Şimdi Ara

seneye gireceğim üniversite sınavı ve askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • askerlik tecilim 01.01.2025'te bitiyor. ben 2025 haziran ayında üniversite sınavına girip eylülde üniversiteye gidip tekrar tecil ettirmek istiyorum. 21 yaşındayım. askerlik 22'ye kadar tecil ettiriliyor. sanırım 22 yaşında sayılıyorum milli savunma bakanlığı tarafından, girilen yaş baz alındığında(19 yaşındayken yoklamaya çağırılmıştım ilk). Yani tekrar tecil ettiremeyeceğimi düşünüyorum... ben ocakta yoklamaya çağırılırken haziranda sınava girebilir miyim hala ve daha sonrasında üniversiteye kayıt olabilir miyim?

• Daha önce yoklamaya çağırdılar dediniz. Eğer sınıflandırmanız yapıldıysa (gideceğiniz askeri birlik belliyse) 1 ocaktan sonra gidecek ilk kafile (sanırım 9 ocakta gidecek) veya şubat 2025 celbiyle askere çağırabilirler.

E-Devletten hakkınızda sınıflandırma var mı yok mu öğrenemiyorsunuz. Mecburen bir askerlik şubesine sormanız lazım. İster yakınınızda varsa oraya gidersiniz ister askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu var, mesai saatleri içinde arayıp sorarsınız.

Üniversite sınavına girmeyi mazeret olarak kabul ederler mi bilemiyorum, şansınızı denersiniz artık. Şubeden bir şekilde erteletebilirseniz sınava girip okula kayıt olarak tecil alabilirsiniz. Ama kesin kayıt olana kadar erteleme yapmaları lazım (anca öyle bir seçenek sizi kurtarır).

Hakkınızda sınıflandırma yoksa üstünden 2 yıl geçtiği için muhtemelen tekrardan yoklamaya alınırsınız. O zaman 31 aralık 2025e kadar size süre tanınır muhtemelen.
    Bu arada sınava girer üniversiteye kayıt olur tecil alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik tecili Ve üniversite
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.