selam arkadaşlar vb de yazılmış bi cihaz kontrol kodu var axtivex olduğu için delphidede kontrol edebilyorum fakat takıldığım bi nokta var yardımcı olabilirmsiiniz?
sorun vb de tanımlanmış bir byte dizinin variant tipinde bir değişkene atayıp işlem yapılıyor kodda görebilrisiniz ben bu kodları delphiye taşıayabiliyorum fakat delphide bu tip bir dizi değişkeni variant tipinde bir değişkene atamayamıyoruz ilgilenebiecek arkadaşlara delphi ve vb de yazdığımörnek kodları da göndereblirim şimdiden teşekkürer vb de bir module tanımlanmış ve içine
Public Const SIZE_OF_IMAGE = 98304
böye bir tanımlama yapılmış
form sayfasındada
Private Sub CommandTI_Click() 'event handler for TI Logo click Dim buffer(SIZE_OF_IMAGE) As Byte Dim varbuffer As Variant Dim filename As String Dim path As String
path = App.path 'set path to point to image file path (same as application path) filename = "TILOGO.bmp" 'set filename to TI logo image file varbuffer = buffer 'init image storage Show_Image path, filename, varbuffer 'load and display image
diğer kodları delphiye çvirebilyorum fakat analadığım kadarıyla
Dim buffer(SIZE_OF_IMAGE) As Byte
diyerek bir dizi değişken tanımlanmış sonrada
varbuffer = buffer 'init image storage
diyerek variant tipindeki değişkene içeriği atılmış burda kalıyorum delphide bi diziyi bir varianta ataamıyoruz ! bu konudayardımlarınız bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme