Şimdi Ara

selam arkadaşlar bi yardımcı olurmusunuz sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar benim elimde bi sistem var bu sistemi elimden cıkartıcam ve kendime yeni bi sistem kurucam haniderler ya ilk golün günahı olmaz diye bende ilk kolü yedimsistemden anlamadıım icin bu sistemi aldım 3 ay oldu elimdeki sistem bu

anakart GIGABATE GA-945 GCM-S2L FSB 1066 DDR 667

işlemci Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz

ekran kartım PALİT NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS (512 MB)

RAM 1 GB

HDD SAMSUNG 160 GB

......................................................................................................................................
    kurmak istediim sistemde bu ne dersiniz

KASA ELITE RC-332 390W ATX SİYAH

İŞLEMCİ Core2 Duo E8400 3.0 Ghz 64Bit 6MB L2 Cache 1333FSB 45Nm

HARDDISK SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200RPM

RAM 3 ADET KINGSTON 1 GB DDR2 800 6400 CL5

EKRAN KARTI MSI 8800GT-OC GDDR3 512MB 256BIT

ZOTAC 8800GT GDDR3 512MB 256BIT

Bu ikisi arasında karar veremedim

anakart bu dördünden biri olacak tavsiyenizi beklerim
    1 MSI P35 PLATINIUM ICH9R 1333FSB KATI KAPASITOR -210 ytl

2 EP35-DS3R 1333FSB DDR2 1066 ICH9R PCI-E -195ytl

3 EP45 DS3R INTEL DDR2 1200MHZ 1600FSB - 277 ytl

4 EP35DS4 BEARLAKE S775 1066MHz PCI EXP -306 ytl bu biraz ucuk oldu gibi
    evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum fikirlerinizi esirgemeyin lütfen ah ah uydu cihazı olsaydı anasını ağlatmışdım ama bumelet ler bıranşım deil
    he arkadaşlar sistemi oyun ağırlıklı kuruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkez78 -- 13 Temmuz 2008; 18:21:06 >

• şincikk

ilk olarak psuyu iyi bişey alman gerekiyor ki sorun yaratmasın.. ocz steathextreme 600w diyelim.

ekran kartı olarak da 4870 alabilirsen çok iyi olur.. alamazsan da 4850 al mutlaka..

anakart da x48 olursa iyi olur.. (p35 de idare eder)

ramleri 3x1gb yapmışsın.. onun yerine 2x1gb veya 2x2gb tercih et ve kingston alma derim. 1066lık corsair veya ocz al..

işlemci iyi onu değiştirmene gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

şincikk

ilk olarak psuyu iyi bişey alman gerekiyor ki sorun yaratmasın.. ocz steathextreme 600w diyelim.

ekran kartı olarak da 4870 alabilirsen çok iyi olur.. alamazsan da 4850 al mutlaka..

anakart da x48 olursa iyi olur.. (p35 de idare eder)

ramleri 3x1gb yapmışsın.. onun yerine 2x1gb veya 2x2gb tercih et ve kingston alma derim. 1066lık corsair veya ocz al..

işlemci iyi onu değiştirmene gerek yok..
    Guzel bı power al fsb veya ocz nın modellerı olabılır yukardakı arkadasın yazdıgı psu gayet guzeldır.
    EP35-DS3R 1333FSB DDR2 1066 ICH9R PCI-E fıyat yukarı ıckmasın bu kart da cok guzel oc olur cf fln yapmıycaksan bunu al
    q6600 işlemci bunu solememın sebebeı e8400 oyunlarda ıyı perfonmans versede bunun cok onemlı olmayacagını 4 cekırdegın 2 den ıyı oldugunu savunuyorum.
    3x1 cok olur sonra eklersın 2x1 yeter ocz veya kıngston hyperx(hyperx gayet guzel ram oc yapıcaksan bunu tercıg et eger oc ısleıne bulasmam dersen verıtech bıle olabılır bu tarz pahalı ramlere gerek yoq)
    gecube 4850(4850 modelı tartısmasız cok ıyı bı kart butce varsa 4870 daha guzel olur)
    hdd samsung yerıne seagate sec hatta seagate nın 410as... dıe gıden bı modelı olursa guzel olur oldukca perfonmanslıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 12 Temmuz 2008; 1:38:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OGUZ KAGAN

Guzel bı power al fsb veya ocz nın modellerı olabılır yukardakı arkadasın yazdıgı psu gayet guzeldır.
    EP35-DS3R 1333FSB DDR2 1066 ICH9R PCI-E fıyat yukarı ıckmasın bu kart da cok guzel oc olur cf fln yapmıycaksan bunu al
    q6600 işlemci bunu solememın sebebeı e8400 oyunlarda ıyı perfonmans versede bunun cok onemlı olmayacagını 4 cekırdegın 2 den ıyı oldugunu savunuyorum.
    3x1 cok olur sonra eklersın 2x1 yeter ocz veya kıngston hyperx(hyperx gayet guzel ram oc yapıcaksan bunu tercıg et eger oc ısleıne bulasmam dersen verıtech bıle olabılır bu tarz pahalı ramlere gerek yoq)
    gecube 4850(4850 modelı tartısmasız cok ıyı bı kart butce varsa 4870 daha guzel olur)
    hdd samsung yerıne seagate sec hatta seagate nın 410as... dıe gıden bı modelı olursa guzel olur oldukca perfonmanslıdır

Alıntıları Göster
    cok saolun arkadaşlar verdiiniz bilgiler icin araştımadan bi pc aldık yol yakınken dönek 1 ci sinde yittiler 2 cisinde bari aklı başında bişiy olsun o dediiniz oc falan ben anlamam ne anlma geldiini bile milmiyorum vallahifazlada ucmak istemiyorum fiyat konusunda malum ekonomik kıriz var

• quote:

Orijinalden alıntı: cerkez78

cok saolun arkadaşlar verdiiniz bilgiler icin araştımadan bi pc aldık yol yakınken dönek 1 ci sinde yittiler 2 cisinde bari aklı başında bişiy olsun o dediiniz oc falan ben anlamam ne anlma geldiini bile milmiyorum vallahifazlada ucmak istemiyorum fiyat konusunda malum ekonomik kıriz var

Alıntıları Göster
    oc guzel bısı ASLInda ama anlamıyosan bulasmasan ıyı olur tam bı fıyat solsen aslında daha guzel olcak ona gore daha guzel parcalar yazılabılır bıde baya bı arastır forumu takıp et guzel bı pc toplarsın.Ust konuyuda ınceleyebılırsın

• quote:

oc guzel bısı ASLInda ama anlamıyosan bulasmasan ıyı olur tam bı fıyat solsen aslında daha guzel olcak ona gore daha guzel parcalar yazılabılır bıde baya bı arastır forumu takıp et guzel bı pc toplarsın.Ust konuyuda ınceleyebılırsın

Alıntıları Göster
    vallahi elimdeki pc sadece kasaya 450 ytl nakit veriyolar kıredi kartındada yaklaşık 800ytl var 1100 ytl ve1300 ytl falan gibi düşüne biliriz busefer araştırıcam 1 haftadır kafam patladı
  • quote:

vallahi elimdeki pc sadece kasaya 450 ytl nakit veriyolar kıredi kartındada yaklaşık 800ytl var 1100 ytl ve1300 ytl falan gibi düşüne biliriz busefer araştırıcam 1 haftadır kafam patladı

Alıntıları Göster
    Sapphire HD4850

Gigabyte EP35C-DS3R

Intel CPU Q6600

2x1 gb 800mhz verıtech ram (oc yapmıycagına bundan alabılırsın ucuz ramdır ama oc yapılmaz oyunlarda az olsa bıraz dusus yasar ama sorun olmaz heralde)

Seagate 250 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ(sen 320 lık ıstıyosun heralde o zaman 2 tane 160 lık alıp raıd0 yapıp daha yuksek bı perfonmasn elde edebılırsın ama fıyat bıraz daha yukselır)

FSP BlueStromII 500W (bu psu bu sısteme yeter heralde bılen bırı solese ıı olur pek psudan anlamam)

Bu tarz bı sıstem kasa su bu fln eklersen dedıgın fıyata 3 asagı 5 yukarı denklenır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 12 Temmuz 2008; 2:14:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cerkez78

oc overclock yani hız aşırtma.. bu şekilde işlemciye fazla frekans ve voltaj vererek hızının artmasını sağlıyoruz. örneğin e8400 3ghz ya nou oc ile 4ghze çıkartıyoruz.. doğal olarak performans da artıyo. bilmiyosan hiç bulaşma derim..

• quote:

quote:

oc overclock yani hız aşırtma.. bu şekilde işlemciye fazla frekans ve voltaj vererek hızının artmasını sağlıyoruz. örneğin e8400 3ghz ya nou oc ile 4ghze çıkartıyoruz.. doğal olarak performans da artıyo. bilmiyosan hiç bulaşma derim..

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar yardımlarınız icin gercekden cok saolun ama kafamın takıldıı 3 şey var

1 cisi bu psu yani powır dediniz güc kayna herhalde ve anladıım kadarı ile bu ayrı kasa ayrımı satılıyor atıyorum steathextreme 600w bunu alıcam ve ayriyettende boş kasamı alıcam

2 cisi de duyduum kadarı ile ekran kartında bu modeller icin cok iyi diyor lardı sizin yazdıklarınız modeller başka bu konu dada aydınlatır sanız sevinirim

MSI 8800GT-OC GDDR3 512MB 256BIT

3 cüsü ise su oc dediiniz yapmak istersem eğer ilerde sadece ram leri deiştirmem yeterli olur dimi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkez78 -- 12 Temmuz 2008; 11:06:07 >

• quote:

ya arkadaşlar yardımlarınız icin gercekden cok saolun ama kafamın takıldıı 3 şey var

1 cisi bu psu yani powır dediniz güc kayna herhalde ve anladıım kadarı ile bu ayrı kasa ayrımı satılıyor atıyorum steathextreme 600w bunu alıcam ve ayriyettende boş kasamı alıcam

2 cisi de duyduum kadarı ile ekran kartında bu modeller icin cok iyi diyor lardı sizin yazdıklarınız modeller başka bu konu dada aydınlatır sanız sevinirim

3 cüsü ise su oc dediiniz yapmak istersem eğer ilerde sadece ram leri deiştirmem yeterli olur dimi arkadaşlar

Alıntıları Göster
    senın yazdıgın 8800 modellerı, atı nın 4850 ve 4870 modellerı cıkmadan oncekı en guzel kartlardı F/p olarak.Ama 4850 onlardan ustun bır karttır.Ewt sımdı hazır kasayla psu alırsan genelde dandık psular koyuyolar kasaların ıcın yanı 70-100 lıraya kasa bakarsan ıcınden cıkan psu adama gıbı olmaz ama ben 300 e alırım dersen psular guzel olabılır.Oc her parcaya ayrı ayrı yapılır ama her parca bırlıkte hareket ettıgıne gore hepsını bır mıktar oclemek en ıyısıdır.Q6600 işlemcisi cok guzel oc olabılen bir işlemcidir yanı 2.4 de calıstına bakmayın rahat 3.0 da kullanabılırsın dahada yukarı cıkan bi işlemcidir.ama verıtech ram yada kıngston nun normaal ramlerınden alırsan bunlarda bı mıktar oc lersın ama ozel sogutmalı vb.. modeller kadar olmaz onların fıyatlarıda bıraz yuksektır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 12 Temmuz 2008; 11:37:37 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

8800gtler eskide kaldı artık. şuan güncel sistem istiyosan 4870 alcaksın.. oc için ocz 2x1gb 1066mhz ramlerinden istediğinde yaparsın..

• quote:

quote:

8800gtler eskide kaldı artık. şuan güncel sistem istiyosan 4870 alcaksın.. oc için ocz 2x1gb 1066mhz ramlerinden istediğinde yaparsın..

Alıntıları Göster
    anladıım kadarı ile kuracaıım sistem bu dorumu dur eksiim varmı

işlemci 1 . Q6600 QUAD CORE 2.4Ghz 8MB CACHE 1066FSB . 360 YTL

ana kart 2 . GIGABETE GA-EP35C-DS3R . 203 YTL

ekran kartı 3 . SAPPHIRE SAP_HD4850_512MB . 347 YTL

RAM 4 . OCZ OCZ 2 RPR 1066 2GK .127 YTL

hdd 5 . SEAGATE ST_SATA2_250GB_16MB .85 YTL

dvd 6 . 20X DUAL DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH .43 YTL

kasa 7 . THERMALTAKE VG7400BWS . 172YTL
    ...................................
    toplam .1.337 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkez78 -- 12 Temmuz 2008; 23:06:41 >

• quote:

toplam .1.337 YTL

Alıntıları Göster
    quote:

toplam .1.337 YTL

güzel yalnız nerden topladın bunu?

• quote:

quote:

toplam .1.337 YTL

güzel yalnız nerden topladın bunu?

Alıntıları Göster
    gold dan bakdım fiyatlarına ve bu fiyatlar 12 taksit fiyatları arkadaşım cokmu azmı tutmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkez78 -- 13 Temmuz 2008; 0:15:32 >

• quote:

gold dan bakdım fiyatlarına ve bu fiyatlar 12 taksit fiyatları arkadaşım cokmu azmı tutmuş

Alıntıları Göster
    ewt fıyatlar 12 taksıtlı fıyat olunca cok da pahalı degıl.
    exa dan bakarsan

anakart:191
    işlemci:352
    ekran kartı:325
    olarak sıralanıyo ve dıer parcalardada 5-10 fark edıyo isterseniz exa dan dusunun.inventusun fıyatlarıda cok uygundur ama orası pesınde cok uygundur vade farkı gırınce ısın ıcıne hıc uygun olmuyo:D

bu arada aldıgın kasanın ıcınde psu 400w galıba ılerıde sorun cıkarmasın(psu dan cok anlamıyorum bılen bırı yazarsa daha ıyı olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 13 Temmuz 2008; 3:06:47 >

• quote:

ewt fıyatlar 12 taksıtlı fıyat olunca cok da pahalı degıl.
    exa dan bakarsan

anakart:191
    işlemci:352
    ekran kartı:325
    olarak sıralanıyo ve dıer parcalardada 5-10 fark edıyo isterseniz exa dan dusunun.inventusun fıyatlarıda cok uygundur ama orası pesınde cok uygundur vade farkı gırınce ısın ıcıne hıc uygun olmuyo:D

bu arada aldıgın kasanın ıcınde psu 400w galıba ılerıde sorun cıkarmasın(psu dan cok anlamıyorum bılen bırı yazarsa daha ıyı olur)

Alıntıları Göster
    Arkadasım bence artık senın sıstemın tamam gayet guzel oldu ama sunuda soleyem sen suan p35 chıpset anakart alıyosun ama butcenı zorlayıp p45 bu modelede bakabılırsın ama p45 nedır ne degıldır bılmıyorum.

asus P5Q INTEL P45 DDR2 1200MHZ 1600FSB ICH10R ANAKART
    model anakart tada bak ıstersen ama senın su an karar verdıgın anakarttan bıraz pahalı exada 216ytl butcemı zorlar dersen p35-ds3r de cok guzel karttırbu ıkı karttada soleyem cf yanı ıkı ekran kartı takamazsın 2 ekran kartı takılabılen bır anakart tercıh ederım dersen bırat 240 ytl oluyo oda butceyı bıraz asar sanırsam(2 ekran kartı takmak bıraz gereksız cunku elındekı ekran kartı sallıyorum sana 2 sene sonra yetmedı sen aynısından alıp takmanla onu satıp o donemın ıyı bır kartını alman aynı paraya denk gelır o denemın yenısı bu ekran kartının 2 tanesınden daha perfonmanslıdır).Ben sana son kez soleyem de her seyı bı daha ıstemedıgın makınayı alma ama senın pc su an gayet guzel oldu bastada dedıgım gıbı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 13 Temmuz 2008; 10:21:19 >

• quote:

Arkadasım bence artık senın sıstemın tamam gayet guzel oldu ama sunuda soleyem sen suan p35 chıpset anakart alıyosun ama butcenı zorlayıp p45 bu modelede bakabılırsın ama p45 nedır ne degıldır bılmıyorum.

asus P5Q INTEL P45 DDR2 1200MHZ 1600FSB ICH10R ANAKART
    model anakart tada bak ıstersen ama senın su an karar verdıgın anakarttan bıraz pahalı exada 216ytl butcemı zorlar dersen p35-ds3r de cok guzel karttırbu ıkı karttada soleyem cf yanı ıkı ekran kartı takamazsın 2 ekran kartı takılabılen bır anakart tercıh ederım dersen bırat 240 ytl oluyo oda butceyı bıraz asar sanırsam(2 ekran kartı takmak bıraz gereksız cunku elındekı ekran kartı sallıyorum sana 2 sene sonra yetmedı sen aynısından alıp takmanla onu satıp o donemın ıyı bır kartını alman aynı paraya denk gelır o denemın yenısı bu ekran kartının 2 tanesınden daha perfonmanslıdır).Ben sana son kez soleyem de her seyı bı daha ıstemedıgın makınayı alma ama senın pc su an gayet guzel oldu bastada dedıgım gıbı

Alıntıları Göster
    CORE 2 DUO INTEL-Q9300

CORE 2 DUO GIGABYTE-EP35-DS3R

DDR2 SDRAM KINGSTON HYPERX-2 GB DUAL DDR2 900

PCIE GECUBE-HD4850

SATA2 SEAGATE-500 GB SATA2 32 MB NCQ

TFT LCD AG NEOVO-H-W19

FDD SÜRÜCÜLER MITSUMI-FDDB

KASA THERMALTAKE-WING RS 101

POWER SUPPLY / UPS OCZ-STEALTHXSTREAM 600w

KDV DAHİL TOPLAM : 1 514,73 USD

Beyler arkadaiımın 1500usd sınırı vardı ve böle bi sistem hazırladım ona ne düşünüyorsunuz neleri değiştirebilirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: MuDuN

CORE 2 DUO INTEL-Q9300

PCIE GECUBE-HD4850

TFT LCD AG NEOVO-H-W19

Beyler arkadaiımın 1500usd sınırı vardı ve böle bi sistem hazırladım ona ne düşünüyorsunuz neleri değiştirebilirim...

Alıntıları Göster
    işlemciye cok para vermene gerek yok oc lı bı q6600 9300 gecebılcek sevıyelere ulasır.500gb tek alcagına 250x2 al raid0 yap baya perfonmanslı olur ama alcagın urununde 32mb yanı guzel gecube gerıne sapphire alabılırsın gecubede guzeldır ama.Ramlerı ocz daha perfonmanslı oldugu soylenıyo bende kıngston hyperx almıstım ama ocz daha ıyı denılıyo ocz ye bakın derım ben daha cok oc potansıyelı varmıs oc yapmıycak kısı ıcın ztn verıtech yada kıngstonun normal ramlerıde yeterlıdır.

• quote:

işlemciye cok para vermene gerek yok oc lı bı q6600 9300 gecebılcek sevıyelere ulasır.500gb tek alcagına 250x2 al raid0 yap baya perfonmanslı olur ama alcagın urununde 32mb yanı guzel gecube gerıne sapphire alabılırsın gecubede guzeldır ama.Ramlerı ocz daha perfonmanslı oldugu soylenıyo bende kıngston hyperx almıstım ama ocz daha ıyı denılıyo ocz ye bakın derım ben daha cok oc potansıyelı varmıs oc yapmıycak kısı ıcın ztn verıtech yada kıngstonun normal ramlerıde yeterlıdır.

Alıntıları Göster
    yanlız arkadaşın alcagın anakart combo herhalde drr3 kullanmıyacaksa daha iyi bir anakart alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dinar626 -- 13 Temmuz 2008; 10:59:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MuDuN

CORE 2 DUO INTEL-Q9300

PCIE GECUBE-HD4850

TFT LCD AG NEOVO-H-W19

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MuDuN

CORE 2 DUO INTEL-Q9300

PCIE GECUBE-HD4850

TFT LCD AG NEOVO-H-W19

o sisteme hd4870 gider

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.