Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
12.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abi aslinda sunu algilayamiyoruz bi turlu. Yavas giden kurala uyar hizli giden canavardir diye bisey yok. Trafigin aktigi hizda gideceksin. Adamlar sana selektor yapiyorsa hata sende bas git iste.

70 akan trafikte 100 ile 130 la akan trafikte 100le gidilmez. Yavas gitmek guvenlik gitmek degildir her zaman. 3 serit yolda gec orta seride sabitle 110 kendini ne yaparsan yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi de kardeşim daha arabayı yeni sollamaya başlamışken arkadan gelen angutun selektör yapmasını nasıl açıklayacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Sol şerit adı üzerinde sollama için kullanılır ve her zaman daha hızlı gidene aittir. Bunun zaten trafik kuralı olmasına gerek yok sol şeritten uyuz uyuz gidilmeyeceği, yürüyen merdivende solda durulmayacağı, kaldırımda yürürken soldan yürünmemesi görgü kurallarıdır. Orta şeritten yada sağ şeritten giderken biri sellektör atarsa istediğin kadar sinirlen haklısın ama millet sol şeritten sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Canı tehlikeye atmak demişsiniz zaten en son şerittesiniz bu yüzden arkadan gelen sizin sadece sağınızdan geçebilir bunun adıda kör makas oluyor. O yüzden yok ben kurallara uyuyorum, yok şerit benim, yok ben zaten hız limitinde gidiyorum, yok bu yolda daha fazla hız yapılamaz gibi abuk sabuk tripler atmazsanız hem siz sinirlenmezsiniz hem arkadan gelen sinirlenmez. Yurdum insanında görgü kuralları neden 0 bir türlü anlamıyorum.

otoyollarda araç kullanımı görgü kurallarına göre oluyormuş ,bunu da duyduk ya daha ne diyelim :))

sürekli sol şeridi ihlal etmek ile hız sınırlarını aşmanın hiçbir farkı yoktur ,her ikisi de kural tanımamazlıktır ama 120 km. hız sınırı olan yolda 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz ,kimse sizin hız merakınız nedeniyle kendini ve başkalarını tehlikeye atılmasına katlanmak zorunda değildir

bu yolda hız yapılamaz gibi abuk sabuk trip dediklerin kanunlarda belirtilen hız limitleridir

ve bir itirazın varsa bize değil gerekli kurumlara dilekçe verilerek yapılabilir yada sıkıyorsa trafik polisine de sizin hız sınırınız beni ilgilendirmez de ,bakalım ne olacak :)

burada klavye delikanlılığı kolayınıza geliyor değil mi ?

kurallar herkes içindir ve tamamına uyulmalıdır ,sana göre yada bana göre kural/kanun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Abi aslinda sunu algilayamiyoruz bi turlu. Yavas giden kurala uyar hizli giden canavardir diye bisey yok. Trafigin aktigi hizda gideceksin. Adamlar sana selektor yapiyorsa hata sende bas git iste.

70 akan trafikte 100 ile 130 la akan trafikte 100le gidilmez. Yavas gitmek guvenlik gitmek degildir her zaman. 3 serit yolda gec orta seride sabitle 110 kendini ne yaparsan yap.

sol şerit savunucuları zaten orta şeridi de kendinin gördüğünden hiç kusura bakma ama orta şerid de 110 km. ile gitmeni de kabul etmiyorlar

hatta geçtiğimiz aylarda bu konu işlendiğinde ,kardeşim sen orta şerit de 120 ile gidemezsin ,boş bulduğunda en sağdaki şeride geçmek zorundasın

en sol şerit benim ,orta şerit de benim çekilin uleeenn ben geliyorum diyen fanatik dh. şoförlerini görmediniz galiba :))

aslında normal şoförlere en sağ şerit bile çok görülüyor (bu trafik canavarları sayesinde) ,yakında siz tarladan gidin biz hız yapalım diyenler çıkarsa hiç şaşırmayın

bu yollar kimsenin babasının malı değil ,en sol şerit sollama şerididir ve hız sınırı ülkemizde azami 120 km.(otobanda) olduğuna göre bu hız sınırları içinde soldan geçilir

ben şöyle istiyorum ,böyle olsun yada bana göre ,demek hakkı kimseye verilmemiştir ,sana yol vereceğim diye hız sınırı kısa süreliğine aşmak zorunda olan birisi radara girerse cezasını ödeyecek misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Sol şerit adı üzerinde sollama için kullanılır ve her zaman daha hızlı gidene aittir. Bunun zaten trafik kuralı olmasına gerek yok sol şeritten uyuz uyuz gidilmeyeceği, yürüyen merdivende solda durulmayacağı, kaldırımda yürürken soldan yürünmemesi görgü kurallarıdır. Orta şeritten yada sağ şeritten giderken biri sellektör atarsa istediğin kadar sinirlen haklısın ama millet sol şeritten sizin keyfinizi beklemek zorunda değil. Canı tehlikeye atmak demişsiniz zaten en son şerittesiniz bu yüzden arkadan gelen sizin sadece sağınızdan geçebilir bunun adıda kör makas oluyor. O yüzden yok ben kurallara uyuyorum, yok şerit benim, yok ben zaten hız limitinde gidiyorum, yok bu yolda daha fazla hız yapılamaz gibi abuk sabuk tripler atmazsanız hem siz sinirlenmezsiniz hem arkadan gelen sinirlenmez. Yurdum insanında görgü kuralları neden 0 bir türlü anlamıyorum.

otoyollarda araç kullanımı görgü kurallarına göre oluyormuş ,bunu da duyduk ya daha ne diyelim :))

sürekli sol şeridi ihlal etmek ile hız sınırlarını aşmanın hiçbir farkı yoktur ,her ikisi de kural tanımamazlıktır ama 120 km. hız sınırı olan yolda 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz ,kimse sizin hız merakınız nedeniyle kendini ve başkalarını tehlikeye atılmasına katlanmak zorunda değildir

bu yolda hız yapılamaz gibi abuk sabuk trip dediklerin kanunlarda belirtilen hız limitleridir

ve bir itirazın varsa bize değil gerekli kurumlara dilekçe verilerek yapılabilir yada sıkıyorsa trafik polisine de sizin hız sınırınız beni ilgilendirmez de ,bakalım ne olacak :)

kurallar herkes içindir ve tamamına uyulmalıdır ,sana göre yada bana göre kural/kanun olmaz

Kusura bakmayın ama sizin gibi düşünen insanlar yüzünden toplum bu halde. Görgü kuralları sadece trafikte değil heryerde geçerlidir. İnsanlar birbirine hoşgörü ve saygı göstermelidir ki tek bir toplum olabilelim. 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz, kimsenin haddine değildir ancak yaparsın sollamanı girersin şeridine. Belki adamın acil işi var toplantısına geç kaldı, eşi doğuruyor, çocuğuna birşey oldu hastaneye yetiştiriyor... Bu durumda ki bir adam senin sol şeritte hız limiti keyfini beklemez. Bu şekil acil durumda da hız limitine uyacak değilim. Klavye delikanlılığından bahsetmişsin ancak ben ne bu yorumumda ne önceki yorumumda kimseye ne saldırgan bir ifade nede bir küfür/hakaret kullandım.
    Ankara Doğukent bulvarı 3 şeritli gidiş-3 şeritli geliş kaymak gibi asfaltı olmasına rağmen hız limitinin 50km/s olduğu bir yol. Eşin doğum yapmak üzere ve hastaneye yetiştiriyorsun o yolda 55'le mi gideceksin? Kural, kanun mu tanıyacaksın? Orta şeritten 120limitli yolda istersen 80'le git kimse sellektör atamaz ancak sen sol şeridi ihlal edemez ve trafiği yavaşlatamazsın. Yaparsın sollamanı girersin şeridine. Bunun nesini anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum. Bazen denk geliyor sizin gibileri, sol şeritten giden ve genelde dizel araç kullanan tipler, sellektör falan anlamıyorsunuz adamı resmen hasta ediyorsunuz. Açmışınız müziğinizi, klimanızı, camlar da kapalı kendinizi izole etmişsiniz dışarıdan sol şeritten uyuz uyuz gidiyorsunuz. Sorsan ben hız limitlerine uyuyorum dersiniz. İnsanların acil bir işi olabileceğini düşünmeden o şeridi ihlal etmek apaçık görgüsüzlüktür. Lütfen birşeyi savunmadan önce azıcık düşünün. Sol şerit konusunda fikriniz hala değişmediyse de sizin gibiler yüzünden ACELE İŞİ olanlar makas atarak gitmek zorunda kalıyor. Lütfen aynı toplumda yaşadığınız insanlara biraz saygı ve duyun. Sol şerit her zaman daha hızlı gidene aittir, insanların o anda ne durumda olduğunu bilemezsiniz. Zevk için hız yapanlara bende karşıyım bunuda söyliyeyimde büyük ihtimal kendinizi bu şekilde savunacaksınız.

• Bence sorun seritlerin nasil kullanildigini kavrayamamaktan kaynaklaniyor. 110 120 ile sol seritten gidiyorsam arkamdaki arac bana selektor yapiyorsa o anda acil bir durum oldugunu dusunup yol veririm arac gicikligina pesime takilmadiysa.. orta seritten gidiyorsam onumdeki arac yavas geldiyse bana sollar onune gecerim yine ortadan giderim.. araba kullanirken hic bir seyden usenmeyin trafikteki insanlarin durumlarini bilemiyoruz acemi suruculer disinda

• Konu uzadıkça uzadı arkadaş ne sol şeritmiş yahu. Madem kendinize sol şeriti hak görüyorsunuz sayın 120 ye kitleyip gidenler veya yavaş sollayanlar sağınızdan biri sizi geçerse de kızmayın. Ya da tamponunuza yapışıp selektör yapanlara da kızmayın. Kanun varsa bu kanunu çiğneme özgürlüğü de var. Veriyorum paşalar gibi cezamı en azından 7 saatlik yol çile değil keyif oluyor benim için. Altımdaki araba da 1.8 ton istersen ben 180le gelirken 120 ile önümde kal da görelim kime ne oluyormuş. Paketler yolun kenarına koyar yoluma da devam ederim. 5 küsür metrelik arabayla sizin gibiler yüzünden makas atmak da zorunda kalırım. Vallaha işime gelir keyif aldığım bir şey.

Ayrıca burdaki klavye delikalılarını caddelerde de görmek isterim. Yok yol vermezmiş de bilmem neymiş. İstersen verme de görelim ne oluyor. Açıkçası henüz vermeyene veya gaza basmayana denk gelmedim.

Not: Trafik canavarı değilim.Trafikteki diğer herkese oldukça saygılıyımdır. Özellikle yayalara karşı. Yol verdiğim zamanki teşekkür edişleri bana yeter. Sol şeritte uzaktan gördüysem yavaş bi aracı uyarı selektörü atarım ayağımı gazdan çekerim ki sıkışmış hissetmesin diye. Kimse benim yüzümden radara girmek veya canını tehlikeye atmak zorunda değil. Ancak inadına vermiyorsan benden çekeceğin var. Hele de 2 şeridi ortalamış giden birisini görürsem direk sokuyorum burnumu müsait olan tarafına bi tırsıp kaçışları var görmeye değer :D

Dikkatli sürün,keyifli yolculuklar. Trafikte de böyle şeyler yüzünden kimseyle inatlaşmayın çıkarır vurur b.k yoluna gidersiniz. Ben terbiyesizliğimi( hakedene tabi) yapıp gaza oturuyorum :D

• quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın ama sizin gibi düşünen insanlar yüzünden toplum bu halde. Görgü kuralları sadece trafikte değil heryerde geçerlidir. İnsanlar birbirine hoşgörü ve saygı göstermelidir ki tek bir toplum olabilelim. 120 ile sollayan şoföre kimse karışamaz, kimsenin haddine değildir ancak yaparsın sollamanı girersin şeridine. Belki adamın acil işi var toplantısına geç kaldı, eşi doğuruyor, çocuğuna birşey oldu hastaneye yetiştiriyor... Bu durumda ki bir adam senin sol şeritte hız limiti keyfini beklemez. Bu şekil acil durumda da hız limitine uyacak değilim. Klavye delikanlılığından bahsetmişsin ancak ben ne bu yorumumda ne önceki yorumumda kimseye ne saldırgan bir ifade nede bir küfür/hakaret kullandım.
    Ankara Doğukent bulvarı 3 şeritli gidiş-3 şeritli geliş kaymak gibi asfaltı olmasına rağmen hız limitinin 50km/s olduğu bir yol. Eşin doğum yapmak üzere ve hastaneye yetiştiriyorsun o yolda 55'le mi gideceksin? Kural, kanun mu tanıyacaksın? Orta şeritten 120limitli yolda istersen 80'le git kimse sellektör atamaz ancak sen sol şeridi ihlal edemez ve trafiği yavaşlatamazsın. Yaparsın sollamanı girersin şeridine. Bunun nesini anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum. Bazen denk geliyor sizin gibileri, sol şeritten giden ve genelde dizel araç kullanan tipler, sellektör falan anlamıyorsunuz adamı resmen hasta ediyorsunuz. Açmışınız müziğinizi, klimanızı, camlar da kapalı kendinizi izole etmişsiniz dışarıdan sol şeritten uyuz uyuz gidiyorsunuz. Sorsan ben hız limitlerine uyuyorum dersiniz. İnsanların acil bir işi olabileceğini düşünmeden o şeridi ihlal etmek apaçık görgüsüzlüktür. Lütfen birşeyi savunmadan önce azıcık düşünün. Sol şerit konusunda fikriniz hala değişmediyse de sizin gibiler yüzünden ACELE İŞİ olanlar makas atarak gitmek zorunda kalıyor. Lütfen aynı toplumda yaşadığınız insanlara biraz saygı ve duyun. Sol şerit her zaman daha hızlı gidene aittir, insanların o anda ne durumda olduğunu bilemezsiniz. Zevk için hız yapanlara bende karşıyım bunuda söyliyeyimde büyük ihtimal kendinizi bu şekilde savunacaksınız.

asıl siz kusura bakmayın ama düşünce tarzınız çok yanlış

görgü kuralları tabi ki önemlidir ama öncelikle kanunlar ve yapılması mecburi tutulan uygulamalar gelir ve bunlara uyarsanız zaten görgü kurallarına da otomatik olarak uymuş olursunuz

yoksa ben mecbur kalırsam kuralları çiğnerim demek ne derece görgü kuralına uygunluk oluşturur ?

aynı sözleri başka başlıklarda tekrarlamaktan sıkıldık ama dön dolaş aynıları söylendiği için mecburen tekrarlıyoruz ,bunlardan bazıları şunlar ;

işim acele diyerek veya eşim doğum yapıyor diyerek hız limitleri ve trafik kurallarının dışında araç kullanma hakkı kimseye verilmemiştir (ambulans ve itfaiye araçları dahil,sadece geçiş üstünlüğüne sahiptirler)

yalnız bizde meşhur bir uygulama vardır ,kanun koyan kendisi kanuna uymaz ,bu işe en uygun örneklerden birisi de siyasilerimizdir ,hani imam-cemaat örneği gibi

işin acı tarafı bize görgü öğretmeye çalışıyorsun ama bizim gibilere uyuz uyuz gidiyorsun diyerek görgünü ve terbiyeni gösteriyorsun

benim müzik açmam,klima açıp açmamam seni hiç ilgilendirmez (yasalara göre suç mu ? )

birde şu doğum için hastaneye kendi arabanızla gitme hastalığından bir türlü kurtulamadınız gitti ,ara 112 yi onlar gelip en güvenli şekilde eşinizi ve sizi götürsün ,ha siz ayrıca kendi arabanızla gelmek istiyorsanız eşiniz ambulansla ,siz arabanızla gidebilirsiniz (artık ne arabaysa illa kendi arabanızla gidince madalya takıyorlar sanki)

son olarak önce burada terbiyenizi gösterin ki sizi terbiyeli ,görgülü araç kullandığınıza ikna olalım

sonra bir şeyi kafanıza sokmak zor olsa da gerçekleri kabul etmeyi öğrenin

işin gerçeği size ehliyet verenleri çok merak ediyorum ,acele işiniz olunca hız sınırını geçebilirsiniz yada kural falan dinlemezsiniz mi diyorlar ,bunu hangi sürücü kursu söylediyse bildirin de orayı şikayet edelim

klavye delikanlısı değilseniz o zaman trafik polisine de kafa tutun dedim ,bunu eğer gerçekten polise de diyebiliyorsan o zaman klavye değil gerçek delikanlısın demektir ,artık daha ne diyeyim

zaten makas atma olayına hiç girmeyeceğim ,çünkü insanlık dışı bir hareketin nesini konuşayım

siz bildiğiniz gibi davranmaya devam edebilirsiniz ama bu yüzden birgün kaza vs. yaparsanız o zaman bakın bakalım polis ve mahkeme size iyi yapmışsın diyecek mi ?

tabi birde vicdanı olan insan kazaya sebebiyet verdiği ,yaralanma ve ölümler nedeniyle ömür boyu vicdan azabı duyması da cabası olacaktır (tabi bir dirhem vicdanı varsa)

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Konu uzadıkça uzadı arkadaş ne sol şeritmiş yahu. Madem kendinize sol şeriti hak görüyorsunuz sayın 120 ye kitleyip gidenler veya yavaş sollayanlar sağınızdan biri sizi geçerse de kızmayın. Ya da tamponunuza yapışıp selektör yapanlara da kızmayın. Kanun varsa bu kanunu çiğneme özgürlüğü de var. Veriyorum paşalar gibi cezamı en azından 7 saatlik yol çile değil keyif oluyor benim için. Altımdaki araba da 1.8 ton istersen ben 180le gelirken 120 ile önümde kal da görelim kime ne oluyormuş. Paketler yolun kenarına koyar yoluma da devam ederim. 5 küsür metrelik arabayla sizin gibiler yüzünden makas atmak da zorunda kalırım. Vallaha işime gelir keyif aldığım bir şey.

Ayrıca burdaki klavye delikalılarını caddelerde de görmek isterim. Yok yol vermezmiş de bilmem neymiş. İstersen verme de görelim ne oluyor. Açıkçası henüz vermeyene veya gaza basmayana denk gelmedim.

Not: Trafik canavarı değilim.Trafikteki diğer herkese oldukça saygılıyımdır. Özellikle yayalara karşı. Yol verdiğim zamanki teşekkür edişleri bana yeter. Sol şeritte uzaktan gördüysem yavaş bi aracı uyarı selektörü atarım ayağımı gazdan çekerim ki sıkışmış hissetmesin diye. Kimse benim yüzümden radara girmek veya canını tehlikeye atmak zorunda değil. Ancak inadına vermiyorsan benden çekeceğin var. Hele de 2 şeridi ortalamış giden birisini görürsem direk sokuyorum burnumu müsait olan tarafına bi tırsıp kaçışları var görmeye değer :D

Dikkatli sürün,keyifli yolculuklar. Trafikte de böyle şeyler yüzünden kimseyle inatlaşmayın çıkarır vurur b.k yoluna gidersiniz. Ben terbiyesizliğimi( hakedene tabi) yapıp gaza oturuyorum :D

trafik canavarı değilsin ve bunları yapıyorsun ???

canavar deyince azından alev falan mı çıkartman gerektiğini düşünüyorsun

ve senin hız yapma özgürlüğün varsa bizimde kurallara uyma durumumuz var (hakkımız var diyemiyorum çünkü çok abes bir söz olur)

günah işleme özgürlüğünden sonra birde kanunları çiğneme özgürlüğü duyduk ...!!!

ayrıca meşhur bir söz vardır " el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş" ,inşallah sende bir gün senden beter birisiyle kapışırsın (beddua etmiyorum,sadece sen istediğin için dua na katılıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Sollamanın mantığı nedir? Önünde gitmeyen arabayı soldan daha hızlı bir hız ile geçip önüne geçip gitmektir. Ama nasıl?
    Diyelim ki oto yolda gidiyorsun. 3 şeritli otoban diyelim. Orta şeritte gidiyorsun. 120 - 130 olsun hızın. Ve önüne yine orta şeritte giden bir araba çıktı ve hızı 90 - 100 olsun onunda. Sen şimdi ne yapacaksın? Sol şerit boşsa zaten bu arabaya yaklaşmadan hız bile kesmeden solundan geçeceksin onu. Ama, sol şerit doluysa mecburen hızını düşüreceksin ve neredeyse onunla aynı hıza düşeceksin. Baktın sol şerit boşaldı ve geçeceksin sola. Ama kalkıp da 100 ile giden adamı 110 ile sollarsan arkandan hızla gelen araba da doğal olarak hız kesmek istemediği için sana sellektörü çakar. 100 ile giden arabayı mümkün mertebe hızlı sollayacaksın ki solda senden hızlı gelen arabayı da yavaşlatmayasın. Yani 100 ile giden arabayı gerekirse 130 - 140 ile sollayıp geçip önüne tekrar 100'e düşmenin de anlamı yok. Zaten tekrar önüne geçip onun hızına düşeceksen hiç sollama daha iyi. Ha o senin önünde gitmiş ha sen onun önünde gitmişsin bir şey fark etmez.
    Ve yine diyelim ki orta şeritte 120 - 130 giderken önüne 90 - 100 arası giden birden fazla 5-6 araba çıktı diyelim. Ve yol bu sefer 2 şeritli otoban olsun diyelim. Sol şerit müsait ve çıktın sola. O 6 arabayı kalkıp 110 ile sollarsan arkandan senden hızla gelen arabadan yine sellektör yersin. Gerekirse o 6 arabayı 140 - 150 ile sollayıp geçeceksin sollaman bitince önüne. Bu işin kuralı budur. Ha, bunu yapamam diyorsan o zaman sollamayı unutun.

Arkadan ferrari geliyorsa 140-150 de yetmez ne olacak ozaman ?

140-150 yi neye göre kime göre belirlediniz ? Bu mantıkla 140-150 ile sollamaya çıktınız, arkadan 250 ile ferrari yanaştı. E adam mecbur hız kesti. O zaman sellektör korna ve hatta küfür hakkı da doğdu

Mantık bu değil, kuralda bu değil. Çok yanlış öğrenmişsiniz...

Bu işin aklın gereği makul seviyeleri var. olayı abartıp , uç noktalara götürüp kendinizi haklı çıkartmaya çalışmayın. Ferrari gelirseymiş.... Memlekette kaç tane ferrari var ki sana denk gelecek. Şu anda ortalama her araç çok rahat 120 130 km hızlara güvenli bir şekilde çıkabiliyor. ( kuş serileri brodway falan hariç. Zaten onlarında hiç sol şeriti işgal ettiklerine denk gelmedim)

Sen sollamaya çıktığında da 110 120 ile çıkıyorsun. Arkandan gelen araç da ortalama 155-175 arası seyrediyor olacaktır. 130 la falan geliyosa zaten gazdan çekiversin ayağını. Sadece fren yaptırtmayın arkadaşım. Tek istediğimiz bu. Aynanı sık sık kontrol et baktın hızlı bir araç geliyor ya frene bas ya da bas gaza biraz sağa geçiver çok zor değil.

Bırakın büyükler geçsin soldan sizi. ben bakıyorum varsa gelen yol verip çekiliyorum.Zaten beni geçen adam ceza yemeyi göze almış altında En kötü premium D segmenti bir araç olandır. Yol veririm gider.

Otoyolda hız sınırını öğrenin sonra tartışalım sizle. Haklı çıkarsam ne olacak ki ? Kurallardan haberi olmayan birine ne anlatsam boş. Max. hızın 120 km olduğu yerde bakkal hesabı ile trafik kuralı belirlemişsiniz. Fren bastırmayın ne demek arkadaşım. O frene basmadan sırf hızım yüksek diye yardırabileceğini mi sanıyorsun ? Yeri gelince önde ki araç sollamaya çıktı ise efendi gibi frene de basıp onun sollamasını bekleyeceksin !!! Kafa yapısına bak. 150 ile gidiyorsam frene bastırmayacaksınmış ...

Sol şeritte sollamaya çıkanı her türlü bekleyeceksin. Bakın keyfi olarak sol şeritte gidenden bahsetmiyorum. Sollama diyorum...

Kimlerle aynı trafiği paylaşıyoruz. Allah sizin gibi kafa yapısına sahip kişilerden uzak tutsun... 75 yıllık cevabıma 175 yıl sonra dönüş yaptığınız için de ayrıca tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 15 Ağustos 2014; 3:47:43 >

• arifomer kullanıcısına yanıt
    asıl suç bunlarda değil devletin kendisinde

kanun yapıcı ve uygulayıcı görevini hakkıyla yapsa (ve uygulamayı takip etse) bakalım ben yaparım kimse karışamaz diyebiliyorlar mı ?

işin gerçeği otoyollarda bu arkadaşların anlattığı tarz orman kanunları geçerli oluyor ,adam gaza yüklenmiş 120 km. hız sınırı olan yolda 200 küsür km. gidiyor ve tabi çok uzaklardan selektör yapa yapa geliyor

hatta bazen 2 araç kapışıyor 2 şerit atların son kulvara girişleri gibi çılgınca geliyorlar ,bırakın en sol şeridi orta şerit bile bu trafik canavarları yüzünden emniyetsiz oluyor

araba ne zaman ki taşıma aracı olmaktan çıkıp hava atma aracı oldu ,işte o zamandan beri bu durumlar böyle,bu şekilde davrananlara bir dirhem acımıyorum ama karşıdan gelen yada yanındaki araca veya diğer canlılara verdiği zarar iç acıtıyor

devlet bir yol yapmış ve hız sınırını azami 120 km. koymuş (tabi bu bile her yerde geçerli değil,daha düşük hız limiti olan yerlerde var)

buraya kadar tamam ama ne bir denetim var ne de yeterli ceza ,sonra insanlarımız ölmesin,sakat kalmasın diye timsah göz yaşı misali trafik canavarı olmayın şeklinde tabelalar ve sosyal mesajlar veriyor (sanki dalga geçer gibi) ,avrupalı yasayı koymuş ve hiçbir vatandaş onun dışına çıkma cesareti gösteremiyor

şimdi bu durumda kanunları,yönetmelikleri umursamayan mı ,yoksa harfiyen uygulayan mı daha medeni/görgülü ?

birde anlamadıklarından değil ,işlerine öyle geliyor

• quote:

asıl suç bunlarda değil devletin kendisinde

kanun yapıcı ve uygulayıcı görevini hakkıyla yapsa (ve uygulamayı takip etse) bakalım ben yaparım kimse karışamaz diyebiliyorlar mı ?

işin gerçeği otoyollarda bu arkadaşların anlattığı tarz orman kanunları geçerli oluyor ,adam gaza yüklenmiş 120 km. hız sınırı olan yolda 200 küsür km. gidiyor ve tabi çok uzaklardan selektör yapa yapa geliyor

hatta bazen 2 araç kapışıyor 2 şerit atların son kulvara girişleri gibi çılgınca geliyorlar ,bırakın en sol şeridi orta şerit bile bu trafik canavarları yüzünden emniyetsiz oluyor

araba ne zaman ki taşıma aracı olmaktan çıkıp hava atma aracı oldu ,işte o zamandan beri bu durumlar böyle,bu şekilde davrananlara bir dirhem acımıyorum ama karşıdan gelen yada yanındaki araca veya diğer canlılara verdiği zarar iç acıtıyor

devlet bir yol yapmış ve hız sınırını azami 120 km. koymuş (tabi bu bile her yerde geçerli değil,daha düşük hız limiti olan yerlerde var)

buraya kadar tamam ama ne bir denetim var ne de yeterli ceza ,sonra insanlarımız ölmesin,sakat kalmasın diye timsah göz yaşı misali trafik canavarı olmayın şeklinde tabelalar ve sosyal mesajlar veriyor (sanki dalga geçer gibi) ,avrupalı yasayı koymuş ve hiçbir vatandaş onun dışına çıkma cesareti gösteremiyor

şimdi bu durumda kanunları,yönetmelikleri umursamayan mı ,yoksa harfiyen uygulayan mı daha medeni/görgülü ?

birde anlamadıklarından değil ,işlerine öyle geliyor

SANA NE..! SANA NE..!

Adam 200 ile gidiyorsa sana ne..! Sen 120'yi geçmiyorsan geçme, ama geçene de karışma. Buna hakkın yok. Yeter yahu.. Sizin gibi mıymıntı 120 ci ve 70 ci sürücüler yüzünden E-5 de çile çekiyoruz. Uzun zaman sonra bir işim icabı B.Çekmeceye gitmek zorunda kaldım ve E-5'i kullandım. Anasını satayım 1.5 saatte gittim ve 70'i geçmeyeyim diye yolun sağından, ve gözüm göstergede gittim. Dönerken neyse ki yol çoğu yerde tıkalıydı da 70 pikolojisinden kurtardım. Lanet ettim resmen yoluna da trafiğine de. Bu ne yahu, 2014 yılı ve 70 km/h sınır. Dönerken sahili tercih ettim ve Havaalanı yolundan Yeşilköy'e çıktım. 3 şeritli kaymak gibi yol ve 70 sınırı var. Arabalar yan yana 70 ile gidiyor ve boş olan yol bu 70 saçmalığı yüzünden dolu gözüküyor. O 70'i koyanın canı cehenneme. Kaymak gibi 3 şeritli yolda 120 hız sınırı. Yap şunu 150 herkes rahatça gitsin. Yap şu sınırı E-5'de 100, herkes rahatça gitsin. Kimi araba var 5. vites de rampa da kurtarmıyor. 4'e düşüyorsun. BU saçmalıktan başka bir şey değildir. Kimse bana bu sınırların doğruluğunu savunmasın.

O inatla yol vermem diyenler bir gün öyle birine denk gelirsiniz ki, orta şeritten dahi seyretmeye korkar sağ şeride mahkum olursunuz.

Adama bak ya, takmış kafayı 200 ile gidene. Kendi yapamadığını bir başkası yaptığı zaman çekemeyip bu şekilde kuralcı ayağına yatan bir ahali.

• Burada boş keseden sallayanlar mümkünse aynı savunmalarını aşırı hızdan çevirdiğinde polisin yüzüne de söylesinler. Ha o anda sudan çıkmış balığa döneceklerse (ki dönmeyenini tarih yazmamıştır daha) hiç boş yere burada klavye delikanlılığı yapmaya kalkmasınlar. Biz o 200km'lere kimlerin ne amaçlarla çıktığını çok iyi biliyoruz, çocuk kandırmasınlar.
  • Herkese merhaba,

Önce biraz sakinleşelim, uç noktalara gidip kutuplaşmaya gerek yok. :)

Günaşırı İzmir-Çeşme otobanını kullanıyorum. Arabam Volvo S80 T6.
    Genelde en sağ şeritten 120-130 km/h gibi hızla gidiyorum. Nedense bu otobanda en sağ şerit en rahat şerittir.
    Sebebi de insanımızda otoban kültürünün olmaması.

Kullananlar bilir, bu yolda ne kamyon, otobüs olur, ne de en sağ şeritte dalgalanmalar. Her şeridin asfaltı aynıdır.
    Orta şeritte 80-90 civarı gidiyorlar, sağ şerit bomboş olmasına rağmen orta şeritte inat ediyorlar.
    Onları 100-110 ile sollamaya çalışanlar var ve arkalarından 180-200 ile kaptırıp gelen, deli gibi selektör ata ata gelen insanlar.
    Sol şeridini pek sevmem.

Genelde hız yapmayı da sevmem.
    Ama bazen insanı çileden çıkartıyorlar.

Hiçbir zaman sollama yapan bir araca selektör yapmam.
    Ben de şimdiye kadar çok az selektör yemişimdir. Çünkü arkamdaki trafiği de devamlı kontrol ederim, ve kaçla gidiyorsam gideyim, arkamdan benden daha hızlı bir araba geliyorsa mutlaka yol veririm.
    Önüm dolu olduğu halde selektör ile yol isteyenlere de gıcık olmuşumdur.

Başkalarına yol vererek veya orta/sağ şeritten giderek erkekliğinizden bir şey kaybetmezsiniz.

Herkese selamlar ve iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Herkese merhaba,

Genelde en sağ şeritten 120-130 km/h gibi hızla gidiyorum. Nedense bu otobanda en sağ şerit en rahat şerittir.

Kullananlar bilir, bu yolda ne kamyon, otobüs olur, ne de en sağ şeritte dalgalanmalar. Her şeridin asfaltı aynıdır.
    Orta şeritte 80-90 civarı gidiyorlar, sağ şerit bomboş olmasına rağmen orta şeritte inat ediyorlar.
    Onları 100-110 ile sollamaya çalışanlar var ve arkalarından 180-200 ile kaptırıp gelen, deli gibi selektör ata ata gelen insanlar.
    Sol şeridini pek sevmem.

Ben de şimdiye kadar çok az selektör yemişimdir. Çünkü arkamdaki trafiği de devamlı kontrol ederim, ve kaçla gidiyorsam gideyim, arkamdan benden daha hızlı bir araba geliyorsa mutlaka yol veririm.

Başkalarına yol vererek veya orta/sağ şeritten giderek erkekliğinizden bir şey kaybetmezsiniz.

Bu kadar basit ve net.

• Orta şeritte giderken bile arkadan selektör yapan manyaklar varken ne olacak bu kazaların hali bilmiyorum.
  • Kesinlikle katılıyorum.
  • nslhnhn N kullanıcısına yanıt
    Amerika'da sol şeritten sadece içinde birden fazla olan araçlar gidebilir. Herkes şeridini biliyor yani. Ama tabi onlardaki gibi 6 şeritli yollar yok bizde. O zamana kadar sellektör yapanlara katlanıcaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Herkese merhaba,

Sol şeridini pek sevmem.

Izmir seferihisar urla çeşme yolunu cok kullandim iyi bilirim,güzel bir tespit yapmışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: nslhnhn

Orta şeritte giderken bile arkadan selektör yapan manyaklar varken ne olacak bu kazaların hali bilmiyorum.

Umrumda olmaz ,gecen ortamaşeritte giderken sollama yaptim ve kimse yoktu,o saniye arkamda bir bmw yardirark geliyor,ne varsa yakti herşeyi kullandı,uzaktan dinime kadar geldi,umrumda bile olmadi sollamami yaptim orta seride gectim

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.