Şimdi Ara

Sektörde Bilgisayar Mühendisliği Alanları? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Donanım elbette önemli. Apple silicon'un dünyayı nasıl sarstığını gördük.  O ekipte olmak vardı. Donanımda sınıra ulaşıldığı ve Moore Law artık çalışmadığı için yazılım mühendislerinin donanımı da merkeze alarak geliştirme yapması gerekiyor. Bu nedenle Assembly, C, bilgisayar mimarisi çalışmak ve bilmek önemli. Fakat senin de dediğin gibi yatırım getirisi açısından düşünürsek anında karşılığını alamayabiliyorsun. Alanı bilmeyen arkadaşların bunu fark etmesi önemli çünkü şöyle bir algı var: Donanım zor. Öğrenirsen seni kaparlar. Bu yanlış oldukça.

• up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankara Üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunu bir arkadaşım aselsanda gömülü yazılım alanında çalışıyor.

• Backend'i basit mi buluyorsun :D

• Web developmenti kucumsuyorsunuz, onemli degil zamaninda ayni hatayi ben de yapiyordum. Calistginin sirkete ve sirketin onceliklerine gore degismekle birlikte web development icinde de yuksek miktarda muhendislik bilgisi gerekiyor, sistemi yaptim denedim calisiyor diye bitmiyor yani. Ornegin bu yaptigim sitenin kullanici sayisi 10 kat artinca hatasiz calisabilecek mi, saat 9da siteye 5 dk boyunca 100 kat bir trafik gelirse site coker mi, bir sebepten sitenin bir kismi calismaz duruma geldiginde diger kisimlar sorunsuz calismaya devam edecek mi, sitenin boyutunu ne kadar dusurebilirim, sitenin hangi parcalarini hangi sureyle onbellekte tutmaliyim ki tutari az fakat performansli olsun vs.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.