Şimdi Ara

Selman Öğüt'ün Doçentlik İçin Berat Albayrak'a Yalvardığı Mailler Ortaya Çıktı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
18.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
451 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tuketiciserdar

Biri Windows Not Defterinden birşeyler yazmış.

Altınada adamın tezinde yaptığı alıntıları eklemiş.

Şimdi buradan nasıl oluyor da, adamın yaptığı tezdeki alıntı ile gönderdiği mail ispatlanıyor?

O halde tezde alıntı yaptı diye ne görsek, ne yazılsa ona inanalım. Pekala bu metinin farklı biçimleri de yazılır yani:)

Doğru olabilir tabi ki, inanırım hiçte şaşırmam. Ancak neyle neyi ispatlıyor bu insanlar bu derece bi saflık olabilir mi?

Yarın ananızın kız olduğuna inandırırlar sizi ben diyim, böyle saf olmayın.

Yüksek yapanlara sormak lazım, kaç taneniz alıntı yapmadan tez yazdınız? :) Hadi hadii dürüst olun. Biz kırk kardeşiz kırkımızda birbirimizi biliriz.
    sen hayatında akademik bir yazı yazdın mı biliyormuş gibi konuşuyor bir de.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

Alıntı o şekilde yapılmaz. Ufak tefek değişiklikler yapıp kendi yazmış gibi yaptığı açık. Tabi hayatında akademik olarak bir şey yapmamış olanlar bilmez ama bilmediği halde kimseye saf olmayın da demez.
    Kardeşim konu dışı olarak yazıyorum aşağıdaki yazıyı. Yukarıda bahsi geçen tezi konu dışı bırakarak.

Şimdi akademik çalışma yaptıysan işin çakallığını sen de bilirsin. Alıntılama için belli bir yüzdeyi geçemezsin. Turnitin e takılırsın. Bundan dolayı da bazı yazılarda alıntı yapmak yerine cümleyi değiştirerek,kelimeleri değiştirerek,oynamalar yaparak turnitine yakalanmamaya çalışırsın. Özellikle deneysel bir tez yapmıyorsan veya yeni birşey bulacağın bilimsel bir tez yapmıyorsan, yani literatür toplamması yapıp belli verilere ulaşman gereken bir tez yazıyorsan mecbur yapıyorsun bu tarz çakallıkları. Birçok yüksek lisans tezinde bu mevcut. Dışarıda parayla yazdırılan tezleri hiç söylemiyorum bile. Onlar komple diğer kaynaklardan kelime ve cümle oyunlarıyla turnitine takılmadan geçecek şekilde hazırlanıyor.

Ha konuda bahsi geçen tezi tabi daha detaylı incelemek lazım. Belki komple sağdan soldan alma şeklindedir. Öyleyse zaten çalıntı denmesi normal. Ama böyle bir iki paragrafta kalıyorsa sadece benzerlikler, bu tarz benzerlikler benim tezimde de var bir çok yüksek lisans tezinde de var Yoksa tez bitmez.

• tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Sen daha alıntı ile intihal arasındaki farkı bilmiyorsun. İntihal yasak alıntı ise serbest ama sınırı var.
  • Biz sabahtan akşama kadar gtumuzu yirtalim adamlara bak.adaletjni skm dünya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de ne zaman TV de gorsem "kahvedeki dayidan farkli bir ufku yok bu herifin nasil docent olmus ki " der dururdum.
    Berat agabeyine hediye olarak "yuzuk" yollasin bari gonlunu alir bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi de tv lere bakıyorum yodan geçene dr ünvanı vermişler.bu doktora bu kadar kolay mı.
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Alıntı yaparsın ama "şunun dediği gibi" falan deyip 1 paragraf yazıyı koyabilirsin. Böyle arada 1 kelime ekleyip kendi yazmış gibi yapmazsın. Bunları o programlar yemiyor zaten, epey değiştirmen lazım. Sonuçta o programları yapanlar da salak değil.

Bir de şu var doçentlik sınavı için araya bakan sokmaya çalışan kişi tezinde neler neler yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 5 Mart 2020; 21:13:34 >
  • Bu şahıs bir de mekke doğumluymuş, sen bu tiplerden ülke çıkarlarını, demokrasiyi, cumhuriyeti savunmasını, Türklüğü korumasını bekleyebilir misin?

Programlarda çıkıp anca çıkarları için reisçilik, ümmetçilik, din tüccarlığı yapar dururlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 6 Mart 2020; 17:2:2 >
  • quote:

Alıntı yaparsın ama "şunun dediği gibi" falan deyip 1 paragraf yazıyı koyabilirsin. Böyle arada 1 kelime ekleyip kendi yazmış gibi yapmazsın. Bunları o programlar yemiyor zaten, epey değiştirmen lazım. Sonuçta o programları yapanlar da salak değil.

Bir de şu var doçentlik sınavı için araya bakan sokmaya çalışan kişi tezinde neler neler yapar.
    Tabi onu da düşündüm. Normal yollardan başarılı olmayıp, torpil yoluna giden adam her türlü yayın kaçakçılığını da yapmıştır.

Konu dışı olarak söylemem gerekirse ülkemizde çok bilinmez ama bu tez,makale sektörü çok büyük bir sektör. Adamlar öyle programlar çıkarmış ki sen bir makaleyi koyuyorsun,program eş anlamlı veya yakın anlamlı kelimelerle cümleyi komple değiştirip turnitinden başarıyla geçmeni sağlıyor. Bu gözler neleri neleri gördü Tabi bizim tez yazdığımız dönemde yoktu böyle programlar falan. Şimdiki gençlik daha şanslı. Tezin tıkandığı yerde bir makaleden al programa yapıştır metni, o senin yerine değiştirsin

• Lisede bende böyleydim.Matematik dersi zayıf gelince Matemetikçi Mason ondan beni bıraktı derdim bizimkilere.
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    Tabi o programlar çıkıyor ama aynı zamanda tespit programları da gelişiyor. Böyle sürüp gidiyor diğer pek çok konuda olduğu gibi. Mesela yeni doping ilacı çıkıyor, yakalanmıyorsun bir süre ama sonra onu da tespit ediyorlar. Bundan kaçış yok.
  • quote:

Tabi o programlar çıkıyor ama aynı zamanda tespit programları da gelişiyor. Böyle sürüp gidiyor diğer pek çok konuda olduğu gibi. Mesela yeni doping ilacı çıkıyor, yakalanmıyorsun bir süre ama sonra onu da tespit ediyorlar. Bundan kaçış yok.
    Aynen kardeşim. Her konuda black hat ve white hat ler savaşıyor Tabi programlara karşı tespit programları gelişene kadar tezi yazan yazıyor. Bu savaş hiçbir zaman bitmeyecek, özellikle bilgisayar üzerinde hep gizli bir savaş olacak.

• Deneyimli OÇ

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunları kim ifşa ediyorsa madalya takmak gerek.
  • Allah bunların topunun belasını versin

• Adamlarda bir tane hakkı ile yerine gelen yok.
  • Yatacak yeriniz yok Kul hakkı çıkar elbet.

• Hadi osmanlı torunlu , şeriat gelecek , parmak kol kesilecek ama laiklerin değil siz müslümanım diye geçinip hak kul yiyenlerin.

• (Doc Johnson Sasha Grey Ur3 Cream Pie Pocket Pussy)'den sonra pek ilgimi çekmedi. Daha büyük beklentilerim vardı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Bu şahıs bir de mekke doğumluymuş, sen bu tiplerden ülke çıkarlarını, demokrasiyi, cumhuriyeti savunmasını, Türklüğü korumasını bekleyebilir misin?

Programlarda çıkıp anca çıkarları için reisçilik, ümmetçilik, din tüccarlığı yapar dururlar.
    Double ümmet ohh
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.