam. ozel hastanede gordum aynını kullanıyorlardı tabi promosyon da olabilir. ama genel olarak bayer iyidir bu iste.
  • Hemen bir şeyi yazma ihtiyacı hissetim:
    Arkadaşım da şeker hastası ve bir süredir bir türlü dengeyi tutturamıyordu ve cidden endişelenmeye başlamıştım.Sonunda olayı çözdük,elinde kullanım tarihini yaklaşık 1 ay geçmiş stripler vardı,doktora sormuş o da kullanabilirsin demiş.Keşfettik ki bunlarla ölçünce yüksek gösteriyor.Aynı cihazla,tarihi geçmemiş aynı strip normal gösteriyor (ikinci bir cihazı da kullanarak karşılaştırma da yapıldı)
    Şekeri olan arkadaşlar,aman diyeyim,tarihi dolduğu halde elinizde kalan strip varsa hiç acımayın,derhal atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Hemen bir şeyi yazma ihtiyacı hissetim:
    Arkadaşım da şeker hastası ve bir süredir bir türlü dengeyi tutturamıyordu ve cidden endişelenmeye başlamıştım.Sonunda olayı çözdük,elinde kullanım tarihini yaklaşık 1 ay geçmiş stripler vardı,doktora sormuş o da kullanabilirsin demiş.Keşfettik ki bunlarla ölçünce yüksek gösteriyor.Aynı cihazla,tarihi geçmemiş aynı strip normal gösteriyor (ikinci bir cihazı da kullanarak karşılaştırma da yapıldı)
    Şekeri olan arkadaşlar,aman diyeyim,tarihi dolduğu halde elinizde kalan strip varsa hiç acımayın,derhal atın.

aman dikkat , tarihi geçince çok alakasız rakamlar çıkıyor. tarihi geçirmeden mutlaka tüketmeniz lazım stripleri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyw bu bilgi iyi oldu gelenlere bakalım tarihleri ne alemde
  • dün doğubankta gezerken rochenin go modelini aldım 30 liraya

bide 50li strip aldım 30 liraya kargo vs ile uğraşmayayım dedim

ama kalemi çözene kadar göbeğim çatladı kullanma klavuzunda vermemiş

ama kutusu vs gayet sağlam ve güzel

strip kalem ve cihaz için özel tasarlanmış

tek sıkıntısı chiple çalışıyo sanırım adamların amacı kendi striplerini kullanmamız o yüzden chip çıkıyo kutudan onu takman gerekiyor

stripi felan yandaki atma koluyla rahatça çıkarabiliyorsun o güzel

yalnız kontrol solusyonu çıkmadı kutudan ayrıcamı almamız gerekiyor onu
  • BAYER mi ROCHE mı.Marka olarak hangisini tavsiye edersiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nunal819

BAYER mi ROCHE mı.Marka olarak hangisini tavsiye edersiniz...

arkadaşım bayer de iyi roche de ama ben sana abbott tavsiye ederim.
    ben devlet hastanesinde laboratuvar sorumluluğu yaptım hem laborant hemde biyoloğum şimdiye kadar belki 20 farklı seker cihazı kullanmışımdır ama içlerinde bence en iyisi abbott optium şeker cihazları stripleride çok pahalı değil geçmiş olsun.
    www.abbott.com.tr
    Türkiye'de Abbott | Global Sağlık Hizmeti ve Araştırma
    http://www.abbott.com.tr/diagnostik/diyabet1.aspx

• Türkiye'de alınacak iki marka var bana göre;

-Bayer contour ts
    -Roche accu check Go

Her ikiside Türkiye'de en ufak bir sıkıntıda müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve çözüm buluyorlar.

Biz bu iki makinenin karışımını kullanıyoruz;

Bayer contour ts en az kanla çalışan makine
    Roche Accu check go parmak delme aparatı (lancet ve iğne) en az acıtanı. İğneleri silikon kaplı.

Benim tecrübelerim bu yönde.
  • 30 Eylül 2009; 22:10:58

Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=34848375
    Yeni mesajlar yok

quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

quote:

Orijinalden alıntı: mrtcakmak

Hangi marka doğru sonuç veriyor ? Hem tansiyon hem kanşekeri ölçen bir cihaz almakmı mantıklı yoksa iki adet cihaz almakmı? kullanan yada bilgisi olan var ise önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Merhaba iyi aksamlar MRTCAKMAK
    Bir ilac firmasının dıyabet grubunda calışmaktayım.Size sorularınız içerisinde sadece şeker ölçüm cihazları konusunda yardımcı olabilirim.Piyasada birçok yerli ve yabancı marka adı altında şerker ölçüm cihazları bulunmakta secim yaparken dikkat etmenız gereken kriterler

1- Ölçüm çubukları kesinlikle bizim flakon diye tabir ettiğimiz yuvarlak kutularda olmamalı nedeni ise ölçüm çubukları çok hassas materyallerdir her ölçüm esnasında kutu kapağının açılıp kapanması ve çıplak elle çubuklara temas sağlama size ölçüm hassasiyetini saptırma yapar nedenleri havada toz nem ve diğer kir ve bakteriler kutunun açılıp kapatılması sırasında etkılenme yapar

2 Birçok cihaz bizim parasetemol ürik asit vitaminler dibaetik ilaçlar analjezik ajanlar ile etkilesim sağlayarak ölçüm değerlerini saptırma yapar

3- Bir cihaz kesinlikle DKA dediğimiz diabetik ketoasitoz ölçümleri yapabilmeli özellikle Tip 1 diabetli hastalarımız için DKA diabetik ketoasitoz keton ölçümü tek cihaz ile sağlayabilmeliler

4- Son olarak bir ölçü çubuğu eksik kan damlası ıle ölçüm esnasında hata kodu vererek çubuk israfına yanı çubuğun boşa kullanılıp atılması ve yerıne tekrar yeni bir cubuk takılarak eksık kan damlasına yol acmadan tekrar ölcümün tekrarlanmasını sağlayan makinalar kullanılırız

5- Roche markalı ölçüm cihazları özellikle ışık sensörlü fotoselli bir ışık sensör vasıtası ile ölçüm saglarlar ve bu ısık sensörü zamanla ölçümler dahılınde tıkanır ve yanlıs ölcum sonucları verır

Kısaca dıabet hastalarının ıster OAD Oral antıdıabetık ılac hap veya tıp 1 tıp 2 dıabet hastaları ıcın kullanılması gereken tek cıhaz

ABBOTT OPTIUM EXCEED seker ölçum cıhazı farkları pekı nelerdır

1 ölcum cubukları teklı paketler halınde alumınyum folyolu cubuklarda bulunur boylece havada toz nem bakterı vs ve cıplak elle temas engellenmıstır

2- cıhaz ınterferans etkı dedıgımız ılac etkılesımlerınde kesınlıkle etkılenme yapmaz

3- tek cıhazla aynı zamanda hep seker olcum cubukları ıle seker olcumu hemde keton olcum cubukları ıle keton takıbı yapılabılır

ıyı aksamlar saygılarımla

iyi demişsiniz ama ölçüm çubuklarınızın fiyatları da ona göre pahalıdır sanırım.
    50lik veya 25lik fiyatları ne civarlarda bu dediğiniz ürünün çubukları?

Iyı aksamlar Sayın Kontrolsuz Guc

Pıyasa da bulunan 50'lık seker olcum strıplerının ortalama fıyatları 25 ıle 35 tl aralarındadır
    Keton ölcüm cubuklarının malıyetı bıraz yuksek oldugundan dolayı pahalı olabılırler sanırım 50 ıle 70 tl arasında bır fıyatları bulunmaktadır

Fiat Siena, 1995 ile 2004 yılları arasında ürettiği otomobil modelidir. 1999 yılında dünyayla aynı anda Türkiye'de satışa sunulmuştur. 2001 yılının Ağustos ayının sonuncu gününde Türkiye'de yerini Fiat Albea modeline bırakmasına karşın bir çok ülkede makyajlanarak satışına devam edilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: semsal01

Türkiye'de alınacak iki marka var bana göre;

-Bayer contour ts
    -Roche accu check Go

Her ikiside Türkiye'de en ufak bir sıkıntıda müşteri hizmetlerini arıyorsunuz ve çözüm buluyorlar.

Biz bu iki makinenin karışımını kullanıyoruz;

Bayer contour ts en az kanla çalışan makine
    Roche Accu check go parmak delme aparatı (lancet ve iğne) en az acıtanı. İğneleri silikon kaplı.

Benim tecrübelerim bu yönde.

ben yaklaşık 12 senedir laboratuvarlarda çalışıyorum yukarıdada dediğim gibi belki 20 farklı cihaz kullanmışımdır dediğin gibi bayer vede roche gerçekten iyi cihazlar, ama bu tip şeker cihazlarında sonuçların güvenirliği az kanla çalışma vede lancetin acıtmasından daha önemli bence insanlar bu cihazlara güvenip ona göre ilaçlarını alıyorlar benimde tecrübelerime göre en doğru sonuç veren glukometrelerden biri abbott optium bu kadar ısrar etmemin sebebi cihazı sürekli biyokimya otoanalizörü ile kontrol etmemiz sonuçlar birbirine çok yakın

• Merhaba arkadaşlar;

Bazı Büyük firmaların (Bayer, Roche v.s) halihazırda Türkiye'deki ürünleri, ISO 15197:2003 standardına uygundur.

Şeker ölçüm cihazları ile ilgili çıkan en son standard ISO 15197:2013 standardıdır ve üreticilerin mayıs 2016'ya kadar bu standarda uygunluğu belgelemeleri istenir. 2013 te çıkan standarda göre 100 mg/dl üzeri lab ölçümlerine kıyasla artı/eksi % 15 doğruluk payı gerektirir (2002 standardında bu oran % 20'dir)

Aşağıdaki linkte şu ürünlerin halihazırda bu standarda uygun oldukları belirtilmiş (Ürünlerin en son çıkan modeli olmasına dikkat ediniz çünkü aynı adlı ürünün farklı modelleri var biliyorsunuz)

Bayer Contour XT
    Bayer Contour NEXT
    Bayer Contour NEXT USB
    Bayer Contour NEXT Link
    OneTouch Verio
    OneTouch Verio IQ
    Roche Accu-Chek Active
    Roche Accu-Chek Aviva
    Roche Accu-Chek Aviva Combo
    Roche Accu-Chek Aviva Expert
    Roche Accu-Chek Aviva Nano
    Spirit Healthcare CareSens N
    Spirit Healthcare CareSens N POP
    Spirit Healthcare CareSens N Voice
    Spirit Healthcare TEE2
    Ypsomed mylife Unio

Diabetes
    The ISO guidelines for blood glucose meters are a detailed set of standards which blood glucose meters should meet.
    http://www.diabetes.co.uk/blood-glucose-meters/iso-accuracy-standards.html

Bayer web sitesinde contour next ürünleri için ISO'da belirtilenden daha iyi (artı eksi % 10) olduğunu iddia ediyor:

https://www.bayerdiabetes.ca/en/products/contour-next.php

Diğer markalarda uygun olduklarına dair web sitelerinde bir ibare görmedim.Gören varsa paylaşsın lütfen.

Bu durumda tercihimizi en yeni Bayer Contour NEXT serisi ürünlerde kullanmak mantıklı görünüyor. Tabi Türkiye'de bulabilirsek..

• Merhaba,
    Konuyu hortlatayım dedim. Hem Bayer'in Contour Plus cihazını hem de Roche'un Accu-check performa cihazlarını kullanıyorum. Her ikiside aşağı yukarı benzer fiyatlarda ve benzer sonuçlar veriyor. Contour Plus daha az kan istediği için daha çok onu tercih ediyorum. Piyasaya Contour Plus One diye bluetooth üzerinden telefona da bağlanabilen bir cihazının çıktığını ve Plus test çubuklarını kullandığını öğrendim. Türkiyede bulamayınca Amazondan sipariş ettim. Bana, cihazın avrupada Contour Next adıyla çıktığını söylemişlerdi. Neyse, cihaz geldi. Türkiyede satılan Plus one ile birebir aynı görünümde sadece Plus yerine Next yazıyor. Bunlar önemli değil tabi. Testi yapabilmek önemli ! Denediğimde üzülerek gördüm ki, Plus One test çubuklarını Next One üzerinde kullanamıyorsunuz. Next One test çubukları da, 50'lik kutuda amazondan 30€ + kargo (12€) ya satılıyor. Son teknoloji ürünü kullanacağım derken bir sürü para harcadım sonuçta ve eğer kullanmaya devam edecek olursam harcamaya da devam edeceğiz.
    Siz siz olun, gidip hesap sorabileceğiniz, destek ve çubukları kolay bulabileceğiniz bir ürün alın. Hele Türkiye dışından hiç bir ürüne bakmayın bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluoz

Merhaba,
    Konuyu hortlatayım dedim. Hem Bayer'in Contour Plus cihazını hem de Roche'un Accu-check performa cihazlarını kullanıyorum. Her ikiside aşağı yukarı benzer fiyatlarda ve benzer sonuçlar veriyor. Contour Plus daha az kan istediği için daha çok onu tercih ediyorum. Piyasaya Contour Plus One diye bluetooth üzerinden telefona da bağlanabilen bir cihazının çıktığını ve Plus test çubuklarını kullandığını öğrendim. Türkiyede bulamayınca Amazondan sipariş ettim. Bana, cihazın avrupada Contour Next adıyla çıktığını söylemişlerdi. Neyse, cihaz geldi. Türkiyede satılan Plus one ile birebir aynı görünümde sadece Plus yerine Next yazıyor. Bunlar önemli değil tabi. Testi yapabilmek önemli ! Denediğimde üzülerek gördüm ki, Plus One test çubuklarını Next One üzerinde kullanamıyorsunuz. Next One test çubukları da, 50'lik kutuda amazondan 30€ + kargo (12€) ya satılıyor. Son teknoloji ürünü kullanacağım derken bir sürü para harcadım sonuçta ve eğer kullanmaya devam edecek olursam harcamaya da devam edeceğiz.
    Siz siz olun, gidip hesap sorabileceğiniz, destek ve çubukları kolay bulabileceğiniz bir ürün alın. Hele Türkiye dışından hiç bir ürüne bakmayın bile.
    Hocam kullandığınız İki cihaz arasında kaldım. Sonra Bayeri aldım ben de. Ölçüm ölçüm güvenilirliklerini karşılaştırabilir misiniz her ikisini de kullanan biri olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam,

Bayer Contour Plus'da kullanılan test çubukları, ayrı ayrı ambalajlanmadan tek bir kutuya doldurulmuş..

Bu cihazın test çubuklarının ayrı ayrı ambalajlanmış olarak satılanı var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.