Şimdi Ara

Senet İptali Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
54.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konuyu açacak bir yer bulamadığım ve ciddi bir konu olduğu için buraya açma gereği duydum. Bir sorunla karşı karşıyayım ve bir hafta içerisinde halledilmesi gerekiyor.

Durum şu: Geçen gün bir güzellik merkeziyle bir sözleşme imzaladım. Yani bir hizmet satın alacağım. Senet düzenledik. Sözleme imzaladım falan. Taksit taksit ödeme yapmak üzere anlaştık. Ödemelere eylül ayında başlayıp 7 taksit boyunca 200 lira ödemek üzere anlaşmamızı yaptık. Fakat sonradan bu sözleşmeyi yaptığıma pişman oldum. Ödemelerin beni zorlayacağını geçte olsa farkettim.

Şimdi.. Ben bu senetleri nasıl iptal ederim?

1-) Sözleşmede kesin hüküm var senetler anca tam teşekküllü br devlet hastanesinden alınabilecek sağlığa elverişsizdir raporuyla iade edilir diye.

2-) Birde sebepsiz olarak iptal ettirmek istersen de %25'lik kısmını yani 375 lirasını ödemek zorundasınız diyor.

Daha hizmeti almaya başlamadım. Haftaya almak için randevu vermişlerdi. Haftaya hizmeti almaya başlamadan öncesine kadar ne yapabilirim bu konuda bir fikri olan var mı? Ya da yardımcı olabilecek?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Senet İptali Nasıl Yapılır?

Bir senedin iptal edilmesi, yasal olarak geçerliliğini yitirmesi anlamına gelir. Senet iptali için çeşitli yöntemler mevcuttur.

Noterden Senet İptali

En yaygın senet iptal yöntemlerinden biri noterden iptaldir. Bu yöntemde, senedin iptal edilmek istendiğine dair bir tutanak hazırlanır ve senedin aslına şerh düşürülür. Noterden senet iptali, iptalin resmiyet kazanmasını ve kanıtlanmasını sağlar.

Senet İmzaladım İptal Edebilir Miyim?

Senet imzaladıktan sonra belirli koşullar altında iptal edebilirsin. Örneğin:

• Senet imzalandıktan sonra hizmet almadıysan ve senet bedelini ödemediysen iptal edilebilir.
    • Senet, zorlama veya tehdit altında imzalandıysa iptal edilebilir.
    • Senet, geçersiz veya yasadışı bir amaca yönelik olarak imzalandıysa iptal edilebilir.

Senet İptal Süreci

Senet iptal süreci, iptal yöntemine göre değişir. Noterden senet iptali için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:

1. Notere başvur ve senedin iptal edilmesi için bir tutanak hazırlat.
    2. Senedin aslı ve fotokopisini notere teslim et.
    3. İptal tutanağını imzala.

Senet bedelinin ödenmediği veya hizmetin alınmadığı durumlarda, mahkemeye başvurarak senedin iptalini talep edebilirsin.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Senet iptali ciddi bir işlemdir ve aşağıdaki hususlara dikkat etmen önemlidir:

• Senet iptal edildikten sonra geri alınamaz.
    • Senet iptal edildiğinde, senet bedelinin iadesi için ayrı bir işlem başlatılması gerekebilir.
    • Senet iptali işlemi, deneyimli bir avukattan hukuki tavsiye alarak yapılmalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mitokondris merhaba,

Sözleşmeye bağlı senet olsun olmasın, eğer senet yaptıysanız ödemek zorundasınız. Kesin konuşmak istemiyorum ama en azından %25 oranındaki kısmı ödemeniz gerekecek, ki bu maddeyi eklemelerinin nedeni de "Hizmet alımından önce vazgeçme" durumudur büyük ihtimalle.

Sizin yerinizde olsam, ikna edici bir görüşme yaparım ve ona göre durumu tekrar değerlendiririm.

Geçmiş olsun...
  • hizmet almaktan vazgeçtiğinizi senedi geri almak istediğinizi vermemeleri durumunda dava açacağınızı noter onaylı karşı tarafa bildirin muhtemelen geri vereceklerdir geri vermezlerse hizmeti almadığınıza dair belge olur alamazlar ama tanıdık avukat varsa yine de bilgi almanızı tavsiye ederim
  • Bence önce tatlı dili deneyin. Durumunuzu anlatın çok sıkışacağınızı söyleyin. Eğer olmaz ise alikuçcu'nun dediğini yaparsınız.
  • Şimdi arkadaşlar geçen gün aradım bu senet imzaladığım yeri. Dedimki işte ben işten çıktım taksitleri ödeyecek gücüm yok, işe girer miyim girmez miyim bilmiyorum, o yüzden benim senetlerin iptalini istiyorum dedim.

Kadın ilginç bir anlayışla bana yardımcı olmaya çalıştı. Fakat şöyle bir beyanda bulundu. Senetler yasal olduğu için iptali söz konusu olduğunda %25lik kısmı ödemek zorundasınız dedi. Ama dedi, hiçbi hizmet almadan bu parayı ödemeniz benim de içime sinmez yazık sonuçta dedi. Siz cumartesi günü seansınıza gelin, zaten ayda bir geleceksiniz seansa, eylüle kadar seanslara girersiniz (taksit ödemeye başlama zaman Eylül ayı) eğer eylüle kadar işe giremezsenizde %25lik kısmı ödersiniz iptal ederiz senetlerinizi, hemde o zamana kadar aldığınız hizmetin karşılığı olur bu vereceğiniz para dedi.

Bi yandan da düşünüyorum noter ve avukat yoluyla ihtar çeksem, vekaletiydi, harcıydı, şuyuydu buyuydu derken dava için harcayacağım para neredeyse bu tutar olacak. Bari diyorum eylüle kadar hizmeti alayım, eylülde işe giremedim derim %25lik kısmı öder hallederim diyorum. Siz ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mitokondris
    Bi yandan da düşünüyorum noter ve avukat yoluyla ihtar çeksem, vekaletiydi, harcıydı, şuyuydu buyuydu derken dava için harcayacağım para neredeyse bu tutar olacak. Bari diyorum eylüle kadar hizmeti alayım, eylülde işe giremedim derim %25lik kısmı öder hallederim diyorum. Siz ne diyorsunuz?

Yazılı belge almazsanız sizden geriye kalan bedelleri tahsil edebilirler. Sözlü taahhütlere pek itibar etmemek gerek.

Yerinizde olsam hemen yarın noterden bir iptal yazısı gönderirdim. Sözleşmeden cayma hakkınızın süresi henüz dolmamıştır.
  • tatlı dil ilk eteptaaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk mesajda ikinci maddede iptal ettirmek isterse %25 ini ödemek zorunda olduğunu belirtmiş. O da 375 lira...
    Avukat, noter parası derken 4 haneli rakamlara rahat ulaşırsınız. Bence kadın size iyi bir öneride bulunmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.