Şimdi Ara

selam akülerin paralel bağlantısının aküler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam 10 adet aküyü paralel bağlamam lazım bana şemasını veya bağlantı şeklini söyleyebilecek biri var mı?

• Hepsinin eksileri ve artılarını birleştir.En son bir eksi ve artı al.Dikkat et akülerin hepsi aynı olmalı.Yani voltaj ve amper değerleri birebir olmalı.Mesela 6 volt 4 Ah on tane akün var.Hepsini paralel bağladın.Elindeki düzenek sana 6 volt 40 Ah akım verir.Ama dayanma süresi on kat artar.
    Eğer seri bağlarsan 60 volt 4 Ah alırsın ama dayanma süresi tek akü kadardır.
    Şarj akımlarını da ayarlamalısın.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 23 Haziran 2005, 2:46:59 >
  • Aküler paralel baglanmayabilir. Çok küçük voltaj varklılıkları bile akülerin bir biri üzerine akım akıtıp deşarj olmalarına neden olabilir.
  • Bunalmış arkadaşımızın dikkat çektiği konu önemli. Akülerin gerilim leri arasında ciddi fark varsa aradaki seviye eşitlen,nceye kadar dolu olan akü diğer aküyü şarj eder. Buda bazı durumlarda anlık çok yüksek akımların akmasına neden olur. Bunun için Bağlamadan önce voltajlarını ve şarj durumlarını en yakın seviyeye getirmen daha doğru olur.
  • akulerın tamamının gerılımlerı aynı olsa bıle,
    ıc dırenclerı sebebı ıle bırer yuk gıbı davranırlar
    bu yuzden de akulerın desarj ıslemlerı hızlanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varidat -- 23 Haziran 2005, 15:29:05 >
  • baglayabilirsin..enerji hattını 5. ve 6. aku arasından bağla ..her 2 taraftada eşit sayıda akü olsun..faydasını görürsün..

not: aynı voltaj değerinde tabiiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranium -- 23 Haziran 2005, 23:03:43 >
  • teşekkürler arkadaşlar olayı çözdüm iki eksik aküm varmış onları tamamladım ve sorun çözüldü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.