He he mantık kırıntısı bile bulunmuyor, biraz empati yapabilseniz keşke. Agnostisizmi önce ikiye ayıralım, 1, gerçeğin ne olduğu bilinemez(buna apateizm de denilebilir), 2, bugün değilse bile gelecekte neyin ne olduğu bilinecek. Daha sonra Agnostisizmi üçe ayıralım, ateizme yakın, deizme yakın, ve %50/50 (ben kendimi %50/50 olarak tanımlıyorum, daha ince düşünürsem belki belki birkaç puan aşağı yukarı kayabilir ve edindiğim tecrübelere göre durum tersine değişebilir)
Evet bence de ateizm bir inançtır ama teizm kadar zararlı bir inanç değildir. Ateizmde ileri gitmek gibi bir amaç var teizmde ise amaç belli bu dünyada imtihan oluyoruz.
Bütün bunlar hayatta kalma içgüdüsüyle yapılmış şeyler, teizmle alakası yok. Onlarca sayfada gericiliği öğretip en üstte tek kelimeyle ilerici ol (oku) demek hiçbir işe yaramaz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 27 Haziran 2021; 0:54:8 > |
Semavi Dinler insanlığa zarar veriyor (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZodionSenin tanrın da beni yakacak demek ha
Alıntıları GösterBenimki seninkinden büyük
-
Her şeyin zamanı ve yeri olması gerektiğini kim söyledi. Sana göre faydası yoktur. Bir başkasına göre sokakta cinsel ilişkiye girmek onun beyninde elektrik sinyali festivali yaşatıyordur onun için çok faydalıdır. Ya da eroin bağımlısı birini düşün; adam bir tek eroin kullandığında mutlu olabiliyordur(yine beyinde bir elektrik şenliği ). O yüzden kendisine zararı olsa da başkasına zararı olmadığı için istediğini yapabilmeli, bu suç olamaz. Nitekim kutsal evrim yasalarına göre evrimleşmiş insanoğlu artık o kadar gelişmiş ki örneğin Abd'de ağır uyuşturucuları taşımayı ve kullanmayı suç olmaktan çıkarmış. Kendi içinde tutarlı bir karar. Ve sırada nekrofili, zoofili, ensest vs.'nin yasallaşmasını isteyenler var https://www.hurriyet.com.tr/dunya/isvec-liberal-partiden-sok-aciklama-olu-sevicilik-ve-ensest-iliski-yasal-olmali-40058751
Dini anlamamışsın. Eğer anlamak istiyorsan ön yargılarını bir kenara bırakmalısın. Forumda açtığın teizm sınav konusunda da Yaratıcı tasvirinde hata vardı. Saman adam safsatası diyorlar bu yaptığına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuasar.p -- 27 Haziran 2021; 7:22:44 >
-
Evlilik tüm ülke kanunlarında kutsallaştırılmış bir şey. Din ile alakalı değil. İster bunu evrim ile anlatırsın ister medeniyet ile. Kimi devletlerde farklıdır, kadının hakları sınırlıdır ancak yine de evlilik kutsaldır. Yani bu konu dini değil insani bir kavramdır.
Prezervatif denen şeyin icadı 100-150 sene bir şey. Sen olayı erkek tarafından değerlendiriyorsun ama burada kadınlar açısından bir cinsel devrim sağlanmıştır aslında. Zira kadın için birden çok erkek ile hamile kalmadan cinsel ilişki şansı doğmuştur. Cinsel ilişkide kendisini koruması gereken kadındır. Eğer kadın hamile kalırsa doğacak çocuğa bir baba bulmalıdır. Bu tüm toplumlarda var olan bir şey, İslam dini ile alakalı değil.
Günümüzde aile kavramı yok edilmek istenen bir şey. İnsanlar bireyciliğe yönlendirilirse bencilleşir ve birlik olmaları zorlaşır. Senin düşünmen gereken şey aile kavramı gerekli mi gereksiz mi sorusu.
https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=2&ayet=219
Bakara suresi 219. ayette geçiyor, linkten çevirilere bakabilirsin. Kimisi içki kimisi şarap kimisi sarhoşluk veren şeyler diye çeviriyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: torlofanEvlilik tüm ülke kanunlarında kutsallaştırılmış bir şey. Din ile alakalı değil. İster bunu evrim ile anlatırsın ister medeniyet ile. Kimi devletlerde farklıdır, kadının hakları sınırlıdır ancak yine de evlilik kutsaldır. Yani bu konu dini değil insani bir kavramdır.
Prezervatif denen şeyin icadı 100-150 sene bir şey. Sen olayı erkek tarafından değerlendiriyorsun ama burada kadınlar açısından bir cinsel devrim sağlanmıştır aslında. Zira kadın için birden çok erkek ile hamile kalmadan cinsel ilişki şansı doğmuştur. Cinsel ilişkide kendisini koruması gereken kadındır. Eğer kadın hamile kalırsa doğacak çocuğa bir baba bulmalıdır. Bu tüm toplumlarda var olan bir şey, İslam dini ile alakalı değil.
Günümüzde aile kavramı yok edilmek istenen bir şey. İnsanlar bireyciliğe yönlendirilirse bencilleşir ve birlik olmaları zorlaşır. Senin düşünmen gereken şey aile kavramı gerekli mi gereksiz mi sorusu.
https://www.kuranmeali.com/AyetKarsilastirma.php?sure=2&ayet=219
Bakara suresi 219. ayette geçiyor, linkten çevirilere bakabilirsin. Kimisi içki kimisi şarap kimisi sarhoşluk veren şeyler diye çeviriyor.
Evlilik olayının eski esprisi kalmadı. Evlilik, sadakat gibi şeyler özellikle ilk kalabalık geniş ailelerin çıktığı tarım toplumuna dayanıyor. Sonrasında 21. yüzyıla kadar geliyor. Hatta evlilik dışı çocuk olayını engellemek için Vatikan, yüzük olayını çıkarıyor. Yani tüm insanların taktığı nişan yüzüğü bir Hristiyan adeti.
Yahudilerde evlilik olayı Hristiyanlara göre daha ketum. En azından günümüz için geçerli bu. İslam ve Kuran da temelde toplum hukuku. Yani ahiret, gibi din gibi yorumları çıkarırsan Kuran'da büyük oranda sadece tarihsel olaylar ve toplum hukuku kalıyor. Kuran'ın da evliliğe dair fikirleri ve kanunları var. Yer yer bu ılımlı oluyor, bazı yerlerde de sert bir hâl alıyor.
Evet, evlilik din ile alakalı değil ama din evlilikle alakalı en azından, evliliğe karışan bir durum. Tabii ki evlilik dinden eski ama din evliliğe standart ve düzenleme getirmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A681DC35 -- 28 Haziran 2021; 14:13:2 >
-
Evet evlilik eskisi gibi değerli değil. Bu kapitalist düzenin istediği bir şey ve özgürlük adı altında insanlar bireyselleştiler. Aile kavramı tarım toplumundan önce de vardı, miras tarım toplumundan sonra değerlendi bu ayrımı yapmak lazım.
Evlilik kavramının üzerinden din eleştirisi yapmak hatalı bir şey. İnsanın normali aile kurmak üzerinedir, bu sebepten dinler de devletler de aile kavramına sahip çıkar ve kurallar belirler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: torlofan
Evet evlilik eskisi gibi değerli değil. Bu kapitalist düzenin istediği bir şey ve özgürlük adı altında insanlar bireyselleştiler. Aile kavramı tarım toplumundan önce de vardı, miras tarım toplumundan sonra değerlendi bu ayrımı yapmak lazım.
Evlilik kavramının üzerinden din eleştirisi yapmak hatalı bir şey. İnsanın normali aile kurmak üzerinedir, bu sebepten dinler de devletler de aile kavramına sahip çıkar ve kurallar belirler.Evlilik üzerinden din eleştirisi yapmadım hocam, sadece evlilik- din ilişkisini açıklamaya çalıştım.
-
Yok senin için demek istememiştim zaten. Genel olarak günümüzün bir aldatmacası bu durum insanlar evlilik müessesini gereksiz görüyor ve bireyselleşiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: torlofan
Yok senin için demek istememiştim zaten. Genel olarak günümüzün bir aldatmacası bu durum insanlar evlilik müessesini gereksiz görüyor ve bireyselleşiyor.Anladım hocam.
-
kutsallik duygusallik bir yana ulke kanunlari bir yana. bu konu dini degilse evlilik disi iliskiler dinde neden yasak/gunah? sıkıştığında cevap yazmak zorunda değilsin yoksa boyle saçmalarsın
şarabın faydalı olduğunu yazdım sen de bunu peygamber yıllar önce söylemiş dedin kaynak sorduğumda bir sürü alakasız yazı iceren link attın(okumadim) , yaw iki satırlık yazıyı niye yazmiyon şuraya? amaç yıldırmak mi? peygamber şarabın faydalı olduğunu nasıl yazmış at bakim şuraya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu dini değil insani dedim. Aile kavramının insan olarak kutsal sayılmasından dolayı dedim. Dinler de insanlar için var olduğuna göre dinde de olması kadar normal bir şey yok bu yasağın. Sıkıştığım falan yok. Bir ateist de evlilik dışı ilişkiye karşı olabilir. Bunun dinle veya inanmakla alakası yok diyorum sen anlamıyorsun.
Sana attığım link ayetin linki. Tüm mealleri içeren linki attım, okursan okursun linke tıklayıp buraya yazdığım sadece bir kişinin meali olacak diye öyle yaptım gene yaranamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91kutsallik duygusallik bir yana ulke kanunlari bir yana. bu konu dini degilse evlilik disi iliskiler dinde neden yasak/gunah? sıkıştığında cevap yazmak zorunda değilsin yoksa boyle saçmalarsın
şarabın faydalı olduğunu yazdım sen de bunu peygamber yıllar önce söylemiş dedin kaynak sorduğumda bir sürü alakasız yazı iceren link attın(okumadim) , yaw iki satırlık yazıyı niye yazmiyon şuraya? amaç yıldırmak mi? peygamber şarabın faydalı olduğunu nasıl yazmış at bakim şuraya.
SSCB'de evlilik nasıldı hocam acaba.
-
sscb neyim bilmem ben 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dostum insanlığın ülkelerin ne dediğini bir kenara bırak bizim konumuz din'ler, semavi din'ler bahsettiğimiz konuları onaylıyor mu onaylamıyor mu bizi ilgilendiren bu, insanlar ülkeler hata yapabilir.
din'ler mi insanlara uyar yoksa insanlar mı din'lere uyar? cevabın belli, madem insanlar din'lere uymak zorunda insanların doğrularını boş ver din'ler ne diyor ona bak.
ne diyor din'ler? evlilik dışı ilişki yasak. şarap içmek yasak, sebep? öbür dünyaya gelince anlatcam ben sana
erkek ya da kadın farketmez hayatını evlenmeden yüzlerce kişiyle gecirebilir, cevresine zarar vermedikten sonra herkes istediği gibi yaşayabilir, insanlar, daha neyi neden yapılmamaması gerektiğini aciklayamayan dinlere göre neden yaşasın? yaşamaz çünkü inandırıcılığı yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91sscb neyim bilmem ben 😁
-
Yaşamak istemeyen yaşamaz. Sözlerin bir anarşistin sözleriyle benzer sözler. Kanunlara uymak zorunda da değiliz senin mantığınla. İnsan hata yapar madem kanunlar da hatalı. Mağara dönemi kurallarına geri dönelim istiyorsun sen.
insan yazması kanunlarla tanrının kanunlarını bir tutma, bizim yazdığımız kanunların hatalı olması gayet normal ama sözde her şeye gücü yeten tanrının kanunlarında küçük bir hata varsa bile, ki bence bir sürü var, bu kanunların tanrıdan gelmediği, insan ürünü olduğu anlamına gelir.
şuan çok fena sıkışmış gördüm seni
hala cevap bekliyorum, bilimsel araştırmalara göre şarabın bir sürü faydası varmış, gittim bitane öküz gözü şarap aldım, yine araştırmalara göre seks de faydalıymis evlilik yapmadan seks de yaptım, din'ler bu gibi eylemleri yasaklarken neden gerekçe göstermiyor? yoksa bu yasaklar keyfi mi? kusura bakma ama yıllar önce yaşamış ölmüş birinin gerekçesiz söylemlerine inanıp kendimi sınırlayamam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 1 Temmuz 2021; 2:0:38 >
-
Sana göre öyle gelebilir tabi ki. İnsan bu bilinç ile yaratılmış bir varlık. Yanlışı doğru olarak sayabilir. İçki içmek az miktar olduğu takdirde yarar sağlayabilir. Her yıl binlerce insan sarhoş sürücüler yüzünden ölüyor, sakat kalıyor bu dünyada. Hani içki faydalıydı?
Seks konusu ise evliliğe bağlanmış durumda. İnsanın hayvandan bir farkı olmalı tuttuğunu öpmek normal olan diyorsan o senin bileceğin iş. Birbirini aldatan bir sürü insan var sırf seksten aldığı zevk için. Bir sürü insan sevmekten, sevgili olmaktan uzak duruyor sırf aldatılırım endişesiyle. Hani seks faydalıydı?
Sıkıştığımı düşünmen bile senin kafanın değişmeyeceğini gösteriyor. Olaylara kendi açından bakma, sana benzemeyen bir sürü inanmayan insan da var bu dünyada içkiye karşı olan, sıradan sekse karşı olan vb. Bu konular dinle değil insan ile alakalı.
-
Alıntı
metni:dinler sürekli şunu yapma bunu yapma diyor peki neden? cehenneme atarım, yaw ne cehennemi abicim bana bunun zararını söyle? mesela dating sitesinde kızın biri kriterlerini yazmış, "hayat arkadaşı arıyorum, çocuk istemiyorum, istediğimde başkalarıyla beraber olabilir, aynı şartlar hayat arkadaşım olacak kişi için de geçerlidir." Sana bana ters olabilir, iki taraf kabul etmiş çevreye zararları yok, dinler bunun neden yasak ya da zararlı olduğunu açıklıyor mu? Madem bilimsel olarak ispat edilmemiş hiçbir kuralı veya sınırlamayı yaşamına katmıyorsun, o zaman verdiğin örnekten yola çıkarak şöyle bir varsayımda bulunmalıyız:
Verdiğin dating sitesi örneğini toplumun geneline yayalım. Genele yaymadıktan sonra doğru bir analiz yapmanın bir anlamı yok çünkü. Ne oldu. Çocuk yok. Evlilik kurumu yok. Herkes yolda, iş yerinde arzuladığı herhangi biriyle istediği yerde beraber olabiliyor. Cinsel ilişki karşılıklı rızaya dayanıyor. Bunun yeri ve zamanını insanlar dilediği gibi belirleyebiliyor. İster yolun ortasında ister parkta bu eylemin 3.kişilere/çevreye bilimsel olarak bir zarar vermediği çok açık. "Her şeyin bir zamanı vardır" gibi söylemlerin ve ahlakın bilimsel olması mümkün değildir bildiğin üzere. Ayrıca çocuğun olmadığı toplumun zaman içinde yok olacağı gerçeği var.
Sen şimdi kendini, yakınlarını, hayat arkadaşını vs. varsayımımızdaki düzene dahil etmekte bir sakınca görüyor musun? Bir zarar/sakınca görüyorsan kendinle çelişiyorsun demektir.
-
aynı hayat tarzını herkes her zaman yaşayacak diye bir şey yok, bazıları çayı şekerli içer bazıları şekersiz, şekerli içen zamanla şekersize dönebilir mesele bunu tercih etme hakkının olması.
konu çok basit aslında zararı yoksa her şey yapılabilir, din şöyle demiş böyle demiş bir anlamı yok çünkü gerekçe yok, deneyimlendikten sonra kar/zarar anlaşılır ve gelecek nesillere aktarılır(gerekçesiyle beraber) dindarlık gericilik diye boşuna demiyorlar, dini kurallara göre yaşıyorsun ama bu kurallar sana ne kazandırıyor/kaybettiriyor bilmiyorsun.
ne yani dinler olmasaydı insanlık rayından çıkıp yok mu olacaktı? merak etme, zeka gibi bir özelliğimiz var, aksine neyin neye sebep olacağını canlı canlı görüp daha sağlam temelleri olacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 2 Temmuz 2021; 5:8:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X