Şimdi Ara

Selenium ile şu alana nasıl yazı yazabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu sayfadaki input alanına ulaşıp yazı yazmak istiyorum ama bir türlü ulaşamadım nasıl ulaşabilirim ?

• 1,5 yıl önce Selenium ile veri çeken bir uygulama yaptım. Karışık iç içe geçmiş HTML elemanlarına ulaşmak için coğu kez Selenium 'un metodları yerine Xpath ile kendim ifadeler yazmıştım. Hedef HTML elemanını bulmak içinse Firefox 'ın web inspektor'unu kullanmıştım.

O zamandan sonra öyle bir iş gelmediği için ayrıntıları unuttum tabi ki.https://stackoverflow.com/questions/19137109/selenium-webdriver-entering-text-into-text-field# gibi gönderilere bakıp uyarlayabilirsin. Sonuçta Selenium bu tür işler için en iyi framework.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam chrome'dan ilgili elementi bulup copy xpath yaptım aynı şekilde denedim ama olmadı. Yardımcı olabilecek bir arkadaş elemente ulaşıp yardımcı olursa güzel olur öğrenmiş olurum.
  • Sağ clickle inspect element yaptıktan sonra (Opera Browser'da Ctrl+Shift+C)
    Selenium ile şu alana nasıl yazı yazabilirim

Burada sol üstteki butona tıklayıp haxballdaki açmak istediğin kutucuğa tıkla. Ardından Attığım fotoğraftaki mavi alan aradığın yer olacaktır.

En kolay yol buna sağ tıklayıp xpath kopyalaman olur.

from selenium.webdriver.common.keys import Keys
    from selenium import webdriver
    browser = webdriver.Chrome()
    browser.find_element_by_xpath(INPUT_XPATH).send_keys("Insan degilim.")
    browser.find_element_by_xpath(INPUT_XPATH).send_keys(Keys.ENTER)

ile input box'a Insan degilim. yazıp yollayabilirsin python'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeith -- 25 Haziran 2018; 17:52:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.